XL Dynamics Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers


XL Dynamics Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Applicants who had applied for XL Dynamics recruitment can come across with latest news for them and can download XL Dynamics Placement Papers from our site. Practice will find a chance on the basis of their performance in the test they have attended for. In this article, contenders can test their skills at solving questions of Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Questions that are important to get select for XL Dynamics Recruitment. Aspirants will get a clear idea about the XL Dynamics Test Pattern and Model Papers by solving the sample questions which are given below.

XL Dynamics Placement Papers 

In this page, we have provided the collection of latest XL Dynamics Placement Papers. Improve your regular practice  by accessing our site and utilizing the information. This is the correct place for job seekers to get all the essential information about XL Dynamics Placement Papers. Download the largest collection of the XL Dynamics latest and previous Placement Papers which are useful for contenders to enhance their skills in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability and get qualify in the XL Dynamics recruitment test.


You can also check: Interview Questions


We have posted this article to help the aspirants who are interested to get placed in the XL Dynamics organization. Practice the XL Dynamics Model Papers daily to crack the placement test easily. In order to support candidates to download the XL Dynamics Placement Papers PDF without any confusion, we have provided a direct link in this article. Contenders can access the link and download the PDF of XL Dynamics Model Papers easily. For more latest updated information, aspirants keep on visiting our site All India Jobs regularly.





XL Dynamics Aptitude Test Sample Papers

Aptitude test sample papers with questions and answers are available here. We provided these questions along with the solutions. We suggest the aspirants practice these questions to get select in the XL Dynamics recruitment drive.

1. A train 280 meters long is moving at speed of 60 km/hr. The time taken by the train to cross a platform 220 meters long is:

A. 20 Seconds 
B. 25 Seconds 
C. 30 Seconds 
D. 35 Seconds

Answer: Option C

Solution:

Speed of the train = (60 × 5/18) m/sec = (50/3) m/sec. 

Time taken by the train to cross the platform 

=Time taken by it to cover (280+220)m 

=(500 × 3/50) sec = 30 sec.

2. At what price must kantilal sell a mixture of 80 kg sugar at Rs. 6.75 per kg with 120 kg at Rs. 8 per kg to gain 20%?

A. Rs. 7.50 per kg 
B. Rs. 8.20 per kg 
C. Rs. 8.85 per kg 
D. Rs. 9 per kg

Answer: Option D

Solution:

C.P of 200 kg of sugar = Rs. (80 × 6.75 + 120 × 8) = Rs. 1500 
 C.P of 1 kg = Rs. (1500/200) = Rs. 7.50 
 Gain required = 20% 
 S.P of 1 kg = (120% of Rs. 7.50) 
 = Rs. (120/100 × 7.50) = Rs. 9 per kg

3. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:

A. 4.4 kmph
B. 4.25 kmph
C. 4.14 kmph
D. 5.15 kmph

Answer: Option C

Solution :

Speed of A = 5 kmph = 5×518=2518m/sTime taken by A to cover 100 m=distancespeed=100(2518) = 72 seconds. It is given that, A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds.=> B takes (72+8)=80 seconds to cover (100-8)=92 metre. Speed of B =distancetime=9280m/s=9280×185 kmph = 4.14 kmph

4. What is the least number to be subtracted from 11, 15, 21 and 30 each so that resultant numbers become proportional?

A. 1 
B. 2 
C. 3 
D. 4 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the least number to be subtracted be x, then 11 - x, 15 - x, 21 - x and 30 - x are in proportion.
<=> (11 - x) : (15 - x) = (21 - x) : (30 - x)
=> (11 - x)(30 - x) = (15 - x)(21 - x)
From the options, when x = 3
=> 8 * 27 = 12 * 18

5. At which sum the simple interest at the rate of 3 ¾ % per annum will be Rs. 210 in 2 1/3 years?

A. Rs.1580 
B. Rs.2400 
C. Rs.2800 
D. None of these

Answer: Option B

6. 2758 + 20581 - 17889 = ?

