eInfochips Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

eInfochips Placement Papers

eInfochips Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Candidates who are in search of eInfochips Placement Papers are at right place to download the placement papers. This article is prepared to help the job aspirants to get a job in eInfochips Recruitment Drive. Aspirants can go through this article to be aware about the syllabus. Interested candidates can download the eInfochips Placement Papers. By the end of this article, we have provided a direct link of eInfochips Placement Papers PDF.


eInfochips Placement Papers


In eInfochips Placement test the questions will be asked on Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Candidates have a look on the sample questions which are discussed below and get an idea about the eInfochips Test Pattern. Contenders who are interested to join in eInfochips organization can solve the sample questions and check their solutions with the original solutions provided by us.

You Can Also Check: Interview Questions



In this article, we have updated the complete stuff with free of cost. Contenders can download the eInfochips Placement Papers easily without any hesitation. All India Jobs always work to provide useful stuff to readers. Candidates can check their skills in English by answering the sample questions provided below. For more info stay tuned with us for latest updates. 



eInfochips Aptitude Test Sample Papers

Enhance your chances of getting hired by eInfochips through their unique placement test. Answer some challenging questions on Aptitude and see where you stand in eInfochips Aptitude Test.

1. What is the diameter of a wheel that makes 113 revolution to go 2km 26 decametre?


A. 4 4/13 m 

B. 6 4/11m 
C. 12 4/11m 
D. 12 8/11m

Answer: Option B


Solution:


Distance = 2km 26 decametres =(2 x 1000)m +(26 x 10)m = 2260m 

Distance covered in 1 revolution = 2260/113m = 20m 
2R x 22/7 = 20 => 2R =(20x7/ 22) = 70/11 = 6 4/11 m

2. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?


A. 6.25 

B. 6.5 
C. 6.75 
D. 7

Answer: Option A


Solution:


Required run rate

= [282 - (3.2 * 10)]/40 = 250/40 = 6.25

3. A man can swim in still water at 4.5 km/h, but takes twice as long to swim upstream than downstream. The speed of the stream is?


A. 3 

B. 7.5 
C. 2.25 
D. 1.5

Answer: Option D


Solution:


M = 4.5

S = x
DS = 4.5 + x
US = 4.5 + x
4.5 + x = (4.5 - x)2
4.5 + x = 9 -2x
3x = 4.5
x = 1.5

4. What is the principle amount which earns Rs.132 as compound interest for the second year at 10 % per annum?


A. Rs. 1000 

B. Rs. 1200 
C. Rs. 1320 
D. None of these

Answer: Option B


5. The length of a rectangular plot is 3 1/8, times that of its breadth. If the area of the plot is 320 square metres, then what is its length? 


A. 110 m

B. 120 m
C. 100 m
D. 130 m

Answer: Option C


Solution:


Let the breadth be x metres. Then, length = 25x/8 metres

x × 25x/8 = 320 
x2 = 2560/25 
x = 160/5 = 32 
Length = (25/8) × (32) = 100 m

6.   Sunil started a juice (lemon syrup + water. counter. Initially he had 140 liter juice which had 30% water in it. He sold 20 liters of the juice. Then he added equal amount of lemon syrup and water. Now the ratio of water to lemon syrup became 1:2. How much water was added later on? 


A. 9 LITERS

B. 12 LITERS
C. 14 LITERS
D. 20 LITERS

Answer: Option B


7. The numerator of a certain fraction is 8 less than the denominator. If 3 is added to the numerator and 3 is subtracted from the denominator, the fraction becomes 3/4. Find the original fraction?


A. 2/5 

B. 7/9 
C. 3/11 
D. 8/5

Answer: Option C


Solution:


The denominator be P, the numerator will be (P - 8).

The fraction will be (P - 8)/P.
Adding 3 to the numerator and subtracting 3 from the denominator, (P - 8 + 3)/(P - 3) = 3/4.
(P - 5)/(P - 3) = 3/4
P = 20 - 9 => P = 11.
The fraction is: 3/11.

8. Find the one which does not belong to that group?


A. 41 

B. 43 
C. 53 
D. 47 
E. 57

Answer: Option E


Solution:


41, 43, 47 and 53 are prime numbers, but not 57.


9. A and B entered into a partnership investing Rs.25000 and Rs.30000 respectively. After 4 months C also joined the business with an investment of Rs.35000. What is the share of C in an annual profit of Rs.47000?


A. Rs.18000 

B. Rs.15000 
C. Rs.17000 
D.  Rs.14000

Answer: Option D


Solution:


25*12: 30*12: 35*8

15:18:14
14/47 * 47000 = 14000

10. Three candidates in an election received 1136, 7636 and 11628 votes respectively. What percentage of the total votes did the winning candidate get?


A. 11. 6 % 

B. 60 % 
C. 76. 4 % 
D. None of these

Answer: Option D


Solution:


Total votes = (1136 + 7636 + 11628) = 20400 

Required % = (11628/20400 × 100)% = 57%

11. Using all the letters of the word "NOKIA", how many words can be formed, which begin with N and end with A?


A. 3 

B. 6 
C. 24 
D. 120 
E. 12

Answer: Option B


Solution:

There are five letters in the given word.
Consider 5 blanks ....
The first blank and last blank must be filled with N and A all the remaining three blanks can be filled with the remaining 3 letters in 3! ways.
The number of words = 3! = 6.

12. A cistern has a leak which would empty the cistern in 20 minutes. A tap is turned on which admits 4 liters a minute into the cistern, and it is emptied in 24 minutes. How many liters does the cistern hold?


A. 480 liters 

B. 600 liters 
C. 720 liters 
D. 800 liters

Answer: Option A


Solution:


1/x - 1/20 = -1/24

x = 120
120 * 4 = 480

13. Out of first 20 natural numbers, one number is selected at random. The probability that it is either an even number or a prime number is -.


A. 1/2 

B. 16/19 
C. 4/5 
D. 17/20 
E. 3/5

Answer: Option D


Solution:


n(S) = 20

n(Even no) = 10 = n(E)
n(Prime no) = 8 = n(P)
P(E?P) = 10/20 + 8/20 - 1/20 = 17/20

14. Find the highest common factor of 36 and 84.


A. 4 

B. 6 
C. 12 
D. 18

Answer: Option C


Solution:


36 = 22 * 32;   84 = 22 * 3 * 7 

H.C.F = 22 * 3 = 12

15. A positive number when decreased by 4, is equal to 21 times the reciprocal of the number. The number is:


A. 3 

B. 5 
C. 7 
D. 9

Answer: Option C


Solution:


Number be x. X – 4 = 21/x 

=> x2 – 4x – 21 = 0 
 => x2 – 7x + 3x – 21 = 0 
 => x (x - 7) + 3 (x - 7) = 0 
 => (x - 7) (x + 3) = 0 
 => x = 7 (neglecting x = - 3)


eInfochips Reasoning Test Placement Papers



eInfochips Placement Paper on Reasoning Questions will be your one of the round in written test. In order to develop candidates Reasoning ability, we have provided them the sample question. Correct as many questions as you can as it will be the prime decider of your career aspect of working with eInfochips. 

1. Among four friends A, B, C and D, who is the heaviest ? 

I. B is heavier than A, but lighter than D.

II. C is lighter than B.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 

B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E


Solution:


From I, we have A < B < D. From II, we have C < B. Combining (i) and (ii), we can conclude that D is the heaviest. So, both the statements are needed


2. Here are some words translated from an artificial language tamceno means sky blue cenorax means blue cheese aplmitl means star bright

Which word could mean "bright sky"?

A. cenotam

B. mitltam
C. raxmitl
D. aplceno 

Answer: Option B

Solution :


Tam ceno means sky blue----------- (I)

Cenorax means blue cheese--------- (II)
Aplmitl means star bright----------- (III)
From (I) and (II) Tam means sky ceno means blue rax means cheese From (II) and (III) apl means star mitl means bright.
So, mitltam means bright sky.

3. 36 31 29 24 22 17 15


A. 13 11

B. 10 5
C. 13 8
D. 12 7
E. 10 8

Answer: Option E


Solution:


This is an alternating subtraction series, which subtracts 5, then 2, then 5, and so on.


4. Cup is to coffee as bowl is to


A. dish

B. soup
C. spoon
D. food

Answer: Option B


Solution:


Coffee goes into a cup and soup goes into a bowl. Choices a and c are incorrect because they are other utensils. The answer is not choice d because the word food is too general.


5. E2HI,______________, EHI4, E5HI, EH6I


A. EH3I

B. EI3H
C. I2E3H
D. None of these

Answer: Option A 


Solution: 

EH3I

6. Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true

B. false
C. uncertain

Answer: Option B


Solution:


We know from the first two statements that Lily runs fastest. Therefore, the third statement must be false.


7. language


A. tongue

B. slang
C. writing
D. words

Answer: Option D


Solution:


Words are a necessary part of language. Slang is not necessary to language (choice b). Not all languages are written (choice c). Not all languages are spoken (choice a).


8. If you’re a fitness walker, there is no need for a commute to a health club. Your neighborhood can be your health club. You don’t need a lot of fancy equipment to get a good workout either. All you need is a well-designed pair of athletic shoes. This paragraph best supports the statement that


A. fitness walking is a better form of exercise than weight lifting.

B. a membership in a health club is a poor investment.
C. walking outdoors provides a better workout than walking indoors.
D. fitness walking is a convenient and valuable form of exercise.
E. poorly designed athletic shoes can cause major foot injuries.

Answer: Option D


Solution:


By stating that fitness walking does not require a commute to a health club, the author stresses the convenience of this form of exercise. The paragraph also states that fitness walking will result in a good workout. Choice a is incorrect because no comparison to weight lifting is made. Choice b may seem like a logical answer, but the paragraph only refers to people who are fitness walkers, so for others, a health club might be a good investment. Choice c is not in the passage. Although choice e seems logical, the paragraph does not indicate that the wrong shoes will produce major injuries.


9. Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?


A. Islands

B. Mediators
C. Archealogy
D. Aquatic

Answer: Option C


Solution:


As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.


10. In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term?


A. 4370

B. 4374
C. 7443
D. 7434

Answer: Option B


Solution:


Clearly, 2 x 3 = 6, 6 x 3 = 18, 18 x 3 = 54,.....


So, the series is a G.P. in which a = 2, r = 3.


Therefore 8th term = ar8-1 = ar7 = 2 x 37 = (2 x 2187) = 4374.


11. If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?


A. M - N x C + F

B. F - C + N x M
C. N + M - F x C
D. M x N - C + F

Answer: Option D


Solution:


M x N → M is the father of N


N - C → N is the sister of C


and C + F → C is the brother of F.


Hence, M is the father of C or C is the son of M.


12. Sanjeev ranks seventh from the top and twenty eight from the bottom in a class. How many students are there in the class ?



A. 37

B. 36
C. 35
D. 34

Answer: Option D

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Table    2. Tree    3. Wood    4. Seed    5. Plant

A. 1, 2, 3, 4, 5

B. 1, 3, 2, 4, 5
C. 4, 5, 2, 3, 1
D. 4, 5, 3, 2, 1

Answer: Option C


14. Assertion (A) : Inside the earth metals are present in molten state.

Reason (R) : Earth absorbs the sun's rays. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.

B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  C


15. Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.


A. Always

B. Never
C. Often
D. Sometimes

Answer: Option B


Solution:


Since the ice cube had already melted due to the heat of a nearby furnace so after this ice cannot remain as ice cube.





eInfochips English Test Model Papers

eInfochips English Test is the last round in written test conducted by eInfochips. Try some good questions from eInfochips English Test Placement Papers to know how well are your chances of working with eInfochips.

1. His pocket has been picked


A. Picking has been done to his pocket

B. Someone has picked his pocket
C. Picked has been his pocket
D. They have his pocket picked

Answer: Option B


Solution:


Someone has picked his pocket


2. She will live ______ than him.


A. Long

B. Longer
C. Larger
D. Longest

Answer: Option B


Solution:


Longer


3. EXODUS


A. Influx

B. Home-coming
C. Return
D. Restoration

Answer: Option A


4. He eats a lot of __________ meat.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: D


Solution:


no article


5. solve as per the direction given above


A. The Indian radio

B. which was previously controlled by the British rulers
C. is free now from the narrow vested interests.
D. No error.

Answer: Option C


Solution:


is now free from the narrow vested interests.


6. To look sharp


A. To speak roughl

B. To be attentive and active
C. To concentrate
D. To be quick

Answer: Option D


Solution:


To be quick


7. I carried a small bag on board the plane as the rest of the ______ was checked in before the flight.


A. bag

B. bags
C. luggage
D. suitcases

Answer: Option C


Solution:


luggage


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Rigveda

B. Yajurveda
C. Atharvaveda
D. Ayurveda
E. Samveda

Answer: Option D


Solution:


All except Ayurveda are names of holy scriptures, the four Vedas. Ayurveda is a branch of medicine.


9. The staff co-operated ______ the management to increase productivity.


A. with

B. for
C. by
D. to

Answer: Option A


Solution:


with


10. I read an advertisement that said

P : posh, air-conditioned
Q : gentleman of taste
R : are available for
S : fully furnished rooms
The Proper sequence should be:

A. PQRS

B. PSRQ
C. PSQR
D. SRPQ

Answer: Option B


11. Since one cannot read every book, one should be content with making a ........ selection.


A. judicious

B. sample
C. normal
D. standard

Answer: Option A


Solution:


judicious


12. find correct spelling :


A. Rigerous

B. Rigorous
C. Regerous
D. Rigourous

Answer: Option B


Solution:


Rigorous


13. He asked (a)/ supposing if he fails (b)/ what he would do. (c)/ No Error.(d)


A. He asked

B. supposing if he fails
C. hat he would do.
D. No Error

Answer: Option B


Solution:


Three common patterns with ëif are in vogue which are often called the first, second and third conditionals.

First conditionalíIf + Present ________ will + infinite
If we play tennis, I will win.
ëSecond conditionalí
If + Past perfect _____ would have + Past participle
If we had played tennis, I would have won.
Therefore, ëSupposing if he failsí should be replaced with ëif he failedí.

14. A person of good understanding knowledge and reasoning power


A. Expert

B. Snob
C. Literate
D. Intellectual

Answer: Option D


Solution:


Intellectual


15. EMBEZZLE


A. Misappropriate

B. Balance
C. Remunerate

D. Clear

Answer: Option A


Solution:


Main Entry: embezzle

Part of Speech: verb
Definition: steal money, often from employer

Synonyms: abstract, defalcate, filch, forge, loot, misapply, misappropriate, misuse, peculate, pilfer, purloin, put hand in cookie jar, put hand in till, skim, thieve Antonyms: compensate, give, pay, reimburse, return

Download eInfochips Placement Papers PDF - Click Here


Hope we have attempt our level best to provide our valuable viewers best information. We suggest aspirants download the eInfochips Placement Papers and practice regularly even in offline.