3DPLM Software Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

3DPLM Software Placement Papers


3DPLM Software Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Contenders who want to get placed in the 3DPLM Software Company have to go through this article. 3DPLM Software Technical Placement Papers has a unique set of questions from various topics like Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Stay true to the logic and answer each question to clear 3DPLM Software Placement Exam. You need to use both logic and presence of mind in order to crack 3DPLM Software placement process and move to the next round.

3DPLM Software Placement Papers

In this article, we have provided you the 3DPLM Software Test Pattern which is useful for aspirants at time of participating in the 3DPLM Software Recruitment Drive. Go through the sample questions below to check your abilities and know your position of knowledge in Aptitude, Reasoning and Verbal AbilityYou need to excel in each section in order to get selected by 3DPLM Software. Hence scoring brilliantly is your only way to get the job in 3DPLM Software.

You Can Also Check: Interview Questions

Contenders can improve their knowledge in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability by downloading the 3DPLM Software Placement Papers and practicing them regularly. Jobs seekers have to make a habit of practicing daily for improving the capability in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability skills. Below in this article, we had provided a direct link which can be accessed by candidates to download 3DPLM Software Placement Papers PDF. Aspirants can download the 3DPLM Software Placement Papers from our website www.allindiajobs.in with free of cost.

3DPLM Software Aptitude Test Placement Papers

Attempt all the Aptitude Arithmetical practice questions and get to know about your position and where your level of preparation is in the current stage of preparation to  3DPLM Software Aptitude Test.

1. The wire bent in the form of a square encloses an area of 484 Sq.cm. If the same wire is bent so as to form a circle than the area enclosed will be?

A. 484Sq.cm 
B. 538 2/7 Sq.cm 
C. 616 Sq.cm 
D. 644 Sq.cm

Answer: Option C

Solution:

a2 = 484 => a= 22cm 
Length of the wire =4a = (4x 22)cm = 88cm 
22/7 x R =44 
=> R =(44 x 7/22) = 14cm 
Required area = (22/7 x 14 x 14) = 616 cm2


2. The average of five numbers is 27. If one number is excluded, the average becomes 25. The excluded number is:

A. 25 
B. 27 
C. 30 
D. 35

Answer: Option D

Solution:

Excluded number = (27 * 5) – (25 * 4) = 135 – 100 = 35.

3. A person can swim in still water at 4 km/h. If the speed of water 2 km/h, how many hours will the man take to swim back against the current for 6km?

A. 3 
B. 4 
C. 4 (1/2) 
D. Insufficient data

Answer: Option A

Solution:

M = 4
S = 2
US =  4 – 2 = 2
D = 6
T = 6/2 = 3

4. If Rs. 7500 are borrowed at C. I at the rate of 4 % per annum then after 2 years, the amount to be paid is?

A. Rs. 8082 
B. Rs. 7800 
C. Rs. 8100 
D. Rs. 8112

Answer: Option D

Solution:

Amount = Rs. [7500 (1 +4/100)2] 

 = Rs. [7500 × 26/25 × 26/25] = Rs.8112

5. The length of a rectangular plot is 5 1/3, times that of its breadth. If the area of the plot is 270 square meters, then what is its length? 

A. 120 m
B. 130 m
C. 125 m
D. None of these

Answer: Option A

Solution:

Let the breadth be x metres. Then, length = 16x/3 metres
x × 16x/3 = 270 
x2 = 8100/16 
x = 90/4 
Length = (16/3) × (90/4) = 120 m

6.   Rajesh has a container which has a mixture of wine and water in it. Wine and water are in the ratio 4:1. Rajesh spills some of the mixtures by accident. He then replaces the spilled amount with water of same quantity. But now the wine to water ratio became 3:2. How much water did Rajesh add? 

A. 3/5
B. 1/2
C. 1/4
D. 2/7

Answer: Option C

7. The sum of three consecutive integers is 102. Find the lowest of the three?

A. 40 
B. 53 
C. 29 
D. 33

Answer: Option D

Solution:

Three consecutive numbers can be taken as (P – 1), P, (P + 1).
So, (P – 1) + P + (P + 1) = 102
3P = 102 => P = 34.
The lowest of the three = (P – 1) = 34 – 1 = 33.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 3 
B. 4 
C. 5 
D. 9 
E. 7

Answer: Option B

Solution:

3, 5, 9 and 7 are odd numbers, but not 4.

9. A, B and C invested Rs.6300, Rs.4200 and Rs.10500 respectively, in a partnership business. Find the share of A in profit of Rs.12100 after a year?

A. Rs.3630 
B. Rs.2840 
C. Rs.3200 
D. Rs.5600

Answer: Option A

Solution:

6300:4200:10500
3:2:5
3/10 * 12100 = 3630

10. The price of a certain item is increased by 15 %. If a consumer wants to keep his expenditure on the item same as before how much percent must he reduce his consumption of that item?

A. 10 20/23 % 
B. 13 1/23 % 
C. 16 2/3 % 
D. 15 %

Answer: Option B

Solution:

Reduction % in consumption 
= {r/(100+r) ×100} % =(15/115 × 100)% 

= 300/23 % = 13 1/23 %

11. A boy has nine trousers and 12 shirts. In how many different ways can he select a trouser and a shirt?

A. 21 
B. 12 
C. 9 
D. 108 
E. 101

Answer: Option D

Solution:
The boy can select one trouser in nine ways.
The boy can select one shirt in 12 ways.
The number of ways in which he can select one trouser and one shirt is 9 * 12 = 108 ways.

12. Two pipes A and B can fill a cistern in 20 and 30 minutes respectively, and a third pipe C can empty it in 40 minutes. How long will it take to fill the cistern if all the three are opened at the same time?

A. 19 1/7 min 
B. 15 1/7 min 
C. 17 1/7 min 
D. 7 1/7 min

Answer: Option C

Solution:

1/20 + 1/30 – 1/40 = 7/120
120/7 = 17 1/7

13. The probability that a number selected at random from the first 50 natural numbers is a composite number is -.

A. 21/25 
B. 17/25 
C. 4/25 
D. 8/25 
E. 9/25

Answer: Option B

Solution:

The number of exhaustive events = 5°C1 = 50.
We have 15 primes from 1 to 50.
Number of favourable cases are 34.
Required probability = 34/50 = 17/25.

14. Which of the following has most number of divisors?

A. 99 
B. 101 
C. 176 
D. 182

Answer: Option C

Solution:

99 = 1 * 3 * 3 * 11; 101 = 1 * 101;
176 = 1 * 2 * 2 * 2 * 2 * 11; 182 = 1 * 2 * 7 * 13
So, divisors of 99 are 1, 3, 9, 11, 33 and 99;
divisors of 101 are 1 and 101;
divisors of 176 are 1, 2, 4, 8, 16, 22, 44, 88 and 176;
divisors of 182 are 1, 2, 7, 13, 14, 26, 91 and 182.
Hence, 176 has the most number of divisors.

15. If one – fifth of a number decreased by 5 is 5 than a number is:

A. 25 
B. 50 
C. 60 
D. 75

Answer: Option B

Solution:


x/5 – 5 = 5 => x/5 = 10 => x = 50


3DPLM Software Reasoning Test Sample Papers

Reasoning Questions are usually asked in 3DPLM Software Reasoning Test to check the logical thinking ability of an applicant. Candidates can solve the sample questions provided below and check their reasoning skills.

1. What is Reena’s rank in the class?

I. There are 26 students in the class.
II. There are 9 students who have scored less then Reena.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient to answer the  question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statement together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E

Solution:

From I and II, we conclude that there are 16 students above Reena in rank. Thus, Reena’s rank is 17th in the class. So, both the statements are necessary.

