Ajax Fiori Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

Ajax Fiori Placement Papers


Ajax Fiori Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Contenders who had applied for the Ajax Fiori recruitment, have a glance at this article. Here are the Ajax Fiori placements papers which are helpful to crack the interview successfully. In this webpage, we have provided the Ajax Fiori model papers and aspirants must check these papers and practice them to perform well in Ajax Fiori recruitment process. In this page, candidates can also check Ajax Fiori syllabus and Test pattern which are useful to perform well in the selection process. By practicing these Ajax Fiori placement papers aspirants can prepare well in their weakened areas.


Ajax Fiori Placement Papers

In this article, we are providing placement papers of the Ajax Fiori for the job searching candidates. For all IT companies recruitment, these placement papers plays the main role to grab a chance to work in the Ajax Fiori company. Candidates who follow these papers with a planned preparation they will definitely clear the first step of the selection process. We are furnishing the latest information about placement papers on our website. So candidates are suggested to bookmark this page for more Freshers Jobs In India

You can also check: Interview Questions

In this page, we have provided the Aptitude, Reasoning and also Verbal Ability questions and answers with a detailed explanation. With these questions and answers, candidates can practice for the Ajax Fiori exam and can execute the test easily.




Ajax Fiori Aptitude Test Model Papers

Contenders can check the latest aptitude test questions and answers of Ajax Fiori with a brief explanation. Do practice these questions and answers thoroughly to achieve a job in the Ajax Fiori Company.

1. A rectangular field has dimensions 25m by 15m. Two mutually perpendicular passage of 2m width have been left in it’s central part and grass has been grown in rest of the field. The area under the grass is:

A. 295m2 

B. 299m2 
C. 300m2 
D. 375m2

Answer: Option B


Solution:


Area under the grass = [(25 x 15) – {(25 x 2)+ (15 x 2) – (2 x 2)}] Sq.m 


= [375 –(50 +30 -4)]Sq.m =(375 - 76)Sq.m = 299 Sq.m


2. The present average age of a family of five members is 26 years. If the present age of the youngest member in the family is ten years, then what was the average age of the family at the time of the birth of the youngest member? (Assume no death occurred in the family since the birth of the youngest)


A. 18 years 

B. 14 years 
C. 20 years 
D. 16 years 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


Present total age of the members = 26(5) = 130 years.

Present age of the youngest member = 10 years
Present total age of the remaining four members = 130 -10 = 120 years
Their average age at the time of the birth of the youngest member = [120 - (4 * 10)] / 4 = 30 - 10 = 20 years.

3. The speed of a boat in still water is 5 km/hr, it can go 30km upstream and return downstream to the original point in 4 hours 30 min. The speed of the stream is?


A. 5km/hr 

B. 8 km/hr 
C. 10 km/hr 
D. 15 km/hr

Answer: Option A


4. The C.I. on a certain sum for 2 years at 10% per annum is Rs. 525. The S.I. on the same sum for double the time at half the rate percent per annum is?


A. Rs. 400 

B. Rs. 500 
C. Rs. 600 
D. Rs. 800

Answer: Option B


Solution:


Let the sum be Rs. P. Then, 

 [P(1 + 10/100)2 - p] = 525 
P[(11/10)2 - 1] = 525 
P = (525 * 100) / 21 = 2500 
Sum = Rs. 2500 
So, S.I. = (2500 * 5 * 4)/100 = Rs. 500

5. The area of a square is 4096 sq cm. Find the ratio of the breadth and the length of a rectangle whose length is twice the side of the square and breadth is 24 cm less than the side of the square.


A. 18 : 5 

B. 7 : 16 
C. 5 : 14 
D. 5 : 32 
E. None of these.

Answer: Option E


Solution:


Let the length and the breadth of the rectangle be l cm and b cm respectively. Let the side of the square be a cm. 

a2 = 4096 = 212 
a = (212)1/2 = 26 = 64 
L = 2a and b = a - 24 
b : l = a - 24 : 2a = 40 : 128 = 5 : 16

6. Presently a mixture in a tub contains substances A and B in the ratio of 7:5. If 9 litres of this solution is drawn out and B is added  

to the mixture in certain quantity the resulting mixture becomes 7:9. How much litres of liquid A was kept in the tub initially? 

A. 32

B. 20
C. 27
D. 21

Answer:  Option D

Solution: 


Currently the mixture is in ratio of A/B: 7:5


=> This means fraction of A in the solution: 7/12


=> Fraction of B in the solvent: 5/12


=>New concentration of A= 7-(7/12.9


=>New concentration of B= 5-(5/12.9+x


=> (7-(7/12.9./(5-(5/12.9+x. = 7/9


=>x=21


7. The sum of the ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?


A. 4 years 

B. 8 years 
C. 10 years 
D. None of these

Answer: Option A


Solution:


Let the ages of the children be x, (x + 3), (x + 6), (x + 9) and (x +12) years. 

Then, x + (x + 3) + (x + 6) + (x + 9) + (x + 12) = 50
5x = 20 => x = 4.
Age of youngest child = x = 4 years.

8. Find the one which does not belong to that group?


A. B4 

B. E25 
C. D16 
D. I91 
E. F36

Answer: Option D


Solution:


In each of the groups B4, D16, E25 and F36 the number is the square of the position value of the letter. This pattern is not followed in I91.


9. A and B invests Rs.10000 each, A investing for 8 months and B investing for all the 12 months in the year. If the total profit at the end of the year is Rs.25000, find their shares?


A. Rs.8000, Rs.17000 

B. Rs.9000, Rs.16000 
C. Rs.18000, Rs.7000 
D. Rs.10000, Rs.15000

Answer: Option D


Solution:


The ratio of their profits A:B = 8:12 = 2:3

Share of A in the total profit = 2/5 * 25000 = Rs.10000 Share of A in the total profit = 3/5 * 25000 = Rs.15000

10. A dishonest dealer claims to sell his goods at the cost price but uses a false weight of 900 gm for 1 kg what is his gain percent?


A. 13 % 

B. 11 1/9 % 
C. 11.25 % 
D. 12 1/9 %

Answer: Option B


Solution:

Let the C.P of the article be Rs 1 per gram 
C.P of 900gm = Rs 900, 
S.P of 1000gm = Rs 1000 
Gain % = (100/900 × 100)% = 100/9 % = 11 1/9 %

11. A group of 10 representatives is to be selected out of 12 seniors and 10 juniors. In how many different ways can the group be selected if it should have at least one senior?


A. ²²C₁₀ 

B. ²²C₁₀ + 1 
C. ²²C₉ + ¹⁰C₁ 
D. ²²C₁₀ - 1 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:


The total number of ways of forming the group of ten representatives is ²²C₁₀. 

The total number of ways of forming the group that consists of no seniors is ¹⁰C₁₀ = 1 way 
The required number of ways = ²²C₁₀ - 1

12. A water tank is two-fifth full. Pipe A can fill a tank in 10 minutes and pipe B can empty it in 6 minutes. If both the pipes are open, how long will it take to empty or fill the tank completely?


A. 6 min. to empty 

B. 6 min. to full 
C. 9 min. to empty 
D. 9 min. to full

Answer: Option A


Solution:


Clearly, pipe B is faster than pipe A and so, the tank will be emptied.

Part to be emptied = 2/5
Part emptied by (A + B) in 1 minute = (1/6 - 1/10) = 1/15
1/15 : 2/5 :: 1 : x
x = (2/5 * 1 * 15) = 6 min.
So, the tank will be emptied in 6 min.

13. Two dice are thrown together .What is the probability that the sum of the number on the two faces is divided by 4 or 6.


A. 7/18

B. 14/35
C. 8/18
D. 7/35

Answer: Option A


14. Three men start together to travel the same way around a circular track of 11 kilometers in circumference. Their speeds are 4, 5 and 8 kilometers per hour respectively. When will they meet at a starting point?


A. 11 hours 

B. 12 hours 
C. 220 hours 
D. 22 hours

Answer: Option A


Solution:


Time for one round = 11/4, 11/5, 11/8

LCM of 11/4, 11/5, 11/8 = 11/1 = 11

15. Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:


A. 9 

B. 11 
C. 13 
D. 15

Answer: Option D


Solution:


Let the three integers be x, x + 2 and x+ 4.

Then,
3x = 2(x + 4) + 3
x = 11
Third integer = x + 4 = 15.




Ajax Fiori Reasoning Test Sample Papers

Ajax Fiori Reasoning test sample papers questions and answers are given below with a detailed solution. These Questions will be helpful to implement the exam easily in the Ajax Fiori selection process. So do a study and practice these questions and answers.

1. Statement: It is necessary to adopt suitable measures to prevent repetition of bad debts by learning from the past experiences of mounting  
non-performing assets of banks.

I. Before granting loan to customers their eligibility for loan should be evaluated strictly.

II. To ensure the payment of instalments of loan, the work, for which loan was granted, should be supervised minutely on regular basis.

A. Only I follows

B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E


Solution:


To ensure that debts taken are repaid promptly, the customer's requirements and future prospects ought to be studied and their work constantly  

checked. Thus, both the courses follow.

2. Statements: This world is neither good nor evil; each man manufactures a world for himself.

Conclusions:
I. Some people find this world quite good.
II. Some people find this world quite bad.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E


Solution:


The statement mentions that the world for a man is as he makes it himself. So, some people might find it good and some quite bad. Thus, both I  

and II follow.

3. Anuj was born on December 2, 1986, so on 1.1.2016 she is greater than 29 years.

Lata was born on March 14, 1991. She has secured 62% marks in class 12 and 65% marks in selection examination. She has also secured 58% marks in graduation and 48% marks in personal interview. She is ready to sign a bond for 2 years.

A. if the candidate is to be selected

B. if the candidate is not to be selected
C. if the case is to be referred as ED.
D. if the case is to be referred as Chairman.
E. if the data provided are inadequate to take a decision.

Answer: Option D 


For Chairman, instead of at least 50% marks in personal interview, if secures at least 60% marks in selection exam, the case is to be referred as Chairman.

This case is satisfied here.

Following are the conditions for selecting Trainee Officers in an organization.

The candidate must –
i. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
ii. has secured at least 60% marks in class 12.
iii. be at least 22 years and not more than 29 years as on 1.1.2016
iv. have secured at least 40% marks in the selection examination
v. have secured at least 50% marks in personal interview
v. be ready to sign a bond for 2 years.
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. At i. above, but is a qualified CA, the case is to be referred to ED.
b. at v. above, but has secured at least 60% marks in the selection examination, the case is to be referred to Chairman.

In each question below, details of a candidate are provided followed by a question and 5 courses of action. Select the course of action that applies to the person’s candidature.


4. In the following questions, symbols #, $, @, * and © are used with the following meaning as illustrated below:

'P#Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P@Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P*Q' means 'P is not greater than Q'.
'P©Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: J * D, Q # D, Q @ M

Conclusions: I. Q © J   II. Q $ J

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option C


Solution:


J ≤ D -- (i); Q ≥ D -- (ii); Q < M -- (iii)

combining (i) and (ii), we get:
Q ≥ D ≥ J => Q > J (conclusion I) or Q = J (conclusion II).
Hence, either conclusion I or conclusion II is true.

5. You are living in a college hostel. The dal served to you in the mess has a lot of stones. What would you do?


A. Leave eating the dal altogether.

B. Bring the matter to the notice of mess in-charge.
C. Speak to the cook about changing the dal.
D. Buy your own dal and cook it in your room.

Answer: Option  B


Solution:


Bring the matter to the notice of mess in-charge.


6. Johnson is on firm ground when he asserts that the early editors of Dickinsonís poetry often distorted her intentions. Yet Johnsonís own, more faithful, text is still guilty of its own forms of distortion. To standardize Dickinsonís often indecipherable handwritten punctuation by the use of the dash is to render permanent a casual mode of poetic phrasing that Dickinson surely never expected to see in print. It implies that Dickinson chose the dash as her typical mark of punctuation when, in fact, she apparently never made any definitive choice at all. Which of the following best summarizes the authorís main point?


A. Although Johnson is right in criticizing Dickinsonís early editors for their distortion of her work, his own text is guilty of equally serious distortions.

B. Johnsonís use of the dash in his text of Dickinsonís poetry misleads readers about the poetís intentions.
C. Because Dickinson never expected her poetry to be published, virtually any attempt at editing it must run counter to her intentions.
D. Although Johnsonís attempt to produce a more faithful text of Dickinsonís poetry is well-meaning, his study of the material lacks sufficient thoroughness.
E. Dickinsonís editors, including Johnson, have failed to deal adequately with the problem of deciphering Dickinsonís handwritten manuscripts.

Answer: Option B


7. 4 : 256 :: 5 : __


A. 1225 

B. 125 
C. 2525 
D. 3125 
E. 81

Answer: Option D


Solution:


4 : 256 :: 5 : __

This is of the form n : nn.
(4) : (4)4 :: (5) : (5)5
(5)5 = 3125 is the next number.

8. a + b means a is neither less than nor equal to b.

a - b means a is neither smaller nor greater than b.
a = b means a is not less than b.
a * b means a is not greater than b.
a / b means a is neither greater than nor equal to b.

Statement:      X + Y, Y * Z, W = Z

Conclusions:    I. Y * W
                        II. X + Z

A. if only conclusion (I) follows 

B. if only conclusion (II) follows 
C. if both conclusions (I) and (II) follows 
D. if neither (I) nor (II) follows 
E. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: Option A


Solution:


a + b means a > b, a - b means a = b, a = b means a = b, a * b means a = b and a / b means a < b.

According to the statement
X + Y => X > Y
Y * Z => Y = Z => Z = Y
W = Z => W = Z => Z = W
W = Z = Y and X > Y
Conclusion (I): Y * W => Y = W, follows
Conclusion (II): X + Z => X > Z. Which cannot be definitely determined.
Conclusion (I) follows.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?


A. Hobby 

B. Holiday 
C. Hoarse 
D. Hollow 
E. Hobble

Answer: Option A


Solution:


Hoarse, Hobble, Hobby, Holiday, Hollow


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Rhinoceros 

B. Lion 
C. Deer 
D. Ass 
E. Cow

Answer: Option D


Solution:


All except Ass is a beast of burden.


11. In a certain code language, if the word STRUCTURE is coded as TVUYHZBZN, then how is the word REMEDY coded in that language ?


A. SGPIJE 

B. SGPEJD 
C. SGPIHE 
D. SGPIIE 
E. GPGISE

Answer: Option D


Solution:


Word :       S T R U C T U R E

Pattern : +1 +2 +3 +4 +5 +6 +7 +8 +9
Code : T V U Y H Z B Z N
Similarly, the code for REMEDY is SGPIIE.

12. A man is facing north-west. He turns 90o in the clockwise direction and then 135o in the anticlockwise direction. Which direction is he facing now?


A. East 

B. West 
C. North 
D. South

Answer: Option B


13. Statement: Should a total ban be put on trapping wild animals?

Arguments:
I. Yes. Trappers are making a lot of money;
II. No. Bans on hunting and trapping are not effective.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option D

Solution:


Clearly, ban is necessary to protect our natural environment. So, none of the arguments is strong enough.


14. Which one of the following is always found in factories?


A. Chimney

B. Workers
C. Electricity
D. Sellers

Answer: Option B


15. Statements:
The prices of petrol and diesel in the domestic market have remained unchanged for the past few months.
The crude oil prices in the International market have gone up substantially in the last few months.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option C

Solution:


Both are independent causes.



Ajax Fiori Verbal Ability Test Placement Papers

In this session, aspirants can have a look on the Ajax Fiori verbal ability test questions and answers given below. So aspirants should practice these to perform well in the Ajax Fiori examination.

1. Doris was sad because she _______ the test.

A. is failed

B. had failed
C. was failed
D. has failed

Answer: Option B


Solution:


had failed


2. NEUTRAL


A. Unbiased

B. Non-aligned
C. Undecided
D. Indifferent

Answer: Option A


3. A person interested in collecting, studying and selling of old things


A. Crank

B. Archeologist
C. Antiquarian
D. Junk-dealer

Answer: Option C


Solution:


Antiquarian


4. The man and his horse/which you saw /on the road yesterday /are dead.


A. The man and his  horse

B. which you saw 
C. on the road yesterday
D. are dead.

Answer: Option B


Solution:


Change ëwhichí to ëthatí .Relative pronoun referring  to  man and animal together is ëthatí instead of which.


5. find correct spelling :


A. Inocolation

B. Inoculattion
C. Inocullation
D. Inoculation

Answer: Option D


Solution:


Inoculation


6. Ravi had to drop his plan of going to picnic as he had certain ..... to meet during that period.


A. urgencies

B. commitments
C. preparations
D. observations

Answer: Option B


Solution:


commitments


7. There was

P : needed for it everyday life
Q : a time when each family
R : for itself most of the things it
S : actually produced
The Proper sequence should be:

A. QRSP

B. RQPS
C. RSPQ
D. QSRP

Answer: Option D


8. Our neighbor always complains _____ the noise made by us.


A. about

B. over
C. by
D. on

Answer: Option A


Solution:


about


9. Choose the word which is different from the rest.


A. Cheetah

B. Lion
C. Bear
D. Tiger
E. Leopard

Answer: Option C


Solution:


All except Bear belong to the cat family.


10. Drinking too ______ wine is bad for health but ______ is all right


A. much, a few

B. many, a little
C. plenty of, some
D. much, a small amount

Answer: Option D


Solution:


much, a small amount


11. To cast pearls before a swine:


A. To spend recklessly

B. To spend a lot of money on the unkeep of domestic hogs
C. To waste monkey over trifles
D. To offer to a person a thing which he cannot appreciate

Answer: Option D


Solution:


To offer to a person a thing which he cannot appreciate


12. solve as per the direction given above


A. Will you please buy

B. some jaggery for me
C. if you go to the market?
D. No error.

Answer: Option D


13. He bought ________ new car.

A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: A


Solution:


a


14. EXTRAVAGANCE


A. Luxury

B. Poverty
C. Economical
D. Cheapness

Answer: Option C


Solution:


Main Entry: extravagant

Part of Speech: adjective
Definition: indulgent, wasteful Synonyms: absurd, bizarre, costly, crazy, exaggerated, excessive, exorbitant, expensive, extortionate, extreme, fanciful, fancy, fantastic, flamboyant, flashy, foolish, garish, gaudy, grandiose, immoderate, implausible, improvident, imprudent, inordinate, lavish, ludicrous, nonsensical, ornate, ostentatious, outrageous, overpriced, preposterous, pretentious, prodigal, profligate, reckless, ridiculous, showy, silly, spendthrift, steep, unbalanced, unconscionable, unreasonable, unrestrained  Antonyms: close, economical, moderate, provident, reasonable, saving, stingy, thrifty, unpretentious

15. He died a glorious death.


A. died

B. death
C. glorious
D. a

Answer: Option C


Solution:


glorious 


Download Ajax Fiori Placement Papers PDF: Click Here



Above given information of Ajax Fiori placement papers who are eagerly waiting to get a job in Ajax Fiori Company. We will inform you the all the updated information about all placement papers of IT companies. For more detailed information candidates can check and bookmark our site All India Jobs.