Agility Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Agility Placement Papers

Agility Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Latest news for the aspirants who are eagerly waiting for the placement papers of Agility company. In this page, we have provided the placement papers of Agility for practice. Who had applied for the Agility recruitment have a click on the provided link. Aspirants who had completed their graduation and trying for the Agility jobs, they can practice these Model papers and previous papers given in this article. In this page, contenders can also find the exam pattern and syllabus for the Agility Company. For more latest information candidates can bookmark our site www.allindiajobs.in


Agility Placement Papers


In this page, contenders can practice the questions and answers of Aptitude, Reasoning and Verbal Ability to qualify the first step of recruitment procedure. Candidates can go through this article and download Placement Papers PDF and practice them to get placed in Agility Recruitment test. Aspirants will be selected based on their performance shown during the selection process. We suggest the candidates prepare well for the Agility written test to get a job in Agility company.

You can also check: Interview Questions

Candidates can check out the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability tests which are given here with questions and answers with a detailed solution. We recommend the aspirants that they should practice these questions and answers to achieve a highest marks in the Agility written test.






Agility Aptitude Test Sample Papers

In the below section, we had given the Aptitude test questions and answers with a detailed Solution. These questions and answers will be helpful to get a good marks in the written test of Agility company.

1. The length of a rectangular plot is increased by 25%. To keep it’s area uncharged the width of the plot should be

A. Kept unchanged 
B. Increased by 25% 
C. Increased by 20% 
D. Reduced by 20%

Answer: Option D

Solution:


Let the length be x metres and breadth be y metres 
Then it’s area =(xy)m2 
New length =(125/100 x)m =(5x/4)m. 
Let the new breadth be 2 metres 
Then xy 5x/4 x 2 => 2 = 4/5 y 
Decreased in width =(y -4/5 y) = y/5 metres 
Decreased % in width =(y/5 x 1/y x 100)% = 20%

2. The average age of seven persons sitting in a row facing east is 28 years. If the average age of the first three persons is 21 years and the average age of the last three persons is 34 years, then find the age of the person sitting in the middle of the row?

A. 30 Years 
B. 31 years 
C. 26 years 
D. 33 years 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Total age seven persons = (28 * 7)years
Total age of the first three persons and the last three persons are (21 * 3) years and (34 * 3) years respectively.
Age of the person sitting in the middle of the row = 28 * 7 - 21 * 3 - 34 * 3 = 196 - 63 - 102 = 31 years.

3. A boat goes 24 km downstream in 10 hours, it takes 2 hours more to cover the same distance against the stream. What is the speed of the boat in still water?


A. 2km/hr 
B. 2.8 km/hr 
C. 4 km/hr 
D. 4.2 km/hr 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Speed downstream = 24/10 km/hr = 2.4 km/hr 
Speed upstream = 24/12 km/hr = 2 km/hr 
Speed of the boat in still water = ½ (2.4 +2)km/hr = 2.2 km/hr

4. The compound interest on Rs. 30,000 at 7% per annum is Rs. 4347. The period(in years) is?

A. 2 
B. 2 1/2 
C. 3 
D. 4

Answer: Option A

Solution:

Amount = (30000 + 4347) = Rs. 34347 
Let the time be n years. Then, 
30000(1 + 7/100)n = 34347 
= (107/100)n = 34347/30000 = (107/100)2 
n = 2 years.

5. What will be the cost of building a fence around a square plot with area equal to 289 sq ft, if the price per foot of building the fence is Rs. 58?

A. Rs. 3944 
B. Rs. 3828 
C. Rs. 4176 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Let the side of the square plot be a ft.
a2 = 289 => a = 17
Length of the fence = Perimeter of the plot = 4a = 68 ft.
Cost of building the fence = 68 * 58 = Rs. 3944.

6. Find the ratio in which wheat of inferior quality (Rs.14/kg. be mixed with wheat of superior quality (Rs.28/kg. so that the shopkeeper  
gains Rs.2 by selling the resulting mixture at Rs.20/kg.

A. 1 : 3
B. 5 : 2
C. 3 : 4
D. 2 : 5

Answer:  Option B

Solution:

Let the resulting mixture be 1 kg, and x kg be the amount of wheat of inferior quality.
Therefore, (1-x.kg is the amount of wheat of superior quality.
As the shopkeeper gains Rs.2, the cost of the mixture is Rs.18
14*x + 28*(1-x. = 18
14x - 28x + 28 = 18
14x = 10
x = 5/7
(1 – x. = 2/7
x : (1-x. = 5/7 : 2/7
= 5 : 2

7. The total age of A and B is 12 years more than the total age of B and C. C is how many years younger than A?

A. 12 
B. 24 
C. C is elder than A 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

(A + B) - (B + C) = 12 
A - C = 12

8. Find the one which does not belong to that group?

A. OQMS 
B. UAWY 
C. NPLR 
D. BDZF 
E. FHDJ

Answer: Option B

Solution:

O+2Q-4M+6S, U+6A-4W+2Y, N+2P-4L+6R, B+2D-4Z+6F and F+2H-4D+6J.
Except UAWY, all other groups follow similar pattern.

9. A, B and C invests Rs.2000, Rs.3000 and Rs.4000 in a business. After one year A removed his money; B and C continued the business for one more year. If the net profit after 2 years be Rs.3200, then A's share in the profit is?

A. Rs.1000 
B. Rs.600 
C. Rs.800 
D. Rs.400

Answer: Option D

Solution:

2*12 : 3*12 : 4*24
1: 3: 4
1/8 * 3200 = 400

10. The length of a rectangle is increased by 10 % and breadth decreased by 10 % Then the area of a new rectangle is:

A. neither increased nor decreased 
B. increased by 1 % 
C. decreased by 1 % 
D. decreased by 10 %

Answer: Option C

Solution:

Let original length = l units and original breadth = b units  
Then original Area = lb sq. Units 
New length = (110/100 l) units = (11 l)/10 units 
New breadth = (90/100 b) units = (9 l)/10 units 
New area = (11l/10 × 9b/10) sq. Units = 99lb/100 sq. units 
Decrease in area = (lb- 99lb/100)sq units = lb/100 sq. units 
Decrease in area = (lb/100 × 1/lb ×100) % = 1 % 
Decrease by = 1 %

11. A group consists of 4 men, 6 women and 5 children. In how many ways can 2 men , 3 women and 1 child selected from the given group?

A. 300 
B. 600 
C. 750 
D. 900 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Two men, three women and one child can be selected in ⁴C₂ * ⁶C₃ * ⁵C₁ ways
= (4 * 3)/(2 * 1) * (6 * 5 * 4)/(3 * 2) * 5 
= 600 ways.

12. Two pipes A and B can fill a tank in 20 and 30 minutes respectively. If both the pipes are used together, then how long will it take to fill the tank?

A. 12 min 
B. 15 min 
C. 25 min 
D. 50 min

Answer: Option A

Solution:

Part filled by A in 1 min. = 1/20
Part filled by B in 1 min. = 1/30
part filled by (A + B) in 1 min. = 1/20 + 1/30 = 1/12.
Both the pipes can fill the tank in 12 minutes.

13. Two dice are tossed. The probability that the total score is a prime number is:

A. 5/12
B. 1/6
C. 1/2
D. 7/9

Answer: Option A

14. Find the least number which when divide by 2, 3, 4, 5 and 6 leaves 1, 2, 3, 4 and 5 as remainders respectively, but when divided by 7 leaves no remainder?

A. 210 
B. 119 
C. 126 
D. 154

Answer: Option B

15. If the sum and difference of two numbers are 20 and 8 respectively, then the difference of their square is:


A. 12 
B. 28 
C. 160 
D. 180

Answer: Option C

Solution:

Let the numbers be x and y. 
Then, x + y = 20 and x - y = 8
x2 - y2 = (x + y)(x - y) = 20 * 8 = 160.




Agility Reasoning Test Model Papers

Agility reasoning test model papers are provided in the below article with questions and answers along with a brief solution. We suggest the candidates to practice these questions and answers to achieve high marks in exam.

1. Statement: On an average, about twenty people are run over by trains and die every day while crossing the railway tracks through the level  
crossing.

I. The railway authorities should be instructed to close all the level crossings.

II. Those who are found crossing the tracks, when the gates are closed, should be fined heavily

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B

Solution:

The accidents can clearly be prevented by barring people from crossing the tracks when the gates are closed, So, only II follows.

2. Statements: The serious accident in which a person was run down by a car yesterday had again focused attention on the most unsatisfactory  
state of roads.
Conclusions:
I. The accident that occurred was fatal.
II. Several accidents have so far taken place because of unsatisfactory state of roads.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E

Solution:

Since the accident has caused concern, it must be fatal. So, I follows. The use of the word 'again' in the statement justifies the fact mentioned in  
II. So, II also follows.

3. Yuvan has secured 62% marks in class 12 and 59% marks in BSc. He was born on July 15, 1990. He secured 50% marks in both the selection examination and personal interview. He is ready to sign a bond for 2 years.

A. if the candidate is to be selected
B. if the candidate is not to be selected
C. if the case is to be referred as ED.
D. if the case is to be referred as Chairman.
E. if the data provided are inadequate to take a decision.

Answer: Option A 

Following are the conditions for selecting Trainee Officers in an organization.
The candidate must –
i. be a graduate in any discipline with at least 55% marks.
ii. has secured at least 60% marks in class 12.
iii. be at least 22 years and not more than 29 years as on 1.1.2016
iv. have secured at least 40% marks in the selection examination
v. have secured at least 50% marks in personal interview
v. be ready to sign a bond for 2 years.
In the case of candidate who fulfills all conditions except –
a. At i. above, but is a qualified CA, the case is to be referred to ED.
b. at v. above, but has secured at least 60% marks in the selection examination, the case is to be referred to Chairman.

In each question below, details of a candidate are provided followed by a question and 5 courses of action. Select the course of action that applies to the person’s candidature.

4. The computer as a machine and all other equipment associated with it, are termed as:

A. Hardware 
B. Software 
C. Firmware 
D. Humanware 
E. None of these

Answer: Option A

5. You find that the person whom you call your friend has been cheating you. what would you do?


A. Break relations with him.
B. Give him tit for tat
C. Make him realise his mistake.
D. Tell other friends about him.

Answer: Option  C

Solution:

Make him realise his mistake.

6. Which of the following best completes the passage below?
One tax-reform proposal that has gained increasing support in recent years is the flat tax, which would impose a uniform tax rate on incomes at every level. Opponents of the flat tax say that a progressive tax system, which levies a higher rate of taxes on higher-income taxpayers, is fairer, placing the greater burden on those better able to bear it. However, the present crazy quilt of tax deductions, exemptions, credits, and loopholes benefits primarily the high-income taxpayer, who is consequently able to reduce his or her effective tax rate, often to a level below that paid by the lower-income taxpayer. Therefore, ______

A. higher-income taxpayers are likely to lend their support to the flat-tax proposal now being considered by Congress
B. a flat-tax system that allowed no deductions or exemptions would substantially increase actual government revenues
C. the lower-income taxpayer might well be penalized by the institution of a flat-tax system in this country
D. the progressive nature of our present tax system is more illusory than real
E. the flat tax would actually be fairer to the lower-income taxpayer than any progressive tax system could be

Answer: Option D

7. 16 : 68 :: 36 : __

A. 216 
B. 210 
C. 222 
D. 226 
E. 183

Answer: Option C

Solution:

16 : 68 :: 36 : __
(4)2 : (4)3 + 4 :: (6)2 : (6)3 + 6
This is of the form (n)2 : (n)3 + n.
(6)3 + 6 = 222 is the next number.

8. a £ b means a is less than or equal to b.
a $ b means a is greater than or equal to b.
a ? b means a is less than b.
a ? b means a is greater than b.
a ? b means a is equal to b.

Statement:      a ? b, b ? c, c £ d

Conclusions:   I. d ? b
                       II. b ? d

A. if only conclusion (I) follows 
B. if only conclusion (II) follows 
C. if both conclusions (I) and (II) follows 
D. if neither (I) nor (II) follows 
E. if either conclusion (I) or (II) follows

Answer: Option E

Solution:

a £ b means a = b
a $ b means a = b
a ? b means a < b
a ? b means a > b
a ? b means a = b

The Statement is (i) a ? b (ii) b ? C
(iii) c $ d
i.e. a > b, b = c and c = d
=> a > b = c = d
Conclusion I: d ? b => d < b or b < d
cannot be concluded
Hence, (I) does not follow.
Conclusion II: b ? d => b =d cannot be concluded.
Hence, (II) does not follow.
But one of them will always be true.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Slaughter 
B. Skirt 
C. Straight 
D. Shout 
E. Specify

Answer: Option A

Solution:

Shout, Skirt, Slaughter, Specify, Straight

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Odour 
B. Smell 
C. Foul 
D. Fragrance 
E. Incense

Answer: Option C

Solution:

All except Foul are synonyms.

11. In a certain code language, if the word DECORATE is coded as EDOCARET, then how is the word HYGROMETER coded in that language?

A. YHRMGOTERE 
B. YHRGMTOERE 
C. THRGMOTERE 
D. THRGMOTREE 
E. YHGRMOTREE

Answer: Option C

Solution:

Word : D E C O R A T E
Pattern : Pair of letters reversed.
Code : E D O C A R E T
Similarly, the code for HYGROMETER is YHRGMOTERE.

12. One morning, after sunrise, Vikram and Shailesh were standing in a lawn with their backs towards each other. Vikram's shadow fell exactly towards left hand side. Which direction was Shailesh facing?

A. East 
B. West 
C. North 
D. South

Answer: Option D

Solution:

Since Vikram's shadow fell towards left, therefore, Vikram is facing North. So, Shailesh standing with his back towards Vikram, will be facing South.

13. Statement: Should adult education programme be given priority over compulsory education programme?
Arguments:
I. No. It will also help in success of compulsory education programme.
II. Yes. It will help to eliminate the adult illiteracy.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

Clearly, argument I gives a reason in support of the statement and so it does not hold strong against it. The adult education programme needs to be given  
priority because it shall eliminate adult illiteracy and thus help in further spread of education. So, only argument II is strong enough.

14. A camera always has

A. Reels
B. Flash
C. Stand
D. Lens

Answer: Option D

15. Statements:
There was a huge rush of people to the temple last Sunday the 15th of the month.
The temple authority had decided to close down the temple for repairs from 17th of the month.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:

Since the temple authority had decided to close down the temple for repairs from 17th of the month, hence, there was a huge rush of people to the temple last Sunday the 15th of the month.




Agility Verbal Ability Test Placement Papers

Agility verbal ability test questions and answers are given below with a detailed Solution. By practicing these questions and answers candidates can perform well in the exam. We suggest contenders prepare well by practicing this verbal ability test.


1. The man sitting next to me on the plane was nervous because he ______ before.


A. didn't fly

B. hadn't flown
C. hasn't flown
D. wasn't flying


Answer: Option B



Solution:



hadn't flown



2. IRONIC



A. Inflexible

B. Bitter
C. Good-tured
D. Disguisedly sarcastic


Answer: Option D



3. The custom or practice of having more than one husband at same time



A. Polychromy

B. Polygyny
C. Polyphony
D. Polyandry


Answer: Option D



Solution:



Polyandry



4. None of us were /really very happy/when the guests/ got entry into the house.



A. None of us were

B. really very happy
C. when the guests
D. got entry into the house.


Answer: Option A



Solution:



Replace ëwereí by ëwasí.íNoneí takes a singular verb.But when ënoneí is used alone,it takes plural verb. Eg: None are doing as bad asÖ.



5. find correct spelling :



A. Exaggeriate

B. Exagerate
C. Extggerate
D. Exaggerate


Answer: Option D



Solution:



Exaggerate



6. It was the help he got from his friends which ....... him through the tragedy.



A. boosted

B. perked
C. sustained
D. helped


Answer: Option C



Solution:



sustained



7. It would

P : appear from his statement
Q : about the policy of management
R : in dealing with the strike
S : that he was quite in the dark
The Proper sequence should be:


A. RPSQ

B. PSQR
C. RQPS
D. PRQS


Answer: Option B



8. They agreed _____ me that we should not go there.



A. on

B. for
C. by
D. with


Answer: Option D



Solution:



with



9. Choose the word which is different from the rest.



A. Japan

B. India
C. Sri Lanka
D. New Zealand


Answer: Option B



Solution:



All except India are islands, while India is a peninsula.



10. ______ people disagreed with Harry's idea.



A. Many

B. Much
C. Every
D. A great deal of


Answer: Option A



Solution:



Many



11. To snap one’s fingers :



A. To accept immediately

B. To speak abruptly
C. To grasp eagerly
D. To become contemptuous of


Answer: Option D



Solution:



To become contemptuous of



12. solve as per the direction given above



A. He couldn't but help

B. shedding tears at the plight of the villagers
C. rendered homeless by a devastating cyclone.
D. No error.


Answer: Option A



Solution:



He couldn't help



13. How much money do you want? Give me ________ 10 dollars.



A. a

B. an
C. the
D. no article


Answer: D



Solution:



no article



14. VICTORIOUS



A. Defeated

B. Annexed
C. Destroyed
D. Vanquished


Answer: Option A



15. He is a man of few words.



A. He

B. man 
C. few
D. words


Answer: Option C



Solution:



few 

Download Agility Placement Papers PDF: Click Here


In this webpage above provided information about Aptitude, Reasoning and also verbal ability questions and answers which will be helpful for all candidates who are going to secure a job in Agility Company. For more updated information aspirants can bookmark our site All India Jobs.