2. ZALK TUM means BULLDOG TUMDILL means DOGBITE HALTOH means REDDISH.
Which of the following would mean REDBULL?

A. ZULKDILL
B. HALZULK
C. HALTUM
D. DILLZULK 

Answer: Option B 

Solution :

ZALK TUM means BULLDOG ———- (I)
TUMDILL means DOGBITE ———- (II)
HALTOH means REDDISH ———- (III)
From (I) and (II) TUM means DOG ZALK means BULL DILL means BITE From (III)
HAL means RED TOH means DISH
ThereforREDBULL = HALZULK

3. 42 40 38 35 33 31 28

A. 25 22
B. 26 23
C. 26 24
D. 25 23
E. 26 22

Answer: Option C

Solution:

This is an alternating subtraction series in which 2 is subtracted twice, then 3 is subtracted once, then 2 is subtracted twice, and so on.

4. Odometer is to mileage as compass is to

A. speed
B. hiking
C. needle
D. direction

Answer: Option D

Solution:

An odometer is an instrument used to measure mileage. A compass is an instrument used to determine direction. Choices a, b, and c are incorrect because none is an instrument.

5. RAB, SCD, TEF, _______, VIJ

A. GVH
B. UGH
C. UHG
D. HGU

Answer: Option B 

Solution: 

There are two alphabetical series here. The first series is with the first letters only: RSTUV. The second series involves the remaining letters: AB, CD, EF, GH, IJ. 

6. Tanya is older than Eric.
Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option B

Solution:

Because the first two statements are true, Eric is the youngest of the three, so the third statement must be false.


7. harvest

A. autumn
B. stockpile
C. tractor
D. crop

Answer: Option D

Solution:

To harvest something, one must have a crop, which is the essential element for this item. Autumn (choice a) is not the only time crops are harvested. There may not be enough of a crop to stockpile (choice b), 
and you can harvest crops without a tractor (choice c).

8. One New York publisher has estimated that 50,000 to 60,000 people in the United States want an anthology that includes the complete works of William Shakespeare. And what accounts for this renewed interest in Shakespeare? As scholars point out, his psychological insights into both male and female characters are amazing even today. This paragraph best supports the statement that

A. Shakespeare’s characters are more interesting than fictional characters today.
B. people even today are interested in Shakespeare’s work because of the characters.
C. academic scholars are putting together an anthology of Shakespeare’s work.
D. New Yorkers have a renewed interested in the work of Shakespeare.
E. Shakespeare was a psychiatrist as well as a playwright.

Answer: Option B

Solution:

The last sentence in the paragraph clearly gives support for the idea that the interest in Shakespeare is due to the development of his characters. Choice a is incorrect because the writer never makes this type of comparison. Choice c is wrong because even though scholars are mentioned in the paragraph, there is no indication that the scholars are compiling the anthology. Choice d is wrong because there is no support to show that most New Yorkers are interested in this work. There is no support for choice e either.

9. CUP : LIP :: BIRD : ?

A. BUSH
B. GRASS
C. FOREST
D. BEAK

Answer: Option D

Solution:

Cup is used to drink something with the help of lips. Similarly birds collects grass with the help of beak to make her nest.


10. 120, 99, 80, 63, 48, ?

A. 35
B. 38
C. 39
D. 40

Answer: Option A

Solution:

The pattern is – 21, – 19, – 17, – 15,…..

So, missing term = 48 – 13 = 35.

11. Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

A. Brother
B. Uncle
C. Cousin
D. Father

Answer: Option D

Solution:

The boy in the photograph is the only son of the son of Suresh’s mother i.e., the son of Suresh. Hence, Suresh is the father of boy.

12. In a row of trees, one tree is fifth from either end of the row. How many trees are there in the row?


A. 8
B. 9
C. 10
D. 11

Answer: Option B

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Never    2. Sometimes    3. Generally    4. Seldom    5. Always

A. 5, 2, 1, 3, 4
B. 5, 2, 4, 3, 1
C. 5, 3, 2, 1, 4
D. 5, 3, 2, 4, 1

Answer: Option D

14. Assertion (A): Bangladesh imports jute from India.
Reason (R): Bangladesh has most of the jute mills. 


A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  E

15. A train always has

A. Rails
B. Driver
C. Guard
D. Engine

Answer: Option D




3DPLM Software English Test Model Papers

The concept of sentence correction, word building and vocabulary are asked in this section of 3DPLM Software English Test. Answer each question keeping in mind that your chances of getting placed in 3DPLM Software hangs on it. 

1. Mona was writing a letter to her father.

A. A letter has been written to her father by Mona.
B. A letter was being written by Mona to her father.
C. A letter was written by Mona to her father.
D. A letter was written to her father by Mona.

Answer: Option B

Solution:

A letter was being written by Mona to her father.

2. Rajesh is feeling very ______.

A. Angrier
B. Angry
C. Angriest
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

Angry

3. ENORMOUS

A. Soft
B. Average
C. Tiny
D. Weak

Answer: Option C

4. They usually spend their holidays in __________ mountains.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: C

Solution:

the

5. solve as per the direction given above

A. We discussed the problem so thoroughly
B. on the eve of the examination
C. that I found it very easy to work it out.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

We discussed the problem so thoroughly

6. To keep the wolf away from the door

A. To keep alive
B. To keep away from extreme poverty
C. To hold the difficulties and dangers in check
D. To keep off an unwanted and undesirable person

Answer: Option B

Solution:

To keep away from extreme poverty

7. Several ______ were injured in the accident.

A. person
B. man
C. people
D. crew

Answer: Option C

Solution:

people

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Chicken
B. Snake
C. Swan
D. Crocodile
E. Frog

Answer: Option A

Solution:

All except Chicken can live in water.

9. The local team scored three goals ______ the first half of the match.

A. at
B. for
C. in
D. on

Answer: Option C

Solution:

in

10. When he
P : did not know
Q : he was nervous and
R : heard the hue and cry at midnight
S : what to do
The Proper sequence should be:

A. RQPS
B. QSPR
C. SQPR
D. PQRS

Answer: Option A

11. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

A. on
B. at
C. the
D. in

Answer: Option A

Solution:

on

12. find correct spelling :

A. Vetarinary
B. Veterinary
C. Veteninary
D. Vetinary

Answer: Option B

Solution:

Veterinary

13. Find out the error, if any in. If there is no error, the answer is (d), i.e. No error: He is neither in (a)/ favour of arms race (b)/ or in favour of simple nuclear disarmament (c)/ No error(d)

A. He is neither in
B. favour of arms race
C. or in favour of simple nuclear disarmament
D. No error

Answer: Option C

Solution:

Use ënorí in place of or.

14. Extreme old age when a man behaves like a fool

A. Dotage
B. Imbecility
C. Superannuation
D. Senility

Answer: Option A

Solution:

Dotage

15. WARRIOR

A. Soldier
B. Sailor
C. Pirate
D. Spy

Answer: Option A

Download 3DPLM Software Placement Papers PDF – Click Here 

We hope we have provided all the details regarding 3DPLM Software Placement Papers. Download the PDF copies of 3DPLM Software Placement Papers and practice well to crack the written exam. All the best. 

One thought on “3DPLM Software Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers”

  • Prakash:

    When will the result of interview of bokaro steel plant of OCT come

  • manoj kumar .s.n:

    i want only question for mechanical engineering

  • Abrar:

    Tell the basis on which merit is awarded. Thank you

  • Ritesh kumar:

    All subjects

  • Nagesh:

    Is their any vacancies for diploma electrical please inform me

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Nature's Inspiration

    Quote of the day!

    __________________

    Knowing is not enough; we must apply.
    Wishing is not enough; we must do.

    All rights reserved. Privacy Policy Privacy Policy