Amadeus Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Amadeus Placement Papers

Amadeus Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Contenders can check out for the Amadeus Placement Papers in this article. We have provided the latest placement papers with questions and answers of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. To support the candidates we have also equipped the Amadeus placement papers PDF. Interested aspirants can download for the preparation of Amadeus recruitment test. Practice these questions thoroughly to get success in the Amadeus written test.




Amadeus Placement Papers


In this page, we have discussed the latest information about the Amadeus placement papers and also Amadeus Test Pattern. By practicing these questions candidates will get qualify for the next level of rounds in the Amadeus online written test. In this post, candidates can find a list of commonly asked questions for Amadeus written exam. The questions are collected from the various sources. In this webpage aspirants can find Amadeus Test Pattern and also interview questions.

You can also check: Interview Questions



Applicants can utilize this opportunity and know about the Amadeus Test Pattern and Syllabus with a free of cost from our All India Jobs website. Practice these test papers based on the current format with new pattern questions on previous years format. Revise the provided sample questions with detailed explanation to get a good score in the Amadeus Recruitment test.



Amadeus Aptitude Test Placement Papers

Candidates can practice these Aptitude test questions and answers which are given below along with a detailed solution. Do practice these questions thoroughly to get placed in the Amadeus organization.

1. The sides of a triangle are in the ratio ½: 1/3: ¼. If the perimeter is 52cm then the length of the smallest side is


A. 9cm 

B. 10cm 
C. 11cm 
D. 12cm

Answer: Option D


Solution:


Ratio of sides = ½ : 1/3 : ¼ = 6: 4 : 3 

Side are (32 x 6/13)cm, (32 x 4/13)cm and (52 x 3/13)cm i.e..., 24 cm , 16 cm, 12 cm. 
Length of smallest side = 12 cm

2. The average mark of the students of a class in a particular exam is 80. If 5 students whose average mark in that exam is 40 are excluded, the average mark of the remaining will be 90. Find the number of students who wrote the exam.


A. 20 

B. 15 
C. 25 
D. 35 
E. None of these.

Answer: Option C


Solution:


Let the number of students who wrote the exam be x.

Total marks of  students = 80 x.
Total marks of (x - 5) students = 90(x - 5)
80x - (5 * 40) = 90(x - 5)
250 = 10x  => x = 25

3. A person can row at 9 kmph and still water. He takes 4 1/2 hours to row from A to B and back. What is the distance between A and B if the speed of the stream is 1 kmph?


A. 32 km 

B. 25 km 
C. 28 km 
D. 24 km 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


Let the distance between A and B be x km.

Total time = x/(9 + 1) + x/(9 - 1) = 4.5
=> x/10 + x/8 = 9/2 => (4x + 5x)/40 = 9/2 => x = 20 km.

4. Find the C.I. on Rs. 15,625 for 9 months at 16% per annum compounded quarterly?


A. Rs. 1851 

B. Rs. 1941 
C. Rs. 1951 
D. Rs. 1961

Answer: Option C


Solution:


P = Rs. 15625, n = 9 months = 3 quarters, R = 16% p.a. per quarter. 

Amount = [15625 * (1 + 4/100)3] 
= (15625 * 26/25 * 26/25 * 26/25) = Rs. 17576 C.I. = 17576 - 15625 = Rs. 1951.

5. The area of the square formed on the diagonal of a rectangle as its side is 108 1/3 % more than the area of the rectangle. If the perimeter of the rectangle is 28 units, find the difference between the sides of the rectangle?


A. 8 

B. 12 
C. 6 
D. 2 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:


Let the sides of the rectangle be l and b respectively.

From the given data, 
(vl2 + b2) = (1 + 108 1/3 %)lb 
=> l2 + b2 = (1 + 325/3 * 1/100)lb
= (1 + 13/12)lb
= 25/12 lb
=> (l2 + b2)/lb = 25/12 
12(l2 + b2) = 25lb 
Adding 24lb on both sides 
12l2 + 12b2 + 24lb = 49lb 
12(l2 + b2 + 2lb) = 49lb 
but 2(l + b) = 28 => l + b = 14 
12(l + b)2 = 49lb 
=> 12(14)2 = 49lb 
=> lb = 48 
Since l + b = 14, l = 8 and b = 6 
l - b = 8 - 6 = 2m.

6. A tank of 100 litres is filled with kerosene. Ram replaces 10% of kerosene with water and repeats this procedure 4 times. What is the amount of kerosene left in the tank? 


A. 60 LITRES

B. 65.61 LITRES
C. 70 LITRES
D. 65 LITRES

Answer: Option B

Solution: 


As Ram replaces 10% of kerosene with water, the amount of kerosene left is 90%.

As the replacement is done four times,
After 1st replacement, kerosene left is : 0.9*100 = 90 litres
After 2nd replacement, kerosene left is : 0.9*90 = 81 litres
After 3rd replacement, kerosene left is : 0.9*81 = 72.9 litres
After 4th replacement, kerosene left is : 0.9*72.9 = 65.61 litres

7. A person's present age is two-fifth of the age of his mother. After 8 years, he will be one-half of the age of his mother. How old id the mother at present?


A. 32 years 

B. 36 years 
C. 40 years 
D. 48 years

Answer: Option C


Solution:


Let the mother's present age be x years. Then, the person's present age = 2/5 x years.

(2/5 x + 8) = 1/2 (x + 8)
2(2x + 40) = 5(x + 8) => x = 40

8. Find the one which does not belong to that group?


A. GFI 

B. QOR 
C. LKN 
D. YXA 
E. TSV

Answer: Option B


Solution:


G-1F+3I, Q-2O+3R, L-1K+3N, Y-1X+3A and T-1S+3V.

Except QOR, all other groups follows similar pattern.

9. A and B start a business jointly. A invests Rs.16000 for 8 months and B remains in the business for 4 months. Out of the total profit B claims 2/7th share. How much money is contributed by B?


A. Rs.10000 

B. Rs.12800 
C. Rs.6000 
D. Rs.8000

Answer: Option B


Solution:


16*8: x*4 = 5:2

x = 12.8 => Rs.12800

10. A period of 4 hrs 30 min is what percent of a day?


A. 18 3/4 % 

B. 20 % 
C. 16 3/4 % 
D. 19 %

Answer: Option A


Solution:


Required % = (9/48 × 100)% = 75/4 % = 18 ¾ %


11. The number of sequences in which 7 players can throw a ball, so that the youngest player may not be the last is -.


A. 4000 

B. 2160 
C. 4320 
D. 5300 
E. 4160

Answer: Option C


Solution:


x Not younger_______ ↑

The last ball can be thrown by any of the remaining 6 players. The first 6 players can throw the ball in ⁶P₆ ways.
The required number of ways = 6(6!) = 4320

12. Two pipes can fill a tank in 18 minutes and 15 minutes. An outlet pipe can empty the tank in 45 minutes. If all the pipes are opened when the tank is empty, then how many minutes will it take to fill the tank?


A. 12 

B. 13 
C. 11 
D. 10 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:


Part of the filled by all the three pipes in one minute 

= 1/18 + 1/15 - 1/45 = (5 + 6 - 2)/90 = 9/90 = 1/10
So, the tank becomes full in 10 minutes. 

13. A problem is given to three students whose chances of solving it are 1/2, 1/3 and 1/4 respectively. What is the probability that the problem will be solved?


A. 1/4

B. 1/2
C. 3/4
D. 7/12

Answer: Option C


14. What is the least number which when divided by 8, 12, 18 and 24 leaves the remainders 4, 8, 14 and 20 respectively?


A. 78 

B. 68 
C. 58 
D. None

Answer: Option B


15. The sum of the numbers is 264. If the first number be twice the second and third number be one-third of the first, then the second number is:


A. 48 

B. 54 
C. 72 
D. 84

Answer: Option C


Solution:


Let the second number be x. Then, first number = 2x and third number = 2x/3.

2x + x + 2x/3 = 264
11x/3 = 264
x = 72




Amadeus Reasoning Test Sample Papers

Applicants can check out the latest reasoning test questions for the preparation of the Amadeus written test in this article. We suggest the candidates prepare these questions to perform well in the Amadeus online written test.

1. Statement: Orissa and Andhra Pradesh have agreed in principle to set up a joint control board for better control, management and productivity  
of several inter-state multipurpose projects.

I. Other neighbouring states should set up such control boards.

II. The proposed control board should not be allowed to function as such joint boards are always ineffective.

A. Only I follows

B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A


Solution:


The effectiveness of such Control Boards is established by the fact that Orissa and A.P. have agreed to it for better control of its multipurpose  

projects. So, only course I follows.

2. Statements: The national norm is 100 beds per thousand populations but in this state, 150 beds per thousand are available in the hospitals.

Conclusions:
I. Our national norm is appropriate.
II. The state's health system is taking adequate care in this regard.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B


Solution:


Whether the national norm is appropriate or not cannot be said. So, I does not follow. However, more number of beds per thousand population are  

available in the state. So, II follows.

