Agreeya Solutions Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Agreeya Solutions Placement Papers
Agreeya Solutions Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are preparing for the Agreeya Solutions recruitment, here is the good news for them. In this page, we have provided the placement papers for Agreeya Solutions which are used for the preparation of Agreeya Solutions written test. Candidates can also check the Model papers as well as syllabus for the Agreeya Solutions in this article. Candidates who are preparing hard for Agreeya Solutions exam those contenders should follow these placement papers to clear the recruitment process.

Agreeya Solutions Placement Papers

In this section, we had given the Questions and Answers for the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability to practice for the examination of Agreeya Solutions. Candidates who are practicing these papers can achieve their goal and also they can be selected for the further rounds of the recruitment process. Aspirants who got selected in the Agreeya Solutions organization they can get a good pay scale. We suggest the aspirants practice these test pattern and placement papers to get placed in the Agreeya Solutions organization. In this page, we are providing the questions and answers in the form of PDF Format. For more valuable updates keep on visit our site All India Jobs daily.

You can also check: Interview Questions

Candidates who had applied for the Agreeya Solutions Recruitment, they can check out the questions and answers for the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability which are provided in the below section. These questions and answers will be helpful to perform well in the Agreeya solutions exam.




Agreeya Solutions Aptitude Test Sample Papers

In this section, we have uploaded the questions and answers along with a brief Solution. We suggest the applicants practice these questions and answers to achieve a highest marks in the Agreeya solutions selection process. These questions and answers will be helpful to clear the exam in the easy manner.

1. If the length and width of a rectangular grand are each increased by 20% then what would be the percent increase in the area of the garden?

A. 20% 
B. 24% 
C. 36% 
D. 44%

Answer: Option D

Solution:

Let length = x metres and breadth = y metres , then area =(xy)m2 

New length = 120/100x (6x/5)m 

New breadth = 120/100 y = 6y/5m 

New area (6x/5 x 6y/5)m2 = (36/25 xy)m2 

Increase in area = (36/25xy - xy)m2 = (11/25 xy)m2

Increase % = (11/25 xy x 1/xy x 100)% = 44%

2. The average height of 35 boys in a class was calculated as 180cm. It has later found that the height of one of the boys in the class was wrongly written as 166 cm whereas his actual height was 106 cm. Find the actual average height of the boys in the class (Round off your answer to two decimal places).

A. 179.29 cm 
B. 178.29 cm 
C. 179.38 cm 
D. 178.39 cm 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:


Calculated average height of 35 boys = 180 cm.
Wrong total height of 35 boys = 180 * 35 cm. This was as a result of an actual height of 106 cm being wrongly written as 166 cm.  Correct total height of 35 boys = 180 * 35 cm - 166 cm + 106 cm
= 180 * 35 cm - 166 cm + 106 cm/35  = 180 cm - 60 /35 cm
= 180 cm - 1.71 cm = 178.29 cm.

3. A steamer goes downstream from one port to another in 4 hours, it covers the same distance upstream in 5 hours. If the speed of the stream is 2km/hr, the distance between the two parts is?

A. 50km 
B. 60km 
C. 70km 
D. 80 km

Answer: Option D

Solution:

Let the distance between the two parts be x km. 

Then speed downstream = x/4 km/hr. 

Speed Upstream = x/5 km/hr 

Speed of the stream = ½ (x/4 –x/5) 

Therefore, ½(x/4 –x/5) = 2. => x/4 –x/5 = 4 => x = 80. 


4. The principal that amounts to Rs. 4913 in 3 years at 6 1/4 % per annum C.I. compounded annually, is?


A. Rs. 3096 
B. Rs. 4076 
C. Rs. 4085 
D. Rs. 4096

Answer: Option D

Solution:

Principal = [4913 / (1 + 25/(4 * 100))3] 
= 4913 * 16/17 * 16/17 * 16/17 = Rs. 4096.

5. The area of a square is equal to five times the area of a rectangle of dimensions 125 cm * 64 cm. What is the perimeter of the square?


A. 600 cm 
B. 800 cm 
C. 400 cm 
D. 1000 cm 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Area of the square = s * s = 5(125 * 64)
=> s = 25 * 8 = 200 cm
Perimeter of the square = 4 * 200 = 800 cm.

6. Vessel ‘A’ contains 150 litres of mixture of milk and water in the ratio of 3:1. Vessel ‘B’ contains 200 litres of the mixture in the ratio  
of 5:2. If the mixture from both the vessels are poured into vessel ‘C’, find the ratio of the resulting mixture. 

A. 15 : 7
B. 8 : 3
C. 15 : 2
D. 143 : 53

Answer:  Option D

Solution: 

As vessel A contains 150 litres of mixture of milk and water in the ratio 3:1, the quantity of milk is 3*150/4 litres, and that of water is  
150/4 litres.
Similarly, as vessel B contains 200 litres of mixture of milk and water in the ratio 5:2, the quantity of milk is 5*200/7, and that of water is  
2*200/7 litres.
After mixing the total quantity is 350 litres.
The quantity of milk is {(3*150/4. + (5*200/7.} = 7150/28
The quantity of water is {(150/4. + (2*200/7.} = 2650/28
The ratio of the resulting mixture = 7150/2650 = 143 : 53

7. Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 years. What is definitely the difference between R and Q's age?

A. 1 year 
B. 2 year 
C. 25 year 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

R - Q = R - T 
Q = T. 
Also R + T = 50; R + Q = 50 
So, (R - Q) cannot be determined.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. YCAEC 
B. KOMQO 
C. PTRUT 
D. GKIMK 
E. DHFJH

Answer: Option C

Solution:

Y+4C-2A+4E-2C, K+4O-2M+4Q-2O, P+4T-2R+3U-1T, G+4K-2I+4M-2K and D+4H-2F+4J-2H.
Except PTRUT, all other groups follow similar pattern.

9. A and B start a business with Rs.6000 and Rs.8000 respectively. Hoe should they share their profits at the end of one year?

A. 1:2 
B. 3:4 
C. 2:5 
D. 3:7

Answer: Option B

Solution:

They should share the profits in the ratio of their investments.
The ratio of the investments made by A and B =
6000 : 8000 => 3:4

10. A and B are two fixed points 5 cm apart and c is a point on AB such that AC = 3 cm. If the length of AC is increased by 6 % the length of CB is decreased by:

A. 6 % 
B. 7 % 
C. 8 % 
D. 9 %

Answer: Option D

Solution:

AC = 3cm, CB = (5 - 3)cm = 2 cm 
New length AC = 106 % of 3 cm 
= (106/100 ×3) cm = 3.18 cm. 
New length CB = (5 – 3.18) cm = 1.82 cm 
CB Decreased on 2cm = (2 – 1.82)cm = 0.18cm
CB Decrease % = (0.18/2 ×100) % = 9

11. A group consists of 4 men, 6 women and 5 children. In how many ways can 3 men, 2 women and 3 children selected from the given group?

A. 300 
B. 450 
C. 600 
D. 750 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

The number of ways of selecting three men, two women and three children is: 
= ⁴C₃ * ⁶C₂ * ⁵C₃ 
= (4 * 3 * 2)/(3 * 2 * 1) * (6 * 5)/(2 * 1) * (5 * 4 * 3)/(3 * 2 * 1) 
= 4 * 15 * 10 
= 600 ways.

12. A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both the taps are opened simultaneously, then after how much time will the cistern get filled?


A. 4.5 hrs 
B. 5 hrs 
C. 6.5 hrs 
D. 7.2 hrs

Answer: Option D

Solution:

Net part filled in 1 hour = (1/4 - 1/9) = 5/36
The cistern will be filled in 36/5 hrs  i.e., 7.2 hrs.

13. What is the probability of getting 53 Mondays in a leap year?

A. 1/7
B. 3/7
C. 2/7
D. 1

Answer: Option C

14. Find the least multiple of 13 which when divided by 6, 8 and 12 leaves 5, 7 and 11 as remainders respectively?

A. 143 
B. 169 
C. 260 
D. 221

Answer: Option A

15. If the sum of the two numbers is 22 and the sum of their squares is 404, then the product of the numbers is:

A. 40 
B. 44 
C. 80 
D. 88

Answer: Option A

Solution:

Let the numbers be x and y. 
Then, (x + y) = 22 and x2 + y2 = 404 
Now, 
2xy = (x + y)2 - (x2 + y2) 
2xy= 222 - 404 = 484 - 404 = 80
xy = 40



Agreeya Solutions Reasoning Test Model Papers

Job seekers who are preparing hard for the Agreeya solutions, here in this page reasoning test questions and answers are available. Do practice these questions and answers and these will be useful to give a good performance in the written test of Agreeya solutions.

1. Statement: Majority of the students in many schools do not pass in the final examination.

I. These schools should be closed down as these have become unproductive.

II. The teachers of these schools should immediately be retrenched.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D

Solution:

Clearly, the situation demands that efforts be made to remove the lackenings in the present system of education and adequate measures be taken  
to improve the performance of students. Harsh measures as those given in I and II, won't help. So, none of the given courses follows.

2. Statements: In a recent survey report, it has been stated that those who undertake physical exercise for at least half an hour a day are less  
prone to have any heart ailments.
Conclusions:
I. Moderate level of physical exercise is necessary for leading a healthy life.
II. All people who do desk-bound jobs definitely suffer from heart ailments.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

The statement mentions that chances of heart ailments are greatly reduced by a regular half-hour exercise. So, I follows. However, it talks of only  
reducing the probability which does not mean that persons involved in sedentary jobs shall definitely suffer from heart ailments. So, II does not  
follow.

3. Archana was born on May 8, 1992. She has secured 60% marks in class 12 and BA. She is ready to sign a bond for 2 years. She has secured 50% marks in selection examination and 40% marks in personal interview.

A. if the candidate is to be selected
B. if the candidate is not to be selected
C. if the case is to be referred as ED.
D. if the case is to be referred as Chairman.
E. if the data provided are inadequate to take a decision.

Answer: Option B 

Following are the conditions for selecting Trainee Officers in an organization.
The candidate must –
i. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
ii. has secured at least 60% marks in class 12.
iii. be at least 22 years and not more than 29 years as on 1.1.2016
iv. have secured at least 40% marks in the selection examination
v. have secured at least 50% marks in personal interview
v. be ready to sign a bond for 2 years.
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. At i. above, but is a qualified CA, the case is to be referred to ED.
b. at v. above, but has secured at least 60% marks in the selection examination, the case is to be referred to Chairman.

In each question below, details of a candidate are provided followed by a question and 5 courses of action. Select the course of action that applies to the person’s candidature.

4. In the following questions, symbols #, $, @, * and © are used with the following meaning as illustrated below:
'P#Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P@Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P*Q' means 'P is not greater than Q'.
'P©Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: B $ K, K @ D, D # M

Conclusions: I. B $ M   II. B @ M

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D

Solution:

B = K -- (i); K < D -- (ii); D ≥ M -- (iii)
From (i) and (ii), we get:  D ≥ K = B -- (iv)
from (iii) and (iv), no specific relation can be obtained between B and M. Therefore, B = M (conclusion I) and B < M (conclusion II) are not necessarily true.

5. While travelling in a train,you notice a man from the coach behind yours fall off the train. You would :

A. pull the alarm chain so that the train may stop and the man may be helped.
B. shout at the falling man asking him to get up quickly and entrain
C. jump off the train to assist the falling man
D. wait till the train stops at the next station and inform the railway authorities there.

Answer: Option  A

Solution:

Pull the alarm chain so that the train may stop and the man may be helped.

6. As part of our program to halt the influx of illegal immigrants, the administration is proposing the creation of a national identity card. The card would be available only to U.S. citizens and to registered aliens, and all persons would be required to produce the card before they could be given a job. Of course, such a system holds the potential, however slight, for the abuse of civil liberties. Therefore, all personal information gathered through this system would be held strictly confidential, to be released only by authorized personnel under appropriate circumstances. Those who are in compliance with U.S. laws would have nothing to fear from the identity card system. In evaluating the above proposal, a person concerned about the misuse of confidential information would be most interested in having the author clarify the meaning of which of the following phrases?

A. ìall personsî line 5.
B. ìhowever slightî line 7.
C. ìcivil libertiesî line 8.
D. ìappropriate circumstancesî line 11.
E. ìU.S. lawsî line 2.

Answer: Option D

7. 512 : 504 :: 1728 : __


A. 1728 
B. 1716 
C. 1718 
D. 1724 
E. 1824

Answer: Option B

Solution:

512 : 504 :: 1728 : __
(8)3 : (8)3 - 8 :: (12)3 : (12)3 - 12
Hence number, 1728 - 12 = 1716 is the next number.

8. p ? q means p is neither less than nor equal to q.
p @ q means p is neither greater than nor equal to q.
p # q means p is not less than q.
p ? q means p is not greater than q.
p ? q means p is neither smaller nor greater than q.

Statement:       p # q, q ? r, r ? s

Conclusions:    I. s ? p
                        II. q @ s

A. if only conclusion (I) follows 
B. if only conclusion (II) follows 
C. if both conclusions (I) and (II) follows 
D. if neither (I) nor (II) follows 
E. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: Option D

Solution:

p ? q means p > q
p @ q means p < q
p # q means p = q
p ? q means p = q
p ? q means p = q
The Statement is (i) p # q (ii) q ? r (iii) r ? s
From (i) p # q => p = q or q = p
From (ii) q ? r => q > r
From (iii) r ? s => r = s or s = r
p = q > r and s = r
Conclusion I: s ? p => s > p cannot be concluded.
Hence, I does not follow.
Conclusion II: q @ s => q < s cannot be concluded.
Hence, II does not follow.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Yield 
B. Zygote 
C. Yearn 
D. Wrought 
E. Wrong

Answer: Option C

Solution:

Wrong, Wrought, Yearn, Yield, Zygote


10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Autocracy 
B. Bureaucracy 
C. Democracy 
D. Diplomacy 
E. Theocracy

Answer: Option D

Solution:

All except are Diplomacy are forms of administration.

11. In a certain code language, if the word CUSTOMER is coded as RCEUMSOT, then how is the word IMMACULATE coded in that language?

A. EITMMALAUC 
B. EITMAMLAUC 
C. ETEMAMALUC 
D. EITMMALUAC 
E. EMATCLMIU

Answer: Option B

Solution:

1 2 3 4 5 6 7 8 Word : C U S T O M E R Code : R C E U M S O T 8 1 7 2 6 3 5 4 The letters in the word are rearranged as indicated above. Similarly, the code for IMMACULATE is EITMAMLAUC.

12. One evening before sunset two friends Sumit and Mohit were talking to each other face to face. If Mohit's shadow was exactly to his right side, which direction was Sumit facing?

A. North 
B. South 
C. West 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

In the evening, sun is in the west and so the shadows fall towards east. Now, since Mohit's shadow fell towards right, therefore, Mohit is facing North. So, Sumit standing face to face with Mohit, was facing South.

13. Statement: Should new universities be established in India?
Arguments:
I. No. We have still not achieved the target for literacy.
II. No. We will have to face the problem of unemployed but highly qualified people.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option E

Solution:

Clearly, instead of improving upon higher education, increasing the literacy rate should be heeded first. So, argument I holds. Also, more number of  
universities will produce more degree holders with the number of jobs remaining the same, thus increasing unemployment. So, argument II also holds strong.

14. What is found necessary in a race?

A. Judge
B. Spectators
C. Competitor
D. Prize

Answer: Option C

15. Statements:
Large number of people living in the low lying areas has been evacuated during the last few days to safer places.
The Government has rushed in relief supplies to the people living in the affected areas.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option E

Solution:

Both the statements are effects of some common cause.



Agreeya Solutions Verbal Ability Test Placement Papers

In the below provided article, we had given the questions and answers for the verbal ability of the Agreeya solutions which are useful for practicing before attending to the Agreeya solutions exam. We suggest the candidates practice these questions and answers thoroughly and these are only for the reference purpose. 

1. Allen ______ out when Barry arrived.

A. had gone
B. has gone
C. going
D. go

Answer: Option A

Solution:

had gone

2. TIMID

A. Fast
B. Slow
C. Medium
D. Shy

Answer: Option D

3. Tending to move away from the centre or axis

A. Awry
B. Centrifugal
C. Centripeta
D. Axiomatic

Answer: Option B

Solution:

Centrifugal

4. He didnít do anything;/he fed himself /on the /labours of others.


A. He didnít do anything;
B. he fed himself
C. on the
D. labours of others.

Answer: Option B

Solution:

Delete ëhimselfí after fed. 

5. find correct spelling :

A. Voluptuous
B. Voloptuous
C. Volluptuous
D. Volupttuous

Answer: Option A

Solution:

Voluptuous

6. The criminals managed to escape from the prison even though two armed policemen were ...... vigil over them.

A. looking
B. guarding
C. taking
D. putting

Answer: Option A

Solution:

looking

7. He was so kind and generous that
P : he not only
Q : made others do so
R : but also
S : helped them himself
The Proper sequence should be:

A. PSRQ
B. SPQR
C. PRSQ
D. QPRS

Answer: Option A

8. He doesn't approve _____ our plans.

A. by
B. on
C. of
D. to

Answer: Option C

Solution:

of

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Spectacles
B. Goggles
C. Binoculars
D. Microphone
E. Telescope

Answer: Option D

Solution:

All except Microphone are related to eyes.

10. There was ______ food left on the table, including ______ cookies.


A. much, most
B. plenty of, lots of
C.  a little, several
D. a large amount of, a little

Answer: Option B

Solution:

plenty of, lots of

11. To take the bull by the horns :

A. To punish a person severly for his arrogance
B. To grapple courageously with difficulty that lies in our way
C. To handle it by fierce attack
D. To bypass the legal process and take action according to one’s own whims

Answer: Option B

Solution:

To grapple courageously with difficulty that lies in our way

12. solve as per the direction given above

A. He will certainly help you
B. if you will ask him
C. in a pleasant manner.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

if you ask him

13. This is __________ best Mexican restaurant in the country.


A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: C

Solution:

the

14. GRACEFUL

A. Rough
B. Expert
C. Miserable
D. Awkward

Answer: Option D

15. The way was long, the wind was cold, the minstrel was infirm.

A. long
B. cold
C. infirm
D. All of the above

Answer: Option D

Solution:

All of the above

Download Agreeya Solutions Placement Papers PDF: Click Here


We hope the above information is useful for the contenders who are going to secure a job in Agreeya Solutions. So in this article, we update the latest information of placement papers of all IT's Companies. For further details, candidates can visit our site All India Jobs daily.