iNautix Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

iNautix Technologies Placement Papers

iNautix Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Take Free Online Placement Test for getting hired in iNautix Technologies Recruitment and evaluate your performance to know if you stand a chance. This section will test your skill at solving questions of Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Questions that are important for getting selected by iNautix Technologies. Aspirants will get an idea about the iNautix Technologies Test Pattern by solving the sample questions which are provided below.

iNautix Technologies Placement Papers

Develop test taking habit at our website www.allindiajobs.in. This is a right place for job seekers to get all the essential information about iNautix Technologies Placement Papers. Here we have provided you the largest collection of iNautix Technologies Placement Papers which are useful for aspirants to enhance their skill in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability and get hired by the company.

You Can Also Check: Interview Questions

We have posted this article to help the aspirants who are interested to get placed in the iNautix Technologies. Regularly practice the iNautix Technologies Model Papers to crack the off and on campus placement test easily. In order to help candidates to download the iNautix Technologies Placement Papers PDF without any confusion, we have provided a direct link below in this article. Contenders can access the link and download the PDF copies of iNautix Technologies Model Papers easily.

iNautix Technologies Aptitude Test Sample Papers

Aptitude Questions asked in iNautix Technologies Placement Examination are quite challenging and require a deep understanding of core mathematics concepts. Attempt individual mock tests and practice test papers to crack iNautix Technologies Placement Papers.


1. The radius of a circular wheel is 17.5m. How many revolutions will it make in travelling 11km?

A. 10 
B. 100 
C. 1000 
D. 10,000

Answer: Option C

Solution:

Circumference of the wheel =(2 x 22/7 x 1.75)m =11m 
Distance moved in 1 revolution = 11m 
No.of revolutions made in covering 11km = 1000

2. The average of runs of a cricket player of 10 innings was 32. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 4?

A. 2 
B. 4 
C. 70 
D. 76

Answer: Option D

Solution:

Average after 11 innings = 36
Required number of runs
= (36 * 11) – (32 * 10) = 396 – 320 = 76.

3. A man can row his boat with the stream at 6 km/h and against the stream in 4 km/h. The man’s rate is?

A. 1 kmph 
B. 5 kmph 
C. 8 kmph 
D. 3 kmph

Answer: Option A

Solution:

DS = 6
US = 4
   S = ?
S = (6 – 4)/2 = 1 kmph

4. Rs. 800 at 5 % Per annum compound interest will amount to Rs. 882 in?

A. 1 Year 
B. 2 years 
C. 3 Years 
D. 4 Years

Answer: Option B

Solution:

Time be t years 882 = 800 (1 +5/100) t 

=> 882/800 =(21/20) t 

 (21/20) 2 = (21/20) t 

=> t = 2 Therefore, 

Time = 2 years

5. A rectangle carpet has an area of 120 square metres and a perimeter of 46 m. The length of its diagonal is: 

A. 11 m
B. 12 m
C. 13 m
D. 17 m

Answer: Option D

l × b = 120 and 2 (l + b) = 46 => (l + b) = 23 
(l – b)2 = (l + b)2 – 4lb = (23)2 – 4 × 120 = (529 – 480) = 49 => l – b = 7
On solving l + b = 23, l – b = 7, we get : l = 15, b = 8 
Diagonal = v(15)2 + 82 = v(225 + 64) = v289 = 17 m

6.   A milkman had water and milk mixture in a can with water to milk ratio 5:7. He accidently spills 9 liters of the mixture. He then fills  the can with water equal in quantity to spilled mixture. This makes the water to milk ratio 9:7. How much milk did the can initially have? 


A. 21 LITERS
B. 24 LITERS
C. 16 LITERS
D. 20 LITERS

Answer: Option A


7. The sum of three consecutive even numbers is 42. Find the middle number of the three?

A. 14 
B. 16 
C. 18 
D. 24

Answer: Option A

Solution:

Three consecutive even numbers (2P – 2), 2P, (2P + 2).
(2P – 2) + 2P + (2P + 2) = 42
6P = 42 => P = 7.
The middle number is: 2P = 14.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 16 
B. 28 
C. 36 
D. 64 
E. 4

Answer: Option C

Solution:

16, 36, 64 and 4 are perfect squares but not 28.


9. If Rs.3250 be divided among Ram, Shyam and Mohan in the ratio of 1/2:1/3:1/4 then the share of each are?

A. Ram = Rs.1500, Shyam = Rs.1000, Mohan = Rs.750 
B. Ram = Rs.2500, Shyam = Rs.500, Mohan = Rs.250 
C. Ram = Rs.1200, Shyam = Rs.1300, Mohan = Rs.750 
D. None

Answer: Option A

Solution:

1/2:1/3:1/4 = 6:4:3
 Ram = 6/13 * 3250 = 1500
 Shyam = 4/13 * 3250 = 1000
 Mohan = 3/13 * 3250 = 750

10. The value of a plant depreciates by 10 % annually. If the present value of the plant is Rs. 100000, then what will be its value after 2 years?

