AT&T Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

AT&T Placement Papers

AT&T Placement Papers PDF Download. Good news for aspirants, in this article we have provided the placement papers for AT&T. Job seekers who had applied for the AT&T recruitment have a glance on these papers. Candidates should practice these placements papers and syllabus to get select in the recruitment process. We have updated information about previous papers along with test patterns of AT&T on this page. By practicing these papers aspirants can perform well in the written test of AT&T. Contenders who want to build their career in AT&T company, this is the golden opportunity for those candidates. 

AT&T Placement Papers

In this webpage, we had given the questions and answers of aptitude, reasoning and verbal ability to practice for the AT&T recruitment process. AT&T is hiring the energetic candidates with an excellent academic record to join in their organization. Job seekers who are preparing for the AT&T recruitment these questions and answers will be helpful to gain a job in AT&T company. AT&T will provide good salary package for the selected candidates. For more latest updated information, aspirants can bookmark our page. 

Candidates who are eligible for these vacancies can practice these placement papers for the AT&T careers. In the below section, candidates can check the Aptitude, reasoning and verbal ability test question and answers along with solutions. By practicing these questions contenders can perform well in the written test of AT&T Company.

You can also check: Interview Questions And Answers


AT&T Aptitude Test Placement Papers

In the below section, we updated the Questions with solutions along with answers of the Aptitude. so practice this test and perform well in the AT&T examination. 

1. The areas of two similar triangles are 12 cm2 and 48SQ. cm .If the height of the smaller one is 2.1cm than the corresponding height of the bigger one is

A. 0.525cm 
B. 4.2cm 
C. 80% 
D. 60%

Answer: Option D

Solution:

The area of two similar triangles is the ratio of the square of the corresponding heights. 
Therefore , 12/48 = (2.1)2 /h2 
=> h2 = 4 x (2.1)2 
=> h=(2 x 2.1)=4.2 cm

2. Five years ago the average of the ages of A and B was 40 years and now the average of the ages of B and C is 48 years. What will be the age of the B ten years hence?

A. 55 years 
B. 56 years 
C. 58 years 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the present ages of A, B and C be a, b and c respectively.
Given, [(a – 5) + (b – 5)] / 2 = 40 => a + b = 90 — (1)
(b + c)/2 = 48 => b + c = 96 — (2)
From (1) and (2), we cannot find b.

3. The speed of a boat in upstream is 60 kmph and the speed of the boat downstream is 80 kmph. Find the speed of the boat in still water and the speed of the stream?

A. 70, 10 kmph 
B. 35, 27 kmph 
C. 50, 60 kmph 
D. 45, 55 kmph

Answer: Option A

Solution:

Speed of the boat in still water = (60+80)/2 = 70 kmph. Speed of the stream = (80-60)/2 = 10 kmph.

4. A sum of money placed at C.I. interest doubles itself in 5 years. It will amount to eight times itself at the same rate of interest in?

A. 7 years 
B. 10 years 
C. 15 years 
D. 20 years

Answer: Option C

Solution:

P(1 + R/100)5 = 2P => (1 + R/100)5 = 2 
Let P(1 + R/100)n = 8P 
=> (1 + R/100)n = 8 = 23 = {(1 + R/100)5}3 
=> (1 + R/100)n = (1 + R/100)15 => n = 15 Required time = 15 years.

5. What is the are of an equilateral triangle of side 16 cm?

A. 48v3 cm2 
B. 128v3 cm2 
C. 9.6v3 cm2 
D. 64v3 cm2 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Area of an equilateral triangle = v3/4 S2 
If S = 16, Area of triangle = v3/4 * 16 * 16 = 64v3 cm2;

6.   A mixture consists of some amount of sandalwood oil and 240 litres of water. It is priced at Rs. 275 per litre.  Sandalwood oil is  
priced Rs. 325 per litre. How much oil is there in the mixture? 

A. 720 LITRES
B. 1000 LITRES
C. 1320 LITRES
D. 1200 LITRES

Answer: Option C

7. Find the one which does not belong to that group?

A. 525 
B. 39 
C. 24 
D. 426 
E. 636

Answer: Option D

Solution:

525 => 5 52,
39 => 3 32,
24 => 2 22,
636 => 6 62. The above pattern is not followed in 426.

