TCS Placement Papers 2018-19 | Latest Online Interview Questions & Answers – @ TCS Careers

TCS Latest Placement Papers? is here for freshers graduates who want to shape up their career in the right path. The difficulty level of TCS Online Examination has been increasing every year as observed consistently. For them who feels very tough here is the right choice to solve the example questions in below sections. TCS Previous Years Question Papers are of moderate to high in difficulty, so for we suggest the candiadtes to solving TCS Sample Papers or TCS Mock Test Papers for TCS Careers exams, a study from our TCS Placement Papers 2018-19. We have the latest papers in accordance with TCS Placement Papers of previous years process for 2018 and 2017 passed out. The hardest section is TCS Coding Questions with solutions is availble here. Hence freshers try your lich and practice well with help of TCS Previous Questions and grab the Opportunity in Tata Consultancy Services based on your profile.

TCS NextStep Online Logins -@nextstep.tcs.com

TCS Placement Papers 2018-19

TCS Placement Papers 2018-19 | Download Pdf

Company Name Tata Consultancy Services Limited
Qualification Any Graduate
Experience Freshers
Job Location Across India
Website www.tcs.com

Hello Competitors!! Dont worry you people will find all TCS Placement Papers along with the solution and TCS Exam Patterns to moderate difficulty. To TCS Recruitment Test we had prescribed proper study material along with some examples at a single page. Every applicant who is going to face the competition has to concentrate on the given topics which will be easy to crack the test in an effective manner. Freshers try to solve all problem-solving solution to prove your talent on TCS Mock Test Papers then you will have a brief idea. People who will work hard dont miss use this opportunity they will have a brilliant career to work with TCS Priorities have we know TCS has changed its question bank this year, all of the competitors dont expect to be concentrate TCS Sample Questions which they wount repeated. Thus, it is highly advisable to study from over blog All India Jobs to get repeated questions in the TCS Placement Papers 2018-19 exam.

TCS Exam Patterns

TCS Coding Questions and Solutions

Languages allowed 

  • C
  • C++
  • Command Line in C
  • Java
  • Perl
  • Python

TCS Programming Questions & Answers

1. #include <studio . h> Long int fact (int n);

Int main ()

{

Int n;

Printf (“enter a positive integer: “); Scanf (“%d”, &n);

printf(“factorial of %d = %ld “, n, fact (n)); Return 0;

}

Long int fact (int n)

{

If (n.=1)

Return n*fact (n-1)

Else

}

Return 1;

Answer: recursion

2. A program reads in 500 integers in the range [0…100]representing the scores of 500 students. If it prints the frequency of each score above 50. _________ would be the best way for the program to store the frequencies?

  1. An array of 101 numbers
  2. An array of 50 numbers
  3. An array of 500 numbers
  4. A dynamically allocated array of 550 numbers

Answer: An array of 50 numbers

3. To get the most accurate ________ value, we prefer the data type?

  1. int
  2. double
  3. long int
  4. float

Answer: Double

4. The function is called with A and seven as parameters where the array A initially contains the elements 34,14,65 would be the value of the elements in A after three iterations of the outer loop?

  1. 14 12 22 5 34 65 71
  2. 14 34 22 12 65 5 71
  3. 14 22 12 34 5 65 71

Answer: 14 12 22 5 34 65 71

5. In C language which one of the following is NOT a valid storage class?

  1. Extern
  2. Dynamic
  3. Register
  4. Auto

Answer: Dynamic

6. _____________of the following syntax is correct for command -line arguments?

  1.  int main (char *argv[], int argc)
  2. none of the three options
  3. int main(int var, char *varg[])

Answer: int main (int var,char *varg[])

7. Which type of array is generally generated in a Command-line argument?

  1. MultiDimensional Array
  2. Jagged Array
  3. 2-Dimensional Array
  4. Single Dimensional Array

Answer: Jagged Array

8. What will be the output for the given program if argument passed to command lines are : prog 1 4 2

#include<stdio.h>
int main(int argc, char *argv[])
{
int j;
j = argv[1] + argv[2] – argv[3];
printf(“%d”, j);
return 0;
}

  1. Error
  2. 3
  3. Garbage Value
  4. None of these

Answer: Error

9. The index of the last argument in command line arguments is _____________?

  1. argc
  2. argc * 2
  3. argc – 1
  4. argc + 1

Answer: argc – 1

✍ TCS Email Writing Test Practice Tips

10. What is the output for the following program if argument passed to command lines are : prog 1 4 2

#include<stdio.h>
int main(int argc, char *argv[])
{
while(argc–)
printf(“%s\n”,argv[argc]);

return 0;
}

  1. 2 4 1
  2. Garbage-value 2 4 1
  3. Garbage-value 2 4 1 prog
  4. Infinte Loop

Answer: 2 4 1

11. Which of the following statements about stdout and stderr are true?

  1. stdout is line buffered but stderr is unbuffered.
  2. They both are the same
  3. Runtime errors are automatically displayed in stderr
  4. Both are connected to the screen by default.

Answer: stdout is line buffered but stderr is unbuffered.

12. Which of the following does not require to include math.h header file?

  1. pow()
  2. rand()
  3. sqrt()
  4. sinh()

Answer: rand()

13. While declaring parameters for main, the second parameter argv should be declared as __________ ?

  1. char argv[]
  2. char argv
  3. char ** argv[]
  4. char * argv[]

Answer: char ** argv[]

14. Guess what will be the output

#include <stdio.h>
{
float f = 0.1;
if (f == 0.1)
printf(“YES\n”);
else
printf(“NO\n”);
return 0;
}

Output: NO

15. What is the problem in the following declarations?

int func(int);
double func(int);
int func(float);

  1. A function with same name cannot have different signatures
  2. A function with same name cannot have different return types
  3. A function with same name cannot have different number of parameters
  4. All of the mentioned

Answer: All of the mentioned

16. What will be the output of the program?
#include<stdio.h>

int main()
{
int i=1;
if(!i)
printf(“SimpleWay2Code,”);
else
{
i=0;
printf(“C-Program”);
main();
}
return 0;
}

  1. prints “SimpleWay2Code, C-Program” infinitely
  2. prints “C-Program” infinetly
  3. prints “C-Program, SimpleWay2Code” infinitely
  4. Error: main() should not inside else statement

Answer: prints “C-Program” infinetly

17. The correct syntax for running two variable for loop simultaneously is _______?

  1. for (i = 0; i < n; i++) , for (j = 0; j < n; j += 5)
  2. for (i = 0, j = 0;i < n, j < n; i++, j += 5)
  3. for (i = 0; i < n;i++){}
  4. for (j = 0; j < n;j += 5){}

Answer: for (i = 0, j = 0;i < n, j < n; i++, j += 5)

18. Which of the following cannot be used as LHS of the expression in for (exp1 ;exp2 ; exp3) ?

  1. Variable
  2. Function
  3. typedef
  4. macros

Answer: macros

19. Register storage class can be specified to global variables?

  1. true
  2. false
  3. Depends on the compiler
  4. Depends on the standard

Answer: False

20. Write Program to Capitalise a String In Java?

Solution:

import java.io.*;
public class Test {

public static void main(String args[]) {
String Str = new String(“Welcome to AllindiaJobs.in );

System.out.print(“Return Value :” );
System.out.println(Str.toUpperCase() );
}
}

TCS Placement Papers 2018-19

TCS Interview Questions & Answers

TCS Quantitative Aptitude Sample Questions

TCS Sample Questions & Answers: Going to attend TCS Off-campus Drive? Worried about How To Prepare for TCS Interviews? Then, here are the best tips to crack the TCS Jobs. In this article, we are sharing the information about TCS Interview Questions that are faced by previously attended candidates during TCS HR round of Interview. Maybe their a chance to face these questions by you. Anticipate the TCS Interview Questions & Answers related to your background.

1. 100 students appeared for two different examinations 60 passed the first,50 the second and 30 both the examinations. Find the probability that a student selected at random failed in both the examination?

  1. 5/6
  2. 1/5
  3. 1/7
  4. 5/7

Answer: 1/5

Solution: 100 students, 60 pass(1)&50 pass(2)
30 pass (both 1&2),
p(aub)=60+50-30=80
the probability of selecting a passed student =80/100
not selecting=(1-80/100)=20/100=1/5

2. One-quarter of the time till now from midnight and half of the time remaining from now up to midnight adds to the present time. What is the present time?

  1. 9:38
  2. 9:56
  3. 9:36
  4. 9:16

Answer: 9:36

Solution: x is present time 1/4(x)+1/2(24-x)=x solve it then x = 9:36

3. If A=x^3y^2 and B=xy^3 then find the HCF of A, B?

  1. x^4y^4
  2. XY^2
  3. XY
  4. X^3

Answer: XY^2

Solution: Given A = x3y2 , B = xy3 A = x*x*x*y*y B = x*y*y*y The highest common factor between A and B is xy2

4. Three partners X, Y, Z, start the business. Y’s capital has been four times Z’s capital also twice X’s capital has been equal to three-times Y’s capital. In case the total profit has been Rs. 16500 at the end of the year. Find out Y’s share in it?

  1. 4000
  2. 5000
  3. 6000
  4. 9000

Answer: 6000

Solution: Rs. 6000 Y=4Z —(i) and 2X=3Y =>Y= 2X/3 —(ii) To get the ratio of X, Y, Z we can represent Y and Z in terms of X. From (i) & (ii), 2X/3 = 4Z => Z=X/6. So X : Y : Z = X : 2X/3 : X/6 = 6 : 4 : 1 So Y’s share in Rs. 16500 = (4/11)*16500 =Rs. 6000

5. A milk man mixed 1 : 4 solution of milk and water with another 1 : 2 solution of milk and water in the volume of ratio 3 : 2. If the profit earned by selling the first solution was 20% and the mixture was sold at the same price, what is the profit or loss percentage? You have to assume that water comes free of cost.

  1. 5.26% profit
  2. 5.25% loss
  3. 6.25% loss
  4. None of these

Answer: 5.25% loss

6. Of a set of 30 numbers, an average of first ten numbers = average of last 20 numbers. Then the sum of the last 20 numbers is?

  1. 2 X sum of first ten numbers
  2. 2 X sum of last ten numbers
  3. Sum of first ten numbers
  4. Cannot be determined with given data

Answer: 2 X sum of first ten numbers

Solution: since, average=(sum of n no.s)/(total no) therefore, (sum of first 10 no.s)/10 ==(sum of last 20 no)/20 hence. (sum of last 20 no.s) = 2*(sum of first 10 no.s)

7. 4 men can check exam papers in 8 days working 5 hours regularly. What is the total hours when 2 men will check the double of the papers in 20 days?

  1. 8 hours
  2. 9 hours
  3. 7 hours
  4. 11 hours

Answer: 8 hours

Solution: Total work done=4*8*5=160units now work=2*160=320units now,2 men work for 20days,let x be the hours. therefore, 2*20*x=320 x=8 hours

8. The letters in the roadie are permuted in all possible ways and arranged in alphabetical order. Find the word in the 44th rank?

  1. AERDIO
  2. AEDROI
  3. AERDOI
  4. AERODI

Answer: AERDOI

Solution:

Having AD as first two letters, we can have 24 words. Then AED we have six words, i.e. 24+6=30.
Having AEI again six words, i.e. 30+6= 36, Having AEO, 36+6=42.
AERD we have 2 words, AERDIO and AERDOI.
Since in alphabetical order, answer is AERDOI

9. Two cars start from A and B and travel towards each other at the speed of 50 kmph and 60 kmph respectively. At the time of their meeting, the second car has traveled 120 km more than the first, the distance between A and B is?

  1. 600 km
  2. 720 km
  3. 3120 km,
  4. 1320 km

Answer: 3120 km

Solution: assume that car with 50 km/h covers a distance of d km. in same time another car covers (d+120) km. so d/50 = (d+120)/60 so, d=600 km. So. the distance between them is d+d+120= 1320 km

TCS Placement Questions Papers

10. Find a two digit number which is doubled and after that add +2 in it and then reverse the number we would get the actual number. (Example : xy * 2 = pq => pq+2 = xy )

  1. 25
  2. 24
  3. 27
  4. 20

Answer: 25

Solution: Let the two digit number be 10x+y Adding 2 after doubling the number is reverse of the number. So 2(10x+y)+2 = 10y+x, 19x -8y +2=0 Above equation satisfies for the value, x=2, y=5 So the number is 10*2+5= 25.

11. In 2003, there are 28 days in February and there are 365 days in the year. In 2004, there are 29 days in February and there are 366 days in the year. If the date March 11, 2003 is a Tuesday, then which one of the following would be the date March 11, 2004 be?

  1. Monday
  2. Tuesday
  3. Wednesday
  4. Thursday

Answer: Thursday

Solution:

Every year day is increased by 1 odd day. Or in leap year it is increased by
2 odd days.
so 11 march 2003 is tuesday,
11 march 2004 is thursday

12. Which of the following graph indicates the graph of {(sin t, cos t):- π/2≤t≤0} in xy-plane?

  1. D
  2. B
  3. A
  4. C

Answer: C

Solution

When t = -90 then (sin t, cos t) = (-1,0)
When t=0 then (sin t, cos t) = (0,1)
Plot above two points in x-y plane.

13. If a positive integer n is divided by 5, the remainder is 3. Which of the numbers below yields a remainder of 0 when it is divided by 5?

  1. n + 3
  2. n + 2
  3. n – 1
  4. n – 2
  5. n + 1

Answer: n + 2

Solution

n divided by 5 yields a remainder equal to 3 is written as follows
n = 5 k + 3 , where k is an integer.
add 2 to both sides of the above equation to obtain n + 2 = 5 k + 5 = 5(k + 1)
The above suggests that n + 2 divided by 5 yields a remainder equal to zero.

14. The average age of three boys is 15 years and their ages are in proportion 3:5:7. What is the age in years of the youngest boy?

  1. 15
  2. 9
  3. 18
  4. 21

Answer: 9

Solution

3x + 5x + 7x = 45
x =3
3x = 9

15. When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?

  1. Rs. 21,000
  2. Rs. 22,500
  3. Rs. 25,300
  4. Rs. 25,800

AnswerRs. 25,300

Solution

85 : 18700 = 115 : x x = (18700 x 115)/85 = 25300. Hence, S.P. = Rs. 25,300.

TCS Written Online Exam Papers

TCS Model Exam Question Papers with Solutions

TCS Solved Model Questions Papers Download PDf

TCS was one of the big Company all over the country. So as we hope to get select the candidates with good preparation of assigned model questions. With all the seniors we had suggested to get prepared from all India Jobs for any company including TCS and others to grab the opportunity for an excellent career from our blog All India Jobs. Therefore All the best for the competitors who are going to face the TCS Interview.

⭐ Latest TCS Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nature's Inspiration

Quote of the day!

__________________

Knowing is not enough; we must apply.
Wishing is not enough; we must do.

All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy