Allscripts Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Allscripts Placement Papers

Allscripts Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Aspirants searching for Allscripts Syllabus, Placement Papers are at right place. Allscripts Placement papers are important at the time of preparing for the test. Candidates can practice the Allscripts Placement Papers according to the syllabus by managing the time. This helps contenders to improve their skills and get placed easily at the time of Allscripts Recruitment process.

Allscripts Placement Papers

By practicing Placement Papers candidates can make a way for them in order to get placed in Allscripts company. Attempt these practice tests and know the campus placement paper pattern of Allscripts. Practicing regularly here will boost your preparations for a successful career in the company. On reading, this article candidates will completely get an idea about Allscripts Test Pattern.



Contenders can check this article to get latest Placement Paper of Allscripts which helps candidates to learn and practice the placement papers of Allscripts and find out how much you are prepared for the interview. At All India Jobs you can attempt free online Allscripts mock test, aptitude and practice tests, placement papers.


Allscripts Aptitude Test Placement Papers

Candidates are advised to practice these simple apptitue questions so that they get an idea about the test pattern. It is always better to get practiced before participating in the test.

1. The area of the largest circle that can be drawn inside a rectangle with sides 18cm and 14cm is

A. 49 Sq.cm 
B. 154 Sq.cm 
C. 378Sq.cm 
D. 1078 Sq.cm

Answer: Option B

Solution:

Radius of the circle = (1/2 x 14)cm = 7cm 
 Area of the circle =(22/7 x 7)Sq.cm = 154 cm2

2. The average of five consecutive odd numbers is 61. What is the difference between the highest and lowest numbers?

A. 2 
B. 5 
C. 8 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the numbers x, x + 2, x + 4, x + 6 and x + 8
Then, [x + (x + 2) + (x + 4) + (x + 6) + (x + 8)]5 = 61
or 5x + 20 = 305 => x = 57
So, required difference = (57 + 8) – 57 = 8.

3. A man swims downstream 30 km and upstream 18 km taking 3 hours each time, what is the speed of the man in still water?

A. 2 kmph 
B. 8 kmph 
C. 16 kmph 
D. 4 kmph

Answer: Option B

Solution:

30 — 3             DS = 10
? —- 1
18 —- 3            US = 6
? —- 1              M = ?
M = (10 + 6)/2 = 8

4. A sum of money amounts to Rs. 10648 in 3years and Rs. 9680 in 2 years. The rate of interest is?

A. 5 % 
B. 10 % 
C. 15 % 
D. 20 %

Answer: Option B

Solution:

P be the principle and R % Per annum be the rate. 

P(1 + R/100) 3 = 10648 – (i) 

P(1 + R/100) 2 = 9680 – (ii) 

 By dividing (i) and (ii) 

(1 +R/100) = 10648/9680 Or 

R/100 = 968/9680 = 1/10 or 

R = 10 %

5. The length of the diagonal of a cuboid 30 cm long, 24 cm croad and 18 cm high, is : 

A. 30 cm
B. 15 cm
C. 30v2 cm
D. 13v2 cm

Answer: Option C

Solution:

Length of diagonal = v(l2 + b2 + h2)
=> v(302 + 242 + 182)
=> v(900 + 576 + 324) 
=> v1800 cm 
=> v(900 × 2) = 30v2 cm

6.   A solution of honey and water is 28 litres, with honey and water in ratio 4:3. To this a 21 litre honey-water solution is added that has  
honey to water ratio as 2:1. Again a 51 litre honey-water solution that has honey to water ratio as 9:8 is added to this. After this 10 litre  
of the solution is replaced with pure honey. What is ratio of water to honey in the final mixture? 

A. 613:387
B. 15:12
C. 72:24
D. 387:613

Answer: Option D

7. Sachin is younger than Rahul by 4 years. If their ages are in the respective ratio of 7:9, how old is Sachin?

A. 16 years 
B. 18 years 
C. 28 years 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Let Rahul’s age be x years. 
Then, Sachin’s age = (x – 7) years.
(x – 7)/x = 7/9
2x = 63 => x = 31.5
Hence, Sachin’s age = (x – 7) = 24.5 years.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 35 
B. 48 
C. 75 
D. 84 
E. 57

Answer: Option A

Solution:

48, 75, 84 and 57 are divisible by 3 but not 35.

9. A, B, C together started a business. A invested Rs.6000 for 5 months B invested Rs.3600 for 6 months and C Rs.7500 for 3 months. If they get a total profit of Rs.7410. Find the share of A?

A. Rs.3750 
B. Rs.3000 
C. Rs.3200 
D. Rs.2160

Answer: Option B

Solution:

60*5:36*6:75*3
100: 72: 75
100/247 * 7410 = 3000

10. 8 % of the voters in an election did not cast their votes in the election, there were only two candidates. The winner by obtaining 48 % of the total votes defeated his contestant by 1100 votes. The total number of voters in the election was.

A. 21000 
B. 2200 
C. 23500 
D. 27500

Answer: Option D

Solution:

Let the total number of voters be x 
Votes cast = 92 % of x = (92/100 × x) = 23x/25
Votes in favour of winning candidate = 48/100 × x 
= 12x/25
Votes polled by defeated candidate = (23x/25 – 12x/25) 
= 11x/25 12x/25 – 11x/25 = 1100 
=> 12x – 11x = 27500 
=> x = 27500

11. What are the number of ways to select 3 men and 2 women such that one man and one woman are always selected?

A. 100 
B. 60 
C. 30 
D. 20 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

The number of ways to select three men and two women such that one man and one woman are always selected = Number of ways selecting two men and one woman from men and five women 
= ⁴C₂ * ⁵C₁ = (4 * 3)/(2 * 1) * 5
= 30 ways.

12. Two pipes A and B can fill a cistern in 12 and 15 minutes respectively. Both are opened together but after 3 minutes A is turned off. After how much more time will the cistern be filled?

A. 3 1/4 min 
B. 5 1/4 min 
C. 8 1/4 min 
D. 9 1/4 min

Answer: Option C

Solution:

3/12 + (3 + x)/15 = 1 
x = 8 1/4

13. If six persons sit in a row, then the probability that three particular persons are always together is -.

A. 1/20 
B. 3/10 
C. 1/5 
D. 4/5 
E. 2/5

Answer: Option C

Solution:

Six persons can be arranged in a row in 6! ways. Treat the three persons to sit together as one unit then there four persons and they can be arranged in 4! ways. Again three persons can be arranged among them selves in 3! ways. Favourable outcomes = 3!4! Required probability = 3!4!/6! = 1/5

14. Three numbers are in the ratio 1:2:3 and their H.C.F is 12. The numbers are:

A. 4, 8, 12 
B. 5, 10, 15 
C. 10, 20, 30 
D. 12, 24, 36

Answer: Option D

Solution:

Let the required numbers be x, 2x and 3x. Then, their H.C.F = x. So, x = 12.
The numbers are 12, 24, 36.

15. Three fourth of one – fifth of a number is 60. The number is:

A. 300 
B. 400 
C. 450 
D. 1200

Answer: Option B

Solution:

Number be x. 
=> 3/4 × 1/5 × x = 60 
=> 3x = 1200 or x = 400


Allscripts Reasoning Test Model Papers

In this article, candidates can check their Reasoning skills by solving the questions. Candidates can check their answers with the solution given by us.

1. On which day the flat was purchased by Rohan in 1996 ?

 I. Certainly before 18th December, 1996 but definitely not before 15th December, 1996.
 II. Certainly after 16th December, 1996 but not later than 19th December, 1996.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E

Solution:

From statement I, we conclude that Rohan purchased the flat between 15th and 18th December i.e. on 16th or 17th December. 
From Statement II, we conclude that the flat was purchased between 16th and 19th December i.e. on 17th or 18th December. 
The day common to above two groups is 17th December. So, Rohan purchased the flat on 17th December. 
Thus, both I and II are needed.

2. Here are some words translated from an artificial language morpirquat means birdhouse beelmorpir means bluebird beelclak means bluebell
Which word could mean “houseguest”?

A. quathunde
B. beelmoki
C. morpirhunde
D. clakquat 

Answer: Option A 

Solution :

Morpirquat means birdhouse ———– (I) Beelmorpir means bluebird ———– (II)
Beelclak means bluebell ———– (III) From (I) and (II) Morpir means bird quat means house From (II) and (III) beel means blue clak means bell Choice A, which begins with quat, is the only possible option.

3. 44 41 38 35 32 29 26

A. 24 21
B. 22 19
C. 23 19
D. 29 32
E. 23 20

Answer: Option E

Solution:

This is a simple subtraction series, in which 3 is subtracted from each number to arrive at the next.

4. Reptile is to lizard as flower is to

A. petal
B. stem
C. daisy
D. alligator

Answer: Option C

Solution:

A lizard is a type of reptile; a daisy is a type of flower. Choices a and b are incorrect because a petal and a stem are parts of a flower, not types of flowers. (Choice d) is incorrect because an alligator is another type of reptile, not a type of flower.

5. ba_ba_bac_acb_cbac 

A. aacb
B. bbca
C. ccba
D. cbac

Answer: Option 

Solution: 
The series is bac/bac/bac/bac/bac/bac. The pattern bac is repeated. 

6. During the past year, Josh saw more movies than Stephen.
Stephen saw fewer movies than Darren.
Darren saw more movies than Josh.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option C

Solution:

Because the first two sentences are true, both Josh and Darren saw more movies than Stephen. However, it is uncertain as to whether Darren saw more movies than Josh.

7. monopoly

A. corrupt
B. exclusive
C. rich
D. gigantic

Answer: Option B

Solution:

The essential part of a monopoly is that it involves exclusive ownership or control.

8. A few states in this country are considering legislation that would prohibit schools from using calculators before the sixth grade. Other states take a different position. Some states are insisting on the purchase of graphing calculators for every student in middle school. This paragraph best supports the statement that in this country

A. there are at least two opinions about the use of calculators in schools.
B. calculators are frequently a detriment to learning math.
C. state legislators are more involved in education than ever before.
D. the price of graphing calculators is less when schools buy in bulk.
E. the argument against calculators in schools is unfounded.

Answer: Option A

Solution:

The paragraph clearly states that there are two differing opinions with regard to the use of calculators in the classroom. Although some people may believe that choice b is true, the paragraph does not indicate this. Choice c has no relation to the paragraph. Choice d makes logical sense, but the paragraph says nothing about cost. Choice e is an opinion that is not given in the paragraph.

9. NATION : ANTINO :: HUNGRY : ?

A. HNUGRY
B. UHNGYR
C. YRNGUH
D. UNHGYR

Answer: Option B

10. 6, 13, 25, 51, 101, ?

A. 201
B. 202
C. 203
D. 205

Answer: Option C

Solution:

The pattern is x 2 + 1, x 2 – 1, x 2 + 1, x 2 – 1,…..

So, missing term = 101 x 2 + 1 = 203.

11. If D is the brother of B, how B is related to C? To answer this question which of the statements is/are necessary?
The son of D is the grandson of C.
B is the sister of D.

A. Only 1
B. Only 2
C. Either 1 or 2
D. 1 and 2 both are required

Answer: Option D

Solution:

Given: D is the brother of B.

From statement 1, we can detect that D is son of C (son of D is the grandson of C).

From statement 2, we can detect that B is ‘Female’ (sister of D).

Therefore, B is daughter of C.

12. Aruna ranks twelfth in a class of forty-six. What will be her rank from the last? 

A. 33
B. 34
C. 35
D. 37
E. None of these

Answer: Option C

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Rain    2. Monsoon    3. Rescue    4. Flood    5. Shelter    6. Relief

A. 1, 2, 3, 4, 5, 6
B. 1, 2, 4, 5, 3, 6
C. 2, 1, 4, 3, 5, 6
D. 4, 1, 2, 3, 5, 6

Answer: Option C

14. Assertion (A) : Vaccines prevent diseases.
Reason (R) : Vaccines must be given to children. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  B

15. A boy is sitting at the back seat of a car. When the driver suddenly starts moving the car (in forward direction), the boy experiences a backward force?

A. Always
B. Never
C. Often
D. Sometimes

Answer: Option A

Solution:

When a car suddenly starts the lower part of the boy’s body will be in the motion while his upper will be at rest. Hence he will always experience backward force



Allscripts English Test Placement Papers

in this section, we have discussed some sample questions on English which are useful for candidates to get placed in Allscripts company. 

1. Darjeeling grows tea

A. Let the tea be grown in Darjeeling
B. Tea is grown in Darjeeling
C. Tea is being grown in Darjeeling
D. Tea grows in Darjeeling

Answer: Option B

Solution:

Tea is grown in Darjeeling

2. This locality is ________ than ours.

A. Expensive
B. More expensive
C. Most expensive
D. None

Answer: Option B

Solution:

More expensive

3. QUIESCENT

A. ACTIVE
B. Dormant
C. Weak
D. Unconcerned

Answer: Option A

4. __________ only jazz musician I like is Miles Davis.

A. A
B. An
C. The
D. No article

Answer: C

Solution:

The

5. solve as per the direction given above

A. I have got
B. my M.Sc. degree
C. in 1988.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

I got

6. A tall order

A. A task difficult to perform
B. A big demand
C. A big problem
D. A royal summon

Answer: Option A

Solution:

A task difficult to perform

7. BI bought a bouquet of ______ for my mother.

A. fruits
B. candy
C. chocolates
D. flowers

Answer: Option D

Solution:

flowers

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Hangar
B. Platform
C. Dock
D. Park
E. Bus stand

Answer: Option D

Solution:

All except Park are halting places of various transport means.

9. Most ______ the tourists enjoyed the visit to the batik factory.

A. between
B. with
C. of
D. off

Answer: Option C

Solution:

of

10. The grocer
P : did not listen to the protests of customer
Q : who was in the habit of weighing less
R : whom he had cheated
S : with great audacity
The Proper sequence should be:

A. PRSQ
B. QSPR
C. QPRS
D. PQSR

Answer: Option C

11. His interest in the study of human behaviour is indeed very ……….

A. large
B. deep
C. small
D. big

Answer: Option B

Solution:

deep

12. find correct spelling :

A. Bouquit
B. Boucquet
C. Bouquet
D. Bouquett

Answer: Option C

Solution:

Bouquet

13. Scarcely did I reach the airport. (a)/ nervous and tense, than the plane took off (b)/ leaving me stranded in an alien place. (c)/ No error (d)

A. Scarcely did I reach the airport
B. nervous and tense, than the plane took off
C. leaving me stranded in an alien place.
D. No error

Answer: Option B

Solution:

ëScarcely _____ when/ beforeí is the correct form of correlative used as conjunction. Hence, than should be replaced with when

14. List of the business or subjects to be considered at a meeting

A. Plan
B. Agenda
C. Schedule
D. Timetable

Answer: Option B

Solution:

Agenda

15. ALERT

A. Energetic
B. Observant
C. Intelligent
D. Watchful

Answer: Option D

Download Allscripts Placement Papers PDF – Click Here 


Candidates can download the PDF copy of Allscripts Placement Papers and practice for the test. Hope this article was useful for job searching candidate to take a job in Allscripts company.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nature's Inspiration

Quote of the day!

__________________

Knowing is not enough; we must apply.
Wishing is not enough; we must do.

All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy