Xilinx Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Xilinx Placement Papers
Xilinx Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Contenders who are much awaited for the latest placement papers of Xilinx, here is the good news for them. In this article, we have provided the Xilinx Placement Papers and Xilinx Test Pattern for better preparation. We suggest the candidates prepare according to the Xilinx Model Papers and Xilinx sample papers to crack the Xilinx Recruitment Process easily. Scroll down to see the Xilinx Question and Answers along with solutions.

Xilinx Placement Papers


Aspirants who are preparing hard for the written exam of Xilinx can check the complete post for detailed information of Xilinx placement papers. In this page, we have arranged Xilinx Aptitude, Reasoning and English Questions along with answers. Candidates who had a passion to work in Xilinx company then applicants should practice latest Xilinx placement papers which are helpful to achieve the best score in Xilinx Written Test. For more updated information about Placement Papers, Test Papers and model papers keep on visiting our site All India Jobs.

You can also check: Interview Questions



Candidates should practice these mock test placement papers to get qualify in the Xilinx recruitment online written test. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written test and move to the next rounds. It is a bit difficult task to get placed in Xilinx. So practice hard to get selected in Xilinx Company. To help the candidates we have uploaded Xilinx Placement Papers in a PDF Format. Interested contenders can download and prepare for the Xilinx written test. 



Xilinx Aptitude Test Sample Papers

Candidates can check out the latest Aptitude test sample papers questions and answers along with the detailed solution. We suggest the applicants practice these questions to get qualify in the written test.


1. A person bought an article and sold it at a loss of 10 % if he had bought it for 20 % less and sold it for Rs. 55 more he would have had a profit of 40 %. The C.P of the article is:



A. Rs. 200 

B. Rs. 225 

C. Rs. 250 

D. None of these

Answer: Option C

Solution:

C.P = Rs. X 

 S.P = Rs. (90/100 × X) = Rs. (9/10 X) 

 C.P = Rs. (80/100 × X) = Rs. (4X/5) Gain = 40% 

 New S.P = Rs. (140/100 × 4X/5) 

 = Rs. (28/25 X) 28/25 X – 9/10 X = 55 or X = 250

2. In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:

A. None of these
B. 80 sec
C. 76 sec
D. 86 sec

Answer: Option B

Solution:

B runs 22.5 m in 6 seconds

=> B runs 300 m in 622.5×300 = 80 seconds

i.e., B's time over the course = 80 seconds

3. If p, q and r are positive integers and satisfy x = (p + q -r)/r = (p - q + r)/q = (q + r - p)/p, then the value of x is?

A. 1/2 
B. 1 
C. -1/2 
D. -1 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

When two or more ratios are equal, each of the ratios are equal to sum of the numerators divided by the sum of the denominators, provided sum of the denominators is non-zero.
Hence, x = (p + q -r)/r = (p - q + r)/q = (q + r - p)/p
=> x = (p + q - r + p - q + r + q + r - p) / (r + q + p)
=> x = (r + q + p) / (r + q + p) = 1
p + q + r is non-zero.

4. A sum of money amounts to Rs.5200 in 5 years and to a Rs.5680 in 7 years at simple interest. The rate of interest per annum is?

A. 3 % 
B. 4 % 
C. 5 % 
D. 6 %

Answer: Option D

Solution:

S.I for 2 years = Rs(5680 - 5200) = Rs 480 

S.I for 1 year = Rs.(480/2) = Rs.240 

S.I for 5 years = Rs.(240 x 5) = Rs. 1200 

Therefore, Principle = Rs.(5200 - 1200) = Rs. 4000 

Therefore, Rate = (120000/20000) % p.a = 6 % p.a

5. 15% of 195 + 14% of 205 = ?

A. 52 
B. 62 
C. 58 
D. 78 
E. 42

Answer: Option C

Solution:

15/100 * 195 + 14/100 * 205 = 15/100 * 200 + 14/100  * 200 
= 30 + 28 = 58

6. A and B start from the same point and in the same direction at 7:00 am to walk around a rectangular field 400m x 300m. A and B walk at the rate of 3km/h and 2.5km/h respectively. How many times shall they cross each other, if they continue to walk till 12: 30 pm?

