Allied Digital Services Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Allied Digital Services Placement Papers

Allied Digital Services Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Start your career in the world of software engineering by cracking Allied Digital Services Placement Test. Candidates who are going to appear for the placement test have to know about the Allied Digital Services Test pattern and prepare according to it. Evaluate your performance in each preparation test that you give for Allied Digital Services placement and see if you can improve your marks to the level of getting selected. Candidates can improve their performance by practicing the Allied Digital Services Placement Papers. 

Allied Digital Services Placement Papers


Before participating in the placement exam candidates have to practice well to improve their performance in Aptitude, Reasoning And Verbal Ability. Now you can prepare for Allied Digital Services Recruitment Drives by practicing Allied Digital Services Placement Papers regularly at our website www.allindiajobs.in.

You Can Also Check: Interview Questions

Contenders can check their skills by referring the sample questions provided below and develop their quickness in solving the Allied Digital Services placement papers. Nowadays there is a heavy competition between job seekers, especially in IT sector. To get a job in this tough competition Aspirants have to be prepared. Prepare well by practicing the Placement Papers.

Allied Digital Services Aptitude Test Placement Papers

In this section, we have provided some sample questions which are used to check candidates Aptitude knowledge. Solve these simple question and check your intelligence in Aptitude Test.

1. The perimeter of a circle and a square field are equal. What is the diameter of the circle field if the area of the square field is 484 sq.m?

A. 14m 
B. 21m 
C. 28m 
D. None of these

Answer: Option C

2. A family consists of grandparents, parents and three grandchildren. The average age of the grandparents is 67 years, that of the parents is 35 years and that of the grandchildren is 6 years. What is the average age of the family?

A. 28 4/7 years 
B. 31 5/7 years 
C. 32 1/7 years 
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

Required Average = [(67 * 2) + (35 * 2 ) + (6 * 3)]/(2 + 2 + 3)
= (134 + 70 + 18)/7 = 31 5/7 years.

3. A man swims downstream 72 km and upstream 45 km taking 9 hours each time; what is the speed of the current?

A. 3 kmph 
B. 1.5 kmph 
C. 13 kmph 
D. 6.5 kmph

Answer: Option B

Solution:

72 --- 9              DS = 8
? ---- 1
45 ---- 9            US = 5
? ---- 1               S = ?
S = (8 - 5)/2 = 1.5

4. A sum amounts to Rs. 2916 in 2 years and to Rs.3149.28 in 3 years at compound Interest. The sum is?

A. Rs.1500 
B. Rs.2000 
C. Rs.2500 
D. Rs.3000

Answer: Option C

Solution:

P be the principle and R % per annum be rate 

P(1 + R/100) 3 = 3149.28 - (i) 

P(1 + R/100) 2 = 2916 - (ii) 

 By dividing (i) and (ii) 

(1 + R/100) = 3149.28/2916 R/100 = 233.28/2916 

or R =233.28/2916 x 100 = 8 % 

P(1 +8/100) 2 = 2916 or 

P × 27/25 × 27/25 = 2916 

Or = 1822500/729= Rs.2500

5. A room is 12 1/4 m long and 7 m wide. The maximum length of a square tile to fill the floor of the room with whole number of tiles should be: 

A. 175 cm
B. 150 cm
C. 200 cm
D. 125 cm

Answer: Option A

Solution:

l = 378 cm and b = 700 cm
Maximum length of square tile = H.C.F of (1225 cm, 700 cm) = 175 cm.

6.   Ramesh mixes 60 litres of Type-1 acid with some litres of Type-2 aciD. Type-1 acid rate is Rs. 32 per litre while Type-2 rate is Rs. 23  
per litre. Ramesh sells this acid-mix at rate Rs. 28 per litre. How much Type-2 acid is needed to make it a no profit no loss transaction? 

A. 48 litres
B. 36 litres
C. 24 litres
D. 50 litres

Answer: Option A

7. The ratio between the present ages of P and Q is 6:7. If Q is 4 years old than P, what will be the ratio of the ages of P and Q after 4 years?

A. 3:4 
B. 3:5 
C. 4:3 
D. data inadequate 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Let P's age and Q's age be 6x and 7x years respectively. 
Then, 7x - 6x = 4 => x = 4 
Required ratio = (6x + 4) : (7x + 4)
28 : 32 = 7:8

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 42624 
B. 37573 
C. 84284 
D. 93339 
E. 74347

Answer: Option C

Solution:

42624, 37573, 74347 and 93339 are palindromes but not 84284.

