ANG Industries Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

ANG Industries Placement Papers

ANG Industries Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model PapersAspirants who are searching for ANG Industries Placement Papers can check our huge repository of ANG Industries Placement Papers, mock tests, sample papers and sets of important questions for preparation of ANG Industries Placement Exam. In this page, you can practice sample questions based on Aptitude, Reasoning and Verbal Ability for further strengthen candidate level of performance. By practicing these sample question aspirants will get an idea about the ANG Industries Test Pattern.



ANG Industries Placement Papers


In this article, candidates can check the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers and download the PDF of ANG Industries Placement Papers. Applicants can download the ANG Industries Placement Papers PDF by accessing the link provided below. After downloading the ANG Industries Placement Papers aspirants should practice for ANG Industries Recruitment Drive even in offline mode. We suggest the job seekers prepare well with these Placement Papers which will carry a great amount of weightage in your overall chances of getting qualify by ANG Industries.



You can also check: Interview Questions



We have also included some interesting questions on Aptitude, Reasoning and Verbal Ability which will help you of clearing the placement test in ANG Industries. The sample questions are gathered from previous papers of  ANG Industries Placement Test. Try each set of questions provided in the below section on each category separately. By participating the sample test, candidates will gain a lot of assessment experience of it. Visit our website to get more fresh updates about career opportunities, interview questions, test pattern, etc.




ANG Industries Aptitude Test Sample Papers

Candidates who are preparing hard for the ANG Industries recruitment test, they can practice these questions will be helpful for them to get selected in the written test.

1. If an area enclosed by a circle or a square or an equal triangle is the same then the maximum perimeter is possessed by:

A. Circle 
B. Square 
C. Equilateral Triangle 
D. Both Triangle and Square

Answer: Option D

2. A student scored an average of 80 marks in 3 subjects: Physics, Chemistry and Mathematics. If the average marks in Physics and Mathematics is 90 and that in Physics and Chemistry is 70, what are the marks in Physics?

A. 60 
B. 64 
C. 72 
D. 80 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Given M + P + C = 80 * 3 = 240 --- (1)
M + P = 90 * 2 = 180 --- (2)
P + C = 70 * 2 = 140 --- (3)
Where M, P and C are marks obtained by the student in Mathematics, Physics and Chemistry.
P = (2) + (3) - (1) = 180 + 140 - 240 = 80

3. A man can row downstream at 18 kmph and upstream at 10 kmph. Find the speed of the man in still water and the speed of stream respectively?

A. 13, 3 
B. 12, 6 
C. 15, 3 
D. 14, 4 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the speed of the man in still water and speed of stream be x kmph and y kmph respectively.
Given x + y = 18 --- (1) 
and x - y = 10 --- (2)
From (1) & (2) 2x = 28 => x = 14, y = 4.

4. What is the difference between the C.I. on Rs. 5000 for 1 1/2 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

A. Rs. 2.04 
B. Rs. 3.06 
C. Rs. 4.80 
D. Rs. 8.30

Answer: Option A

Solution:

C.I. when interest is compounded yearly 
= [5000 * (1 + 4/100) * (1 + (1/2 * 4)/100] 
= 5000 * 26/25 * 51/50 = Rs. 5304 
C.I. when interest is compounded half-yearly 
= [5000 * (1 + 2/100)2] 
= (5000 * 51/50 * 51/50 * 51/50) = Rs. 5306.04 Difference = (5306.04 - 5304) = Rs. 2.04.

5. The ratio of the length and the breadth of a rectangle is 4 : 3 and the area of the rectangle is 6912 sq cm. Find the ratio of the breadth and the area of the rectangle?

A. 1 : 96 
B. 1 : 48 
C. 1 : 84 
D. 1 : 68 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Let the length and the breadth of the rectangle be 4x cm and 3x respectively.
(4x)(3x) = 6912
12x2 = 6912 
x2 = 576 = 4 * 144 = 22 * 122 (x > 0)
=> x = 2 * 12 = 24
Ratio of the breadth and the areas = 3x : 12x2 = 1 : 4x = 1: 96.

6. To gain profit, a milkman adds 1.5 litre of water to a certain amount of milk. He sells the adulterated milk at Rs.28 per litre and pure  
milk costs Rs.36 per litre. Find the amount of milk. 

A. 5.25
B. 6
C. 5.5
D. 5

Answer: Option A

Solution: 

Let the amount of milk be x.
36x = 28(x + 1.5.
36x = 28x + 42
8x = 42
x = 5.25 litres

7. Eighteen years ago, a father was three times as old as his son. Now the father is only twice as old his son. Then the sum of the present ages of the son and the father is:

A. 54 
B. 72 
C. 105 
D. 108

Answer: Option D

Solution:

Let the present ages of the father and son be 2x and x years respectively. 
Then, (2x - 18) = 3(x - 18) => x = 36 
Required sum = (2x + x) = 108 years.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. PMS 
B. ROU 
C. GDJ 
D. KIM 
E. EBH

Answer: Option D

Solution:

P-3M+6S, R-3O+6U, G-3D+6J, K-2I+4M and E-3B+6H
Except KIM, all other groups follows similar pattern.

9. In a partnership between A, B and C. A's capital is Rs.5000. If his share of a profit of Rs.800 is Rs.200 and C's share is Rs.130, what is B's capital?

A. Rs.3250 
B. Rs.6250 
C. Rs.10250 
D. Rs.11750

Answer: Option D

Solution:

200 + 130 = 330
800 - 330 = 470
200 ---- 5000
470 ---- ? => 11750

10. When a number is first increased by 10 % and then reduced by 10 % the number:

A. does not change 
B. decreased by 1 % 
C. increased by 1 % 
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

Let the given number be x 
Increased Number = (110% of x) 
= (110/100 × x) = (11x/10) 
Finally reduced number = (90 % of 11x/10) 
= (90/100 × 11x/10) = 99x/100 
Decrease = (x – 99x/100) = x/100 
Decrease % = (x/100 × 1/x × 100)% = 1 %

11. In how many ways can live boys and three girls sit in a row such that all boys sit together?

A. 4800 
B. 5760 
C. 2880 
D. 15000 
E. 1440

Answer: Option C

Solution:

Treat all boys as one unit. Now there are four students and they can be arranged in 4! ways. Again five boys can be arranged among themselves in 5! ways. Required number of arrangements = 4! * 5! = 24 * 120 = 2880.

12. Three pipes of same capacity can fill a tank in 8 hours. If there are only two pipes of same capacity, the tank can be filled in.

A. 17 hours 
B. 12 hours 
C. 16 hours 
D. 24 hours 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

The part of the tank filled by three pipes in one hour = 1/8
=> The part of the tank filled by two pipes in 1 hour = 2/3 * 1/8 = 1/12.
The tank can be filled in 12 hours.

13. A bag contains 6 white and 4 black balls .2 balls are drawn at random. Find the probability that they are of same colour.

A. 1/2
B. 7/15
C. 8/15
D. 1/9

Answer: Option B

14. The wheels revolve round a common horizontal axis. They make 15, 20 and 48 revolutions in a minute respectively. Starting with a certain point on the circumference down wards. After what interval of time will they come together in the same position?

A. 1 min 
B. 2 min 
C. 3 min 
D. None

Answer: Option A

Solution:

Time for one revolution = 60/15 = 4
60/ 20 = 3
60/48 = 5/4
LCM of 4, 3, 5/4
LCM of Numerators/HCF of Denominators = 
60/1 = 60

15. The product of two natural numbers is 17. Then, the sum of the reciprocals of their squares is:

A. 1/289 
B. 289/290 
C. 290/289 
D. 289

Answer: Option C

Solution:
Let the numbers be a and b. Then,
ab = 17, a = 1 and b = 17
So, 1/a2 + 1/b2 = (a2 + b2)/a2 b2 

= (12 + 172)/(1 * 17)2 = 290/289




ANG Industries Reasoning Test Model Papers

In this page, we have uploaded the reasoning test questions and answers along with the solution. We recommend the aspirants practice these questions to get success in the ANG Industries exam.

1. Statement: The Indian electronic component industry venturing into the West European markets faces tough competition from the Japanese.

I. India should search for other international markets for its products.
II. India should improve the quality of the electronic components to compete with the Japanese in capturing these markets.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B

Solution:

An escapist's attitude does not help much. The need is to compete and emerge successful. So, only course II follows.

2. Statements: People who speak too much against dowry are those who had taken it themselves.
Conclusions:
I. It is easier said than done.
II. People have double standards.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E

Solution:

The statement clearly implies that it is easier to say than to do something and what people say is different from what they do. So, both I and II  
follow.

