24/7 Customer Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

24/7 Customer Placement Papers

24/7 Customer Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Get hired by 24/7 Customer by trying some of the best questions that are based on a similar format to 24/7 Customer Placement Papers. Here you can get model papers on Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Candidates can practice the 24/7 Customer Placement Papers at free of cost on our website All India Jobs. The concept of designing this article is to help the job aspirants who are interested to join 24/7 Customer. Candidates can go through the complete article and get an idea about the 24/7 Customer Test Pattern

24/7 Customer Placement Papers


Candidates are eagerly want to get placed in 24/7 Customer Recruitment. So contenders have to develop their Aptitude, Reasoning and Verbal Ability skills by practicing the 24/7 Customer Placement Papers. Make a habit of regular practice. Attempt all the questions provided below in this article and know about your position where your level of preparation is in the current stage.

You Can Also Check: Interview Questions

Practice Latest Placement Papers for 24/7 Customer on Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. We have gathered plenty of 24/7 Customer Placement Papers and model papers. Try to solve the Placement Papers by own and analyze your solution with the original solutions provided by us. Candidates can download the 24/7 Customer Placement Papers from website All India Jobs by accessing the direct link provided below on this page.


24/7 Customer Aptitude Test Sample Papers

Aptitude is the initial benchmark for every placement paper. 24/7 Customer too has a set of aptitude based questions and they do blend them in various sections of 24/7 Customer written test.  Below we have discussed the sample questions from 24/7 Customer Aptitude Test Placement Papers.

1. An order was placed for the supply of a carper whose length and breadth were in the ratio of 3 : 2. Subsequently, the dimensions of the carpet were altered such that its length and breadth were in the ratio 7 : 3 but were was no change in its parameter. Find the ratio of the areas of the carpets in both the cases.

A. 4 : 3 
B. 8 : 7 
C. 4 : 1 
D. 6 : 5 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Let the length and breadth of the carpet in the first case be 3x units and 2x units respectively. 
Let the dimensions of the carpet in the second case be 7y, 3y units respectively.
 From the data,. 
2(3x + 2x) = 2(7y + 3y)
 => 5x = 10y 
=> x = 2y 
Required ratio of the areas of the carpet in both the cases 
= 3x * 2x : 7y : 3y 
= 6x2 : 21y2 
= 6 * (2y)2 : 21y2 
= 6 * 4y2 : 21y2  
= 8 : 7

2. The sector of a circle has radius of 21 cm and central angle 135o. Find its perimeter?

A. 91.5 cm 
B. 93.5 cm 
C. 94.5 cm 
D. 92.5 cm 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Perimeter of the sector = length of the arc + 2(radius) 
= (135/360 * 2 * 22/7 * 21) + 2(21) 
= 49.5 + 42 = 91.5 cm

3. The length of a rectangle is two - fifths of the radius of a circle. The radius of the circle is equal to the side of the square, whose area is 1225 sq.units. What is the area (in sq.units) of the rectangle if the rectangle if the breadth is 10 units?

A. 140 
B. 156 
C. 175 
D. 214 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Given that the area of the square = 1225 sq.units 
=> Side of square = v1225 = 35 units 
The radius of the circle = side of the square = 35 units Length of the rectangle = 2/5 * 35 = 14 units 
Given that breadth = 10 units 
Area of the rectangle = lb = 14 * 10 = 140 sq.units

4. Find the area of a rhombus whose side is 25 cm and one of the diagonals is 30 cm?

A. 225 sq.m 
B. 360 sq.m 
C. 720 sq.m 
D. 480 sq.m 
E. None of these

Answer: Option E

5. The ratio of the volumes of two cubes is 729 : 1331. What is the ratio of their total surface areas?

A. 81 : 121 
B. 9 : 11 
C. 729 : 1331 
D. 27 : 121 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Ratio of the sides = ³v729 : ³v1331 = 9 : 11
Ratio of surface areas = 92 : 112 = 81 : 121

6. A metallic sphere of radius 12 cm is melted and drawn into a wire, whose radius of cross section is 16 cm. What is the length of the wire?

A. 45 cm 
B. 18 cm 
C. 90 cm 
D. 180 cm 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Volume of the wire (in Cylindrical shape) is equal to the volume of the sphere. 
 p(16)2 * h = (4/3)p (12)3 => h = 9 cm

7. The volumes of two cones are in the ratio 1 : 10 and the radii of the cones are in the ratio of 1 : 2. What is the length of the wire?

A. 2 : 5 
B. 1 : 5 
C. 3 : 5 
D. 4 : 5 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

The volume of the cone = (1/3)pr2h 
Only radius (r) and height (h) are varying.
Hence, (1/3)p may be ignored. 
V1/V2 = r12h1/r22h2  => 1/10  =  (1)2h1/(2)2h2 
=> h1/h2 = 2/5  
i.e. h1 : h2 = 2 : 5

8. The radius of a wheel is 22.4 cm. What is the distance covered by the wheel in making 500 resolutions.

A. 252 m 
B. 704 m 
C. 352 m 
D. 808 m 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

In one resolution, the distance covered by the wheel is its own circumference. Distance covered in 500 resolutions. 
= 500 * 2 * 22/7 * 22.4 = 70400 cm = 704 m

9. The dimensions of a room are 25 feet * 15 feet * 12 feet. What is the cost of white washing the four walls of the room at Rs. 5 per square feet if there is one door of dimensions 6 feet * 3 feet and three windows of dimensions 4 feet * 3 feet each?

A. Rs. 4800 
B. Rs. 3600 
C. Rs. 3560 
D. Rs. 4530 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Area of the four walls = 2h(l + b)
Since there are doors and windows, area of the walls = 2 * 12 (15 + 25) - (6 * 3) - 3(4 * 3) = 906 sq.ft.
Total cost = 906 * 5 = Rs. 4530

10.  A cube of side one meter length is cut into small cubes of side 10 cm each. How many such small cubes can be obtained?

A. 10 
B. 100 
C. 1000 
D. 10000 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Along one edge, the number of small cubes that can be cut 
= 100/10 = 10 
Along each edge 10 cubes can be cut. (Along length, breadth and height). Total number of small cubes that can be cut = 10 * 10 * 10 = 1000

11. There are two circles of different radii. The are of a square is 784 sq cm and its side is twice the radius of the larger circle. The radius of the larger circle is seven-third that of the smaller circle. Find the circumference of the smaller circle.

A. 6? cm 
B. 8? cm 
C. 12? cm 
D. 16? cm 
E. None of these.

Answer: Option C

Solution:

Let the radii of the larger and the smaller circles be l cm and s cm respectively. Let the side of the square be a cm. 
a2 = 784 = (4)(196) = (22).(142) 
a = (2)(14) = 28 
a = 2l, l = a/2 = 14 
l = (7/3)s 
Therefore s = (3/7)(l) = 6 Circumference of the smaller circle = 2?s = 12? cm.

12. The parameter of a square is equal to the perimeter of a rectangle of length 16 cm and breadth 14 cm. Find the circumference of a semicircle whose diameter is equal to the side of the square. (Round off your answer to two decimal places)

A. 77.14 cm 
B. 47.14 cm 
C. 84.92 cm 
D. 94.94 cm 
E. 23.57 cm

Answer: Option E

Solution:

Let the side of the square be a cm. 
Parameter of the rectangle = 2(16 + 14) = 60 cm Parameter of the square = 60 cm i.e. 4a = 60 
A = 15 
Diameter of the semicircle = 15 cm 
Circimference of the semicircle 
= 1/2(?)(15) 
= 1/2(22/7)(15) = 330/14 = 23.57 cm to two decimal places

13. A 25 cm wide path is to be made around a circular garden having a diameter of 4 meters. Approximate area of the path is square meters is

A. 3.34 
B. 2 
C. 4.5 
D. 5.5 
E. 5

Answer: Option A

Solution:

Area of the path = Area of the outer circle - Area of the inner circle = ?{4/2 + 25/100}2 - ?[4/2]2 
= ?[2.252 - 22] = ?(0.25)(4.25)  { (a2 - b2 = (a - b)(a + b) } 
= (3.14)(1/4)(17/4) = 53.38/16 = 3.34 sq m

14. The circumferences of two circles are 264 meters and 352 meters. Find the difference between the areas of the larger and the smaller circles.

A. 4192 sq m 
B. 4304 sq m 
C. 4312 sq m 
D. 4360 sq m 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the radii of the smaller and the larger circles be s m and l m respectively. 
2?s = 264 and 2?l = 352 
s = 264/2? and l = 352/2? 
Difference between the areas = ?l2 - ?s2 
= ?{1762/?2 - 1322/?2} 
= 1762/? - 1322/? 
= (176 - 132)(176 + 132)/? 
= (44)(308)/(22/7) = (2)(308)(7) = 4312 sq m

15. The parameter of a square is double the perimeter of a rectangle. The area of the rectangle is 480 sq cm. Find the area of the square.

A. 200 sq cm 
B. 72 sq cm 
C. 162 sq cm 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the side of the square be a cm. Let the length and the breadth of the rectangle be l cm and b cm respectively. 
4a = 2(l + b) 
2a = l + b 
l . b = 480 
We cannot find ( l + b) only with the help of l . b. Therefore a cannot be found . 
Area of the square cannot be found.


24/7 Customer Reasoning Test Placement Papers

In this section, we have discussed some model questions on reasoning. Solve the set of challenging, logically brain teasing questions that are based purely of your brain analytics and thinking abilities asked in 24/7 Customer Reasoning Test Placement Papers. 

1. Statements: 
I. No U is L 
II. No L is k 
III.Some N are Z
IV. Some Z are magic 
Conclusions: 
I. No U is Z 
II. All Z being L is a possibility.

A. Statement 1 is true 
B. Statement 2 is true 
C. Statement 3 is true 
D. None of these

Answer: Option B

2. Statements: 
All mobiles are tablets 
All tablets are smartphones 
All smartphones are laptops 
All laptops are computers 
Conclusions: 
I. All computers being mobiles is a possibility 
II. All tablets being computers is a possibility

A. Statement 1 is true 
B. Statement 2 is true 
C. Conclusion 1 is true. 
D. Conclusion 2 is true

Answer: Option C

3. Statements: 
All mobiles are tablets 
All tablets are smart phones 
All smart phones are laptops 
All Laptops is computers 
Conclusions: 
I. Some tablets are laptops 
II. Some laptops are not tablets

A. Statement 1 is true 
B. Statement 2 is true 
C. Statement 3 is true 
D. Statement 4 is true


Answer: Option A

4. Statements: 
Some apples are Orange 
Some orange is Pineapples 
Some pineapples are not coconuts 
Some coconuts are black forests 
Conclusions: 
I. Some oranges being black forests is a possibility 
II. Some pineapples being coconuts is a possibility

A. Only I 
B. Only II 
C. I and II 
D. None of these


Answer: Option A

5. Statements: 
Some apples are Orange 
Some orange are Pineapples 
Some coconuts are black forests 
Some Pine apples are not coconuts 
Conclusions:
I. Some apples are pine apples 
II. Some pineapples are coconuts

A. Only I
B. Only II 
C. I and II 
D. Some coconuts are black forests

Answer: Option D

6. Statements 
I. No magic is a trick 
II. All charms are tricks 
III. All Hoaxes are charms 
Conclusions 
I. All Hoaxes are tricks 
II. All tricks are charms

A. Either Conclusion I or II is true 
B. Both conclusions I and II are true 
C. Neither Conclusion I nor II is true 
D. Only Conclusion II is true 
E. The only Conclusion I is true

Answer: Option D

7. Statements 
I. All watches are clocks 
II. Some clocks are towers 
III. All towers are poles 
Conclusions 
I. At least Some poles are Clocks 
II. All towers being watches is a possibility

A. Either Conclusion I or II is true 
B. Both conclusions I and II are true 
C. Neither conclusion I nor II is true 
D. Only conclusion II is true

Answer: Option D

8. Statements 
I. All bags are worms 
II. Some worms are moths 
III. No moth is a fly 
Conclusions 
I. All worms are bugs 
II. No bug is a fly

A. Either Conclusion I or II is true 
B. Both conclusions I and II are true 
C. Neither Conclusion I nor II is true 
D. Only conclusion II is true

Answer: Option C

9.  Statements 
I. No magic is a trick 
II.  All charms are tricks 
III. All Hoaxes are charms 
Conclusions 
I. No magic is a hoax 
II. No charm is a magic

A. Either Conclusion I or II is true 
B. Both Conclusions I and II are True 
C. Neither Conclusion I Nor II is true 
D. Only Conclusion II is true

Answer: Option B

10. Statements 
I. Some stars are planets 
II. No planet is a moon 
Conclusions 
I. No star is a moon 
II. Some stars are moons

A. Either Conclusion I or II is true 
B. Both Conclusions I and II are true 
C. Neither conclusion I nor II is true 
D. Only conclusion II is true

Answer: Option A

11. Statements 
I. All bags are worms 
II. Some worms are moths 
III. No moth is fly 
Conclusions 
I. No fly is a worm. 
II. All moths being bugs is a possibility

A. Either Conclusion I or II true 
B. Both conclusions I and II are true 
C. Neither Conclusion I nor II is true 
D. Only Conclusion II is true

Answer: Option D

12.  Given the statement:” Buses are the cause of more accidents than cars and tracks cause fewer accidents than buses”, Which of the following conclusions can we draw?

A. There are more buses on the road than trucks 
B. Car drivers are more careful than bus drivers 
C. Truck Drivers are more skilled than either car or bus drivers 
D. None of the above

Answer: Option D

13. The number of deaths among the army personnel is 8 in 1000, but among the civilian population, it is 20 per 1000. Which one of the following inferences can be drawn from this statement?
A. It is better to join the army B. The relationship is fortuitous C. Quality of Life index is very high within the armed forces D. The groups cannot be compared due to their heterogeneity

Answer: Option D

Solution:

In this Question, a civilian and an army personal cannot be compared due to their heterogeneity.

14. Which of the following can be inferred from the statement that either John is Stupid Or John is Lazy? I.John is lazy, therefore John is not stupid II.John is lazy, therefore John is stupid III.John is not stupid, therefore John is Lazy IV.John is stupid, therefore John is not Lazy

A. I and II 
B. II and III 
C. III and IV 
D. I and VI

Answer: Option B

Solution:

According to the statement, either John is stupid ar John is lazy it can be inferred that John cannot be stupid and lazy simultaneously. In the light of this inference one can conclude that only statements II and III can be right while statements I and IV endorses the opposite of inferred knowledge. Both these statements show the possibility of both qualities at the same time.

15. Examine the following Statements 
I.None but students are members of the club 
II.Some members of the club are married person 
III.All Married persons are invited to dance 
Which of the following conclusions can be drawn from the above statements?

A. All students are invited for dance 
B. All married students of the club are invited for dance 
C. All members of the club are married persons 
D. None of the above

Answer: Option B

Solution:

It is given that all married persons are invited to the married dance and some members of the club are persons, So all married students of the club are invited to the dance.


24/7 Customer English Test Model Papers

In this category, candidates can find the set of questions on Engish. These are the sample questions from 24/7 Customer English Test Placement Papers. Try to solve them.

1. It was raining heavily. Hence, only few people attended the meeting.
(A) Since it was raining .....
(B) Because it was .....
(C) Therefore few people .....

A. Only B 
B. B and C 
C. Only C 
D. A and B 
E. All the three

Answer: Option D

Solution:

A is correct because the word 'since' suggests a reason. 'As' and 'because' are also used to suggest reason.

2.  I was extremely tired. Yet I continued working.
(A) Despite being .....
(B) Since I was .....
(C) Although I was .....

A. A and B 
B. Only C 
C. A and C 
D. Only A 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

The word 'since' suggests a reason. Hence, B is incorrect. The sentences present a contradiction.

3. Plants help in reducing atmospheric pollution. They also help in cooling the surroundings.
(A) Besides reducing .....
(B) Apart from reducing .....
(C) Plants not only help in cooling but .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. None of these 
E. All the three

Answer: Option E

Solution:

All the three sentences convey the correct meaning.

4. You must concentrate on your work. Then, you will not make any mistake.
(A) It is only when you concentrate on .....
(B) If you concentrate on your work .....
(C) In spite of concentrating .....

A. Only A 
B. Only B 
C. A and B 
D. Only C 
E. B and C

Answer: Option C

Solution:

A and B only make complete sense. 'Inspite of' is used to denote contradiction.

