Zydex Industries Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

Zydex Industries Placement Papers

Zydex Industries Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are in search for Zydex Industries Placement Papers PDFs? You are at correct place to download them and utilize them in making preparation for Zydex Industries written test. In this article, we have uploaded questions and answers for Aptitude, Reasoning and English model papers. Interested candidates can download them for better preparation. Job seekers who had a passion to work with Zydex Industries company, those people can make regular check over this post for updated information. Before appear for Zydex Industries placement test candidates must refer Zydex Industries Placement Papers and Zydex Industries Test Pattern.



Zydex Industries Placement Papers



In this post, we uploaded the latest Zydex Industries Placement Papers information gathered from the various sources. This is the right place for the job seekers to get complete help to their test. Contenders have to work hard to crack the Zydex Industries Recruitment test. To help the candidates we have included the data which is helpful for the job aspirants in the form of questions and answers. By managing the time, contenders should practice the Zydex Industries sample papers and syllabus.



You can also check: Interview Questions



Candidates should practice the Zydex Industries Test Pattern according to the syllabus and the questions which is provided for the preparation. It is not an easy task to get placed in Zydex Industries organization. We suggest the aspirants practice hard to get qualify in Zydex Industries written test. To help the candidates we have uploaded the Zydex Industries Placement Papers in the form of PDF. Make some analysis over test which will help them to brush up in the areas in which they are weak. Candidates must have to work hard to achieve a job in Zydex Industries to clear the written exam and move to the next level of rounds. Interested candidates can download it for preparation. For more updates, follow our site All India Jobs Regularly.




Zydex Industries Aptitude Test Placement Papers

Candidates can check out the latest aptitude test questions and answers which are available in this page for the preparation of Zydex Industries recruitment test.

1. If the radius of the sphere is doubled then it’s volume is increased by?


A. 100 % 

B. 200 % 
C. 700 % 
D. 800 %

Answer: Option C


2. A solid consists of a circular cylinder with an exact fitting right circular cone placed on the top. The height of the cone is h. If the total volume of the solid is three times the volume of the cone then the height of the cylinder is?


A. 2h 

B. 4h 
C. 2h/3 
D. 3h/2

Answer: Option C


3. If the volumes of two cones are in the ratio 1: 4 and their diameters are in the ratio 4: 5, then the ratio of their heights is?


A. 1 : 5 

B. 5 : 4 
C. 5 : 16 
D. 25 : 64

Answer: Option D


4. If a right circular cone of vertical height 24 cm has a volume of 132 cm3, then the area of its curved surface is:


A. 1254 cm2 

B. 704 cm2 
C. 550 cm2 
D. 154 cm2

Answer: Option C


5. A cylindrical piece of metal of radius 2 cm and height 6cm is shaped into a cone of the same radius. The height of the cone is:


A. 18 cm 

B. 14 cm 
C. 12 cm 
D. 8 cm


Answer: Option A


6. The radii of two cylinders are in the ratio of 2: 3 and their heights are in the ratio 5: 3. The ratio of their volumes is:


A. 27: 20 

B. 20: 27 
C. 4 : 9 
D. 9 : 4

Answer: Option B


7. If the volume and surface area of a sphere is numerically the same then it’s radius is


A. 1 unit 

B. 2 units 
C. 3 units 
D. 4 units

Answer: Option C


8.  A spherical lead ball of radius 10cm is melted and small lead balls of radius 5mm are made. The total number of possible small lead balls is?


A. 800 

B. 125 
C. 400 
D. 8000

Answer: Option D


9. The radii of two spheres are in the ratio 1: 2. The ratio of their surface areas is?


A. 1 : 2 

B. 1 : 4 
C. 1 : 1.414 
D. 3: 8

Answer: Option B


10. A right cylinder and a right circular cone have the same radius and the same volume. The ratio of the height of the cylinder to that of the cone is


A. 3: 5 

B. 2: 5 
C. 3: 1 
D. 1: 3

Answer: Option D


11. The radius of a circular cylinder is the same as that of a sphere. Their volumes are equal. The height of the cylinder is?


A. 4/3 times its radius 

B. 2/3 times its radius 
C. Equal to it’s radius 
D. Equal to it’s diameter

Answer: Option A


12. The number of solid spheres each of diameter 6 cm, that could be molded to form a solid metal cylinder of height 45 cm and diameter 4 cm is?


A. 3 

B. 4 
C. 5 
D. 6

Answer: Option A


13. The length of the wire of 0.2mm radius that can be drawn after melting a solid copper sphere of diameter 18cm?


A. 24.3m 

B. 243m 
C. 2430m 
D. 24300 m

Answer: Option D


14. The radius of a wire is decreased to one –third if volume remains the same length will increase


A. 1 Time 

B. 3 times 
C. 6 times 
D. 9 times

Answer: Option D


15. If the volumes of two cubes are in the ratio 8: 1, the ratio of their edges is


A. 8: 1 

B. 2v2 : 1 
C. 2 : 1 
D. None of these

Answer: Option C


Solution:


Volumes be 8x3 and x3 

2x and x respectively 
Therefore, Ratio of their edges = 2 : 1



Zydex Industries Reasoning Test Placement Papers

In this page, we have uploaded questions based on reasoning for the Zydex Industries placement test. We suggest the candidates keep on practice these questions to give the best performance in the Zydex Industries exam.

1. While travelling in a train, you notice a man from the coach behind yours fall of the train. You would:

A. pull the alarm chain so that the train may stop and the man may be helped. 

B. shout at the falling man asking him to get quickly and entrain. 
C. jump off the train to assist the falling man. 
D. wait till the train stops at the next station and inform the railway authorities there.

Answer: Option A


Solution:


pull the alarm chain so that the train may stop and the man may be helped.


2. You are living in a college hostel. The dal served to you in the mess has a lot of stones. What would you do?


A. Leave eating the dal altogether. 

B. Bring the matter to the notice of mess incharge. 
C. Speak to the cook about changing the dal. 
D. Buy your own dal and cook it in your room.

Answer: Option B


Solution:


Bring the matter to the notice of mess incharge.


3. You are alone in the house and there is a quite danger of thieves around. Just then, you hear a knock at the door. You would:


A. open the door to see who is there. 

B. first peep out from the window to confirm whether you know the person. 
C. not open the door. 
D. ask the servant to see who is there.

Answer: Option B


Solution:


first peep out from the window to confirm whether you know the person.


4. You are interviewed for a new job. Which of the following questions is most important to you?


A. Opportunities for promotions. 

B. Remuneration you will be paid. 
C. Scope to develop your ideas and use them to improve the working of the organisation. 
D. All the above are equally important.

Answer: Option D


Solution:


All the above are equally important.


5. You are playing in your friend's house, when he gets stuck with a naked electric wire. You would:


A. hold him by the arms and try to set him free. 

B. hold the wire and pull it away. 
C. pull off the wire with a wooden stick. 
D. send for the doctor.

Answer: Option C


Solution:


pull off the wire with a wooden stick.


6. You are passing by a river and you know swimming. Suddenly, you hear the cry of a drowning child. You would:


A. dive into the river to save him. 

B. wait to see if some other person is there to help. 
C. look for professional divers. 
D. console the child's parents.

Answer: Option A


Solution:


dive into the river to save him.


7. You are a guest at a dinner. The host asks you to take one more chapati after your stomach is full. You would:


A. make a blunt refuse. 

B. take the chapati. 
C. politely say that the food was too good and you have already eaten much. 
D. make a bad face at him.

Answer: Option C


Solution:


politely say that the food was too good and you have already eaten much.


8. You are driving your car on the road when you hit against a fruit vendor's cart. You would:


A. escape from the site by driving away. 

B. abuse the fruit vendor for putting his cart on the way. 
C. pay the fruit vendor for the damage done to him. 
D. insist that it was not your fault.

Answer: Option C


Solution:


pay the fruit vendor for the damage done to him.


9. While travelling in a train, you observe some college students pulling the alarm chain simply to get down at their desired point. You would:


A. with the help of some passengers, check them from doing so. 

B. let them pull the chain but check them from detraining. 
C. inform the guard of the train as soon as it stops. 
D. keep quiet and do nothing.

Answer: Option A


Solution:


with the help of some passengers, check them from doing so.


10. Your friend has not invited you to his marriage party. You will:


A. hold it against him. 

B. attend the ceremony. 
C. send him your best wishes. 
D. ignore the whole affair.

Answer: Option C


Solution:


send him your best wishes.


11. While attending your friend's party, you see your friend's muffler catching fire from the candle on the table behind him. You would:


A. ask your friend to see behind him. 

B. rush to call friend's mother. 
C. rush and taking out the muffler from his neck, drop it and pour water on it. 
D. take out the muffler and throw it away.

Answer: Option C


Solution:


rush and taking out the muffler from his neck, drop it and pour water on it.


12. You find that the person whom you call your friend has been cheating you. What would you do?


A. Break relations with him. 

B. Give him tit for tat. 
C. Make him realise his mistake. 
D. Tell other friends about him.

Answer: Option C


Solution:


Make him realise his mistake.


13. While firing crackers, a child gets severe burns on the hand. What would you do?


A. Dip the child's hands in cold water till there is no more burning sensation. 

B. Wash the hands with Dettol. 
C. Send someone to call the doctor. 
D. Apply some ointment on the affected area.

Answer: Option A


Solution:


Dip the child's hands in cold water till there is no more burning sensation.


14.  While you board a train at the station, you find a suitcase beneath your seat. You would:


A. report the matter to the police. 

B. Open up the suitcase to look through its contents. 
C. try to find out the address of the owner from the papers etc, in suitcase. 
D. finding no one to claim it, take it into your own possession.

Answer: Option A


Solution:


report the matter to the police.


15. You are in a bus. The bus reaches your stop but still you have not purchased the ticket because of heavy rush. What will you do?


A. Jump out quickly to avoid embarrassment. 

B. Call the conductor, give him the money and get the ticket. 
C. Hand the money to someone sitting nearby to give it to the conductor. 
D. Give the money to the driver.

Answer: Option B


Solution:


Call the conductor, give him the money and get the ticket.






Zydex Industries English Test Placement Papers

Contenders who are preparing hard for the Zydex Industries placement papers recruitment test, they can have a look on this page for the latest English test questions and answers along with a detailed solution. Practice these questions thoroughly.

1. The seller lowered the prices.


A. The prices lowered the seller. 

B. The prices were lowered by the seller. 
C. Down went the price. 
D. The prices lowered by the seller.

Answer: Option B


Solution:


The prices were lowered by the seller.


2. Has anybody answered his question?


A. His question has been answered? 

B. Anybody has answered his question? 
C. Has his question been answered? 
D. Has his question answered?

Answer: Option C


Solution:


Has his question been answered?


3. We have warned you.


A. You have been warned. 

B. We have you warned. 
C. Warned you have been. 
D. Have you been warned.

Answer: Option A


Solution:


You have been warned.


4. We must respect the elders.


A. The elders deserve respect from us. 

B. The elders must be respected by us. 
C. The elders must be respected 
D. Respecting the elders is must.

Answer: Option B


Solution:


The elders must be respected by us.


5. The thief destroyed several items in the room. Even the carpet has been torn


A. Several items destroyed in the room by the thief. Even the carpet he has torn. 

B. Several items in the room were destroyed by the thief. He has even torn the carpet. 
C. Including the carpet, several item in the room have been torn by the thief. 
D. The thief, being destroyed several items in the room, also carpet has torn.

Answer: Option B


Solution:


Several items in the room were destroyed by the thief. He has even torn the carpet.


6. They will demolish the entire block.


A. The entire block is being demolished. 

B. The block may be demolished entirely. 
C. The entire block will have to be demolished by them. 
D. The entire block will be demolished by them.

Answer: Option D


Solution:


The entire block will be demolished by them.


7. Ram drew a circle in the morning.


A. A circle was being drawn by Ram in the morning. 

B. A circle was drawn by Ram in the morning. 
C. In the morning a circle has been drawn by Ram. 
D. A circle has been drawn by Ram in the morning.

Answer: Option B


Solution:


A circle was drawn by Ram in the morning.


8. The boys are playing cricket.


A. Cricket has been played by the boys. 

B. Cricket had been played by the boys. 
C. Cricket is being played by the boys. 
D. Cricket is played by the boys.

Answer: Option C


Solution:


Cricket is being played by the boys.


9. He laughed at the beggar.


A. The beggar was laughed at by him. 

B. The beggar was being laughed at by him. 
C. The beggar was laughed by him. 
D. The beggar was being laughed by him.

Answer: Option A


Solution:


The beggar was laughed at by him.


10. The Bihar government has launched a massive tribal welfare program in the state.


A. A massive tribal welfare program is launched by the Bihar government in the state. 

B. massive tribal welfare program had been launched by the Bihar government in the state. 
C. A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state. 
D. A massive tribal welfare program is been launched by the Bihar government in the state.

Answer: Option C


Solution:


A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state.


11. Their task had been completed before it is dark.


A. They completed their task before it is dark. 

B. They have completed their task before it is dark. 
C. They complete their task before it is dark. 
D. They had completed their task before it is dark.

Answer: Option D


Solution:


They had completed their task before it is dark.


12. You are requested to permit him.


A. Please permit him. 

B. I request you to permit him. 
C. He requests to permit him. 
D. I plead you to permit him.

Answer: Option A


Solution:


Please permit him.


13. You will have to pull down this skyscraper as you have not complied with the town planning regulations.


A. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 

B. This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you. 
C. This skyscraper will be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 
D. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied.

Answer: Option B


Solution:


This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you.


14. They will have completed the work by the time we get there.


A. The work will be completed by the time we get there. 

B. The work will have been completed by the time we get there. 
C. The work will have completed by the time we get there. 
D. The work will have been completed by the time we have got there.

Answer: Option B


Solution:


The work will have been completed by the time we get there.


15. One cannot gather grapes from thistles.


A. Thistles cannot be gathered from grapes. 

B. Grapes cannot be gather from thistles. 
C. Grapes and thistles cannot be gathered by one. 
D. Grapes cannot be gathered by them.

Answer: Option B


Solution:


Grapes cannot be gather from thistles.


Zydex Industries Placement Papers PDF Download: Click Here



For all our readers, we have updated the latest information for all IT Companies placement papers along with Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. For more fresh updates, candidates can stay tuned to our All India Jobs website. We provide latest information about all placement papers, career opportunities, syllabus etc..,