A. Not even once 
B. Once 
C. Twice 
D. Thrice

Answer: Option B

Solution:

Total time for which A and B Travel = 5h 30 min = 5 1/2h (From 7:00am – 12:30 pm) 
Speed of A = 3km/h 
Therefore, Distance travelled by A in 5 1/2h 
= 3 x 11/2 = 16.5km 
 And the speed of B = 2.5km/h 
Therefore, Distance travelled by B in 5 1/2h = 2.5 x 11/2 = 13.75km 
Therefore in 5 1/2h, 
The difference in distance travelled by A and B is (16.5 - 13.75km.i.e...2.75km 
The total extra distance needs to be travelled by one in order to cross the other by at least once. 
= Length of path around the field 
Perimeter of the rectangle =2(l+b)= 2(400+300) =1400m =1.4km 
Hence A may cross more than once they may need at least 1.4x2 =2.8km 
the difference between themselves but the difference is 2.75km, they can only once cross each other.

7. A can do a price of work in 30days while B can do it in 40 days. In how many days can A and B working together do it?

A. 70 Days 
B. 42 ¾ days 
C. 27 1/7 days 
D. 17 1/7 days

Answer: Option D

Solution:

(A +B)’s 1 day’s work = (1/30 + 1/40) = 7/120 

Time is taken by both to finish the work = 120/7 days 

= 17 1/7 days.

8. Surface area of two spheres are in the ratio 1:4 what is the ratio of their volumes?

A. 1:64 
B. 1:8 
C. 1:4 
D. 8:1

Answer: Option B

9. A train moves with the speed of 180 km.hr then its speed in meters per second is:

A. 5 
B. 30 
C. 40 
D. 50

Answer: Option D

Solution:

180 km/hr = (180 × 5/18)m/sec = 50 m/sec

10. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

A. 200 m
B. 225 m
C. 245 m
D. 250 m

Answer: Option C

11. A man buys a cycle for Rs. 1400 and sells it at a loss of 15%. What is the selling price of the cycle?

A. Rs. 1090
B. Rs. 1160
C. Rs. 1190
D. Rs. 1202

Answer: Option C

12. In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:

A. 60 m
B. 40 m
C. 20 m
D. 10 m

Answer: Option C

13. Seats for Mathematics, Physics and Biology in a school are in the ratio 5 : 7 : 8. There is a proposal to increase these seats by 40%, 50% and 75% respectively. What will be the ratio of increased seats?

A. 2 : 3 : 4
B. 6 : 7 : 8
C. 6 : 8 : 9
D. None of these

Answer: Option A

14. A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

A. Rs. 4462.50
B. Rs. 8032.50
C. Rs. 8900
D. Rs. 8925
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Principal
= Rs. 100 x 4016.25
9 x 5
= Rs. 401625
45
= Rs. 8925.

15. The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

A. Rs. 3500
B. Rs. 3750
C. Rs. 3840
D. Rs. 3900

Answer: Option D




Xilinx Reasoning Test Placement Papers

Reasoning test questions and answers are available here. We recommend the candidates practice these questions and answers to get placed in the Xilinx recruitment drive.

1. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes at the second place?

A. Express 
B. Extend 
C. Expire 
D. Explode 
E. Expand

Answer: Option C

Solution:

Expand, Expire, Explode, Express, Extend

2. FERAL : TAME

A. rancid : rational
B. repetitive : recurrent
C. nettlesome : annoying
D. repentant : honorable
E. ephemeral : immortal

Answer: Option E

Solution:

Feral and tame are antonyms; ephemeral and immortal are antonyms.

3. Prose : Writing :: Lisp : ?

A. Reading 
B. Music 
C. Speech 
D. Drawing

Answer: Option C

Solution:

First is a type of the second.

4. On what does Dakota rely in making her argument?

A. statistics
B. emotion
C. fairness
D. anecdotes
E. actualities

Answer: Option E

Solution:

Dakota discusses the actualities of increased traffic and the decline in the teaching of drivers education. She doesn't use statistics (choice a). Her argument is not  emotion filled, which rules out choice b. She doesn't mention fairness (choice c) and doesn't tell stories about specific situations (choice d).

5. Here are some words translated from an artificial language do not means oak tree blyonot means oak leaf blycrin means maple leaf Which word could mean "maple syrup"?