5. One must be broadminded in one's outlook. Only then can one remain focused and think positive.
(A) Because one must be broadminded .....
(B) Unless one is broadminded .....
(C) Although one is broadminded .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A and B 
E. All the three

Answer: Option B

Solution:

Only B is correct because A and B do not covey the meaning implied.

6. Most of the candidates are over-qualified for the post. Mohan is the only person who is the least qualified among them.
(A) Mohan is the only qualified person .....
(B) While most of the candidates are over qualified .....
(C) Except Mohan all other candidates .....

A. Only A 
B. Only B 
C. A and B 
D. B and C 
E. None of these.

Answer: Option D

Solution:

B and C convey the meaning correctly, while A is incorrect.

7. Vivek is a versatile genius. People always look up to him with awe.
(A) Being a versatile genius. Vivek is always looked .....
(B) Because he is a versatile genius. Vivek .....
(C) Vivek is such a versatile genius that people .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A and C 
E. All the three

Answer: Option E

Solution:

All the three sentences convey the meaning implied. Starting a sentence with 'because' is grammatically accepted these days.

8. The petition must be signed by the concerned people. Only then an action can be taken in this regard.
(A) If the petition is not signed by the concerned people, no action .....
(B) Unless the petition is signed .....
(C) While the petition must be signed .....

A. A and B 
B. Only A 
C. B and C 
D. Only B 
E. All the three

Answer: Option B

9. Sita is the only girl who has long hair in the class. No other girl in the class has long hair.
(A) Except for Sita, no other girl .....
(B) No other girl's hair is as .....
(C) Apart from Sita .....

A. Only A 
B. A and B 
C. B and C 
D. Only C 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

The phrase 'apart from' suggests 'in addition to'. Hence, C is not correct as it does not make complete sense. B seems to sum of the two given sentences, rather than combine them; hence it is ruled out.

10. John writes good English. But he is a bad speaker.
(A) Although John writes .....
(B) Apart from writing .....
(C) Since John writes good English .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A and B 
E. B and C

Answer: Option A

Solution:

Only 'A' makes complete sense

11. She is now completely cured of her illness. She will soon be discharged from the hospital.
(A) Being completely cured of her illness .....
(B) Since she is completely cured .....
(C) Apart from being cured of her illness .....

A. A and C 
B. Only A 
C. A and B 
D. B and C 
E. All the three

Answer: Option C

Solution:

'C' is not correct because the words 'apart from' mean 'in addition to'.

12. You must have a through understanding of the subject. Only then you will be able to answer any question pertaining to it.
(A) Although you have .....
(B) Despite having .....
(C) Unless you have .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. B and C 
E. None of these.

Answer: Option C

Solution:

Only 'C' which presents a condition is correct. A and B denote a contradiction.

13. The thief couldn't climb over the wall. It was too high.
(A) The wall was too high for .....
(B) The wall was so high that .....
(C) The thief could not climb over the wall because .....

A. Only A 
B. Only B 
C. A and B 
D. B and C 
E. All the three

Answer: Option E

Solution:

Sentence 2 gives the reason. Hence conjunctions like 'as' 'because', 'for', 'so that', can be used to convey the meaning effectively.

14.  His French isn't very good. He has lived in France for eight years.
(A) Even if he has lived in France .....
(B) Even though he has lived in France for .....
(C) Since he has lived in France for .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A and B 
E. None of these.

Answer: Option B

Solution:

Though he has lived in France for eight years he has not learnt French. This idea is best brought out using the starter B. The other two starters do not convey the same idea.

15. A friend of mine phoned. He invited me to a party.
(A) A friend of mine phoned in order to .....
(B) A friend of mine phoned and .....
(C) While a friend of mine phoned .....

A. A and B 
B. B and C 
C. A and C 
D. Only C 
E. All the three

Answer: Option A

Solution:

Sentence 2 gives additional information which indicates the purpose for the telephone call. Hence 'in order to' 'so that' 'to' can be used to express the idea effectively. The use of 'while' is illogical.

Download 24/7 Customer Placement Papers PDF - Click Here


Candidates who are preparing hard for the 24/7 Customer can check the latest updates in this page. We hope the above information provided will be helpful for the 24/7 Customer Placement Test.