3. Karan has secured 65% in B.Com and 70% marks in M.Com Economics. He has been working in a bank as officer for the past 3 years after completing his post-graduation. He secured 55% marks in the written examination and 50% marks in the personal interview. He was born on July 8, 1988.

A. if the data provided are inadequate to take a decision.
B. if the case is to be referred to VP.
C. if the case is to be referred to President.
D. if the candidate is to be selected.
E. if the candidate is not to be selected.

Answer: Option A 

His class 12 marks are not given, so data inadequate

Following are the conditions for selecting a Senior Manager in a bank.
The candidate must –
i. have passed class 12th with at least 60% marks.
ii. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
iii. be a post graduate in Management with specialization in Economic/Statistics with at least 60% marks.
iv. have work experience of at least 2 years in a bank.
v. be at least 25 years and not more than 35 years as on 01-03-2016.
vi. cleared written examination with at least 50% marks
vii. cleared personal interview with at least 40% marks
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. at iii. above, but has secured at least 60% marks in CA, the case is to be referred as VP.
b. at vii. above, but has cleared written examination with at least 60% marks and personal interview with at least 35% marks, his case to be referred as President.

4. The storage device used to compensate for the difference in rates of flow of data from one device to another is termed as:

A. Chip 
B. Channel 
C. Floppy 
D. Call 
E. Buffer

Answer: Option E

5. While travelling in a train,you observe some college students pulling the alarm chain simply to get down at their desired point. You would :

A. with the help of some passengers,check them from doing so.
B. let them pull the chain but check them from detaining.
C. inform the guard of the train as soon as it stops.
D. keep quiet and do nothing.

Answer: Option  A

Solution:

With the help of some passengers,check them from doing so.

6. All social systems are based upon a division of economic roles. The values of a social system are embodied in the prestige accorded persons who fill various economic roles. It is therefore unsurprising that, for any social system, the introduction of labor-saving technology that makes certain economic roles obsolete will tend to undermine the values in that social system.
Which one of the following can most reasonably be concluded on the basis of the information above?

A. Social systems will have unchanging values if they are shielded from technological advancement.
B. No type of technology will fail to undermine the values in a social system.
C. A social system whose values are not susceptible to change would not be one in which technology can eliminate economic roles.
D. A technologically advanced society will place little value on the prestige associated with an economic role.
E. A technological innovation that is implemented in a social system foreign to the one in which it was developed will tend to undermine the foreign social system.

Answer: Options D

7. 1936 : 1360 :: __ : 2142

A. 2746 
B. 2718 
C. 2672 
D. 2466 
E. 2933

Answer: Option B

Solution:

1936-576 : 1360 :: __ 2142
2142 + 576 = 2718.

8. a + b means a is neither less than nor equal to b.
a - b means a is neither smaller nor greater than b.
a = b means a is not less than b.
a * b means a is not greater than b.
a / b means a is neither greater than nor equal to b.

Statement: A + B, B * C, C * D
Conclusions: I. A + D
                     II. A = C

A. if only conclusion (I) follows 
B. if only conclusion (II) follows 
C. if both conclusions (I) and (II) follows 
D. if neither (I) nor (II) follows 
E. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: Option D

Solution:

a + b means a > b, a - b means a = b, a = b means a > b, a * b means a < b and a / b means a < b.
According to the statement
A + B => A > B
B * C => B < C
C * D => C < D
A > B < C < D
Conclusion (1): A + D => A > D which can not be definitely determined because A could be either greater than, less than or equal to D.
Conclusion (II): A = C => A > C
Which can not be determined as A can be less than C.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Entry 
B. Efflorescent 
C. Entreat 
D. Ensure 
E. Every

Answer: Option C

Solution:

Efflorescent, Ensure, Entreat, Entry, Every

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Birbal 
B. Abdul Fazal 
C. Tansen 
D. Faiz Ahmed 
E. Todar Mal

Answer: Option D

Solution:

All except Faiz Ahmed were among the nine gems in Akbar's court.

11. In a certain code language if the word PANCREAS is coded as SAERCNAP, then how is the word STADIUM coded in that language?

A. MUDIATS 
B. MUDIAST 
C. MUIDATS 
D. MIUDATS 
E. ATSDMUI

Answer: Option C

Solution:

Word : PANCREAS
Pattern : Letters in the word are reversed.
Code : SAERCNAP
Similarly, the code for STADIUM is MUIDATS.

12. If 'South-east' is called 'East', 'North-west' is called 'West', 'South-west' is called 'South' and so on, what will 'North' be called?

A. East 
B. North-east 
C. North-west 
D. South 
E. None of these

Answer: Option C

13. Statement: Should all the unauthorized structures in the city be demolished?
Arguments:
I. No. Where will the people residing in such houses live?
II. Yes. This will give a clear message to general public and they will refrain from constructing unauthorized buildings.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

The demolition of unauthorized buildings would teach a lesson to the unscrupulous builders and also serve as a warning for the citizens not to indulge in  such activities in the future. This is essential, as unauthorized constructions impose undue burden on the city's infrastructure. So, only argument II holds  
strong.

14. If we are going early in the morning towards the south the sun will be visible at our left:

A. Always
B. Never
C. Often
D. Sometimes

Answer: Option A

Solution:

Early in the morning the sun is in the direction of east. If we are going towards the south, our face will be in the direction of South and our left hand will be in the direction of east. Hence if we go early in the morning towards the south the sun will always be visible at our left.

15. Statements:
Rural and semi-urban areas in the country have been suffering due to load-shedding for quite some time.
If the Government is not able to overcome the power crisis, load-shedding will be extended even to the urban areas.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option E

Solution:

If certain preventive measures are practiced at the rural and semi urban areas the problem will be solved. But if the same is not practiced even at the cities the problem may roll into the city also, so the two effects are of some common cause.




ANG Industries English Test Placement Papers

Candidates can practice these English Test questions and answers which are available on this article. We suggest the aspirants prepare well and perform well in the ANG Industries placement test.

1. The teacher punished the boys who had not done their homework.

A. The boys were punished by their teacher who had not done their homework.
B. The boys who had not done their homework were being punished by the teacher.
C. The boys who had not done their homework had been punished by their teacher.
D. The boys who had not done their homework were being punished by the teacher

Answer: Option D

Solution:

The boys who had not done their homework were being punished by the teacher

2. The ship sustained heavy damage.

A. heavy
B. sustained 
C. ship
D. damage

Answer: Option A

Solution:

heavy 

3. SHRINK

A. Contract
B. Spoil
C. Expand
D. Stretch

Answer: Option C

4. I live on ________ Washington Street.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: D

Solution:

no article

5. solve as per the direction given above

A. If a man diligently seeks to come into the contact
B. with the best that has been thought and said in this world
C. he will become simple and unselfish.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

If a man diligently seeks to come into contact

6. Please make it a point to send you letter at my address.

A. on my address
B. to my address
C. in my address
D. No improvement

Answer: Option B

7. To turn over a new leaf :

A. To change the old habits and adopt new ones
B. To cover up one’s faults by wearing new marks 
C. To shift attention to new problems
D. To change the old habits and adopt new ones

Answer: Option D

Solution:

To change the old habits and adopt new ones

8. The group of hunters was fortunate. They did not encounter ______ difficulty in tracking down the killer tiger.

A. much
B. many
C. some
D. a little

Answer: Option A

Solution:

much

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Cumin
B. Groundnut
C. Cinnamon
D. Pepper
E. Clove

Answer: Option B

Solution:

All except Groundnut are spices.

10. I finally received the letter which I had been waiting _____ .

A. for
B. at
C. on
D. to

Answer: Option A

Solution:

for

11. Of many artists
P : those who impressed me the most
Q : I was a child
R : but those with unique personalities off stage
S : were not always the successful ones
The Proper sequence should be:

A. SRQP
B. QRSP
C. RSPQ
D. QPSR

Answer: Option D

12. The villagers ...... the death of their leader by keeping all the shops cloed.

A. protested
B. mourned
C. consoled
D. announced

Answer: Option B

Solution:

mourned

13. find correct spelling :

A. Volnerable
B. Vulnerablle
C. Vulneerable
D. Vulnerable

Answer: Option D

Solution:

Vulnerable

14. Different/authorities defines/intelligence in/different ways.

A. Different
B. authorities defines
C. intelligence in
D. different ways.

Answer: Option B

Solution:

Change ëdefinesí to ëdefineí to make it agree with plural noun ëauthoritiesí.

15. Present opposing arguments or evidence

A. Reprimand
B. Rebut
C. Criticise
D. Rebuff

Answer: Option B

Solution:

Rebut

ANG Industries Placement Papers PDF Download: Click Here


In this article, we have updated the latest information of ANG Industries placement papers with Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers along with an PDF. For more updates, please bookmark our site and can know more latest information about all IT Companies job  opportunities, Interview Questions.