A. Rs. 8000 
B. Rs 10000 
C. Rs. 18000 
D. Rs. 81000

Answer: Option D

Solution:

Value after 2 Years = Rs[100000 × (1 – 10/100)2] 
= Rs (100000 × 0.9 × 0.9) = Rs 81000

11. Using all the letters of the word “THURSDAY”, how many different words can be formed?

A. 8 
B. 8! 
C. 7! 
D. 7 
E. 6!

Answer: Option B

Solution:

Total number of letters = 8
Using these letters the number of 8 letters words formed is ⁸P₈ = 8!.

12. Two pipes P and Q can fill a cistern in 12 and 15 minutes respectively. Both are opened together, but at the end of 3 minutes the first is turned off. How much longer will the cistern take to fill?

A. 9 1/4 min 
B. 11 1/4 min 
C. 7 1/4 min 
D. 8 1/2 min

Answer: Option B

Solution:

3/12 + x/15 = 1
x= 11 1/4

13. If a number is chosen at random from the set {1, 2, 3, …., 100}, then the probability that the chosen number is a perfect cube is -.

A. 1/25 
B. 1/2 
C. 4/13 
D. 1/10 
E. 9/13

Answer: Option A

Solution:

We have 1, 8, 27 and 64 as perfect cubes from 1 to 100.
Thus, the probability of picking a perfect cube is
4/100 = 1/25.

14. H.C.F of 4 * 27 * 3125, 8 * 9 * 25 * 7 and 16 * 81 * 5 * 11 * 49 is:

A. 180 
B. 360 
C. 540 
D. 1260

Answer: Option A

Solution:

4 * 27 * 3125 = 22 * 33 * 55; 
8 * 9 * 25 * 7 = 23 * 32 * 52 * 7; 
16 * 81 * 5 * 11 * 49 = 24 * 34 * 5 * 72 * 11 
H.C.F = 22 * 32 * 5 = 180.

15. 4/5 of a certain number is 64. Half of that number is:

A. 32 
B. 40 
C. 80 
D. 16

Answer: Option B

Solution:

Number be x. 
=> 4/5 x = 64 
=> x = 320/4= 80 

Half of the number = 40


iNautix Technologies Reasoning Test Placement Papers


iNautix Technologies latest placement papers on Reasoning for iNautix Technologies off and on campus placement process. Prepare thoroughly for placement test of iNautix Technologies.


1. What day is the fourteenth of a given month ?

I. The last day of the month is a Wednesday.
II. The third Saturday of the month was seventeenth.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient to answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statement together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option B

Solution:

Statement II reveals that 17th was a Saturday and therefore, 14th was Wednesday. So, only statement II is needed.

2. Here are some words translated from an artificial language gemolinea means fair warning gerimitu means report card gilageri means weather report
Which word could mean “fair weather”?

A. gemogila
B. gerigeme
C. gemomitu
D. gerimita 

Answer: Option A 

Solution :

Gemolinea means fair warning———– (I)
Gerimitu means report card———– (II)
Gilageri means weather report———– (III)
From (I) and (II) Gemo means fair linea means warning Geri means report From (II) and (III) Mitumeans card Gilameans weather
Thus, gemogila is the correct choic

3. 8 12 9 13 10 14 11

A. 14 11
B. 15 12
C. 8 15
D. 15 19
E. 8 5

Answer: Option B

Solution:

This is an alternating addition and subtraction series, in which the addition of 4 is alternated with the subtraction of 3.

4. Window is to pane as book is to

A. novel
B. glass
C. cover
D. page

Answer: Option D

Solution:

A window is made up of panes, and a book is made up of pages. The answer is not (choice a) because a novel is a type of book. The answer is not (choice b) because glass has no relationship to a book. (Choice c) is incorrect because a cover is only one part of a book; a book is not made up of covers.

5. KEL, LFM, MGN, NHO, OIP, _____

A. JPO
B. PJO
C. PJQ
D. None of these

Answer: Option C 

Solution: 

This is an alternating series in alphabetical order. The middle letters follow the order EFGHIJ. The first and third letters are alphabetical beginning with K. The third letter is repeated as a first letter in each subsequent three-letter segment. 

6. All the trees in the park are flowering trees.
Some of the trees in the park are dogwoods.
All dogwoods in the park are flowering trees.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option A

Solution:

All of the trees in the park are flowering trees, So all dogwoods in the park are flowering trees.

7. book

A. fiction
B. pages
C. pictures
D. learning

Answer: Option B

Solution:

The necessary part of a book is its pages; there is no book without pages. Not all books are fiction (choice a), and not all books have pictures (choice c). Learning (choice d) may or may not take place with a book

8. Generation Xers are those people born roughly between 1965 and 1981. As employees, Generation Xers tend to be more challenged when they can carry out tasks independently. This makes Generation Xers the most entrepreneurial generation in history. This paragraph best supports the statement that Generation Xers

A. work harder than people from other generations.
B. have a tendency to be self-directed workers
C. have an interest in making history
D. tend to work in jobs that require risk-taking behavior.
E. like to challenge their bosses work attitudes.