8. Three persons invested Rs.9000 in a joint business. The second person invested Rs.1000 more than the first and the third Rs.1000 more than second. After two years, they gained Rs.5400. How much third person will get?

A. Rs.2400 
B. Rs.3600 
C. Rs.2850 
D. Rs.2000

Answer: Option A

Solution:

First persons investment = x
Second persons investment = x + 1000
Third persons investments = x + 2000
x + x + 1000 + x + 2000 = 9000
3x = 6000
x = 2000
Ratio = 2000 : 3000 : 4000
             2:3:4
4/9 * 54000 = 2400

9. If the numerator of a fraction is increased by 140 % and the denominator is increased by 150 % the resultant fraction is 4/15 what is the original fraction?

A. 3/5 
B. 5/16 
C. 2/9 
D. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the original fraction be x/y. 
Therefore 24/25(x/y) = 4/15 
=> x/y = (4/15 × 25/24) = 5/18 
Therefore Original Fraction = 5/18

10. A bag contains nine yellow balls, three white balls and four red balls. In how many ways can two balls be drawn from the bag?

A. ⁹C₂ 
B. ³C₂ 
C. ¹⁶C₂ 
D. ¹²C₂ 
E. ¹⁴C₂

Answer: Option C

Solution:

Total number of balls = 9 + 3 + 4
Two balls can be drawn from 16 balls in ¹⁶C₂ ways.

11. pipes P and Q would fill a cistern 18 and 24 minutes respectively. Both pipes being opened, find when the first pipe must be turned off so that the cistern may be just filled in 12 minutes?

A. after 12 mins 
B. after 9 mins 
C. after 8 1/2 mins 
D. after 10 mins

Answer: Option B

Solution:

x/18 + 12/24 = 1
x = 9

12. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

A.1/2
B.2/5
C.8/15
D.9/20

Answer: Option D

13. Find the greatest number which, while dividing 19, 83 and 67, gives a remainder of 3 in each case?

A. 16 
B. 17 
C. 18 
D. 19

Answer: Option A

Solution:

Subtract the remainder 3 from each of the given numbers: (19-3)=16, (67-3)=64 and (83-3)=80. Now, find the HCF of the results 16, 64 and 80, we get 16. Thus, the greatest number is 16.

14. The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digit is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1:2?

A. 4 
B. 8 
C. 16 
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

Since the number is greater than the number obtained on reversing the digits, so the ten’s digit is greater than the unit’s digit.
Let the ten’s and unit’s digits be 2x and x respectively.
Then, (10 * 2x + x) – (10x + 2x) = 36
9x = 36
x = 4
Required difference = (2x + x) – (2x – x) = 2x = 8.

15. A jogger running at 9 km/hr along side a railway track is 240 m ahead of the engine of a 120 m long train running at 45 km/hr in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?

A. 3.6 sec 
B. 18 sec 
C. 36 sec 
D. 72 sec

Answer: Option C

Solution:

Speed of train relative to jogger = 45 – 9 = 36 km/hr.
= 36 * 5/18 = 10 m/sec.
Distance to be covered = 240 + 120 = 360 m.
Time taken = 360/10 = 36 sec.



AT&T Reasoning Test Sample Papers

In this article, we have uploaded the AT&T reasoning test questions and answers along with the solutions for each and every question. Practice these questions and answers and also these questions are provided in the PDF format too.

1. Statement: The kharif crops have been affected by the insects for consecutive three years in the district and the farmers harvested less than  
fifty percent of produce during these years.

I. The farmers should seek measures to control the attack of insects to protect their crops next year.
II. The Government should increase the support price of kharif crops considerably to protect the economic interests of farmers.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E

Solution:

Clearly, the problem demands taking extra care and adequate precautions to protect crops from insects and extending help to farmers to prevent  
them from incurring huge losses. Thus, both the courses follow.

2. Statements: Jade plant has thick leaves and it requires little water.
Conclusions:
I. All plants with thick leaves require little water.
II. Jade plants may be grown in places where water is not in abundance.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B

Solution:

The statement talks of jade plants only and not ‘all plants with thick leaves’. So, I does not follow. Also, since jade plants require little water, so  
they can be grown in places where water is not in abundance. So, II follows.

3. Veena’s Date of Birth is 06.02.1988. She has done her graduation and post graduation in commerce and secured 59% and 62% marks respectively. She has a post-qualification work experience as a senior executive of 3 years and has secured 59% marks in the selection process.

A. if the candidate is to be selected. 
B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option C

For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.

I. A graduate in science with atleast 60% marks.
II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.

However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except

(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.
(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016

4. In the following questions, the symbols, #, @, $, © and % are used with the following meaning as illustrated below:
‘P#Q’ means ‘P is neither greater than nor equal to Q’.
‘P@Q’ means ‘P is neither greater than nor smaller than Q’.
‘P$Q’ means ‘P is not smaller than Q’.
‘P©Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’.

Statements: R © E, D @ E, M $ D
Conclusions: I. D # R  II. E @ R

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option A

Solution:

R > E — (i); D = E — (ii); M ≥ D — (iii)
R > E = D => R > D and R. E
=> D < R (conclusion I) and E < R.

5. Three persons P,Q and R wore shirts of White, Black and Blue colours (not necessarily in that order. and pants of Green, Red and White colours (not necessarily in that order.. No persons wore shirts and pants of same colour. And further it is given that
1.A did not wear shirt of Black colour.
2.B did not wear shirt of Blue colour.
3.C did not wear shirt of White colour.
4.A did not wear pants of Green colour.
5.B wear pant of White colour.
What were the colours of the pant and shirt wear by person A respectively?

A. Green and Blue
B. White and Black
C. Red and White
D. Green and White

 Answer: Option C

6. Publicity campaigns for endangered species are unlikely to have much impact on the most important environmental problems, for while the ease of attributing feelings to large mammals facilitates evoking sympathy for them, it is more difficult to elicit sympathy for other kinds of organisms, such as the soil microorganisms on which large ecosystems and agriculture depend.
Which one of the following is an assumption on which the argument depends?

A. The most important environmental problems involve endangered species other than large mammals.
B. Microorganisms cannot experience pain or have other feelings.
C. Publicity campaigns for the environment are the most effective when they elicit sympathy for some organism.
D. People ignore environmental problems unless they believe the problems will affect creatures with which they sympathize.
E. An organism can be environmentally significant only if it affects large ecosystems or agriculture.

Answer: Option C

7. 6 : 222 :: 9 : __

A. 738 
B. 767 
C. 729 
D. 744 
E. 776

Answer: Option A

Solution:

6 : 222 :: 9 : __
6 : (6)3 + 6 :: 9 : (9)3 + 9
(9)3 + 9 = 738 is the next number.

8. In a certain code language, ‘+’ means ‘/’, ‘/’ means ‘*’, ‘*’ means ‘-‘, ‘-‘ means ‘+’.
(10 – 2 * 3) / (4 – 5 * 8) * (2 – 3) / 2

A. 90 
B. 0 
C. -1 
D. -34 
E. 100

Answer: Option C

Solution:

The given expression
(10 – 2 * 3) / (4 – 5 * 8) * (2 – 3) / 2 becomes
(10 + 2 – 3) * (4 + 5 – 8) – (2 + 3) * 2. Using BODMAS rule,
(10 + 2 – 3) * (4 + 5 – 8) – (2 + 3) * 2
= 9 * 1 – 5 * 2
= 9 – 10
= -1

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Bishop 
B. Bifocal 
C. Bicycle 
D. Bitter 
E. Brink

Answer: Option A

Solution:

Bicycle, Bifocal, Bishop, Bitter, Brink

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Mercury 
B. Bromine 
C. Aluminium 
D. Sodium 
E. Titanium

Answer: Option B

Solution:

All except Bromine are metals, while bromine is a non-metal.

11. If in a certain language, COUNSEL is coded as BITIRAK, how is GUIDANCE written in that code ?

A. EOHYZKBB 
B. FOHYZJBB 
C. FPHZZKAB 
D. HOHYBJBA 
E. None of these.

Answer: Option B

Solution:

The letters at odd positions are each moved one step backward, while the letters at even positions are respectively moved six, five, four, three, two, …. steps backward to obtain the corresponding letters of the code.

12. Lokesh’s school bus is facing north when it reaches his school. After starting from Lokesh’s house, it turns right twice and then left before reaching the school. What direction was the bus facing when it left the bus stop in front of Lokesh’s house?

A. North 
B. South 
C. East 
D. West 
E. None of these

Answer: Option D

13. Statement: Should colleges be given the status of a university in India?
Arguments:
I. Yes. Colleges are in a better position to assess the student’s performance and therefore the degrees will be more valid.
II. No. It is Utopian to think that there will not be nepotism and corruption in awarding degrees by colleges.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option D

Solution:

Clearly, at the college level, all the students are assessed according to their performance in the University Exams and not on the basis of any criteria of a  
more intimate dealings with the students. So, argument I is vague. Also, at this level the awarding of degrees is impartial and simply based on his performance. So, argument II also does not hold.

14. A car always has

A. Driver
B. Wheels
C. Bonnet
D. Bumper

Answer: Option B

15. Statements:
The university officers have decided to conduct last examination every year in March/April in order to announce the result at proper time.
In past the result was declared late by the University due to the lack of number of examiners.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:

Since in the past the result was declared late by university, it has decided to conduct the examination in March/April in order to announce the result at proper time.

AT&T Verbal Ability Test Model Papers

Candidates can take a verbal ability test which is provided below in the form of Question and Answers along with detailed solutions. These questions will help the applicants to perform well in the examination of  AT&T.

1. We hope that we shall win the match

A. Match winning is our hope
B. Winning the match is hoped by us
C. It is hoped that the match will be won by us
D. The match is hoped to be won

Answer: Option C

Solution:

It is hoped that the match will be won by us

2. I donĺt have ______ friends.

A. much
B. many
C. more
D. none

Answer: Option B

Solution:

many

3. CULPABLE

A. Defendable
B. Blameless
C. Careless
D. Irresponsible

Answer: Option B

4. Do you remember __________ girl that we saw last night?

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: C

Solution:

the

5. solve as per the direction given above

A. Sixty miles
B. are
C. a good distance.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

Sixty miles is a good distance.

6. The pros and cons

A. For and aginst a thing
B. Good and evil
C. Former and latter
D. Foul and fair

Answer: Option A

Solution:

For and aginst a thing

7. There was not ______ damage caused by the floods this year.

A. much
B. many
C. a large number 
D. a large amount

Answer: Option A

Solution:

much

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Producer
B. Director
C. Investor
D. Financier
E. Entrepreneur

Answer: Option B

Solution:

All except Director spend money.


9. She hurried to the supermarket _____ she might get some things _____ it closed.

A. for;   by
B. so that;   at
C. so that;   before
D. in order to;   before

Answer: Option C

Solution:

so that;   before


10. We have to
P : as we see it
Q : speak the truth
R : there is falsehood and weakness
S : even if all around us
The Proper sequence should be:

A. RQSP
B. QRPS
C. RSQP
D. QPSR

Answer: Option D

11. Mounting unemployment is the most serious and ……. problem faced by India today.

A. intractable
B. profound
C. dubious
D. unpopular

Answer: Option A

Solution:

intractable

12. find correct spelling :

A. Kleptamania
B. Kleptomania
C. Kloptomania
D. Kleptumenia

Answer: Option B

Solution:

Kleptomania

13. The job is much worse than I expected. (a) / If I would have realised (b) / how awful it was going to be (c) / I would not have accepted it. (d)

A. The job is much worse than I expected.
B. If I would have realised
C. how awful it was going to be
D. I would not have accepted it.

Answer: Option B

Solution:

The job is much worse than I expected. If I had realised how awful it was going to be I would not have accepted it.

14. That which cannot be believed

A. Implausible
B. Incredulous
C. Unreliable
D. Incredible

Answer: Option D

Solution:

Incredible

15. RESCUE

A. Command
B. Help
C. Defence
D. Safety

Answer: Option B

AT&T Placement Papers PDF Download: Click Here


In this page, we had given the information of AT&T placement papers which will be useful for all the contenders who are preparing to secure a job in AT&T Company. For more details of all IT companies placement papers please visit our site All India Jobs regularly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nature's Inspiration

Quote of the day!

__________________

Knowing is not enough; we must apply.
Wishing is not enough; we must do.

All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy