Letter Series | Logical Reasoning Questions & Answers on Alphabet Series!!

Letter Series

Basically, Letter Series is also one part of the Reasoning. The letters in the series are arranged in a particular order. The letter series is easy to learn. Letter series or sequence consists of questions where you are supposed to understand the logic behind the series or sequence of letters. Letter series classified into three types:

  • One Lettered Series: In One lettered series each term contains one letter and follows a certain pattern.

Example: What is the next letter in the series B, F, J, N, _______?

  • Two lettered series: In Two lettered series each term contains two-letter and follows a certain pattern.

Example: What is the next letter in the series AC, DB, FG, HL,…….

  • Three lettered series: In Three lettered series each term contains three-letter and follows a certain pattern.

Example: What is the next letter in the series CNL, BLI, AJF _______?

Letter Series – Logical Reasoning Questions and Answers

1. Fill the blank in the middle of the series or end of the series SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  • A. CMN
  • B. UJI
  • C. VIJ
  • D. IJT

Answer: C (VIJ)

2. RQP, ONM, _, IHG, FED, find the missing letters.

  • A. CDE
  • B. LKI
  • C. LKJ
  • D. BAC

Answer: C (LKJ)

3. Find the missing letters in the series, E3FG, _, E5FG, E6FG, E7FG.

  • A. EF4G
  • B. E3F4G
  • C. E4FG
  • D. EF3G4

Answer: C (E4FG)

4. What is the missing letter in the series, U, O, I, _, A?

  • A. E
  • B. K
  • C. F
  • D. E

Answer: D (E)

5. Which letter should come next in the series, Q, J, E, B, _?

  • A. A
  • B. Z
  • C. C
  • D. X

Answer: B (Z)

6. P5QR, P4QS, P3QT, _____, P1QV Find middle series

  • A. PQW
  • B. PQV2
  • C. P2QU
  • D. PQ3U

Answer: C (P2QU)

7. Which letter should come next in the series F,G,H,J,K,L,M,N,P,_?

  • A. Q
  • B. R
  • C. T
  • D. O

Answer: A (Q)

8. Find the missing pair in the series, EQ, FS, HW, KA, __, TL.

  • A. OF
  • B. OB
  • C. AL
  • D. AM

Answer: A (OF)

9. CKDL, EKFL, GKHL, _, KKLL, find the missing letters.

  • IJKL
  • IKJL
  • MNOP
  • MNPQ

Answer: B (IKJL)

10. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA Find missing Letter Series

  • A. OLPA
  • B. KLMA
  • C. LLMA
  • D. KLLA

Answer: D (KLLA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nature's Inspiration

Quote of the day!

__________________

Knowing is not enough; we must apply.
Wishing is not enough; we must do.

All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy