All Services Global Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

All Services Global Placement Papers



All Services Global Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are eagerly waiting for the All Services Global Placement Papers, in this article you can check out them. Contenders who are preparing hard for the All Services Global recruitment, they can practice these solved Papers to get success in the examination. We had also given test pattern and syllabus for the All Services Global Company. All Services Global Company is looking for the energetic candidates with a bright and excellent academic record. Candidates who had a wish to work with the All Services Global Company, they all should practice these Model Papers to achieve a job in the All Services Global organization.

All Services Global Placement Papers


Job seekers can practice these placement papers thoroughly to get a place in the All Services Global company. By practicing these Model Papers aspirants can strengthen their weak scored areas. So we suggest the aspirants practice these placement papers and can perform well in the selection process. Applicants can be selected based on the performance in the recruitment process. Candidates who got selected for the All Services Global recruitment will be given a good pay scale. To clear this recruitment process, candidates should practice these placement papers which are provided in the below section. 

You can also check: Interview Questions And Answers

In this section, we had uploaded the questions and answers for aptitude, reasoning and also a verbal ability which will be helpful to crack the examination of All Services Global. These questions and answers are given with a detailed solution. By practicing these questions and answers aspirants can get a high score in the All Services Global exam. In this page, aptitude, reasoning and verbal ability questions and answers are given in the form of PDF Format also. Candidates can download the PDF and do practice these Questions and answers. For more updated information aspirants can bookmark our site All India Jobs regularly.




All Services Global Aptitude Test Placement Papers

In this article, we have uploaded the questions and answers for the All Services Global Aptitude test which will be useful to practice for the written test of All Services Global. Do practice these questions and answers given below with a detailed solution.

1. The area of a circle is 24.64Sq.m. the circumference of circle is

A. 14.64cm 

B. 16.36m 
C. 17.60m 
D. 18.40m

Answer: Option C


2. Find the average of all the numbers between 6 and 34 which are divisible by 5.


A. 18 

B. 20 
C. 24 
D. 30

Answer: Option B


Solution:


Average = (10 + 15 + 20 + 25 + 30)/5 = 100/5 = 20.


3. The current of a stream at 1 kmph. A motor boat goes 35 km upstream and back to the starting point in 12 hours. The speed of the motor boat in still water is?


A. 6 kmph 

B. 7 kmph 
C. 8.5 kmph 
D. 8 kmph

Answer: Option A


Solution:

S = 1
M = x
DS = x + 1
US = x - 1
35/(x + 1) + 35/(x - 1) = 12
x = 6

4. The effective annual rate of interest corresponding to a nominal rate of 6% per annum payable half-yearly is?


A. 6.06% 

B. 6.07% 
C. 6.08% 
D. 6.09%

Answer: Option D


Solution:


Amount of Rs. 100 for 1 year when compounded half-yearly = [100 * (1 + 3/100)2] = Rs. 106.09 Effective rate = (106.09 - 100) = 6.09%


5. The diagonal of a square is 30 m. The area of the square is:


A. 40 m2

B. 450 m2
C. 250 m2
D. 200 m2

Answer: Option B


Solution:


Area = 1/2 × (diagonal)2

Area = 1/2 × 30 × 30 m2 = 450 m2

6.   How much milk should be added in a milk solution to make milk quantity in it 75%, if 80 L of milk solution has 45% milk in it? 


A. 96 LITRES

B. 75 LITRES
C. 30 LITRES
D. 110 LITRES

Answer: Option A


7. Six years ago, the ratio of ages of Kunal and Sagar was 6:5. Four years hence, the ratio of their ages will be 11:10. What is Sagar's age at present?


A. 16 years 

B. 18 years 
C. 20 years 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


Let the ages of Kunal and Sagar 6 years ago be 6x and 5x years respectively. 

Then, [(6x + 6) + 4] / [(5x + 6) + 4] = 11/10 
10(6x + 10) = 11(5x + 10) => x = 2 
Sagar's present age = (5x + 6) = 16 years.

8. Find the one which does not belong to that group?


A. 508 

B. 328 
C. 608 
D. 148 
E. 706

Answer: Option C


Solution:


The sum of the digits in 508, 328, 706 and 148 is 13, but not in 608.


9. Two persons A and B take a field on rent. A puts on it 21 horses for 3 months and 15 cows for 2 months; B puts 15 cows for 6months and 40 sheep for 7 1/2 months. If one day, 3 horses eat as much as 5 cows and 6 cows as much as 10 sheep, what part of the rent should A pay?


A. 1/3 rd 

B. 2/5 th 
C. 2/3 rd 
D. 1/5 th

Answer: Option A


Solution:


3h = 5c

6c = 10s
A = 21h*3 + 15c*2
    = 63h + 30c
    = 105c + 30c = 135c
 B = 15c*6 + 40s*7 1/2
     = 90c + 300s
     = 90c + 180c = 270c
 A:B = 135:270
            27:52
 A = 27/79 = 1/3

10. In two successive years, 100 and 75 students of a school appeared at the final examination. Respectively 75 % and 60 % of them passed. The average rate of pass is:


A. 68 4/7 % 

B. 78 % 
C. 80 % 
D. 80 4/7 %

Answer: Option A


Solution:


Total candidates = (100 + 75) = 175 

Total passed = (75/100 × 100) + (60/100 × 75) 
= (75 + 45) = 120 
Therefore Pass % = (120/175 × 100)% 
= 480/7 % = 68 4/7 %

11. How many four digit even numbers can be formed using the digits {2, 3, 5, 1, 7, 9}


A. 100 

B. 360 
C. 120 
D. 240
E. 60

Answer: Option E


Solution:


The given digits are 1, 2, 3, 5, 7, 9 

A number is even when its units digit is even. Of the given digits, two is the only even digit.
Units place is filled with only '2' and the remaining three places can be filled in ⁵P₃ ways.
Number of even numbers = ⁵P₃ = 60.

12. Two pipes can separately fill a tank in 20 and 30 hours respectively. Both the pipes are opened to fill the tank but when the tank is full, a leak develops in the tank through which one-third of water supplied by both the pipes goes out. What is the total time taken to fill the tank?


A. 18 hrs 

B. 16 hrs 
C. 15 hrs 
D. 12 hrs

Answer: Option B


Solution:


1/20 + 1/30 = 1/12

1 + 1/3 = 4/3
1 --- 12
4/3 --- ?
4/3 * 12 = 16 hrs

13. A box contains nine bulbs out of which 4 are defective. If four bulbs are chosen at random, find the probability that all the four bulbs are defective.


A. 62/63 

B. 125/126 
C. 1/63 
D. 1/42 
E. 1/126

Answer: Option E


Solution:


Out of nine, five are good and four are defective. Required probability = 4C4/?C4 = 1/126


14. Find the lowest 4-digit number which when divided by 3, 4 or 5 leaves a remainder of 2 in each case?


A. 1020 

B. 1026 
C. 1030 
D. 1022

Answer: Option D


Solution:


Lowest 4-digit number is 1000.

LCM of 3, 4 and 5 is 60.
Dividing 1000 by 60, we get the remainder 40. Thus, the lowest 4-digit number that exactly divisible by 3, 4 and 5 is 1000 + (60 - 40) = 1020.
Now, add the remainder 2 that's required. Thus, the answer is 1022.

15. A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:


A. 18 

B. 24 
C. 42 
D. 81

Answer: Option B


Solution:


Let the ten's and unit's digit be x and 8/x respectively. 

Then, 
(10x + 8/x) + 18 = 10 * 8/x + x 
9x2 + 18x - 72 = 0 
x2 + 2x - 8 = 0 
(x + 4)(x - 2) = 0 
x = 2 
So, ten's digit = 2 and unit's digit = 4. 
Hence, required number = 24.




All Services Global Reasoning Test Sample Papers

In this section, we had given questions and answers of reasoning test along with detailed solutions. By practicing these questions and answers candidates can get a high score in the All Services Global exam. We suggest the aspirants practice these questions before attending the exam.

1. Statement: The Minister said that the teachers are still not familiarised with the need, importance and meaning of population education in the  

higher education system. They are not even clearly aware about their role and responsibilities in the population education programme.

I. Population education programme should be included in the college curriculum.

II. Orientation programme should be conducted for teachers on population education

A. Only I follows

B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B


Solution:


Clearly, the statement stresses on teachers' lack of awareness and knowledge in population education and as such the best remedy would be to  

guide them in this field through orientation programmes. So, only course II follows.