Answer: Option B

Solution:

The support for choice b is given in the second sentence of the paragraph. Generation Xers like to work independently, which means they are self-directed. No support is given for either choice a or choice c. Choice d is not related to the paragraph. Although the paragraph mentions that Generation Xers like to be challenged, it does not say they like to challenge their bosses attitudes; therefore, choice e can be ruled out.

9. Paw : Cat :: Hoof : ?

A. Lamb
B. Elephant
C. Lion
D. Horse

Answer: Option D

Solution:

As cat has Paw similarly Horse has Hoof.

10. 3, 10, 101,?

A. 10101
B. 10201
C. 10202
D. 11012

Answer: Option C

Solution:

Each term in the series is obtained by adding 1 to the square of the preceding term. So, missing term = (101)2 + 1 = 10202.

11. If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

A. Brother
B. Sister
C. Nephew
D. Cannot be determined

Answer: Option D

Solution:

If D is Male, the answer is Nephew.

If D is Female, the answer is Niece.

As the sex of D is not known, hence, the relation between D and A cannot be determined. Note: Niece – A daughter of one’s brother or sister, or of one’s brother-in-law or sister-in-law. Nephew – A son of one’s brother or sister, or of one’s brother-in-law or sister-in-law.

12. Raman ranks sixteenth from the top and forty ninth from the bottom in a class. How many students are there in the class?

A. 64
B. 65
C. 66
D. Cannot be determined
E. None of these

Answer: Option A

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Income    2. Status    3. Education    4. Well-being    5. Job

A. 1, 2, 5, 3, 4
B. 1, 3, 2, 5, 4
C. 3, 1, 5, 2, 4
D. 3, 5, 1, 2, 4

Answer: Option D

14. Assertion (A) : We feel colder on mountains than on plains.
Reason (R) : Temperature decreases with altitude. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  A

15. A song always has

A. Word
B. Chorus
C. Musician
D. Tymbal


Answer: Option A


iNautix Technologies English Test Model Papers


English Language Placement Test is the ultimate rank gainer round for you if you wish to get hired by iNautix Technologies. Try on some good questions and see how well you can perform.


1. Have the box broken

A. Get someone to break the box
B. Have the broken box
C. They have broken the box
D. Break the box

Answer: Option A

Solution:

Get someone to break the box

2. Amongst the three brothers, Aditya is the ________

A. Tall
B. Taller
C. Tallest
D. None

Answer: Option C

Solution:

Tallest

3. ARTIFICIAL

A. Red
B. Natural
C. Truthful
D. Solid

Answer: Option B

4. I’ve been waiting for __________ long time.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: A

Solution:

a

5. solve as per the direction given above

A. I could not put up in a hotel
B. because the boarding and lodging charges
C. were exorbitant.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

‘I could not put up at a hotel’

6. To break the ice

A. To start a conversation
B. To start quarreling
C. To end up partnership
D. To end the hostility

Answer: Option A

Solution:

To start a conversation

7. The ______ served at the hospital was so terrible that the patient refused it.

A. food
B. cakes
C. meals
D. dishes

Answer: Option A

Solution:

food

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Kiwi
B. Eagle
C. Emu
D. Ostrich

Answer: Option B

Solution:

All except Eagle are flightless birds.

9. Many species of insects were wiped _______ when the jungle was cleared.

A. of
B. away
C. off
D. out

Answer: Option D

Solution:

out

10. Then
P : it struck me
Q : of course
R : suitable it was
S : how eminently
The Proper sequence should be:

A. SPQR
B. QSRP
C. PSRQ
D. QPSR

Answer: Option C

11. The soldiers were instructed to ………. restraint and handle the situation peacefully.

A. control
B. prevent
C. enforce
D. exercise

Answer: Option D

Solution:

exercise

12. find correct spelling :

A. Treacherous
B. Trecherous
C. Trechearous
D. Treachrous

Answer: Option A

Solution:

Treacherous

13. My sister (a)/ has read (b)/ pages after pages of the Bible. (c)/ No Error.(d)

A. My sister
B. has read
C. pages after pages of the Bible.
D. No Error

Answer: Option C

Solution:

Page after Page is the correct usage.

14. The study of ancient societies

A. History
B. Ethnology
C. Anthropology
D. Archaeology

Answer: Option D

Solution:

Archaeology

15. BRIEF

A. Limited
B. Small
C. Little
D. Short


Answer: Option A

Download iNautix Technologies Placement Papers PDF – Click Here 

We hope that the information provided by us in this article has given you an idea about the iNautix Technologies Test Patterns. Candidates can download the iNautix Technologies Placement Papers by clicking the link provided above.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nature's Inspiration

Quote of the day!

__________________

Knowing is not enough; we must apply.
Wishing is not enough; we must do.

All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy