Ameriprise Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Ameriprise Placement Papers


Ameriprise Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Contenders who are searching for the Ameriprise Placement papers, this is the right place for them to download the Ameriprise placement papers. The list of Ameriprise Placement Papers along with answers and solutions for Aptitude, Reasoning & Verbal Ability written test has been given in this post. Candidates can practice the Ameriprise Placement Papers and can improve their skills and knowledge to crack the Ameriprise written exam. Aspirants will also get an idea about the Ameriprise Test Pattern by practicing the Ameriprise Previous Papers.



Ameriprise Placement Papers


In this page, we have provided you free access to Ameriprise Mock test question papers gathered from previous year tests. The test will be similar to the actual tests of the Ameriprise company. All our mock placement tests resembles the type of questions & their level of difficulty. Aspirants should prepare for the Ameriprise written test by practicing the questions to analyze their skills provided in All India Jobs site. The analysis will help you identify your areas in which you are weak and helps to enhance your performance and helps you to crack the Ameriprise company placement tests.

You can also check: Interview Questions



Candidates can also check the latest Ameriprise placement papers PDF in this article. We have provided the download link of Ameriprise placement papers PDF for the better preparation of the Ameriprise placement test. We suggest the candidates prepare well for the Ameriprise written test. By regular practice, aspirants can perform well in the Ameriprise Recruitment test.



Ameriprise Aptitude Test Model Papers

Candidates can check out the latest Aptitude Questions in this article. We recommend the aspirants practice these questions for the best output in the Ameriprise written test.

1. If each side of a square is increased by 50% the ratio of the area of the resulting square to the area of the given square is

A. 5:4 

B. 9:4 
C. 4:5 
D. 4:9

Answer: Option B


Solution:

Let original side be x metres, then area = x2 Sq.m 

New side =(150% of x)m = (150/100 × x)m =(3x/2)m 


New area =(3x/2 x 3x/2)m2 = 9x2/4 m2 


Required ratio of area = 9x2/4 : x2 = 9:4


2. A trader purchased two colour televisions for a total of Rs. 35000. He sold one colour television at 30% profit and the other 40% profit. Find the difference in the cost prices of the two televisions if he made an overall profit of 32%?


A. Rs. 21000 

B. Rs. 17500 
C. Rs. 19000 
D. Rs. 24500 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


Let the cost prices of the colour television sold at 30% profit and 40% profit be Rs. x and Rs. (35000 - x) respectively.

Total selling price of televisions = x + 30/100 x + (35000 - x) + 40/100 (35000 - x)
=> 130/100 x + 140/100 (35000 - x) = 35000 + 32/100 (35000)
x = 28000
35000 - x = 7000
Difference in the cost prices of televisions = Rs. 21000

3. The time taken by a man to row his boat upstream is twice the time taken by him to row the same distance downstream. If the speed of the boat in still water is 42 kmph, find the speed of the stream?


A. 12 kmph 

B. 13 kmph 
C. 14 kmph 
D. 15 kmph

Answer: Option C


Solution:


The ratio of the times taken is 2:1.

The ratio of the speed of the boat in still water to the speed of the stream = (2+1)/(2-1) = 3/1 = 3:1
Speed of the stream = 42/3 = 14 kmph.

4. A sum of money is borrowed and paid back in two annual installments of Rs. 882 each allowing 5% C.I. The sum borrowed was?


A. Rs. 1620 

B. Rs. 1640
C. Rs. 1680 
D. Rs. 1700

Answer: Option B


Solution:


Principal = (P.W. of Rs. 882 due 1 year hence) + (P.W. of Rs. 882 due 2 years hence) 

= [882/(1 + 5/100) + 882/(1 + 5/100)2] 
= (882 * 20)/21 + (882 * 400)/441 = Rs. 1640.