2. Statements: In a highly centralised power structure, in which even senior cabinet ministers are prepared to reduce themselves to pathetic  

countries or yesmen airing views that are primarily intended to anticipate or reflect the Prime Minister's own performances, there can be no place  
for any consensus that is quite different from real or contrived unanimity of opinion, expressed through a well orchestrated endorsement of the  leader's actions.
Conclusions:
I. The Ministers play safe by not giving anti-government views.
II. The Prime Minister does not encourage his colleagues to render their own views.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A


Solution:


According to the statement, even senior cabinet ministers are always ready to conform to the Prime Minister's views. So, I follows. However, II  

contradicts the given statement and so does not follow.


3. Naveen has done graduation in Chemistry, scoring 69% marks in it. His date of birth is 12.11.1990. He has ranked first in the selection process and has secured 82% marks in it. He has 4 months of post-qualification work experience.


A. if the candidate is to be selected. 

B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option D


For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.


I. A graduate in science with atleast 60% marks.

II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.

However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except


(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.

(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016


4. In the following questions, the symbols, #, @, $, © and % are used with the following meaning as illustrated below:

'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is neither greater than nor smaller than Q'.
'P$Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: J % V, V # T, T © R

Conclusions: I. R @ J  II. R # J

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D


Solution:


J ≤ V -- (i); V < T -- (ii); T > R -- (iii)

combining (i) and (ii), we get
T > V ≥ J -- (iv)
From (iii) and (iv) we do not get any specific relation between R and J. Hence, neither conclusion I nor conclusion II is necessarily true.

5. You are a sincere and dedicated manager in a reputed five-star hotel. You have been appointed as the Chief Manager of the Guwahati branch which needs to be developed.Your Salary has been hiked.


A. You give it a shot for 2 months and see how it goes

B. You accept the challenge and go ahead with the project
C. You accept another offer and leave the job
D. You crib for limited resources and try to convince the superior to send somebody else instead of yoiu

 Answer: Option B


6. Marian Anderson, the famous contralto, did not take success for granted. We know this because Anderson had to struggle early in life, and anyone who has to struggle early in life is able to keep a good perspective on the world.

The conclusion of the argument follows logically if which one of the following is assumed?

A. Anyone who succeeds takes success for granted.

B. Anyone who is able to keep a good perspective on the world does not take success for granted.
C. Anyone who is able to keep a good perspective on the world has to struggle early in life.
D. Anyone who does not take success for granted has to struggle early in life.
E. Anyone who does not take success for granted is able to keep a good perspective on the world.

Answer: Option D


7. 81 : 729 :: 144 : __


A. 1728 

B. 1331 
C. 169 
D. 2197 
E. 121

Answer: Option A


Solution:


81 : 729 :: 144 : __

(9)2 : (9)3 :: (12)2 : (12)3
(12)3 = 1728 is the next number.

8. In a certain code language, '+' means '/', '/' means '*', '*' means '-', '-' means '+'.

(10 - 5) / 50 * (25 * 5) / 40

A. -50 

B. -550 
C. 50 
D. 550 
E. 650

Answer: Option A


Solution:


The given expression

(10 - 5) / 50 * (25 * 5) / 40
becomes
(10 + 5 ) * 50 - (25 - 5) * 40
Using BODMAS rule,
(10 + 5 ) * 50 - (25 - 5) * 40
= 15 * 50 - 20 * 40
= 750 - 800
= -50

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?


A. Assistant 

B. Assessment 
C. Asbestos 
D. Asterick 
E. Ass

Answer: Option B


Solution:


Asbestos, Ass, Assessment, Assistant, Asteick


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Uncle 

B. Nephew 
C. Brother 
D. Cousin 
E. Niece

Answer: Option C


Solution:


All except Brother are relations based on parents, brothers and sisters.


11. If BOMBAY is written as MYMYMY, how will TAMIL NADU be written in that code ?


A. TLATLATLA 

B. MNUMNUMNU 
C. IATIATIAT 
D. ALDALDALD 
E. None of these.

Answer: Option B


Solution:


The letters at the third and sixth places are repeated thrice to code BOMBAY as MYMYMY. Similarly, the letters at the third, sixth and ninth places are repeated thrice to code TAMIL NADU as MNUMNUMNU.