9. If 6 (A's capital) = 8 (B's capital) = 10 (C's capital). Then the ratio of their capitals is:

A. 3:4:5 
B. 12:15:20 
C. 20:15:12 
D. 6:8:10

Answer: Option C

Solution:

6A = 8B = 10 C
A:B:C = 1/6:1/8:1/10
          = 20:15:12

10. A reduction of 20 % in the price of rice enables a person to buy 3.5 kg more rice for Rs. 385. The original price of rice is:

A. Rs. 20 per kg 
B. Rs. 22.50 per kg 
C. Rs. 25 per kg 
D. Rs. 27.50 per kg

Answer: Option D

Solution:

Let the original price be Rs x per kg. 
New price per kg = Rs (80/100 × x) = Rs 4x/5
=> 1925/4x – 385/x = 7/2 
=> (1925 - 1540) = 14x 
=> 14x = 385 
=> 2x =55 
=> x = 27.50 
Hence, the original price of the rice is Rs 27.50 per kg

11. A committee has 5 men and 6 women. What are the number of ways of selecting a group of eight persons?

A. 165 
B. 185 
C. 205 
D. 225 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Total number of persons in the committee = 5 + 6 = 11
Number of ways of selecting group of eight persons = ¹¹C₈ = ¹¹C₃ = (11 * 10 * 9)/(3 * 2) = 165 ways.

12. A cistern is normally filled in 8 hours but takes two hours longer to fill because of a leak in its bottom. If the cistern is full, the leak will empty it in?

A. 16 hrs 
B. 20 hrs 
C. 40 hrs 
D. 25 hrs

Answer: Option C

Solution:

1/8 - 1/x = 1/10
x = 40

13. A bag contains 7 green and 8 white balls. If two balls are drawn simultaneously, the probability that both are of the same colour is -.

A. 8/15 
B. 2/5 
C. 3/5 
D. 11/15 
E. 7/15

Answer: Option E

Solution:

Drawing two balls of same color from seven green balls can be done in 7C2 ways.
Similarly from eight white balls two can be drawn in 8C2 ways.
P = 7C2/¹5C2 + 8C2/¹5C2 = 7/15

14. The ratio of numbers is 3:4 and their H.C.F is 4. Their L.C.M is:

A. 12 
B. 16 
C. 24 
D. 48

Answer: Option D

Solution:

Let the numbers be 3x and 4x.
Then their H.C.F = x. So, x = 4.
So, the numbers are 12 and 16.
L.C.M of 12 and 16 = 48.

15. A number is 25 more than its two – fifth. The number is:

A. 60 
B. 80 
C. 125/3 
D. 125/7

Answer: Option C

Solution:

The number be x. then. 
=> X – 25 = 2/5 x 
or 5x – 125 = 2x 
or x =125/3


Allied Digital Services Reasoning Test Placement Papers

In this category, candidates can review their Reasoning knowledge. By this contenders may check their ability and can improve their skills by practicing the Allied Digital Services Reasoning Test Placement Papers. 

1. Is Arun taller than Sachin ?

I. Dinesh is of the same height as Arun and Sachin.
II. Sachin is not shorter than Dinesh.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option A

Solution:

From statement I, we can conclude that Dinesh, Arun and Sachin are of the same height. So, Arun is not taller than Sachin. Thus, only statement I is sufficient to answer the question.

2. In a certain language ALGEBRA is written as CNIGGWF. How is PAYMENT written in that language?

A. RCAOIRY
B. RCAOKTY
C. RACOKTY
D. RCAOJSY 

Answer: Option D

Solution :

ALGEBRA +2   +2   +2   +2 +5  +5. +5 CNIGGWF Therefore PAYMENT means RCAOJSY

3. 34 30 26 22 18 14 10

A. 8 6
B. 6 4
C. 14 18
D. 6 2
E. 4 0

Answer: Option D

Solution:

This is a simple subtraction series, in which 4 is subtracted from each number to arrive at the next.

4. Play is to actor as concert is to

A. symphony
B. musician
C. piano
D. percussion

Answer: Option B

An actor performs in a play. A musician performs at a concert. Choices a, c, and d are incorrect because none is people who perform.

5. m _ nm _ n _ an _ a _ ma _

A. aamnan
B. ammanm
C. aammnn
D. amammn

Answer: Option C 

Solution: 

The series is man/man/man/man/man. The pattern 'man' is repeated. 

6. Rover weighs less than Fido.
Rover weighs more than Boomer.
Of the three dogs, Boomer weighs the least.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option A

Solution:

According to the first two statements, Fido weighs the most and Boomer weighs the least.

7. guitar

A. band
B. teacher
C. songs
D. strings

Answer: Option D

Solution:

A guitar does not exist without strings, so strings are an essential part of a guitar. A band is not necessary to a guitar (choice a). Guitar playing can be learned without a teacher (choice b). Songs are byproducts of a guitar (choice c).

8. Today’s workforce has a new set of social values. Ten years ago, a manager who was offered a promotion in a distant city would not have questioned the move. Today, a manager in that same situation might choose family happiness instead of career advancement. This paragraph best supports the statement that

A. most managers are not loyal to the corporations for which they work.
B. businesses today do not understand their employees needs.
C. employees social values have changed over the past ten years.
D. career advancement is not important to today’s business managers.
E. companies should require their employees to accept promotions.

Answer: Option C

Solution:

A change in employee social values over the past ten years is implied in the whole paragraph, but particularly in the first sentence. Choice a is incorrect because the loyalty of the managers to their corporations is never discussed. There is no support for choice b. In choice d, perhaps career advancement is less important than it once was, but the paragraph does not indicate that advancement is unimportant to managers. Choice e is an opinion that is not supported.

9. Architect : Building :: Sculptor : ?

A. Museum
B. Stone
C. Chisel
D. Statue

Answer: Option D

Solution:

As 'Architect' makes 'Building' similarly 'Sculptor' makes 'Statue'.

10. 5,6,9, 15, ?, 40

A. 21
B. 25
C. 27
D. 33

Answer: Option B

Solution:

The pattern is + 1, + 3, + 6,....., i.e. + 1, + (1, + 2), + (1 + 2 + 3),.....

So, missing term = 15 + (1 + 2 + 3 + 4) = 25.

11. If A + B means A is the father of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the wife of B and A x B means A is the mother of B, which of the following shows that M is the maternal grandmother of T?

A. M x N % S + T
B. M x N - S % T
C. M x S - N % T
D. M x N x S % T

Answer: Option A

Solution:

M x N → M is the mother of N

N % S → N is the wife of S

and S + T → is the father of T.

Hence, M is the maternal grandmother of T.

12. Manoj and Sachin are ranked seventh and eleventh respectively from the top in a class of 31 students. What will be their respective ranks from the bottom in the class ?

A. 20th and 24th
B. 24th and 20th
C. 25th and 21st
D. 26th and 22nd
E. None of these

Answer: Option C

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Milky way    2. Sun    3. Moon    4. Earth    5. Stars

A. 1, 4, 3, 2, 5
B. 2, 3, 4, 5, 1
C. 3, 4, 2, 5, 1
D. 4, 3, 2, 5, 1

Answer: Option C

14. Assertion (A) : Unpolished rice should be eaten.
Reason (R) : Polished rice lacks Vitamin B. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  A

15. Which one of the following is always found in 'Wonder'?

A. Crowd
B. Lumber
C. Astonishment
D. Rustic

Answer: Option C



Allied Digital Services English Test Sample Papers

Are you looking for an easy way to build your capability in the English Language? Then you are at right place. Know your English skills by checking these simple question on English grammar.

1. Please help me

A. You are being requested to help me
B. You have been requested to help me
C. You were requested to help me
D. You are requested to help me

Answer: Option D

Solution:

You are requested to help me

2. You are so ________, I am sure you can pick this up.

A. Strong
B. Fat
C. Weak
D. Thin

Answer: Option A

Solution:

Strong

3. OBEYING

A. Ordering
B. Following
C. Refusing
D. Contradicting

Answer: Option A

4. Los Angeles has __________ ideal climate.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: B

Solution:

an

5. solve as per the direction given above

A. Having received your letter
B. this morning, we are writing
C. to thank you for the same.
D. No error.

Answer: Option D

6. Foar in the mouth

A. To be furious
B. Bitten by a snake
C. To be in the exteme hatred
D. To reveal the secret

Answer: Option C

Solution:

To be in the exteme hatred

7. Salim was late for work because his car had a ______ .

A. break-in
B. break out
C. break away
D. breakdown

Answer: Option D

Solution:

breakdown

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Sparrow
B. Swan
C. Parrot
D. Koel

Answer: Option B

Solution:

Swan is the only water bird in the group.

9. The railway track runs ______ the river.

A. by
B. on
C. over
D. across

Answer: Option D

Solution:

across

10. They felt safer
P : to watch the mountain
Q : of more than five miles
R : as they settled down
S : from a distance
The Proper sequence should be:

A. RPSQ
B. RSQP
C. PQSR
D. PRSQ

Answer: Option A

11. The improvement made by changes in the system was ........ and did not warrant the large expenses

A. minute
B. marginal
C. small
D. deep

Answer: Option B

Solution:

marginal

12. find correct spelling :

A. Indispensable
B. Indispinsable
C. Indispencable
D. Endispensable

Answer: Option A

Solution:

Indispensable

13. He is one of those writers (a)/ who has won acclaim (b)/ the world over. (c)/ No error (d).

A. He is one of those writers
B. who has won acclaim
C. the world over.
D. No error

Answer: Option B

Solution:

When ëone of is used in the sentence, the Noun/ Pronoun coming after ëofí should be considered as antecedent and verb is used accordingly
For example
She is one of those who does not accept this view - wrong.
She is one of those who do not accept this view - correct
Hence, ëwho have won acclaimí is correct usage.

14. Leave or remove from a place considered dangerous

A. Avoid
B. Exterminate
C. Evacuate
D. Evade

Answer: Option C

Solution:

Evacuate

15. DISTANT

A. Far
B. Removed
C. Reserved
D. Separate

Answer: Option A

Download Allied Digital Services Placement Papers PDF - Click Here

So candidates looking for the Allied Digital Services Placement Papers PDF have downloaded them and started the preparation. Hope contenders will improve their Aptitude, Reasoning And Verbal Ability.