A. 178 
B. 7850 
C. 5200 
D. 4800 
E. 1830

Answer: Option C

Solution:

2578 + 20581 - 17889 = 2600 + 20600 - 18000 
= 23200 - 18000 = 5200

7. Two cars X and Y start from two places A and B respectively, which are 700km a part at 9:00am.Both the cars run at an average speed of 60km/h. Car X stops at 10:00 am and again starts at 11:00 am while the other car Y continues to run without stopping. When do the two cars cross each other?

A. 2:40pm 
B. 3:20pm 
C. 4:10pm 
D. 4:20pm

Answer: Option B

Solution:

Since the speed of X and Y are 60km/h each and the distance between A and B is 700km. 
Distance travelled by x up to 11:00 am is 60km. 
Since x stops at 10:00 am and distance travelled by Y up to 11:00 am is 120km. 
Now distance between them = 700-180 =520km. 
Let they will meet at a distance of x km from X's position. 
Distance travelled by x= x km 
Distance travelled by Y =(520-x)km 
Therefore, x/60 =520-x/60 
=> 2x = 520 
=> X =260 
=> T=260/60 = 4 1/3 

8. A and B can together do a price of work in 15 days. B alone can do it in 20 days. In how many days can A alone do it?

A. 30 days 
B. 40 days 
C. 45 days 
D. 60days

Answer: Option D

Solution:

A’s 1 day’s work = (1/15 – 1/20) = 1/60. Therefore, A alone can finish = 60 days

9. The diameters of two spheres are in the ratio 1:2 what is the ratio of their volumes?

A. 3:4 
B. 9:16 
C. 1:8 
D. 4:3

Answer: Option C

10. If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

A. 50 km
B. 56 km
C. 70 km
D. 80 km

Answer: Option A

11. A can do a certain work in the same time in which B and C together can do it. If A and B together could do it in 10 days and C alone in 50 days, then B alone could do it in:

A. 15 days
B. 20 days
C. 25 days
D. 30 days

Answer: Option C

12. A hall is 15 m long and 12 m broad. If the sum of the areas of the floor and the ceiling is equal to the sum of the areas of four walls, the volume of the hall is:

A. 720
B. 900
C. 1200
D. 1800

Answer: Option C

13. A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, the how old is B?

A. 7
B. 8
C. 9
D. 10
E. 11

Answer: Option D

14. 396, 462, 572, 427, 671, 264

A. 396
B. 427
C. 671
D. 264

Answer: Option B

Solution:

In each number except 427, the middle digit is the sum of other two.

15. A, B, C subscribe Rs. 50,000 for a business. A subscribes Rs. 4000 more than B and B Rs. 5000 more than C. Out of a total profit of Rs. 35,000, A receives:

A. Rs. 8400
B. Rs. 11,900
C. Rs. 13,600
D. Rs. 14,700

Answer: Option D






XL Dynamics Reasoning Test Placement Papers

Candidates can practice the reasoning test questions and answers along with the solution provided below. So applicants can check out and practice these questions to get the best result in the XL Dynamics Recruitment test.

1. A car always has

A. Driver
B. Bonnet
C. Dickey
D. Bumper
E. Wheels

Answer: Option E

2. Select the correct alternative from given choices. Which of the following symbol should replace question mark (?) in the given expression in order to make the statements 'F > I' and 'G > K' definitely follow? E = F = G ? H = 1 = K.

A. = 
B. = 
C. = 
D. >

Answer: Option D

Solution:

By replacing question mark with '>' symbol. We get,
E = F = G > H = I = K.
From the above, F > I and G > K definitely follow.

3. Statement: Because of the large number of potholes in road X, reaching airport in time has become difficult.
Assumptions:
I. Reaching airport in time may not be always necessary.
II. There is no other convenient road to the airport.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B

Solution:

The statement presents the issue of 'not reaching airport in time' as a problem. This means that reaching airport in time is necessary. So, I is not implicit.  
Besides, it is mentioned that reaching airport in time has become difficult due to large number of potholes in road X. This implies that road X is the only  
possible way. So, II is implicit.

4. Statements: Quality has a price tag. India is allocating lots of funds to education.
Conclusions:
I. Quality of education in India would improve soon.
II. Funding alone can enhance quality of education.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

According to the statement, funding is necessary to improve quality and India is allocating funds to education. This means that quality of education  will improve in India. So, I follows. But funding alone is sufficient to enhance quality, is not true. So, II does not follow.

5. Statement: Should religion be banned?
Arguments:
I. Yes. It develops fanaticism in people.
II. No, Religion binds people together.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option C

Solution:

Religion binds people together through the name of God and human values. But at the same time it may create differences and ill-will among people. So,  
either of the arguments holds strong.

6. Select the most appropriate alternative as the answer.: You are in a bus. The bus reaches your stop but still you have not purchased the ticket because of heavy rush.What will you do?

A. Jump out quickly to avoid embarrassment.
B. Call the conductor, give him the money and get the ticket.
C. Hand the money to someone sitting nearby to give it to the conductor.
D. Give the money to the driver.

Answer: Option B

7. 2,3,8,27, 112,?

A. 226
B. 339
C. 452
D. 565

Answer: Option D

Solution:

The pattern is x 1 + 1, x 2 + 2, x 3 + 3, x 4 + 4,.....
So, missing term = 112 x 5 + 5 = 565.

8. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each 
step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 48 245 182 26 99 542 378 297
Step I: 542 48 245 182 26 99 378 297
Step II: 542 248 245 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 245 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 245 182 99
Step V: 542 26 378 48 297 99 245 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

What should be the third step of the following input?
Input: 239 123 58 361 495 37

A. 495 37 361 123 239 58 
B. 495 37 58 361 123 239 
C. 495 37 58 123 361 239 
D. 495 37 361 239 123 58 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

From the last step it is clear that there are two alternating series of numbers. One in descending order and the other in ascending order. When we go through input to step I, we find that the largest number because the first and remaining numbers shift rightward. In the next step the smallest number becomes the second and the rest shift rightward. These two steps continue alternately untill the two alternate series are formed.
Input: 239 123 58 361 495 37
Step I: 495 239 123 58 361 37
Step II: 495 37 239 123 58 361
Step III: 495 37 361 239 123 58

9. If the first and second digits in the sequence 5 9 8 1 3 2 7 4 3 8 are interchanged, also the third and fourth digits, the fifth and sixth digits and so on, which digit would be the seventh counting to your left? 

A. 1
B. 4
C. 7
D. 6
E. None of these

Answer: Option D

10. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

A. (1/3)
B. (1/8)
C. (2/8)
D. (1/16)

Answer: Option B

Solution:

This is a simple division series; each number is one-half of the previous number.
In other terms to say, the number is divided by 2 successively to get the next result.
4/2 = 2
2/2 = 1
1/2 = 1/2
(1/2)/2 = 1/4
(1/4)/2 = 1/8 and so on.

11. 47 : 121 :: 89 : __

A. 183 
B. 191 
C. 193 
D. 195 
E. 187

Answer: Option E

Solution:

47+74 : 121 :: 89+98 : __
89 + 98 is 187 is the next number.

12. In the following questions the symbols @, +, ©, $, ? and ? are used 

with the following meaning:
'P?Q' means 'P is not equal to Q'.
'P@Q' means 'P is greater than Q'.
'P+Q' means 'P is smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is either greater than or equal to Q'.
'P$Q' means 'P is either smaller than or equal to Q'.
'P?Q' means 'P is equal to Q'.
Now each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the two conclusions I and II given them is/are definitely true. Give answer.

