Zenith Infotech Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Zenith Infotech Placement Papers

Zenith Infotech Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you looking for model placement papers for Zenith Infotech? To help the contenders who are in search for Zenith Infotech Placement Papers, we had given latest information of Zenith Infotech Sample Previous Year Placement Papers. Aspirants can check the latest and old placement papers questions and answers of Zenith Infotech with solutions along with interview questions of Zenith Infotech from this article. In order to help the applicants, we have provided the Aptitude, Reasoning and English Model Papers for Zenith Infotech. We have also discussed Zenith Infotech Placement Paper Syllabus which is helpful for candidates while preparing and applicants will get a clear idea about the Zenith Infotech Test Pattern.

Zenith Infotech Placement Papers

In this article, latest Zenith Infotech Placement Papers and answers along with solutions are given. We have recently uploaded the questions which include the latest placement papers also. Contenders who are interested can download the Zenith Infotech  Placement Papers PDF by accessing the link provided below in this article. Contenders after downloading the Zenith Infotech  Placement Papers PDF they have to practice the model papers regularly. By getting practice aspirants can get easily qualify in the rounds of Zenith Infotech Recruitment. This will help them to crack the Zenith Infotech  Recruitment Test easily. 

You can also check: Interview Questions


In this page, we equipped the latest Aptitude, Reasoning & English Test Questions And Answers for our viewers to practice them regularly, to achieve a job in the Zenith Infotech Company. Check the latest placement papers of Zenith Infotech on our site www.allindiajobs.in. Don't forget to check out the latest placement papers of Zenith Infotech from time to time. For more fresh updates, candidates can check our site daily and bookmark our site All India Jobs.


Zenith Infotech Aptitude Test Sample Papers

Contenders can check the latest Aptitude Test Questions And Answers along with a solution. These Questions will be helpful to crack the written test of Zenith Infotech recruitment.

1. Father is aged three times more than his son Ronit. After 8 years, he would be two and a half times of Ronit's age. After further 8 years, how many times would he be of Ronit's age?



A. 2 times

B. 21times

C. 23times

D. 3 times



Answer: Option A

2. 3, 5, 11, 14, 17, 21

A. 21
B. 17
C. 14
D. 3

Answer: Option C

Solution:

Each of the numbers except 14 is an odd number.

The number '14' is the only EVEN number.

3. A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A's share is Rs. 855, the total profit is:

A. Rs. 1425
B. Rs. 1500
C. Rs. 1537.50
D. Rs. 1576

Answer: Option B

4. A batsman scored 110 runs which included 3 boundaries and 8 sixes. What percent of his total score did he make by running between the wickets?

A. 45%
B.45/5% 11
C. 54/6 % 11
D. 55%

Answer: Option B

5. From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?

A. 564
B. 645
C. 735
D. 756
E. None of these

Answer: Option D

6. Three pipes A, B and C can fill a tank from empty to full in 30 minutes, 20 minutes, and 10 minutes respectively. When the tank is empty, all the three pipes are opened. A, B and C discharge chemical solutions P,Q and R respectively. What is the proportion of the solution R in the liquid in the tank after 3 minutes?

A. 5/11
B. 6/11
C. 7/11
D. 8/11

Answer: Option B

7. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

A. 1/2
B. 2/5
C. 8/15
D. 9/20

Answer: Option D

Solution:

Here, S = {1, 2, 3, 4, ...., 19, 20}.

Let E = event of getting a multiple of 3 or 5 = {3, 6 , 9, 12, 15, 18, 5, 10, 20}.

 P(E) = n(E) = 9 .
n(S) 20

8. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A. 4
B. 7
C. 9
D. 13

Answer: Option A

Solution:

Required number = H.C.F. of (91 - 43), (183 - 91) and (183 - 43)

     = H.C.F. of 48, 92 and 140 = 4.

9. Which one of the following is not a prime number?

A. 31
B. 61
C. 71
D. 91

Answer: Option D

Solution:

91 is divisible by 7. So, it is not a prime number.

10. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres
B. 180 metres
C. 324 metres
D. 150 metres

Answer: Option D

11. The percentage profit earned by selling an article for Rs. 1920 is equal to the percentage loss incurred by selling the same article for Rs. 1280. At what price should the article be sold to make 25% profit?

A. Rs. 2000
B. Rs. 2200
C. Rs. 2400
D. Data inadequate

Answer: Option A

12. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

A. 18 m
B. 20 m
C. 27 m
D. 9 m

Answer: Option B

13. Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

A. 2 : 5
B. 3 : 5
C. 4 : 5
D. 6 : 7

Answer: Option C

14. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

A. Rs. 650
B. Rs. 690
C. Rs. 698
D. Rs. 700

Answer: Option C

Solution:

S.I. for 1 year = Rs. (854 - 815) = Rs. 39.

S.I. for 3 years = Rs.(39 x 3) = Rs. 117.

 Principal = Rs. (815 - 117) = Rs. 698.

15. A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

A. 45
B. 60
C. 75
D. 90

Answer: Option D




Zenith Infotech Reasoning Test Placement Papers

In this page, we have uploaded the Zenith Infotech Reasoning test questions and answers with a brief solution. So we suggest the candidates practice these questions and answers to secure a job in Zenith Infotech.



1. SPY : CLANDESTINE



A. accountant : meticulous

B. furrier : rambunctious

C. lawyer : ironic

D. shepherd : garrulous

E. astronaut : opulent


Answer: Option A

Solution:

A spy acts in a clandestine manner; an accountant acts in a meticulous manner.

2. 20 20 17 17 14 14 11

A. 8 8
B. 11 11
C. 11 14
D. 8 9
E. 11 8

Answer: Option E

Solution:

This is a simple subtraction with repetition series. It begins with 20, which is repeated, then 3 is subtracted, resulting in 17, which is repeated, and so on.

3. Here are some words translated from an artificial language ingroindian means get positive thinking always ameian can gromeans happy and positive thinking songroliaame meansand positive result better canafrniame means could get and happy What is the code for the word  "thinking"?

A. ian
B. ni
C. ind
D. can 

Answer: Option A

Solution :

ingroindian means get positive thinking always ----- (I) ameian can gro means happy and positive thinking----- (II) songroliaame means and positive result better----- (III) canafrniame means could get and happy----- (IV) From (I) and (II) gromeans positive ian means thinking Thereforthinking =ian 

4. In a certain language, 'pit nac mit' means 'red pant shirt'. Which word means 'pant' in that language?

I. 'mit tim nac sir' means 'he wore red pant'.
II. 'nee jic pit' means 'shirt is dirty'.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option D

Solution:

Clearly, from each of the statements, we find that the code for 'pant' is either 'mit' or 'nac'. So, none of them is sufficient to answer the question.

5. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Leaf    2. Fruit    3. Stem    4. Root    5. Flower

A. 3, 4, 5, 1, 2
B. 4, 1, 3, 5, 2
C. 4, 3, 1, 2, 5
D. 4, 3, 1, 5, 2

Answer: Option D

6. In the series,
6  4  1  2  2  8  7  4  2  1  5  3  8  6  2  1  7  1  4  1  3  2  8  6
How many pairs of alternate numbers have a difference of 2 ?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Answer: Option B

7. Assertion (A) : Graphite is slippery and used as a lubricant.
Reason (R) : Graphite has free electrons. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  B
8. 1, 9, 25, 49, 81, ?

A. 100
B. 112
C. 121
D. 144

Answer: Option C

Solution:

The series consists of squares of consecutive odd numbers

i.e. 12, 32, 52, 72, 92,.....

So, missing term = 112 = 121.

9. Today's high school students spend too much time thinking about trivial and distracting matters such as fashion. Additionally, they often dress inappropriately on school grounds. Rather than spending time writing another detailed dress policy, we should make school uniforms mandatory. If students were required to wear uniforms, it would increase a sense of community and harmony in our schools and it would instill a sense of discipline in our students. Another positive effect would be that teachers and administrators would no longer have to act as clothing police, freeing them up to focus on more important issues. This paragraph best supports the statement that

A. inappropriate clothing leads to failing grades.
B. students who wear school uniforms get into better colleges.
C. teachers and administrators spend at least 25% of their time enforcing the dress code.
D. students are not interested in being part of a community
E. school uniforms should be compulsory for high school students.

Answer: Option E

Solution:

The support for choice e is in the third sentence "we should make school uniforms mandatory". There is no evidence provided to support choices a, b, and d. And although we know that teachers and administrators are spending some of their time enforcing dress code, the paragraph does not quantify how much of their time is spent that way, so there is no support for choice c.

10. Needle : Thread :: Pen : ?

A. Ink 
B. Cap 
C. Paper 
D. Word

Answer: Option A

Solution:

Second is required for the working of the first.

11. champion

A. running
B. swimming
C. winning
D. speaking

Answer: Option C

Solution:

Without a first-place win, there is no champion, so winning is essential. There may be champions in running, swimming, or speaking, but there are also champions in many other areas.

12. Pointing to a lady a person said, "The son of her only brother is the brother of my wife." How is the lady related to the person?

A. Maternal aunt
B. Grandmother
C. Sister of father-in-law
D. None of these

Answer: Option C

Solution:

Brother of person's wife → brother-in-law of the person. Hence, the son of lady's brother is brother-in-law of the person. Therefore, the brother of the lady is the father-in-law of the person. Hence, the lady is the sister of the person's father-in-law.

13. DFE, JIH, MLN, ?, VUT

A. OQP
B. PSR
C. PRQ
D. RSP

Answer: Option C 

Solution: 

Each term consists of consecutive letters slightly jumbled up. There is a gap of three letters between the first letter and the last letter of the next term. 

14. Fact 1. All chickens are birds.
Fact 2. Some chickens are hens.
Fact 3. Female birds lay eggs.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?

I. All birds lay eggs.
II. Some Hens are birds.
III. Some chickens are not hens.

A. I only
B. II only
C. II and III only
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option C

Solution:

The first statement cannot be true because only female birds lay eggs. Statement II is true because some hens are chickens and all chickens are birds. Statement III is also true because if only some chickens are hens, then some must not be hens.

15. Statement: The district administration has issued a circular to all the farmers under its jurisdiction advising them for not using pesticides indiscriminately as  
it may pollute the ground water.
Assumptions:
I. People may stop using ground water if the farmers continue to use pesticides indiscriminately.
II. Farmers may refrain from using pesticides indiscriminately.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B

Solution:

The district administration has issued a circular to make the farmers aware of hazards that indiscriminate use of pesticides poses to ground water and plead  
them to refrain from the same. So, II is implicit. However, I cannot be assumed from the given statement and so it is not implicit.







Zenith Infotech English Test Model Papers

Have a glance on this page, for the latest English test questions and answers for the practice session. We recommend the candidates practice these questions which will be helpful for the Zenith Infotech exam.


1. Who teaches you English ?

A. By whom will you be taught English ?
B. By whom were you taught English ?
C. By whom are you taught English ?
D. English is taught by whom ?

Answer: Option C

Solution:

By whom are you taught English ?

2. This water is double-filtered. It is the you can get. (pure)

A. was pure
B. were pure
C. purest
D. none

Answer: Option C

Solution:

purest 

3. RARELY

A. Hardly
B. Definately
C. Frequently
D. Periodically

Answer: Option C

4. I drank ________ glass of milk.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: A

Solution:

a

5. solve as per the direction given above

A. Our conception of
B. what should a science of mental life be
C. has changed considerably since James' time.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

what a science of mental life should be

6. To save one’s face :

A. To hide oneself
B. To oppose
C. To avade disgrace
D. To say plainly

Answer: Option C

Solution:

To avade disgrace

7. There are ______ glasses of orange juice on the table.

A. a few
B. a little
C. a great deal of
D. a large amount of

Answer: Option A

Solution:

a few

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Treachery
B. Fraud
C. Deceit
D. Swindle
E. Morbid

Answer: Option E

Solution:

All except Morbid are synonyms of 'deceit'.

9. We must be wary _____ that dog. It looks rather dangerous.

A. at
B. of
C. with
D. about

Answer: Option B

Solution:

of

10. work is the one thing
P : and without it
Q : that is necessary
R : to keep the world going
S : we should all die
The Proper sequence should be:

A. QPSR
B. RPQS
C. SRPQ
D. QRPS

Answer: Option D

11. No country can ...... to practice a constant, rigid foreign policy in view of the world power dynamics.

A. anticipate
B. envisage
C. afford
D. obliviate

Answer: Option C

Solution:

afford

12. find correct spelling :

A. Puerile
B. Poerile
C. Puerille
D. Puarile

Answer: Option A

Solution:

Puerile

13. While it is apparent/ that biotechnology offers significant benefits/ adequate attention has not been focussed to this vital area./ No error

A. While it is apparent
B. that biotechnology offers significant benefits
C. adequate attention has not been focussed to this vital area.
D. No error

Answer: Option C

Solution:

use ëoní in place of ëtoí

14. A light sailing boat built specially for racing

A. Frigate
B. Canoe
C. Dinghy
D. Yacht

Answer: Option D

Solution:

Yacht

15. FEEBLE

A. Weak
B. Vain
C. Arrogant
D. Sick

Answer: Option A



Zenith Infotech Placement Papers PDF Download: Click Here


Our viewers have to note that the questions and answers of Aptitude, Reasoning and English Tests Model Papers of Zenith Infotech provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So please check official company website for the latest syllabus. For more updates bookmark our site.