Alert Enterprise Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Alert Enterprise Placement Papers

Alert Enterprise Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Find the largest collection of Alert Enterprise Placement Papers with answers for interview questions along with Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Try our free sample questions on Aptitude, Reasoning And Verbal Ability to improve your skills. Have a look at the below section to get an idea about the Alert Enterprise Test Pattern. Crack a job in Alert Enterprise by practicing online for free on our website.

Alert Enterprise Placement Papers


In this page, you can practice & improve your skills in General Knowledge, Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Alert Enterprise Placement Papers are most important for candidates who are trying to gain a job in Alert Enterprise Recruitment Drive. Candidates who are interested to gain a job in Alert Enterprise can practice the placement even in offline by downloading them through the link provided below on this page.

You Can Also Check: Interview Questions

In this article, we have provided you the largest collection of placement papers with answers and test pattern of Alert Enterprise. Since Alert Enterprise is all about eliminating silos and uncovers blended threats across IT Security, Physical Access Controls and Industrial Control Systems for true prevention of insider threat, fraud, theft, sabotage and acts of terrorism, get ready to face some tricky questions and practice papers for Alert Enterprise Placement. Download Alert Enterprise Placement Papers PDF. All India Jobs is a website which can be utilized by job seekers to get a job in Alert Enterprise.


Alert Enterprise Aptitude Test Model Papers

Try some of the best, challenging set of Quantitative Aptitude questions that you've ever seen. By practicing these questions it will be easy for candidates to solve Alert Enterprise Aptitude Test.

1. The area of a square field is 6050Sq.m.The length of it diagonal is

A. 110m 
B. 112m 
C. 120cm 
D. 135m

Answer: Option A

Solution:

let the diagonal be d meters, then ½ d2 =6050
=> d2 =12100 => d= 110cm

2. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

A. 0 
B. 1 
C. 10 
D. 19

Answer: Option D

Solution:

Average of 20 numbers = 0
Sum of 20 numbers = (0 * 20) = 0
It is quite possible that 19 of these numbers may be positive and if their sum is a, then 20th number is (-a).

3. A man whose speed is 4.5 kmph in still water rows to a certain upstream point and back to the starting point in a river which flows at 1.5 kmph, find his average speed for the total journey?

A. 8 kmph 
B. 4 kmph 
C. 2 kmph 
D. 10 kmph

Answer: Option B

Solution:

M = 45
S = 1.5
DS = 6
US = 3
AS = (2 * 6 * 3) /9 = 4

4. On a sum of money, the S.I. for 2 years is Rs. 660, while the C.I. is Rs. 696.30, the rate of interest being the same in both the cases. The rate of interest is?

A. 10% 
B. 10.5% 
C. 12% 
D. None of these

Answer: Option D

Solution:

Difference in C.I. and S.I for 2 years = (696.30 - 660) = Rs. 36.30. 
S.I for one year = Rs. 330. 
S.I. on Rs. 330 for 1 year = Rs. 36.30 
Rate = (100 * 36.30)/(330 * 1) = 11%

5. A typist uses a paper 30 cm × 15 cm. He leaves a margin of 2.5 cm at the top and the bottom and 1.25 cm on either side. What percentage of paper area is approximately available for typing? 

A. 65%
B. 70%
C. 80%
D. 60%

Answer: Option D

Solution:

Total area = (30 × 15) cm2 = 450 cm2
Area used = [(30 - 1.25 × 2) × (15 - 2.5 × 2)]
=(27.5 × 10) cm2 = 275 cm2
Percentage of area used = [(275/450) × 100]% = 61.1%~60%(approx..

6.   A mixture of two food items has a salt to sugar ratio of 7 : 32. The ratio of salt to sugar is 2 : 11 and 5 : 21, in the two individual types of food items. In what proportion are the 2 food items mixed? 

A. 10 : 321
B. 1 : 2
C. 7 : 32
D. 2 : 1

Answer: Option B

7. Present ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5:4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11:9 respectively. What is Anand's present age in years?

A. 24 
B. 27 
C. 40 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Let the present ages of Sameer and Anand be 5x and 4x years respectively. 
Then, (5x + 3)/(4x + 3) = 11/9 
9(5x + 3) = 11(4x + 3) => x = 6
Anand's present age = 4x = 24 years.

8. Find the one which does not belong to that group ?

A. 30 
B. 630 
C. 10 
D. 520 
E. 130

Answer: Option B

Solution:

30 = 33 + 3, 630 = 54 + 5, 10 = 23 + 2, 520 = 83 + 8 and 130 = 53 + 5.
30, 10, 130 and 520 can be expressed as n3 + n but not 630.

9. A, B and C rents a pasture for Rs.870. A put in 12 horses for 8 months, B 16 horses for 9 months and 18 horses for 6 months. How much should C pay?

A. Rs.270 
B. Rs.185 
C. Rs.215 
D. Rs.380

Answer: Option A

Solution:

12*8 :16*9 = 18*6
8: 12: 9
9/29 * 870 = 270

10. The quality of water that should be added to reduce 9 ml. Lotion containing 50 % alcohol to a lotion containing 30 % alcohol is

A. 3 ml 
B. 4 ml 
C. 5 ml 
D. 6 ml

Answer: Option D

Solution:

Alcohol in 9 ml lotion = (50/100 × 9)ml = 4.5ml 
Water in it = (9 – 4.5)ml = 4.5ml 
Let x ml of water be added to it, then 4.5/9+x × 100 = 30
=> 4.5/9+x = 30/100 = 3/10 
=> 3(9+x) = 45 => 27 + 3x = 45 
=> 3x = 18 
=> x = 6
Water to be added = 6 ml

11. How many four digit numbers can be formed using the digits {1, 3, 4, 5, 7,9}(repetition of digits is not allowed)?

A. 360 
B. 60 
C. 300 
D. 180 
E. 240

Answer: Option A

Solution:

The given digits are six.
The number of four digit numbers that can be formed using six digits is ⁶P₄ = 6 * 5 * 4 * 3 = 360.

12. An outlet pipe can empty 2/3 rd of a cistern in 12 minutes. In 8 minutes, what part of the cistern will be emptied?

A. 4/9 
B. 2/3 
C. 4/7 
D. 1/6

Answer: Option A

Solution:

2/3 ---- 12
? ----- 8 ==> 4/9

13. Three 6 faced dice are thrown together. The probability that exactly two dice show the same number on them is -.

A. 5/9 
B. 5/12 
C. 1/36 
D. 7/12 
E. 4/9

Answer: Option B

Solution:

Using question number 11 and 12, we get the probability as
1 - (1/36 + 5/9) = 5/12

14. Find the greatest 4-digit number exactly divisible by 3, 4 and 5?

A. 9985 
B. 9960 
C. 9957 
D. 9975

Answer: Option B

Solution:

Greatest 4-digit number is 9999. LCM of 3, 4 and 5 is 60. Dividing 9999 with 60, we get remainder 39. Thus, the required number is 9999 - 39 = 9960.

15. In a pair of fractions, fraction A is twice the fraction B and the product of two fractions is 2/25. What is the value of fraction A?

A. 1/5 
B. 1/25 
C. 2/5 
D. Data inadequate

Answer: Option C

Solution:

A = 2B => B = 1/2 A, so, AB = 2/25 
1/2 A2 = 2/25
A2 = 4/25 
A = 2/5


Alert Enterprise Reasoning Test Placement Papers

Here are some of the best questions available online based on logical reasoning and analytical thinking that are frequently asked in Alert Enterprise Placement Examination. Come up with a strategy to answer each question efficiently with proper logic. To practice more reasoning questions and develop your analytical thinking download Alert Enterprise Reasoning Test Placement Papers.

1. Statement: Doordarshan is concerned about the quality of its programmes particularly in view of stiff competition it is facing from STAR and  
other satellite TV channels and is contemplating various measures to attract talent for its programmes.

I. In an effort to attract talent, the Doordarshan has decided to revise its fee structure for the artists.
II. The fee structure should not be revised until other electronic media also revise it.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

Clearly, the decision to revise its fee structure for artists is taken by Doordarshan as a remedy to the challenging problem that had arisen before it.  
It cannot wait till other media take action. So, only course I follows.

2. Statements: Nation X faced growing international opposition for its decision to explode eight nuclear weapons at its test site.
Conclusions:
I. The citizens of the nation favoured the decision.
II. Some powerful countries do not want other nations to become as powerful as they are.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D

Solution:

Neither the citizens response to the decision nor the reason for opposition by other nations can be deduced from the statement. So, neither I nor II  
follows.

3. Tanya has been working in a leading organization since the completion of post graduation in 1996. She was born on 11.11.1974. She is a graduate and post graduate in Science and has secured more than 60% at both graduate as well as post graduate level. 

She has secured 71% marks in the selection process.
A. if the candidate is to be selected. 
B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option B

For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.

I. A graduate in science with atleast 60% marks.
II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.
However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except
(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.
(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016

4. In the following questions, the symbols, #, @, $, © and % are used with the following meaning as illustrated below:
'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is neither greater than nor smaller than Q'.
'P$Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: D @ K, K $F, H # F
Conclusions: I. H # D   II. D © F

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option A

Solution:

D = K -- (i); K ≥ F -- (ii); H < F -- (iii) 
combining all, we get:
D = K ≥ F > H => D > H and D > F.

5. If you find yourself in a situation where you are required to make a power - point presentation and you are already bogged down by too much work, as the manager what would you do?

A. Take an alternative mode of presentation
B. Cancel the seminar and reschedule according to your convenience
C. Pass the buck to your subordinate, you are the boss, no one can question you
D. Prioritise your work and try to squeeze out time for it

 Answer: Option D 

Solution:

A manager is one who has the expertise to manage tasks properly.So, it becomes his prime responsibility to rearrange his work schedule properly and work out the required time for the project rather than postpone it or hand it over to some one else.

6. Mayor: The law prohibiting pedestrians from crossing against red lights serves no useful purpose. After all, in order to serve a useful purpose, a law must deter the kind of behavior it prohibits. But pedestrians who invariably violate this law are clearly not dissuaded by it; and those who comply with the law do not need it, since they would never cross against red light even if there were no law prohibiting pedestrians from crossing against red lights.
The mayorís argument is flawed because it

A. takes for granted that most automobile drivers will obey the law that prohibits them from driving through red lights
B. uses the word ìlawî in one sense in the premises and in another sense in the conclusion
C. ignores the possibility that a law might not serve a useful purpose even if it does deter the kind of behavior it prohibits
D. fails to consider whether the law ever dissuades people who sometimes but not always cross against red lights
E. provides no evidence that crossing against red lights is more dangerous than crossing on green lights

Answer: Option A

7. 13 : 2197 :: 16 : __

A. 256 
B. 2744 
C. 4096 
D. 3378 
E. 3375

Answer: Option C

Solution:

13 : 2197 :: 16 : __
The given analogy is of the form n : n3 13 : 133 :: 16 : 163
163 = 4096 is the missing number.

8. In a certain code language, '+' means '*', '*' means '-', '-' means '/' and '/' means '+'.
10 + 10 * 10 - 10 / 10

A. 109 
B. 10 
C. 19 
D. 11 
E. 101

Answer: Option A

Solution:

The given expression is
10 + 10 * 10 - 10 / 10
As per the directions, it becomes 10 * 10 - 10 / 10 + 10
Using BODMAS rule,
10 * 10 - 10 / 10 + 10
= 100 - 1 + 10
= 109.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Leprosy 
B. Lessen 
C. Lesson 
D. Language 
E. Languid

Answer: Option A

Solution:

Language, Languid, Leprosy, Lessen, Lesson

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Grapes 
B. Pineapple 
C. Cashew 
D. Apple 
E. Orange

Answer: Option C

Solution:

All except Cashew are fruits

11. In a certain code, TOGETHER is written as RQEGRJCT. In the same code, PAROLE will be written as

A. NCPQJG 
B. NCQPJG 
C. RCPQJK 
D. RCTQNG 
E. None of these.

Answer: Option A

Solution:

The letters at odd positions are each moved two steps backward and those at even positions are each moved two steps forward to obtain the corresponding letters of the code.