Statements: D @ B, B $ T, T + M
Conclusions: I. M @ B  II. T © B

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option E

Solution:

D > B -- (i); B ≤ T -- (ii); T < M -- (iii)
Combining (ii) and (iii), we get
M > T ≥ B => M > B (conclusion I) and T ≥ B (conclusion II).

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Wall 2. Clay 3. House
4. Room 5. Bricks  

A. 5, 2, 1, 4, 3
B. 2, 5, 4, 1, 3
C. 2, 5, 1, 4, 3
D. 1, 2, 3, 4, 5

Answer: Option C

Solution:

The correct order is :
Clay Bricks Wall Room House
2 5 1 4 3

14. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?

A. Burton
B. Zeller
C. Jenkins
D. Calvin

Answer: Option C

Solution:

After all the switching was done, Jenkins was directly behind the receiver. Calvin and Burton had fallen. Zeller remained in the rear.

15. G, H, J, M, ?, V

A. Q
B. T
C. O
D. R

Answer: Option A 

Solution:
The letters move 0, 1, 2, 3, . . . steps forward. 





XL Dynamics English Test Model Papers

XL Dynamics English test model papers are given in this page in the form of questions and answers with a detailed solution. Try these questions and practice to get qualify in the XL Dynamics written test.

1. "I ______ you before that you have to wash the rice before you can cook it !" shouted Mrs Thambi.

A. had told 
B. have told
C. am told 
D. has told

Answer: Option B

Solution:

have told

2. ECSTATIC

A. Animated 
B. Bewildered
C. Enraptured 
D. Illful

Answer: Option C

3. A small shop that sells fashionable clothes, cosmetics, etc.

A. Stall 
B. Booth
C. Store 
D. Boutique

Answer: Option D

Solution:

Boutique

4. I am opposed/ to the plan of action not because/ it is ill concieved but that/ it seems impractical/.

A. I am opposed
B. to the plan of action not because
C. it is ill concieved but that
D. it seems impractical

Answer: Option C

Solution:

say ëbut becauseí

5. find correct spelling :

A. languagee 
B. langauage
C. languagge 
D. language

Answer: Option D

Solution:

language

6. They have decided to meet the Prime Minister in order to have their .......... heard.

A. apathy
B. sorrow
C. woes 
D. agony

Answer: Option C

Solution:

woes

7. He sat
P : through the Town Hall Park
Q : which flanked a path running
R : under the boughs
S : of a spreading tamarind tree
The Proper sequence should be:

A. PQSR
B. RSQP
C. RSPQ
D. PRSQ

Answer: Option B

8. My cousin lives _____ my house.

A. on 
B. over
C. across 
D. in front

Answer: Option C

Solution:

across

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Physics
B. Chemistry
C. Geography
D. Botany
E. Zoology

Answer: Option C

Solution:

All except Geography are branches of Science.

10. ______ he does it is up to him.

A. How 
B. Why
C. What 
D. Which

Answer: Option A

Solution:

How

11. All and sundry :

A. Greater share
B. All of a sudden
C. Completion of work
D. Everyone without distinction

Answer: Option D

Solution:

Everyone without distinction

12. solve as per the direction given above

A. He said that he
B. will mind if
C. I refused his offer.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

would mind if

13. Did you see ________ man that I told you about?

A. a 
B. an
C. the 
D. no article

Answer: C

Solution:

the

14. INDISCREET

A. Reliable
B. Honest
C. Prudent
D. Stupid

Answer: Option C

15. The elephant is the land animal.

A. big 
B. biggest
C. bigger 
D. none

Answer: Option B

Solution:

biggest

XL Dynamics Placement Papers PDF Download: Click Here


We provided the above information for all of our viewers who are preparing hard for the XL Dynamics recruitment. So we update all the latest information of XL Dynamics placement papers and as well as model papers too. For more fresh updates bookmark our site and stay tuned.