Yash Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Yash Technologies Placement Papers
Yash Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are looking for Yash Technologies Placement Papers are at right place. In this webpage, contenders can find the collection of Placement Papers with questions and answers of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. By practicing these questions candidates can develop their skills and perform well in the online written test of Yash Technologies. Have a look at the below section to get a clear idea about the Yash Technologies test pattern. We suggest the applicants work hard to get success in the Yash Technologies recruitment test. 





Yash Technologies Placement Papers

Contenders who had a wish to work with the Yash Technologies company this will be the good opportunity for them to prove themselves and by practicing these Yash Technologies Placement papers candidates can secure a job in the Yash Technologies organization. Yash Technologies will hire the candidates based on the performance in the selection procedure of Yash Technologies recruitment test. So we suggest the aspirants practice these sample papers and also as well as model papers of Yash Technologies. Here are the details of Yash Technologies Placement Papers and these placement papers information has been collected from the previous year papers. Yash Technologies Placement papers are helpful for the applicants to improve their knowledge and to give the best result in the Yash Technologies recruitment exam.



You can also check: Interview Questions


In this page, candidates can check out the latest placement papers which have been provided in the form of PDF format. Applicants who are interested can download the PDF and can practice these placement papers questions and answers through offline mode. These placement papers are important for the contenders who are trying to gain a job in the Yash Technologies organization. For more updated information on latest career opportunities, test pattern and also Interview questions please visit our site www.allindiajobs.in.


Yash Technologies Aptitude Test Sample Papers

Aspirants can have a look at these aptitude test questions and answers which are provided below. Candidates can practice these questions to get the best output in the Yash technologies recruitment test.

1. Two trains are running at 40 km/hr and 20 km/hr respectively in the same direction. Fast train completely passes a man sitting in the slower train in 5 sec. What is the length of the fast train?



A. 23 m 

B. 23 2/9 m 

C. 27 m 
D. 27 7/9 m

Answer: Option D

Solution:

Relative speed = (40 - 20) = 20 km/hr.
= 20 * 5/ 18 = 50/9 m/sec.
Length of faster train = 50/9 * 5 = 250/9 = 27 7/9 m.

2. Bhajan Singh purchased 120 reams of paper at Rs. 80 per ream. He spent Rs. 280 on transportation. Paid octrai at the rate of 40 paise per ream and paid Rs. 72 to the coolie. If he wants to have a gain of 8 %. What must be the selling price per ream?

A. Rs. 86 
B. Rs. 87.48 
C. Rs. 89 
D. Rs. 90

Answer: Option D

Solution:

C.P of 120 reams = Rs. (120 × 80 + 280 + 72 + 120 × 40) = Rs. 10000 

 C.P of 1 ream = (10000/120) = Rs. (250/3) 

 S.P of 1 ream = Rs. (108/100 × 250/3) = Rs. 90

3. In a race of 200 m, A can beat B by 31 m and C by 18 m. In a race of 350 m, C will beat B by:

A. 20.25 m
B. 21.5 m
C. 22.75 m
D. 25 m

Answer: Option D

Solution :

It means, when A convers 200 m, B covers only (200-31)=169 m 

and C covers only (200-18)=182 m 

=> When C covers 182 m, B covers 169 m

=> When C covers 350 m, B covers 169182×350 = 325 m

Hence, C beats B by 350-325 = 25 metre

4. Three persons A, B and C divide a certain amount of money such that A's share is Rs. 4 less than half of the total amount, B's share is Rs. 8 more than half of what is left and finally C takes the rest which is Rs. 14. Find the total amount they initially had with them?

A. Rs. 61 
B. Rs. 85 
C. Rs. 80 
D. Rs. 70 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the total amount be Rs. p.
Let shares of A and B be Rs. x and Rs. y respectively.
C's share was Rs. 14
we have, x + y + 14 = p ----- (1)
From the given data, x = (p/2) - 4 ----- (2)
Remaining amount = p - (p/2 - 4) => p/2 + 4.
y = 1/2(p/2 + 4) + 8 => p/4 + 10 ----- (3)
From (1), (2) and (3)
p/2 - 4 + p/4 + 10 + 14 = p
3p/4 + 20 = p
p/4 = 20 => p = Rs. 80.

5. The rate of interest on a sum of money is 4 % per annum for the first 2 years. 6 % per annum for the next 4 years and 8 % per annum for the period beyond 6 years. If the simple interest accrued by the sum for a total period of 9 years is Rs. 1120, what is the sum?

A. Rs. 1500 
B. Rs. 2000 
C. Rs. 2500 
D. Rs. 4000

Answer: Option B

6. 105.126 * 35.201 - 90.23 * 3 + 55.11 * 27.01 = ?

A. 4890 
B. 40000 
C. 271 
D. 5996 
E. 6400

Answer: Option A

Solution:

105.126 * 35.201 - 90.23 * 3 + 55.11 * 27.01 
= 105 * 35 - 90 * 3 +55 * 27 = 3675 - 270 + 1485 
= 5160 - 270 = 4890

7. Aryan runs at a speed of 40m/min. Rahul follows him after an interval of 5min and runs at a speed of 50m/min. Rahul’s dog runs at a speed of 60m/min and starts along with Rahul. The dog reaches Aryan and then comes back to Rahul and continues to do so till Rahul reaches Aryan. What is the total distance covered by the dog?

A. 600m 
B. 750m 
C. 980m 
D. 1200m

Answer: Option D

Solution:

Let they meet at a distance of Y from start, after time t of Rahul start According to the question 40x(5+t) = 50t 

=> 200+40t = 50t 

=> T= 200/10 = 20min 

=> Y= 50 x t = 50 x 20 = 1000m 

1000m from the options it is evident that all options expect 1200m are smaller than 1000m and dog in any case has to move more than 1000m.

According to the question In first case 

w+c = 6h 45min 

=> 2w+2c = 13h 30 min 

In second case, 2c = 4h 45min 

From equ’s (i) and equ’s(ii) 

2w+2c = 13h 30 min 

=> 2w + 4h 45min = 13h 30min 

=> 2w = 13h 30 min – 4h 45 min 

=> 2w = 8h 45min 

Hence, if he walks both ways then time taken is 8h 45 min

8. A is 30% more efficient than B. How much time will they, working together, take to complete a job which A alone could have done in 23 days?

A. 11 days 
B. 13 days 
C. 20 3/17 days 
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

Ratio of times taken by A and B = 100:130 = 10:13
Suppose B takes x days to do the work.
x = (23 * 13)/10 = 299/10
A's 1 day work = 1/23; B's 1 day work = 10/299
(A + B)'s 1 day work = (1/23 + 10/299) = 1/13
A and B together can complete the job in 13 days.

9. If the length, breadth and the height of a cuboid are in the ratio 6: 5: 4 and if the total surface area is 33300 cm2, then length breadth and height in cms, are respectively?

A. 90, 85, 60 
B. 85, 75, 60 
C. 90, 75, 70 
D. 90, 75,60

Answer: Option D

Solution:

Length = 6x 
Breadth = 5x 
Height = 4x in cm 
Therefore, 2(6x × 5x + 5x × 4x + 6x × 4x) = 33300 
148x2 = 33300 
=> x2 = 33300/148 = 225 
=> x = 15. 
Therefore, Length = 90cm, 
Breadth = 75cm, 
Height = 60cm 
90, 75 , 60 cm

10. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

A. 45 km/hr
B. 50 km/hr
C. 54 km/hr
D. 55 km/hr

Answer: Option B

11. A shopkeeper expects a gain of 22.5% on his cost price. If in a week, his sale was of Rs. 392, what was his profit?

A. Rs. 18.20
B. Rs. 70
C. Rs. 72
D. Rs. 88.25

Answer: Option C

12. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:

A. 5.15 kmph
B. 4.14 kmph
C. 4.25 kmph
D. 4.4 kmph

Answer: Option B

13. A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B's share?

A. Rs. 500
B. Rs. 1500
C. Rs. 2000
D. None of these

Answer: Option C

14. Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

A. Rs. 6400
B. Rs. 6500
C. Rs. 7200
D. Rs. 7500
E. None of these

Answer: Option A

15. There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

A. 20
B. 80
C. 100
D. 200

Answer: Option C

Solution:

Let the number of students in rooms A and B be x and y respectively.

Then, x - 10 = y + 10      x - y = 20 .... (i)

     and x + 20 = 2(y - 20)      x - 2y = -60 .... (ii)

Solving (i) and (ii) we get: x = 100 , y = 80.

 The required answer A = 100.


Advertisements




Yash Technologies Reasoning Test Placement Papers

In this article, we had included the reasoning test sample questions along with a detailed solution. These reasoning questions will be tough and they require a lot of practice. So try out these placement papers to get a place in the Yash Technologies organization.



1. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes at the second place?



A. Stipend 

B. Stagger 

C. Stabilise 
D. Stimulus 
E. Sterile

Answer: Option B

Solution:

Stabilise, Stagger, Sterile, Stimulus, Stipend

2. DIRGE : FUNERAL

A. chain : letter
B. bell : church
C. telephone : call
D. jingle : commercial
E. hymn : concerto

Answer: Option D

Solution:

A dirge is a song used at a funeral; a jingle is a song used in a commercial.

3. Resign : Politician :: Abdicate : ?

A. Prince 
B. King 
C. Realm 
D. Throme

Answer: Option B

Solution:

First denotes the act of leaving the post of the second willingly.

4. Today's workforce has a new set of social values. Ten years ago, a manager who was offered a promotion in a distant city would not have questioned the move. Today, a manager in that same situation might choose family happiness instead of career advancement. This paragraph best supports the statement that

A. most managers are not loyal to the corporations for which they work.
B. businesses today do not understand their employees needs.
C. employees social values have changed over the past ten years.
D. career advancement is not important to today's business managers.
E. companies should require their employees to accept promotions.

Answer: Option C

Solution:

A change in employee social values over the past ten years is implied in the whole paragraph, but particularly in the first sentence. Choice a is incorrect because the loyalty of the managers to their corporations is never discussed. There is no support for choice b. In choice d, perhaps career advancement is less important than it once was, but the paragraph does not indicate that advancement is unimportant to managers. Choice e is an opinion that is not supported.

5. Here are some words translated from an artificial language kitbat means greenrose jaetrit means whiteground tritflet means groundplay Which word could mean "greenwhite"?

A. kittrit
B. tritjae
C. tritbat
D. kitjae 

Answer: Option D

Solution :

kitbat means greenrose -------(I) jaetrit means whiteground-------(II) tritflet means groundplay-------(III) From (II) and (III) trit means ground jae means white flet means play And from (I) kit means green bat means rose So greenwhite =kitjae

6. Assertion (A) : Copper is used to make electric wires.
Reason (R) : Copper has very low electrical resistance.
A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  A
7. If A $ B means A is the brother of B; B * C means B is the son of C; C @ D means C is the wife of D and A # D means A is the son of D, how C is related to A?

A. Maternal grandmother
B. Maternal aunt
C. Aunt
D. Mother

Answer: Option D

Solution:

A $ B → A is the brother of B

B * C → B is the son of C

Hence, → A is the son of C

C @ D → C is the wife of D

Hence, → C is the mother of A.

8. Statements:
The committee appointed by the Government on the fee structure of the professional courses has drastically reduced the fees of various courses in comparison to those charged in the last year.
The parents of aspiring students seeking admission to professional courses had launched a severe agitation protesting against the high fees charged by the professional institutes and the admission process was delayed considerably.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:

Since the parents of aspiring students seeking admission to professional courses had launched a severe agitation protesting against the high fess changed by the professional institutes. So, the committee was appointed by the Government on the fee structure of professional courses has drastically reduced the fess of previous course.

9. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Coat 
B. Shirt 
C. Blouse 
D. Trousers 
E. Sweater

Answer: Option D

Solution:

All except Trousers are garments which cover the upper part of the body.
10. In a certain code language, if the word CERTIFY is coded as BURGIVX, then how is the word ADJACENT coded in that language?

A. ZWQZXVMG 
B. GMVXZQWZ 
C. RMVWYJWH 
D. GMXVWRVZ 
E. RMKLPRNG

Answer: Option B

Solution:

Word :   C   E   R  T   I   F   Y
Pattern : The letters in the word are reversed and then their opposite pairs are given as their codes.

11. June is taller than Kristin.
Letty is taller than Maria.
Maria is shorter than Nancy.
Kristin and Nancy are exactly the same height.
If the information above is true, which of the following must also be true?

A. Letty is taller than Nancy.
B. Letty is taller than June.
C. Kristin is shorter than Letty.
D. June is taller than Maria.
E. Kristin is shorter than Maria.

Answer: Option D

12. How much was the total sale of the company?

I. The company sold 8000 units of product A each costing Rs.25.
II. This company has no other product line.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question;
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E

Solution:

From statements I and II together, we find that company sells only product A and total sale of product A = Rs(1800 * 25) = Rs.200000, which is also the total sale of the company. So, both I and II are required.

Following are the criteria for selection of officers in an organisation.

The candidate must:
(i) have passed HSC examination in first class with at least 60% marks.
(ii) have passed graduation degree in any discipline with at least 55% marks.
(iii) have completed a certificate/diploma/degree course in Computer Science.
(iv) be not less than 21 years and not more than 30 years of age as on 1.7.2008.

If a candidate satisfies all the above-mentioned criteria except:
(a) at (ii) above but is a post-graduate, case may be referred to the Executive Director (ED).
(b) at (iii) above but has studied Computer Science as one of the subjects of curriculum, the case may be referred to the Vice President (VP). In each of the questions below, information of one candidate is given. You have to take one of the following five decisions based on the information provided and the criteria and conditions given above. You are not to assume anything other than the information provided in each  question. All these cases are given to you as on 1.7.2008.

13. Vaishnavi is a B.A. passed in first class with 63% marks. She had passed HSC examination in first class with 69% marks. She has also  
completed a certificate course in Computer Science with a 'A' grade. Her date of birth is 23.9.1984.

A. if the case is to be referred to Executive Head.
B. if the case is to be referred to Vice President. 
C. if the candidate is to be selected. 
D. if the information is inadequate to take a decision. 
E. if the candidate is not to be selected. 

Answer: Option C

14. Gopal starts from his house towards West. After walking a distance of 30 meters, he turned towards right and walked 20 meters. He turned left and moving a distance of 10 meters, turned to his left again and walked 40 meters. He now turns to the left and walks 5 meters. Finally he turns to his left. In which direction is he walking now?

A. North 
B. South 
C. East 
D. South-west 
E. West

Answer: Option A

15. glacier

A. mountain
B. winter
C. prehistory
D. ice

Answer: Option D

Solution:

A glacier is a large mass of ice and cannot exist without it. A glacier can move down a mountain, but it can also move across a valley or a plain, which rules out choice a. Glaciers exist in all seasons, which rules out choice b. There are many glaciers in the world today, which rules out choice c.




Advertisements




Yash Technologies English Test Model Papers

Candidates can check out the latest English test questions for the practice session. This English test will have challenging questions based on Joining sentences, Error Correction etc...,

1. They are building a house next door to our school.

A. Next door to our school is being built a house by them.
B. A house is being built by them next door to our school.
C. A house next door to our school is being built by them.
D. Next door to our school a house is being built by them.

Answer: Option B

Solution:

A house is being built by them next door to our school.

2. The movie turned out to be ůůůůůůů. than I thought. (boring)

A. more boring
B. much boring
C. most boring
D. boring

Answer: Option A

Solution:

more boring

3. CAPACIOUS

A. Limited
B. Caring
C. Foolish
D. Changeable

Answer: Option A

4. Kobe Bryant is __________ basketball player.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: A

Solution:

a

5. solve as per the direction given above

A. The reason Ram
B. is absent from his duty
C. is because he is unwell.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

The reason why Ram

6. To read between the lines :

A. To concentrate
B. To read carefully
C. To suspect
D. To grasp the hidden meaning

Answer: Option D

Solution:

To grasp the hidden meaning

7. ______ he said is completely wrong.

A. What
B. Why
C. How
D. Where

Answer: Option A

Solution:

What

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Arrow
B. Axe
C. Knife
D. Dagger
E. Sword

Answer: Option A

Solution:

All except Arrow are used while holding in hand.

9. I feel that she is unhappy _____ her poor grades.

A. on
B. at
C. over
D. with

Answer: Option D

Solution:

with

10. Then the women
P : lamenting their evil desire
Q : that had brought
R : wept loudly
S : this sorrow upon them
The Proper sequence should be:

A. RPQS
B. RQPS
C. PQSR
D. PRQS

Answer: Option A

11. ......... eye witnesses, the news reporter gave a graphic description of how the fire broke.

A. Seeing
B. Reporting
C. Quoting
D. Observing

Answer: Option C

Solution:

Quoting

12. find correct spelling :

A. Lackadaisicall
B. Lackadaisical
C. Laccadaisical
D. Lackadiaisical

Answer: Option B

Solution:

Lackadaisical

13. When he will come/ I will/ make sure/ I meet him.

A. When he will come
B. I will
C. make sure
D. I meet him

Answer: Option A

Solution:

say ëcomesí for ëwill comeí

14. A drawing on transparent paper

A. Transparency
B. Red print
C. Negative
D. Blue Print

Answer: Option A

Solution:

Transparency

15. REPEAL

A. Sanction
B. Perpetuate
C. Pass
D. Cancel

Answer: Option A

Yash Technologies Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the above information provided with questions and answers of Yash Technologies placement papers will be helpful for the contenders to get success in the Yash Technologies recruitment. For more updates, stay tuned to our website All India Jobs.