12. Going 50 m to the South of her house, Radhika turns left and goes another 20 m. Then, turning to the North, she goes 30 m and then starts walking to her house. In which direction is she walking now?

A. North-west 
B. North 
C. South-east 
D. East

Answer: Option A

13. Statement: Should high chimneys be installed in industries?
Arguments:
I. Yes. It reduces pollution at ground level.
II. No. It increases pollution in upper atmosphere.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option A

Solution:

Pollution at ground level is the most hazardous in the way of being injurious to human and animal life. So, argument I alone holds.

14. A lotus flower always has

A. Mud
B. Petals
C. Root
D. Water

Answer: Option B


15. Statements:
All the schools in the area had to be kept closed for most part of the week.
Many parents have withdrawn their children from the local schools.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option E

Solution:

Both the statements are effects of some common cause.




Alert Enterprise English Test Sample Papers

Alert Enterprise selection test is largely based on English and Verbal Ability. Try your best to crack questions based on English Grammar, Punctuation and Synonyms etc. for Free in our website. Here is the Alert Enterprise Placement Test for English.

1. I saw him leaving the house

A. He was seen to be leaving the house
B. Leaving the house he was seen by me
C. He had been seen leaving the house
D. He was seen leaving the house by me

Answer: Option D

Solution:

He was seen leaving the house by me

2. We saw _____ animals at the zoo.

A. much
B. many
C. more
D. none

Answer: Option B

Solution:

many

3. STARTLED

A. Amused
B. Relaxed
C. Endless
D. Astonished

Answer: Option B

4. Bill enjoys reading __________ mystery novels.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: C

Solution:

the

5. solve as per the direction given above

A. Block of Residential flats
B. are coming up
C. near our house.
D. No error

Answer: Option A

Solution:

Blocks of Residential flats

6. To blaze tail

A. To vehemently oppose
B. To set on fire
C. To inititate work in a movement
D. To be annoyed

Answer: Option C

Solution:

To inititate work in a movement

7. ______ members of the society voted against the motion to force the president to resign.

A. Many
B. Much
C. Plenty of
D. A great deal of

Answer: Option A

Solution:

Many

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Kanpur
B. Allahabad
C. Varanasi
D. Mathura

Answer: Option D

Solution:

All except Mathura are cities situated on the banks of Ganga river.

9. My aunt has invited me to her place _____ three o'clock this afternoon _____ tea.

A. on;   to
B. at;   for
C. from;   for
D. during;   so that

Answer: Option B

Solution:

on;   to

10. It was to be
P : before their school examination
Q : which was due to start
R : the last expedition
S : in a month's
The Proper sequence should be:

A. SRQP
B. RQSP
C. RPQS
D. SPRQ

Answer: Option C

11. Ravi's behaviour is worthy of ...... by all the youngsters.

A. exploration
B. emulation
C. following
D. trail

Answer: Option B

Solution:

emulation

12. find correct spelling :

A. Foriegn
B. Foreigne
C. Forign
D. Foreign

Answer: Option D

Solution:

Foreign

13. We cannot handle (a) / this complicated case today (b) / unless full details are not given (c) / to us by now. (d)

A. We cannot handle
B. this complicated case today
C. unless full details are not given
D. to us by now.

Answer: Option C

Solution:

We cannot handle this complicated case today unless full details are given to us by now.

14. One who has little faith in human sincerity and goodness

A. Fatalist
B. Cynic
C. Egoist
D. Stoic

Answer: Option B

Solution:

Cynic

15. STRINGENT

A. Dry
B. Strained
C. Rigorous
D. Shrill

Answer: Option C

Download Alert Enterprise Placement Papers PDF - Click Here

We believe that we have provided you complete help to crack the written exam by practicing the Alert Enterprise Placement Papers. For more latest updated information candidates can visit our site regularly and can bookmark our web portal.