5. Find the area of trapezium whose parallel sides are 20 cm and 18 cm long, and the distance between them is 15 cm.


A. 225 cm2 

B. 275 cm2 
C. 285 cm2 
D. 315 cm2 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


Area of a trapezium = 1/2 (sum of parallel sides) * (perpendicular distance between them) = 1/2 (20 + 18) * (15) = 285 cm2


6. In what proportion must wheat at Rs. 15 per kg. be mixed with wheat at Rs. 18 per kg. So that the mixture will be worth Rs. 17 per kg. ? 


A. 2 : 1

B. 1 : 2
C. 3 : 2
D. 2 : 3

Answer: Option B


Solution: 

Wheat/Rs. 15 per kg. 
Wheat/Rs. 18 per kg.
For the mixture to be worth Rs. 17 per kg. The ratio should be: 
(18 – 17. : (17 – 15.
1 : 2

7. A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, then how old is B?


A. 7 

B. 8 
C. 9 
D. 10 
E. 11

Answer: Option D


Solution:


Let C's age be x years. 

Then, B's age = 2x years. 
A's age = (2x + 2) years. 
(2x + 2) + 2x + x = 27 
5x = 25 => x = 5 
Hence, B's age = 2x = 10 years.

8. Find the one which does not belong to that group?


A. 104 

B. 110 
C. 108 
D. 112 
E. 116

Answer: Option B


Solution:


Except 110, other numbers are divisible by 4.


9. A and B put in Rs.300 and Rs.400 respectively into a business. A reinvests into the business his share of the first year's profit of Rs.210 where as B does not. In what ratio should they divide the second year's profit?


A. 39:40 

B. 40:39 
C. 3:4 
D. 4:3

Answer: Option A


Solution:


3: 4

A = 3/7*210 = 90
390: 400
39:40

10. If the price of the eraser is reduced by 25% a person buy 2 more erasers for a rupee. How many erasers available for a rupee?


A. 8 

B. 6 
C. 4 
D. 2

Answer: Option B


Solution:


Let n erasers be available for a rupee 

Reduced Price = (75/100 × 1) = Re ¾ 
 ¾ rupee fetch n erasers = 1 Rupee will fetch (n × 4/3) erasers 
Therefore, 4n/3 = n +2 => 4n = 3n +6 => n =6

11. In how many ways can a committee consisting of three men and four women be formed from a group of six men and seven women?


A. 6C4 7C3 

B. 6C3 7C5 
C. 6C37C4 
D. 7C5 6C4 
E. 6C3 7C3

Answer: Option B


12. Pipes A and B can fill a cistern in 8 and 24 minutes respectively. They are opened an alternate minutes. Find how many minutes, the cistern shall be full?


A. 6 min 

B. 12 min 
C. 19 min 
D. 10 min

Answer: Option B


Solution:


1/8 + 1/24 = 1/6

6 * 2 = 12

13. What is the probability of getting a sum 9 from two throws of a dice?


A.1/6

B.1/8
C.1/9
D.1/12

Answer: Option C


14. A drink vendor has 80 liters of Maaza, 144 liters of Pepsi and 368 liters of Sprite. He wants to pack them in cans, so that each can contains the same number of liters of a drink, and doesn't want to mix any two drinks in a can. What is the least number of cans required?


A. 35 

B. 37 
C. 42 
D. 30

Answer: Option B


Solution:


The number of liters in each can = HCF of 80, 144 and 368 = 16 liters.

Number of cans of Maaza = 80/16 = 5
Number of cans of Pepsi = 144/16 = 9
Number of cans of Sprite = 368/16 = 23
The total number of cans required = 5 + 9 + 23 = 37 cans.

15. In a two-digit number, if it is known that its unit's digit exceeds its ten's digit by 2 and that the product of the given number and the sum of its digits is equal to 144, then the number is:


A. 24 

B. 26 
C. 42 
D. 46

Answer: Option A


Solution:


Let the ten's digit be x. Then, unit's digit = x + 2. Number = 10x + (x + 2) = 11x + 2 

Sum of digits = x + (x + 2) = 2x + 2 
(11x + 2)(2x + 2) = 144 
2x2 + 26x - 140 = 0 
(x - 2)(11x + 35) = 0 
x = 2
Hence, required number = 11x + 2 = 24.




Ameriprise Reasoning Test Sample Papers

In this page, we have discussed the reasoning test questions and answers along with a detailed solution. For better preparation candidates can practice these questions thoroughly.

1. Statement: The Chairman stressed the need for making education system more flexible and regretted that the curriculum has not been revised  

in keeping with the pace of the changes taking place.

I. Curriculum should be reviewed and revised periodically.

II. System of education should be made more flexible.

A. Only I follows

B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E


Solution:


Clearly, the situation demands making the education system more flexible and changing it periodically according to the needs of the time. So, both  

the courses follow.

2. Statements: Modern man influences his destiny by the choice he makes unlike in the past.

Conclusions:
I. Earlier there were fewer options available to man.
II. There was no desire in the past to influence the destiny.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A


Solution:


Clearly, I directly follow from the statement while II cannot be deduced from it.



3. Harshita has done graduation and post graduation in Physics and has secured 57% and 65% marks respectively. She has secured 59% marks in the selection process, and has a post-qualification work experience of three years.


A. if the candidate is to be selected.

B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option E


For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.


I. A graduate in science with atleast 60% marks.

II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.

However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except


(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.

(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016


4. The storage that supplements the primary internal storage of a computer is known as:


A. Secondary storage 

B. Primary storage 
C. Back-end storage 
D. Background storage 
E. None of these

Answer: Option A


5. Select the most appropriate alternative as the answer.: You have made some silly mistakes which have been pointed out to you. You will :


A. laugh it away.

B. get angry.
C. feel miserable.
D. feel thankful.

 Answer: Option D


6. Several critics have claimed that any contemporary poet who writes formal poetryópoetry that is rhymed and meteredóis performing a politically conservative act. This is plainly false. Consider Molly Peacock and Marilyn Hacker, two contemporary poets whose poetry is almost exclusively formal and yet who are themselves politically progressive feminists. The conclusion drawn above follows logically if which one of the following is assumed?


A. No one who is a feminist is also politically conservative.

B. No poet who writes unrhymed or unmetered poetry is politically conservative.
C. No one who is politically progressive is capable of performing a politically conservative act.
D. Anyone who sometimes writes poetry that is not politically conservative never writes poetry that is politically conservative.
E. The content of a poetís work, not the workís form, is the most decisive factor in determining what political consequences, if any, the work will have.

Answer: Option A


7. 6 : 180 :: 9 : __


A. 729 

B. 738 
C. 632 
D. 648 
E. 623

Answer: Option D


Solution:


6 : 180 :: 9 : __

6 : (6)3 - (6)2 :: 9 : (9)3 - (9)2
This is of the form n : (n)3 - (n)2
(9)3 - (9)2 = 648.

8. In a certain code language, '+' means '*', '*' means '-', '-' means '/' and '/' means '+'.

2 / 4 + 8 - 16 * 32 / 64 * 128 / 256

A. 4.5 

B. 164 
C. 4 
D. 163 
E. 27

Answer: Option B


Solution:


As per the given expression

2 / 4 + 8 - 16 * 32 / 64 * 128 / 256 becomes
2 + 4 * 8 / 16 - 32 + 64 - 128 + 256 Using BODMAS rule,
2 + 4 * 8 / 16 - 32 + 64 - 128 + 256
= 2 + 32 / 16 + 32 + 128
= 2 + 2 + 160
= 164.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?


A. Haste 

B. Haphazard 
C. Host 
D. Hang 
E. Handkerchief

Answer: Option B


Solution:


Handkerchief, Hang, Haphazard, Haste, Host


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Tomato 

B. Cucumber 
C. Peas 
D. Cabbage 
E. Potato

Answer: Option E


Solution:


All except Ptato can be eaten raw.


11. If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code ?


A. ROAAKNM 

B. ROAKANM 
C. ROAKNNM 
D. ROAKNAM 
E. ROKANAM

Answer: Option A


Solution:


The word is first written twice and the letters at the even positions in the word so obtained, form the code.


12. A postman was returning to the post office which was in front of him to the north. When the post office was 100 meters away from him, he turned to the left and moved 50 meters to deliver the last letter at Shantivilla. He then moved in the same direction for 40 meters, turned to his right and moved 100 meters. How many meters was he away from the post office?


A. 0 

B. 90 
C. 150 
D. 100 
E. None of these

Answer: Option B


13. Statement: Should the railways in India be privatized in a phased manner like other public sector enterprises?

Arguments:
I. Yes. This is the only way to bring in competitiveness and provide better services to the public.
II. No. This will pose a threat to the national security of our country as multinationals will enter into the fray.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option D


Solution:


Privatization would no doubt lead to better services. But saying that this is the 'only way' is wrong. So, argument I does not hold. Argument II also seems to  

be vague.

14. Management always involves


A. Regulation

B. Counsel
C. Exhortation
D. Coercion

Answer: Option A


15. Statements:

The Government has imported large quantities of sugar as per trade agreement with other countries.
The prices of sugar in the domestic market have fallen sharply in the recent months.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option A


Solution:


Since the Government has imported large quantities of sugar as per trade agreement with other countries, therefore, the prices of the sugar in the domestic market have fallen sharply in the recent months.






Ameriprise English Test Placement Papers

Contenders who are preparing hard for the Ameriprise online written test, they should practice these questions and answers of English test to get qualify in the Ameriprise exam.

1. You will have finished this work by tomorrow.


A. This work will finished tomorrow.

B. This work will be finished by tomorrow.
C. This work will have been finished tomorrow. 
D. This work will have been finished by tomorrow.

Answer: Option D


Solution:


This work will have been finished by tomorrow.


2. I didnĺt get _____ sleep last night.


A. much

B. many
C. more
D. none

Answer: Option A


Solution:


much


3. AWARE


A. Uncertain

B. Ignorant
C. Sure
D. Doubtful

Answer: Option B


4. Let’s play __________ volleyball.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: D


Solution:


no article


5. solve as per the direction given above


A. It is the duty of every citizen to do his utmost

B. to defend the hardly-won
C. freedom of the country.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


to defend the hard-won


6. French leave


A. Leave on the pretext of illness

B. Long absence
C. Absence without permission
D. Causal leave

Answer: Option C


Solution:


Absence without permission


7. The government has cleared ______ of the jungle for cultivation.


A. any

B. several
C. a few
D. a lot

Answer: Option D


Solution:


a lot


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Calendar

B. Year
C. Date
D. Month
E. Day

Answer: Option A


Solution:


All others are parts of a calendar.


9. He knew that

P : and then to save himself
Q : was to save all the lives
R : entrusted to his care
S : the duty of a captain
The Proper sequence should be:

A. PQRS

B. SQRP
C. SPRQ
D. QSRP

Answer: Option B


10. My grandmother died _____ 7p.m. _____ 12 August 1989.


A. at;   in

B. at;   on
C. in;   on
D. by;   during

Answer: Option B


Solution:


at;   on


11. It is not fair to cast ..... on honest and innocent persons.


A. inspiration

B. adulation
C. aspersions
D. aspiration

Answer: Option C


Solution:


aspersions


12. find correct spelling :


A. Sincerily

B. Sincerelly
C. Sincerely
D. Sincirely

Answer: Option C


Solution:


Sincerely


13. I have/two sister-in-laws/whose husbands /are settled in dubai.


A. I have

B. two sister-in-laws
C. whose husbands
D. are settled in dubai.

Answer: Option B


Solution:


Replace  ësister-in-lawsí by ësisters-in-lawí.


14. Of outstanding significance


A. Ominous

B. Monumental
C. Evident
D. Rational

Answer: Option B


Solution:


Monumental


15. RECKLESS


A. Courageous

B. Rash
C. Bold
D. Daring

Answer: Option B


Ameriprise Placement Papers PDF Download: Click Here



In this page, we have provided the useful information about the Ameriprise placement papers with Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. For more latest fresh updates candidates can check our site All India Jobs regularly.