12. Two ladies and two men are playing cards and are seated at North, East, South and West of a table. No lady is facing East. Persons sitting opposite to each other are not of the same sex. One man is facing South. Which directions are the ladies facing?


A. East and West 

B. South and East 
C. North and East 
D. North and West 
E. None of these

Answer: Option D


13. Statement: Does India need so many plans for development?

Arguments:
I. Yes. Nothing can be achieved without proper planning.
II. No. Too much time, money and energy is wasted on planning.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option A


Solution:


Before indulging in new development programme it is much necessary to plan the exact target, policies and their implementation and the allocation of funds  

which shows the right direction to work. So, argument I holds strong. Also, planning ensures full utilization of available resources and funds and stepwise  
approach towards the target. So, spending a part of money on it is no wastage. Thus, argument II is not valid.

14. In India a widow can marry her brother-in-law although a man cannot marry the sister of his dead wife:


A. Always

B. Never
C. Often
D. Sometimes

Answer: Option D


Solution:


As there is no such tradition hence this will happen sometimes.


15. Statements:

The literacy rate in the district has been increasing for the last four years.
The district administration has conducted extensive training programme for the workers involved in the literacy drive.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B


Solution:


As the district administration has conducted extensive training programme for the workers involved in the literacy drive, therefore, the literacy in the district has been increasing for the last four years.





All Services Global Verbal Ability Test Model Papers

Candidates can check out the latest All Services Global English Test Questions and Answers in this page. For more better preparation, we suggest the aspirants to get placed in the All Services Global Recruitment Test.

1. A lion may be helped even by a little mouse

A. Even a little mouse ought to help a lion

B. Even a little mouse may help a lion
C. A little mouse may even help a lion
D. A little mouse can even help a lion

Answer: Option B


Solution:


Even a little mouse may help a lion


2. How _____ oranges did you put in the box?


A. more

B. much
C. many
D. none

Answer: Option C


Solution:


many


3. BUSY


A. Occupied

B. Engrossed
C. Relaxed
D. Engaged

Answer: Option C


4. He knows how to treat __________ lady.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: A


Solution:


a


5. solve as per the direction given above


A. You can get

B. all the information that you want
C. in this book.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


all the information you want


6. To bite one’s lips


A. To have doubt

B. To feel sorry
C. To laugh at others
D. To be angry

Answer: Option D


Solution:


To be angry


7. ______ of the food was wasted because ______ guests did not turn up for the reception.


A. A little,   any

B. Much,   many
C. Many,   several
D. Plenty,   a large amount

Answer: Option B


Solution:


Much,   many


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Oyster

B. Clam
C. Scallop
D. Mussel

Answer: Option C


Solution:


All except Scallop live in shells.


9. You can move around the town _____ foot as it is not very big.


A. on

B. in
C. by
D. from

Answer: Option A


Solution:


on


10. This time

P : exactly what he had been told
Q : the young man did
R : beyond his dreams
S : and the plan succeeded
The Proper sequence should be:

A. QPRS

B. QPSR
C. PQSR
D. QSRP

Answer: Option B


11. On his sudden demise, my emotions were so complicted that it was ....... how I felt.


A. impossible

B. unimaginable
C. intolerable
D. unreasonable

Answer: Option C


Solution:


intolerable


12. find correct spelling :


A. Humoros

B. Humorus
C. Humorous
D. Homorous

Answer: Option C


Solution:


Humorous


13. My sister and myself (a) / are pleased (b) / to accept (c) / your invitation to dinner. (d)


A. My sister and myself

B. are pleased
C. to accept
D. your invitation to dinner.

Answer: Option A


Solution:


My sister and I are pleased to accept your invitation to dinner.


14. One who possesses many talents


A. Nubile

B. Gifted
C. Versatile
D. Exceptional

Answer: Option C


Solution:


Versatile


15. LAMENT


A. Complain

B. Comment
C. Condone
D. Console

Answer: Option A


All Services Global Placement Papers PDF Download: Click Here


Hope the above given information will be helpful for the candidates who are preparing for the All Services Global recruitment. For more latest updated information aspirants can bookmark our site and we will update the latest questions and answers for the Aptitude, reasoning and also verbal ability to practice for the exam before attending it. These questions and answers will be more useful for the applicants and can get placed in the All Services Global recruitment. So bookmark All India Jobs for latest updated information.