3. Ankita was born on June 2, 1986. She has been working as officer in a bank for the past 3 years after completing her post graduate degree in Statistics with 60% marks. She has secured 68% marks in class 12 and 58% marks in B.Sc. She has also secured 50% marks in both the written examination and personal interview.


A. if the data provided are inadequate to take a decision.

B. if the case is to be referred to VP.
C. if the case is to be referred to President.
D. if the candidate is to be selected.
E. if the candidate is not to be selected.

Answer: Option D 


Following are the conditions for selecting a Senior Manager in a bank.

The candidate must –
i. have passed class 12th with at least 60% marks.
ii. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
iii. be a post graduate in Management with specialization in Economic/Statistics with at least 60% marks.
iv. have work experience of at least 2 years in a bank.
v. be at least 25 years and not more than 35 years as on 01-03-2016.
vi. cleared written examination with at least 50% marks
vii. cleared personal interview with at least 40% marks
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. at iii. above, but has secured at least 60% marks in CA, the case is to be referred as VP.
b. at vii. above, but has cleared written examination with at least 60% marks and personal interview with at least 35% marks, his case to be referred as President.

4. Which of the following is a standard code used to exchange information among data processing and communication systems?


A. ANSI 

B. ACM 
C. ASCII 
D. APL 
E. OSI

Answer: Option C


5. You are passing by a river and you know swimming. Suddenly,you hear the cry of a drowning child. You would:


A. dive into the river to save him

B. wait to see if some other person is there to help.
C. look for professional divers.
D. console the child's parents.

Answer: Option  A


Solution:


dive into the river to save him



6. Multiple sclerosis is an autoimmune disease: white blood cells attack the myelin sheath that protects nerve fibers in the spinal cord and brain. Medical science now has a drug that can be used to successfully treat multiple sclerosis, but the path that led medical researchers to this drug was hardly straightforward. Initially, some scientists believed attacks characteristic of multiple sclerosis might be triggered by chronic viral infections. So in 1984 they began testing gamma interferon, one of the bodyís own antiviral weapons. To their horror, all the multiple sclerosis patients tested became dramatically worse. The false step proved to be instructive however.

Which of the following is LEAST compatible with the results of the gamma interferon experiment?

A. Gamma interferon stops white blood cells from producing myelin-destroying compounds.

B. Administering gamma interferon to those without multiple sclerosis causes an increase in the number of white blood cells.
C. Medical researchers have discovered that the gamma interferon level in the cerebrospinal fluid skyrocket just before and during multiple sclerosis infections.
D. It has now been established that most multiple sclerosis sufferers do not have chronic viral infections.
E. The drug now used to treat multiple sclerosis is known to inhibit the activity of gamma.

Answer: Option D


7. 11 : 24 :: 37 : __


A. 68 

B. 92 
C. 74 
D. 84 
E. 78

Answer: Option E


Solution:


11+13 : 24 :: 37 : __

Next prime number to 11 is 13.
11 + 13 = 24.
Next prime number to 37 is 41 and 37 + 41 = 78.

8. a £ b means a is less than or equal to b.

a $ b means a is greater than or equal to b.
a ? b means a is less than b.
a ? b means a is greater than b.
a ? b means a is equal to b.

Statement:      W ? X, X £ Y, Y ? Z

Conclusions:    I. W ? Y
                         II. W ? Y

A. if only conclusion (I) follows 

B. if only conclusion (II) follows 
C. if both conclusions (I) and (II) follows 
D. if neither (I) nor (II) follows 
E. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: Option D


Solution:


a £ b means a < b

a $ b means a > b
a ? b means a < b
a ? b means a > b
a ? b means a = b
The Statement is (i) W ? X (ii) X £ Y (iii) Y ? Z
i.e, W > X, X < Y, Y < Z
=> W > X and Z > Y > X
Conclusion I: W ? Y => W = Y cannot be concluded
Hence (I) does not follow.
Conclusion II: W ? Z => W < Z
cannot be concluded
Hence, (II) does not follow.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?


A. Signature 

B. Significance 
C. Sight 
D. Sigh 
E. Sieve

Answer: Option C


Solution:


Sieve, Sigh, Sight, Signature, Significance


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Jumping 

B. Running 
C. Sprinting 
D. Jogging 
E. Exercising

Answer: Option E


Solution:


All other are different forms of exercising.


11. In a certain code language, if the word CIRCUMSTANCE is coded as CRUSACICMTNE, then how is the word HAPPINESS coded in that language?

A. HPEISAPNS 

B. HPISEAPNS 
C. HPIESPANS 
D. HPIESAPNS 
E. APNSSEIPH

Answer: Option D


Solution:


Word : CIRCUMSTANCE

Pattern : Alternate letters are written as group.
Code : CRUSACICMTNE
Similarly, the code for HAPPINESS is HPIESAPNS.

12. A direction pole was situated on the crossing. Due to accident the pole turned in such a manner that the pointer which was showing East, started showing South. One traveller went to the wrong direction thinking it to be West. In what direction actually he was travelling?


A. North 

B. South 
C. East 
D. West

Answer: Option B


13. Statement: Should there be a maximum limit for the number of ministers in the Central Government?

Arguments:
I. No. The political party in power should have the freedom to decide the number of ministers to be appointed.
II. Yes. The number of ministers should be restricted to a certain percentage of the total number of seats in the parliament to avoid unnecessary expenditure.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B


Solution:


Clearly, there should be some norms regarding the number of ministers in the Government, as more number of ministers would unnecessarily add to the  

Government expenditure. So, argument II holds strong; Also, giving liberty to the party in power could promote extension of unreasonable favour to some  
people at the cost of government funds. So, argument I does not hold.

14. My ten years old niece is taller than my twelve years old son:


A. Always

B. Never
C. Often
D. Sometimes

Answer: Option D


15. Statements:
The Government has increased rates of petrol and diesel by 10% from the immediate effect.
Oil producing countries have decided to increase 10% of production on crude oil from the last quarter.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option D


Solution:



Both statements I and II are the effects of independent causes.





Amadeus English Test Model Papers

English test model papers are given on this page with a collection of questions and answers along with a detailed solution. By practicing these questions candidates can perform well in the Amadeus recruitment test.

1. He has a gut feeling that his brother may be keeping a secret.


A. He had a gut feeling that a secret was kept by his brother.

B. A gut feeling is had that a secret is kept by his brother.
C. He has a gut feeling that a secret may be being kept by his brother.
D. He has a gut feeling that maybe his brother kept a secret.

Answer: Option C


Solution:


He has a gut feeling that a secret may be being kept by his brother.


2. You have asked this question several times.


A. asked

B. several 
C. question
D. times

Answer: Option B


Solution:


several 


3. COMMON


A. Rare

B. Small
C. Petty
D. Poor

Answer: Option A


4. I live in ________ London.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: D


Solution:


no article


5. solve as per the direction given above


A. You must

B. remember me
C. to post this letter.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


remind me


6. To wrangle over an ass’s shadow :


A. To do something funny

B. To quarrel over trifles
C. To act in a foolish way
D. To waste time on petty things

Answer: Option B


Solution:


To quarrel over trifles


7. There is ______ of rubbish behind those houses. Something must be done to dispose it off effectively.


A. several

B. a little
C. a large amount
D. a large number

Answer: Option C


Solution:


a large amount


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Biscuits

B. Chocolate
C. Cake
D. Bread
E. Pastry

Answer: Option B


Solution:


All except Chocolate are baked items.


9. You can rely _____ him to be there whenever you need him.


A. with

B. at
C. in
D. on

Answer: Option D


Solution:


on


10. As a disease

P : and breaks up marriages
Q : accidents and suicides
R : alcoholism leads to
S : affecting all ages
The Proper sequence should be:

A. SRPQ

B. RPSQ
C. SRQP
D. RQPS

Answer: Option C


11. These mecicines are ..... for curing cold.


A. real

B. capable
C. proper
D. effective

Answer: Option D


Solution:


effective


12. find correct spelling :


A. Runining

B. Running
C. Ronning
D. Runing

Answer: Option B


Solution:


Running


13. Everyone of the students/has brought/his/identity card


A. Everyone of the students

B. has brought
C. his
D. identity card.

Answer: Option A


Solution:


Where the number is limited or is implied to be limited ëeach oneí will be a better usage than ëevery oneí.


14. One who is honourably discharged from service


A. Relieved

B. Emancipated
C. Retired
D. Emeritus

Answer: Option D


Solution:


Emeritus


15. INEBRIATE


A. Dreamy

B. Stupefied
C. Unsteady
D. Drunken


Answer: Option D

Amadeus Placement Papers PDF Download: Click Here



Contenders can check our site for more latest updated information of all IT Companies placement papers. We update all fresh updates of all placement papers, Interview Questions, Test Pattern. Please bookmark our site for fresh updates of career opportunities, syllabus etc...,