AirWatch Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

AirWatch Placement Papers

AirWatch Placement Papers PDF Download 2017-2018  | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are in search of AirWatch Placement Papers, here is the latest news for those candidates. In this page, we are providing all the placement papers and solved papers of AirWatch. Placement papers are essential for the candidates who want to settle in an MNC companies or in an IT Companies. Applicants who had applied for AirWatch recruitment, they should practice these placement papers. We have provided the previous papers along with the syllabus of AirWatch. In this web page, you can also find the questions with answers for the Aptitude, Reasoning and also for Verbal Ability which are helpful for the contenders to get placed in AirWatch company.

AirWatch Placement Papers

In this section, aspirants can practice the test pattern and questions with detailed explanation which are used for the recruitment process of AirWatch. Here candidates can find Exam Pattern and placement papers of AirWatch in a clear manner. Candidates can go through this site and download the Placement Papers PDF and practice for all MNC companies Vacancies. By practicing these papers you can achieve your goal of getting a job in the MNC company with a good package. We suggest the candidates use these placement papers as a reference purpose only.

You can also check: Interview Questions


Candidates who are preparing hard for the Airwatch Recruitment, those people can check the questions and answers of the aptitude, reasoning and verbal ability which are provided below with a detailed solution. By practicing these questions and answers aspirants can achieve a job in the Airwatch selection process.




AirWatch Aptitude Test Placement Papers

Contenders can check out the latest questions and answers with a brief description of aptitude test in the below article. In this article, we have uploaded the questions and answers for aptitude test of AirWatch company for the session of practice to the applicants. Do practice these questions and answers thoroughly.

1. The total marks obtained by a student in Physics, Chemistry and Mathematics is 150 more than the marks obtained by him in Physics. What is the average mark obtained by him in Chemistry and Mathematics?

A. 75 

B. 150 
C. 50 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


Let the marks obtained by the student in Physics, Chemistry and Mathematics be P, C and M respectively.

P + C + M = 150 + P
C + M = 150
Average mark obtained by the student in Chemistry and Mathematics = (C + M)/2 = 150/2 = 75.

2. If the length of a rectangle is increased by 20% and it’s breadth is decreased by 20% then it area


A. Increased by 4% 

B. decreased by 4% 
C. Decreased by 1% 
D. Remains unchanged

Answer: Option B


Solution:


Let length = x metres and breadth = y metres, then area =(xy) 

New length =(120/100x)m = 6x/5 m 
New breadth =(80/100 y)m 
New area =(6x/5 x 4y/5)m2 = (24/25 xy)m2 
Decreased in area =(xy – 24/25 xy)m2= xy/25 m2
Decreased % =(xy/25 x 1/xy x 100)% = 4%

3. A boat covers a distance of 30 km in 2 ½ hours running downstream while returning it covers the same distance in 3 ¾ hours. What is the speed of the boat in still water?


A. 8km/hr 

B. 12km/hr 
C. 14 km/hr 
D. 15 km/hr 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


Speed downstream = (30 x 2/5)km/hr = 12km/hr 

Speed upstream = (30 x 4/15) km/hr = 8 km/hr 
Speed of boat in still water = ½ (12 + 8)km/hr = 10 km/hr

4. If the C.I. on a sum for 2 years at 12 1/2 % per annum is Rs. 510, the S.I. on the same sum at the same rate for the same period of time is?


A. Rs. 400 

B. Rs. 450 
C. Rs. 460 
D. Rs. 480

Answer: Option D


Solution:


Let the sum be Rs. P. Then, 

[P(1 + 25/(2 * 100))2 - P] = 510 
P[(9/8)2 - 1] = 510. 
Sum = Rs. 1920
So, S.I. = (1920 * 25 * 2) / (2 * 100) = Rs. 480

5. A wire in the form of a circle of radius 3.5 m is bent in the form of a rectangule, whose length and breadth are in the ratio of 6 : 5. What is the area of the rectangle?


A. 60 cm2 

B. 30 cm2 
C. 45 cm2 
D. 15 cm2 
E. None of these.

Answer: Option B


Solution:


The circumference of the circle is equal to the permeter of the rectangle. 

Let l = 6x and b = 5x 2(6x + 5x) = 2 * 22/7 * 3.5 
 =>  x = 1 
Therefore l = 6 cm and b = 5 cm Area of the rectangle = 6 * 5 = 30 cm2

6. Rajan got married 8 years ago. His present age is 6/5 times his age at the time of his marriage. Rajan's sister was 10 years younger to him at the time of his marriage. The age of Rajan's sister is:


A. 32 years 

B. 36 years 
C. 38 years 
D. 40 years

Answer: Option C


Solution:


Let Rajan's present age be x years. 

Then, his age at the time of marriage = (x - 8) years.
x = 6/5 (x - 8) 
5x = 6x - 48 => x = 48
Rajan's sister's age at the time of his marriage = (x - 8) - 10 = 30 years.
Rajan's sister's present age = (30 + 8) = 38 years.

7. A jar is filled of liquid which is 3 parts water and 5 parts alcohol. How much of this mixture should be drawn out and replaced such that this mixture may contain half water and half alcohol? 


A. 25%

B. 20%
C. 14.29%
D. 33.33%

Answer:  Option B

Solution: 


Let the jar initially contain 8 litres of mixture:3 litres water and 5 litres alcohol

Let x litres of this mixture is drawn out and is replaced by x litres of water.
Amount of water now in the solution: 3-(3/8.x+x.
Amount of alcohol now in the solution: 5-(5/8.x
Desired ratio: 1/1
=>3-(3/8.x+x=5-(5/8.x
x=8/5 litres
%x=((8/5./8.*100=20%

8. Find the one which does not belong to that group?


A. 1P6 

B. 2Y4 
C. 2T0 
D. 1R8 
E. 1M3

Answer: Option B


Solution:


The digits on either side of the letter in each of the groups 1P6, 2T0, 1M3 and 1R8 indicate the place value of the letter in the alphabet.

This pattern is not followed by 2Y4.

9. A and B starts a business with Rs.8000 each, and after 4 months, B withdraws half of his capital . How should they share the profits at the end of the 18 months?


A. 18:11 

B. 22:13 
C. 23:12 
D. 11:9

Answer: Option A


Solution:


A invests Rs.8000 for 18 months, but B invests Rs.8000 for the first 4 months and then withdraws Rs.4000. So, the investment of B for remaining 14 months is Rs.4000 only.

A             :                 B
8000*18 : (8000*4) + (4000*14)
14400     : 88000
A:B = 18:11

10. A bucket contains 2 litres more water when it is filled 80 % in comparison when it is filled 66 2/4 % what is the capacity of the bucket?


A. 10 litres 

B. 15 litres 
C. 66 2/3 litres 
D. 20 litres

Answer: Option B


Solution:


Let the capacity of the bucket be x liters 

(80% of x) – (200/3% of x) = 2 
=> (80/100 × x) – (200/300 × x) = 2 
=> 4x/5 – 2x/3 = 2 
=> (12x -10x) = 30 
=> 2x = 30 
=> X = 15 Litres

11. A group of 10 representatives is to be selected out of 12 seniors and 10 juniors. In how many different ways can the group be selected, if it should have 5 seniors and 5 juniors?


A. ¹²C₅ * 10

B. ¹²C₇ * 10 
C. ¹²C₇ * ¹⁰C₅ 
D. 12 * ¹⁰C₅ 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


Here, five seniors out of 12 seniors can be selected in ¹²C₅ ways. Also, five juniors out of ten juniors can be selected ¹⁰C₅ ways. Hence the total number of different ways of selection = ¹²C₅ * ¹⁰C₅ = ¹²C₇ * ¹⁰C₅ 

= ¹²C₅ = ¹²C₇

12. A tap can fill a tank in 6 hours. After half the tank is filled three more similar taps are opened. What is the total time taken to fill the tank completely?


A. 3 hrs 15 min 

B. 3 hrs 45 min 
C. 4 hrs 
D. 4 hrs 15 min

Answer: Option B


Solution:


Time taken by one tap to fill the tank = 3 hrs.

Part filled by the taps in 1 hour = 4 * 1/6 = 2/3
Remaining part = 1 - 1/2 = 1/2
2/3 : 1/2 :: 1 : x 
x = 1/2 * 1 * 3/2 = 3/4 hrs. i.e., 45 min
So, total time taken = 3 hrs 45 min.

13. In a class, there are 15 boys and 10 girls. Three students are selected at random. The probability that 1 girl and 2 boys are selected, is:


A. 21/46

B. 1/5
C. 3/25
D. 1/50

Answer: Option A


14. Find the least number which when divided by 6, 7, 8, 9 and 10 leaves 1, 2, 3, 4 and 5 as remainders respectively, but when divided by 19 leaves no remainder?


A. 5073 

B. 5016 
C. 5054 
D. 5035

Answer: Option D


15. The sum of three consecutive numbers is 87. The greatest among these three number is:


A. 26 

B. 28 
C. 29 
D. 30

Answer: Option D


Solution:


Let the numbers be x, x + 1 and x + 2 

Then,
x + (x + 1) + (x + 2) = 87
3x = 84
x = 28
Greatest number, (x + 2) = 30.



AirWatch Reasoning Test Sample Papers

In this article, candidates can practice the questions and answers which are useful for the examination of AirWatch company. This reasoning test questions and answers will be helpful to perform well in the AirWatch recruitment. We suggest the candidates prepare well for the exam by practicing these questions and answers.

1. Statement: In spite of the Principal's repeated warnings, a child was caught exploding crackers secretly in the school.

I. All the crackers should be taken away from the child and he should be threatened not to do it again.

II. The child should be severely punished for his wrong act.

A. Only I follows

B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B


Solution:


Since the act has been repeated despite various warnings, so course I would only be another warning and would not help. Severe punishment to set  

example for him and others is inevitable. Thus, course II shall follow.

2. Statements: A bird in hand is worth two in the bush.

Conclusions:
I. We should be content with what we have.
II. We should not crave for what is not.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E


Solution:


Both the given conclusions clearly bring out the central theme of the proverb given in the statement. So, both I and II follow.


3. Archana secured 40% marks in personal interview, while at least 50% is required.

Anuj was born on December 2, 1986. He has secured 56% marks in BTech and 63% marks in class 12. He has also secured 55% marks in both the selection examination and personal interview. He is ready to sign a bond for 2 years.

A. if the candidate is to be selected

B. if the candidate is not to be selected
C. if the case is to be referred as ED.
D. if the case is to be referred as Chairman.
E. if the data provided are inadequate to take a decision.

Answer: Option B 


Following are the conditions for selecting Trainee Officers in an organization.

The candidate must –
i. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
ii. has secured at least 60% marks in class 12.
iii. be at least 22 years and not more than 29 years as on 1.1.2016
iv. have secured at least 40% marks in the selection examination
v. have secured at least 50% marks in personal interview
v. be ready to sign a bond for 2 years.
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. At i. above, but is a qualified CA, the case is to be referred to ED.
b. at v. above, but has secured at least 60% marks in the selection examination, the case is to be referred to Chairman.

In each question below, details of a candidate are provided followed by a question and 5 courses of action. Select the course of action that applies to the person’s candidature.


4. In the following questions, symbols #, $, @, * and © are used with the following meaning as illustrated below:

'P#Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P@Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P*Q' means 'P is not greater than Q'.
'P©Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: H @ N, N © W, W # V

Conclusions: I. H @ V   II. V @ N

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option B


Solution:


H < N -- (i); N > W -- (ii); W ≥ V -- (iii)

From (ii) and (iii), we get  N > W ≥ V --- (iv)
From (i) and (iv), no specific relation can be obtained between H and V. Hence, H < V (conclusion I) is not necessarily true. But V < N (conclusion II) follows from equation (iv).

5. You are interviewed for a new job. Which of the following is most important to you?


A. Opportunities for promotion

B. Renumeration you will be paid
C. Scope to develop your ideas and use them to improve the working of the organisation.
D. All the above are equally important.

Answer: Option  D


Solution:


All the above are equally important.


6. At one time, European and Japanese companies tried to imitate their American rivals. Today, American appliance manufacturers import European scientists to lead their research staffs; American automakers design cars that mimic the styling of German, Italian, and French imports; and American electronics firms boast in their advertising of ìJapanese-styleî devotion to quality and reliability. In the world of high technology, America has lost the battle for international prestige. Each of the following statements, if true, would help to support the claim above EXCEPT:


A. An American camera company claims in its promotional literature to produce cameras ìas fine as the best Swiss imports.î

B. An American maker of stereo components designs its products to resemble those of a popular Japanese firm.
C. An American manufacturer of video games uses a brand name chosen because it sounds like a Japanese word.
D. An American maker of televisions studies German-made televisions in order to adopt German manufacturing techniques.
E. An American maker of frozen foods advertises its dinners as ìReal European-style entrees prepared by fine French and Italian chefs.î

Answer: Option E


7. 4 : 256 :: 5 : __


A. 625 

B. 1025 
C. 525 
D. 875 
E. 946

Answer: Option A


Solution:


4 : 256 :: 5 : __

This is the form of n : (n)4
(4) : (4)4 :: (5) : (5)4
(5)4 = 625 is the next number.

8. P @ Q means P is neither greater than nor equal to Q.

P # Q means P is not less than Q.
P $ Q means P is neither greater than nor less than Q.
P © Q means P is not greater than Q.
P % Q means P is neither lesser than nor equal to Q.

Statements:       J % M, J © R, S $ R, S © T.

Conclusions:       I. J @ S
                           II. T % J
                           III. J $ T

A. Only I follows 

B. Only II follows 
C. Only III follows 
D. Either I or II follows 
E. None follows

Answer: Option D


Solution:


P @ Q => P < Q

P # Q => P = Q
P $ Q => P = Q
P © Q => P = Q
P % Q => P > Q
J % M => J > M
J © R => J = R
S $ R => S = R
S © T => S = T
By combining the above
statements
we get, M < J = R = S = T
Conclusion I: J @ S => J < S, does not follow.
Conclusion II: T % J => T > J, does not follow.
Conclusion III: J $ T => J = T, does not follow.
But conclusion II and III are contradictory to each other.
Either II or III follows.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?


A. People 

B. Penitent 
C. Pepsin 
D. Penury 
E. Penalty

Answer: Option D


Solution:


Penalty, Penitent, Penury, People, Pepsin


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Arhar 

B. Urad 
C. Moong 
D. Gram 
E. Jowar

Answer: Option E


Solution:


All except Jowar are pulses, while jowar is a millet.


11. In a certain code language, if the word LIBERAL is coded as MJCFSBM, then how is the word REDUCTION coded in that language?


A. EDCTBSHNM 

B. SFEVDUJPO 
C. SFEVCTJPO 
D. SFDUCTJPO 
E. SFDEVDJPO

Answer: Option B


Solution:

Word :      L   I   B   E   R   A   L

Pattern : +1 +1 +1 +1 +1 +1 +1
Code :       M  J  C  F  S  B  M Similarly, the code for REDUCATION is SFEVDUJPO.

12. A man is facing south. He turns 135o in the anticlockwise direction and then 180o in the clockwise direction. Which direction is he facing now?


A. North-east 

B. North-west 
C. South-east 
D. South-west

Answer: Option D


13. Statement: Should non-vegetarian food be totally banned in our country?

Arguments:
I. Yes. It is expensive and therefore it is beyond the means of most people in our country.
II. No. Nothing should be banned in a democratic country like ours.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B


Solution:


Clearly, restriction on the diet of people will be denying them their basic human right. So, only argument II holds.


14. What is found necessarily in game?


A. Players

B. Spectators
C. Referee
D. Victory

Answer: Option A


15. Statements:
The Reserve Bank of India has recently put restrictions on few small banks in the country.
The small banks in the private and co-operative sector in India are not in a position to with stand the competition of the bigger banks in the public sector.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:


As, the small banks in the private and co-operation sector in India are not in a position to withstand the competitions of the bigger banks in the public sector, therefore, the Reserve Bank of India has recently put restrictions on few small banks in the country.




AirWatch Verbal Ability Test Model Papers

Applicants who had applied for the AirWatch recruitment, have a glance at this article and also they can practice the AirWatch Company verbal ability questions and answers with a brief Solution. These questions and answers are only for the reference purpose only. So do practice these questions and answers and perform well in the exam.

1. We telephoned Carol but she ______.

A. was leaving

B. has left 
C. had left
D. have left 

Answer: Option C


Solution:


had left 


2. EXTRICATE


A. Pull

B. Free
C. Tie
D. Complicate

Answer: Option B


3. Teetotaller means


A. One who abstains from malice

B. One who abstains from theft
C. One who abstains from taking wine
D. One who abstains from meat

Answer: Option D


Solution:


One who abstains from taking wine


4. íParadise lostí is / one of the worldís epics/which have carved out immortal /niches in the literary history of the world.


A. íParadise lostí is

B. one of the worldís epics
C. which have carved out immortal 
D. niches in the literary history of the world.

Answer: Option A


Solution:


Add ëtheí before ëParadise lostí.


5. find correct spelling :


A. Modarn

B. Moderrn
C. Modern
D. Modernn

Answer: Option C


Solution:


Modern


6. The speaker did not properly use the time as he went on ..... on one point alone.


A. devoting

B. deliberating
C. diluting
D. dilating

Answer: Option B


Solution:


deliberating


7. We went

P : along the railway line
Q : and had a right to
R : where other people not allowed to go
S : but daddy belonged to the railway
The Proper sequence should be:

A. RPQS

B. PRSQ
C. RSQP
D. PRQS

Answer: Option B


8. William says that he aims _____ winning at least a consolation prize.


A. to

B. at
C. on
D. for

Answer: Option B


Solution:


at


9. Choose the word which is different from the rest.


A. Shehnai

B. Bagpipe
C. Flute
D. Sitar
E. Harmonica

Answer: Option D


Solution:


All except Sitar are wind instruments, while sitar is a string instrument.


10. He has ______ interest in photography.


A. few

B. little
C. several
D. small number of

Answer: Option B


Solution:


little


11. To be in abeyance :


A. To be in trouble

B. Dual minded
C. In a fighting mood
D. In suspense 

Answer: Option D


Solution:


In suspense 


12. solve as per the direction given above


A. The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective

B. because it penetrates deepdown (beinglight and non-sticky) and works from within
C. (because of its ayurvedic ingredients) to keep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks, burns and nappy rash.
D. No error

Answer: Option A


Solution:


The brand proposition now therefore is


13. What does he do? He sells ________ cars.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: D


Solution:


no article


14. NADIR


A. Modernity

B. Zenith
C. Liberty
D. Progress

Answer: Option B


15. James won the second prize.

A. James

B. won 
C. prize
D. second

Answer: Option D


Solution:


second


AirWatch Placement Papers PDF Download: Click Here



We hope the given information about Airwatch Placement papers will be helpful for the candidates who had applied for Airwatch recruitment. For all IT companies placement papers kindly visit our site All India Jobs. We update the latest information of all IT jobs in India.