A. patricrin
B. hupponot
C. blymuth
D. crinweel 

Answer: Option A

Solution :

dionot means oak tree ------(I) blyonot means oak leaf------(II) blycrin means maple leaf------(III) From (I) and (II) onotmeans  oak di means tree From (II) and (III) bly means leaf crin means maple Because the adjective maple comes after the noun, patricrin is the only possible choice.

6. Assertion (A) : When common salt is kept open, it absorbs moisture from the air.Reason (R) : Common salt contains magnesium chloride. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  A

7. 1. A * B means A is the sister of B
2 .A $ B means B is the mother of A
3. A + B means A is the brother of B
4. A = B means B is the father of A.
Which of the following means M is the maternal uncle of N?

A. M = P + Q * N
B. N + P = Q * M
C. N * P $ Q * M
D. None of these

Answer: Option D

8. Statements:
The Reserve Bank of India has recently put restrictions on few small banks in the country. The small banks in the private and co-operative sector in India are not in a position to withstand the competition of the bigger in the public sector.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect
B. Statement II is the cause and statement I is its effect
C. Both the statements I and II are independent causes
D. Both the statements I and II are effects of independent causes
E. Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: Option B

Solution:

The inability of the small banks to compete with the bigger ones shall not ensure security and good service to the customers, which is an essential concomitant that has to be looked into by the Reserve Bank. I seems to be a remedial step for the same.

9. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose the odd one?

A. Mahavir 
B. Buddha 
C. Marx 
D. Jesus 

Answer: Option C

Solution:

All except Marx believed in non-violence.

10. In a certain code language, if the word BARRICADE, is coded as
AABCDEIRR, then how is the word INDIVIDUAL coded in that language?

A. ADDIIILNUV 
B. ADDIIINLUV 
C. AIIIUDDLNV 
D. ADDINIILUV 
E. NIIULIDVDA

Answer: Option A

Solution:

Word :    B   A   R   R   I   C   A   D   E Pattern : The letters are arranged alphabetical order.
Code :   A   A   B   C   D   E   I   R   R Similarly, the code for INDIVIDUAL is ADDIIILNUV

11. In many surveys, American consumers have expressed a willingness to spend up to 10 percent more for products that are ecologically sound. Encouraged by such surveys, Bleach-O Corporation promoted a new 
laundry detergent, Bleach-O Green, as safer for the environment. 

Bleach-O Green cost 5 percent more than typical detergents. After one year, Bleach-O Green had failed to capture a significant share of the detergent market and was withdrawn from sale. Which of the following questions is LEAST likely to be relevant in determining the reasons for the failure of Bleach-O Green?

A. How effective as a detergent was Bleach-O Green?
B. How many other detergents on the market were promoted as safe for 
the environment?
C. How much more did Bleach-O Green cost to manufacture than ordinary detergents?
D. To what extent did consumers accept the validity of Bleach-O Green
advertised and promoted to consumers?
E. How effectively was Bleach-O Green advertised and promoted to consumers?

Answer: Option C

12. Rajiv's monthly salary is Rs.4000. What is Atul's monthly salary?

I. Atul gets Rs.500 more than the average salary of his and Rajeev's.
II. Average of Rajeev's and Atul's salary is Rs.4500.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option C

Solution:

From I, we have: A - [(A + 4000)/2] = 500 or A - 4000 = 1000 or A = 5000. 
i.e., Atul's monthly salary = Rs.5000. 
From II, we have: (A + R)/2 = 4500 or A + 4000 = 9000 or A = 5000. 
Thus, either I or II is sufficient.

Following are the criteria for selection of officers in an organisation.

The candidate must:
(i) have passed HSC examination in first class with at least 60% marks.
(ii) have passed graduation degree in any discipline with at least 55% 

marks.
(iii) have completed a certificate/diploma/degree course in Computer 

Science.
(iv) be not less than 21 years and not more than 30 years of age as on 1.7.2008.

If a candidate satisfies all the above-mentioned criteria except:
(a) at (ii) above but is a post-graduate, case may be referred to the 

Executive Director (ED).
(b) at (iii) above but has studied Computer Science as one of subjects of 

curriculum, case may be referred to the Vice President (VP).

In each of the questions below, information of one candidate is given. 

You have to take one of the following five decisions based on the  information provided and the criteria and conditions given above. You are not to assume anything other than the information provided in each  question. All these cases are given to you as on 1.7.2008.

13. Raj Grover has passed HSC exam in first class with 49% marks. Thereafter he did a 6 months certificate course in Computer Science and presently is pursuing final year of engineering degree examination. His date of birth is 28.12.1980.

A. if the case is to be referred to Executive Head.
B. if the case is to be referred to Vice President. 
C. if the candidate is to be selected.
D. if the information is inadequate to take a decision.  
E. if the candidate is not to be selected. 

Answer: Option E

14. Sanjeev walks 10 m towards the South. Turning to the left, he walks 20 m and then moves to the right. After moving a distance of 20 m, he turns to the right and walks 20 m. Finally, he turns to the right and moves a distance of 10 m. How far and in which direction is he from the starting point?

A. 10 m North 
B. 20 m South 
C. 20 m North 
D. 10 m South 
E. None of these

Answer: Option B

15. hurricane

A. beach
B. cyclone
C. damage
D. wind

Answer: Option D

Solution:

A hurricane cannot exist without wind. A beach is not essential to a hurricane (choice a). A hurricane is a type of cyclone, which rules out (choice b). Not all hurricanes cause damage (choice c).




Xilinx English Test Model Papers

Candidates who are preparing hard for the Xilinx recruitment test can check the latest English test model papers provided in the form of questions and answers. So we suggest the applicants practice these questions for the best output in the Xilinx written test.

1. People claim to have seen the suspect in several cities.

A. The suspect is claimed to have been seen in several cities
B. The suspect has been the people in several cities
C. The suspect was seen by people in several cities
D. The suspect is being seen in several cities

Answer: Option A

Solution:

The suspect is claimed to have been seen in several cities

2. Susie is clever but Alice is the girl in the class. (clever)

A. clever
B. more clever
C. many clever
D. cleverest 

Answer: Option D

Solution:

cleverest 

3. SACROSANCT

A. Irreligious
B. Unethical
C. Irreverent
D. Unholy

Answer: Option D

4. I can’t live on __________ 500 dollars a month.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: D

Solution:

no article

5. solve as per the direction given above

A. May I
B. know who you want
C. to see please
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

know whom you want

6. To keep the ball rolling :

A. To make the best use of
B. To earn more and more
C. To keep the conversation going
D. To work constantly

Answer: Option C

Solution:

To keep the conversation going

7. This is ______ I would say.

A. why
B. how
C. which
D. where

Answer: Option B

Solution:

how

8. Choose the word which is different from the rest.

A. House
B. Cottage
C. School
D. Palace
E. Hut

Answer: Option C

Solution:

All except School are dwelling places.

9. They are kind _____ animals and they have often taken in stray dogs and cats.

A. at
B. to
C. over
D. with

Answer: Option B

Solution:

to

10. He said
P : here is the cat
Q : throughout the night
R : which had been paying havoc with things
S : that ate the rat
The Proper sequence should be:

A. PSQR
B. PSRQ
C. QPRS
D. QRPS

Answer: Option B

11. The skill and ease with which he repaired the machine proved that he is a/an ......... mechanic.

A. handy
B. competent
C. nimble
D. able

Answer: Option B

Solution:

competent

12. find correct spelling :

A. Equannimity
B. Equanimmity
C. Equanimity
D. Equianimity

Answer: Option C

Solution:

Equanimity

13. Neither/ Rohit nor/ Kabir have done his/ lesson.

A. Neither
B. Rohit nor
C. Kabir have done his
D. lesson.

Answer: Option C

Solution:

use ëhasí

14. One who is fond of fighting

A. Belligerent
B. Militant
C. Bellicose
D. Aggressive

Answer: Option C

Solution:

Bellicose

15. ADMONISH

A. Punish
B. Curse
C. Dismiss
D. Reprimand

Answer: Option D

Xilinx Placement Papers PDF Download: Click Here


We update the latest information for all IT Companies placement papers with Aptitude, Reasoning & English model papers in the above article. For more updated information aspirants should bookmark our site All India Jobs. We update all the latest news for all placement papers and as well as syllabus, exam pattern.