Williams Lea Tag Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Williams Lea Tag Placement Papers

Williams Lea Tag Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Are you in search for sample placement papers of Williams Lea Tag? Good news for those aspirants. Check the following Williams Lea Tag placement papers with solutions and interview questions for the preparation of the Williams Lea Tag online written test. We have provided questions based on Aptitude, Reasoning & English tests for helping the applicants. Be aware of Williams Lea Tag placement procedure and test papers on this page. Williams Lea Tag syllabus and previous papers also play the crucial role while preparing for the Williams Lea Tag Recruitment.



Williams Lea Tag Placement Papers



Candidates who are planning to get placed in Top MNC Companies, this is a good opportunity for them to acquire a job. For Williams Lea Tag Interview, exam preparation is most important so that candidates have to prepare Williams Lea Tag Placement papers, solved question papers and Williams Lea Tag Test Pattern. For the contender's convenience and preparation, All India Jobs is providing Williams Lea Tag Placements papers along with an Aptitude, Reasoning & English Tests.



You can also check: Interview Questions



These Placement papers of Williams Lea Tag are provided to support the candidates for the preparation of Williams Lea Tag Written test. Candidates who are interested can practice these placement papers to get qualify in the Williams Lea Tag organisation. Aspirants should analyze the tests while preparing for the exam to know their weak areas and can improve them. This analysis will be helpful for the contenders to give their best in the Williams Lea Tag written test. For more updated information candidates can bookmark our site All India Jobs




Williams Lea Tag Aptitude Test Placement Papers

In this page, we have uploaded the latest aptitude test questions and answers along with a detailed solution. We suggest the candidates have a look at these questions and practice them thoroughly.

1. A train 50 meters long passes a platform 100 meters long in 10 seconds. The speed of the train is:

A. 10 km/hr 

B. 15 km/hr 
C. 54 km/hr 
D. 100 km/hr

Answer: Option C


Solution:


Distance covered by train in 10 sec = (50+100)m = 150m 

Speed = (150/10)m/sec = (15 ×18/5) km/hr = 54 km/hr

2. A man sold two houses for Rs. 7.8 lakhs each. On the one, he gained 5% and on the other, he lost 5%. What percent is the effect of the sale on the whole?


A. 0.25 % loss 

B. 0.25 % gain 
C. 25% loss 
D. 25% gain

Answer: Option A


Solution:


Loss% = (5/10)2 = ¼% = 0.25%


3. A is 2 1/3 times as fast as B. If A gives B a start of 80 m, how long should the race course be so that both of them reach at the same time?


A. 170 metre

B. 150 metre
C. 140 metre
D. 160 metre

Answer: Option C


Solution :


Speed of A : Speed of B = 7/3 : 1 = 7 : 3

It means, in a race of 7 m, A gains (7-3)=4 metre
If A needs to gain 80 metre, race should be of 74×80 = 140 metre

4. The salaries of A, B, C are in the ratio 2:3:5. If the increments of 15%, 10% and 20% are allowed respectively in their salaries, then what will be the new ratio of their salaries?


A. 3:3:10 

B. 10:11:20 
C. 23:33:60 
D. Cannot be determined

Answer: Option C


Solution:


Let A = 2k, B = 3k and C = 5k

A's new salary = 115/100 of 2k = 23/10 k
B's new salary = 110/100 of 3k = 33/10 k
C's new salary = 120/100 of 5k = 6k
New ratio = 23k/10 : 33k/10 : 6k = 23:33:60


5. A person invests money in three different schemes for 6 years, 10 years and 12 years at 10 %, 12 %, and 15 %. Simple interest respectively. At the completion of each scheme, he gets the same interest. The ratio of his investments is


A. 2: 3: 4 

B. 3: 4: 2 
C. 3: 4: 6 
D. 6: 3: 2

Answer: Option D


Solution:


Let the required ratio be x: 1: y. 


Then S.I on Rs x for 6 years at 10% p.a = S.I on re.1 10 years at 12 %p.a 


X × 10/100 × 6 = 1 × 12/100 × 10 


=> X = 120/60 =2 


S.I on Re.1 for 10 years at 12 % p.a = S. I on Rs. Y for 12 years at 15 % p.a 


Therefore, (1 x 12/100 x 10) = (y x 15/100 x 12) 


=> y = 120/180 = 2/3 


Required ratio = 2 : 1 = 2/3 = 6 : 3 : 2


6. 43% of 784 = ?


A. 337.12 

B. 373.12 
C. 312.73 
D. 339.12 
E. 362.24

Answer: Option A


Solution:


? = 43/100 * 784 = 337.12


7. A person travelled a distance of 50 km in 8h. He covered a part of the distance on foot at the rate of 4km/h and a part on a bicycle at the rate of 10km/hr. How much distance did he travel on foot?


A. 10km 

B. 20km 
C. 30km 
D. 40km

Answer: Option B


Solution:


Let he travels by on foot be x h 


Then according to the question. 


4x+10(8-x) = 50 


=> 80-6x =50 


=> 6x=30 


=> X=5h 


Therefore, Distance travelled on the foot = 4x5 =20km.


8. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hrs to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hrs to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?


A. 7 hrs 30 min 

B. 8 hrs 
C. 8 hrs 15 min 
D. 8 hrs 25 min

Answer: Option C


Solution:


Number of pages typed by Ronald in 1 hour = 32/6 = 16/3 

Number of pages typed by Elan in 1 hour = 40/5 = 8
Number of pages typed by both in 1 hour = (16/3 + 8) = 40/3
Time taken by both to type 110 pages = (110 * 3/40) = 8 1/4 = 8 hrs 15 min

9. The length of the wire of 0.2mm radius that can be drawn after melting a solid copper sphere of diameter 18cm?


A. 24.3m 

B. 243m 
C. 2430m 
D. 24300 m

Answer: Option D



10. The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

A. 15360

B. 153600
C. 30720
D. 307200

Answer: Option B


11. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?


A. 6.25

B. 6.5
C. 6.75
D. 7

Answer: Option A


12. A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.


A. 2 hours

B. 3 hours
C. 4 hours
D. 5 hours

Answer: Option C


13. A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:


A. Rs. 120

B. Rs. 121
C. Rs. 122
D. Rs. 123

Answer: Option B


14. The length of a rectangular plot is 5 1/3, times that of its breadth. If the area of the plot is 270 square metres, then what is its length? 


A.  120 m

B.  130 m
C.  125 m
D.  None of these

Answer: Option A


15. A vessel is filled with liquid, 3 parts of which are water and 5 parts syrup. How much of the mixture must be drawn off and replaced with water so that the mixture may be half water and half syrup?


A. 13

B. 14
C. 15
D. 17

Answer: Option C






Williams Lea Tag Reasoning Test Model Papers

Candidates who are preparing hard for the Williams Lea Tag written test, they can check out the latest questions which are given below. Contenders can practice these questions and answers. 

1. MONK : DEVOTION


A. maniac : pacifism

B. explorer : contentment
C. visionary : complacency
D. rover : wanderlust
E. philistine : culture

Answer: Option D


Solution:


Devotion is characteristic of a monk; wanderlust is characteristic of a rover.


2. 11 16 21 26 31 36 41


A. 47 52

B. 46 52
C. 45 49
D. 46 51

Answer: Option D


Solution:


In this simple addition series, each number is 5 more than the previous number.


3. VISHNU is written as UHNSVI just like GANESH is written as?


A. HESNAG

B. HESNGA
C. HSENAG
D. HNESAG 

Answer: Option B


Solution :


Here word is divided into two parts VISH N U U  H  NSVI Same way, we divide GANESH into parts GANE S H H  E   SNGA


4. What is the monthly salary of Praveen?


I. Praveen gets 15% more than Sumit while Sumit gets 10% less than Lokesh.

II. Lokesh's monthly salary is Rs.2500.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 

B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E


Solution:


From both the given statements, we find that: 

Praveen's salary = 115% of (90% of Rs.2500) = Rs.2587.50. 
So, both I and II are required.

5. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Atomic Age    2. Metallic Age    3. Stone Age    4. Alloy Age

A. 1, 3, 4, 2

B. 2, 3, 1, 4
C. 3, 2, 4, 1
D. 4, 3, 2, 1

Answer: Option C


6. In the series : 7  8  9  7  6  5  3  4  2  8  9  7  2  4  5  9  2  9  7  6  4  7

Which figures have equal frequency? 

A. 253

B. 245
C. 375
D. 865
E. None of these

Answer: Option D


7. Assertion (A) : The steam engine was invented by James Watt.

Reason (R) : There was a problem of taking out water from flooded mines.  

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.

B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  A


8. 66, 36, 18, ?


A. 3

B. 6
C. 8
D. 9

Answer: Option C


Solution:


Each term in the series is the product of the digits of the preceding term.


So, missing term = 1 x 8 = 8.


9. Generation Xers are those people born roughly between 1965 and 1981. As employees, Generation Xers tend to be more challenged when they can carry out tasks independently. This makes Generation Xers the most entrepreneurial generation in history. This paragraph best supports the statement that Generation Xers


A. work harder than people from other generations.

B. have a tendency to be self-directed workers
C. have an interest in making history
D. tend to work in jobs that require risk-taking behavior.
E. like to challenge their bosses work attitudes.

Answer: Option B


Solution:


The support for choice b is given in the second sentence of the paragraph. Generation Xers like to work independently, which means they are self-directed. No support is given for either choice a or choice c. Choice d is not related to the paragraph. Although the paragraph mentions that Generation Xers like to be challenged, it does not say they like to challenge their bosses attitudes; therefore, choice e can be ruled out.


10. Ecology : Environment :: Histology : ?


A. Fossiles 

B. History 
C. Tissues 
D. Hormones

Answer: Option C


Solution:


Ecology deals with the study of environment. Similarly, Histology deals with the study of tissues.


11. recipe


A. desserts

B. directions
C. cookbook
D. utensils

Answer: Option B


Solution:


A recipe is a list of directions to make something. Recipes may be used to prepare desserts (choice a), among other things. One does not need a cookbook (choice c) to have a recipe, and utensils (choice d) may or may not be used to make a recipe.


12. Introducing a man, a woman said, "He is the only son of the mother of my mother." How is the woman related to the man?


A. Mother

B. Sister
C. Niece
D. Maternal aunt

Answer: Option C


Solution:


The man is the only son of the mother of the woman. Hence, the man is the maternal uncle of the woman. So, the woman is the niece of the man.


13. DEF, HIJ, MNO, ? 


A. STU

B. RTV
C. SRQ
D. TUV

Answer: Option A 


Solution: 


The letters are in alphabetical order. The gap between the last letter and the first letter of the next term keeps increasing in 1, 2, 3, . . . steps. 


14. Fact 1. All dogs like to run.

Fact 2. Some dogs like to swim.
Fact 3. Some dogs look like their masters.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?

I. All dogs who like to swim look like their masters.

II. Dogs who like to swim also like to run.
III. Dogs who like to run do not look like their masters.

A. I only

B. II only
C. II and III only
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option B


Solution:


Statement II is the only true statement. Since all dogs like to run, then the ones who like to swim also like to run. There is no support for statement I or statement III.


15. Statement: A's advice to B - "Go to Jammu via Amritsar - the shortest route".

Assumptions:
I. B wishes to go to Jammu.
II. A gives advice to everybody.

A. Only assumption I is implicit

B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option A


Solution:


A has advised B the route to Jammu. This means that B wishes to go to Jammu. So, I is implicit. The statement mentions only A's advice to B. So, II is not  

implicit.





Williams Lea Tag English Test Sample Papers

In this page, we included the latest English test questions and answers which are useful for the preparation of Williams Lea Tag written test. Do practice these questions thoroughly.

1. My bicycle has been sold.

A. I have sold my bicycle.

B. They sold my bicycle.
C. My bicycle will sell.
D. I had sold my bicycle.

Answer: Option A


Solution:


I have sold my bicycle.


2. We have bought enough oil.


A. enough

B. bought 
C. have
D. We 

Answer: Option A


Solution:


enough 


3. OBSCURE


A. Implicit

B. Obnoxious
C. Explicit
D. Pedantic

Answer: Option C


4. Her cousin has ________ very good job.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: A


5. solve as per the direction given above

A. In these days of inflation

B. a ten rupee's note will not buy you
C. even an ordinary meal.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


a ten rupee note will not buy you


6. Harp on :


A. To criticise 

B. To comment
C. To keeep on talking
D. To keep on insulting 

Answer: Option C


Solution:


To keeep on talking


7. Are there ______ balloons for ______ child ?


A. enough, every

B. several, every
C. a few, each
D. much, each

Answer: Option A


Solution:


enough, every


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Flood

B. Hurricane
C. Avalanche
D. Earthquake
E. Explosion

Answer: Option E


Solution:


All except Explosion are natural calamities.


9. Why do they look so pleased _____ themselves?


A. at

B. by
C. for
D. with

Answer: Option D


Solution:


with


10. I saw that

P : but seeing my host in this mood
Q : I deemed it proper to take leave
R : as I had frequently done before
S : it had been my intention to pass the night there
The Proper sequence should be:

A. QPSR

B. QRPS
C. SPQR
D. SRPQ

Answer: Option D


11. The good is often .... with their bones.


A. buried

B. interred
C. exhumed
D. covered

Answer: Option B


Solution:


interred


12. find correct spelling:


A. Scripture

B. Scripturie
C. Screpture
D. Scriptture

Answer: Option A


Solution:


Scripture


13. Rahul, the proprietor /and the manager/of the firm, was deeply loved /by his employees.


A. Rahul, the proprietor

B. and the manager
C. of the firm, was deeply loved
D. by his employees.

Answer: Option B


Solution:


Delete ëtheí before ëmanagerí.When two singular subjects refer to the same person, only first one should be preceded by article.


14. Having superior or intellectual interests and tastes


A. Highbrow

B. Sophisticated
C. Fastidious
D. Elite

Answer: Option A


Solution:


Highbrow


15. DIVERSION


A. Amusement

B. Distortion
C. Deviation
D. Bylane

Answer: Option C


Williams Lea Tag Placement Papers PDF Download: Click Here



We have provided the latest updated information on all Placement papers on our All India Jobs site. For more fresh updates candidates can bookmark our site. Stay tuned to our site and we give the useful information for all our readers.