Xerox Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Xerox Placement Papers

Xerox Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Job seekers who are looking for the Xerox placement papers can access these model placement papers that are similar to the real company placement tests in the past few years. All our mock placement tests are designed carefully so that the pattern of our mock tests, the type of questions featured in them & their level of difficulty are comparable to the actual selection tests conducted by Xerox. We also provide free mock placement papers for each company consists of Aptitude, Reasoning & English tests and we suggest the aspirants should take the result analysis after every test while the preparation for the Xerox Recruitment online written test.


Xerox Placement Papers


Candidates who had a passion to work with the Xerox Company must analyze the capability of getting a good score before attending the Xerox recruitment test. This analysis will help you identify your areas of strengths & weaknesses, provide you to enhance your performance and help you crack the placement tests of Xerox Company. We recommend applicants go through all the company placement papers and also test pattern provided by our official site before attending the written test of Xerox Recruitment test. The written exam conducted by Xerox for selection is moderate to difficult. 

You can also check: Interview Questions



In this section, you can find the latest placement papers of many different IT companies, core companies and many more. We have recently updated the questions which include the latest placement papers also. All companies placement papers are regularly being updated. Don't forget to check out the latest placement papers of top companies daily. Check for latest placement papers of all companies such as TCS, Cognizant, Amazon, HCL, Dell, IBM, Google, Samsung, L &T and many more. For more updates bookmark our site All India Jobs.



Xerox Aptitude Test Sample Papers

Aptitude test questions and answers for the Xerox company are given below with a detailed solution. Candidates who are preparing hard can practice these questions to get qualify in the written test of Xerox placement test.

1. Two trains, one from Howrah to Patna and the other from Patna to Howrah, start simultaneously. After they meet, the trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively. The ratio of their speeds is?



A. 2:3 

B. 4:3 

C. 6:7 

D. 9:16

Answer: Option B

Solution:

Let us name the trains A and B.
Then, (A's speed) : (B's speed)
= vb : va = v16 : v9 = 4:3

2. The cost price of an article which on being sold at a gain of 12 % yields Rs. 6 more than when it is sold at a loss of 12 % is:

A. Rs. 30 
B. Rs. 25 
C. Rs. 24 
D. Rs. 20

Answer: Option B

3. In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by:

A. 21 m
B. 28 m
C. 26 m
D. 29 m

Answer: Option B

Solution :

When A covers 100 m, B covers (100-25)=75 m

When B covers 100 m, C covers (100-4)=96 m

=> When B covers 75 metre, C covers 96100×75=72 m

i.e., When A covers 100 m, B covers 75 m and C covers 72 m

=> In a 100 m race, A beat C by (100-72)=28 m

4. The weights of three boys are in the ratio 4 : 5 : 6. If the sum of the weights of the heaviest and the lightest boy is 45 kg more than the weight of the third boy, what is the weight of the lightest boy?

A. 32 kg 
B. 36 kg 
C. 40 kg D. 44 kg 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Let the weights of the three boys be 4k, 5k and 6k respectively.
4k + 6k = 5k + 45
=> 5k = 45 => k = 9
Therefore the weight of the lightest boy
= 4k = 4(9) = 36 kg.

5. A man deposited Rs. 400 for 2 years. Rs.550 for 4 years and Rs.1200 for 6 years. He received Rs.1020 as the total simple interest. The rate of interest per annum is?

A. 8 % 
B. 10 % 
C. 15 % 
D. 20 %

Answer: Option B

6. ³√216400 + √280 + √322 = ?

A. 651 
B. 361 
C. 100 
D. 95 
E. 101

Answer: Option D

Solution:

³√216400 + √280 + √322 
= 60 + 16.5 + 18 = 94.5 = 95

7. Running at a speed of 60km/h a train passed through a 1.5 km long tunnel in 2 min. What is the length of the train?

A. 250m 
B. 500m 
C. 1000m 
D. 1500m

Answer: Option B

Solution:
Suppose length of the train be lm 

Time = Distance/speed

=> 1/30 = (l + 1500)/60000

Speed of the train = 60 km/h = 60 x 1000 = 60000m/h 

Length of tunnel = 1.5km = 1500m 

Time taken by train = 2min = (1/30)h 

L =500 

Hence the length of the train =500m

8. X and Y can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. X started the work alone and then after 4 days Y joined him till the completion of the work. How long did the work last?

A. 6 days 
B. 10 days 
C. 15 days 
D. 20 days

Answer: Option B

Solution:

Work done by X in 4 days = (1/20 * 4) = 1/5
Remaining work = (1 - 1/5) = 4/5
(X + Y)'s 1 day work = (1/20 + 1/12) = 2/15
Now, 2/15 work is done by X and Y in 1 day.
So, 4/5 work will be done by X and Y in (15/2 * 4/5) = 6 days.
Hence, total time taken = (6 + 4) = 10 days.

9. The height of two right circular cones are in the ratio 1:2 and their perimeters of their bases are in the ratio 3:4, the ratio of their volume is?

A. 3:8 
B. 9:16 
C. 9:32 
D. 9:64

Answer: Option C

10. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples

Answer: Option D

11. In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?

A. 810
B. 1440
C. 2880
D. 50400
E. 5760

Answer: Option D

Solution:

In the word 'CORPORATION', we treat the vowels OOAIO as one letter.

Thus, we have CRPRTN (OOAIO).

This has 7 (6 + 1) letters of which R occurs 2 times and the rest are different.

Number of ways arranging these letters = 7! = 2520.
2!
Now, 5 vowels in which O occurs 3 times and the rest are different, can be arranged

in 5! = 20 ways.
3!
 Required number of ways = (2520 x 20) = 50400.

12. A pump can fill a tank with water in 2 hours. Because of a leak, it took 2 hours to fill the tank. The leak can drain all the water of the tank in:

A. 4 1/3 hours
B. 7 hours
C. 8 hours
D. 14 hours

Answer: Option D

13. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

A. 1/3
B. 3/4
C. 7/19
D. 8/21
E. 9/21

Answer: Option A

14. Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together?

A. 4
B. 10
C. 15
D. 16

Answer: Option D

Solution:

L.C.M. of 2, 4, 6, 8, 10, 12 is 120.

So, the bells will toll together after every 120 seconds(2 minutes).

In 30 minutes, they will toll together 30/2 + 1 = 16 times.

15. 1397 x 1397 = ?

A. 1951609
B. 1981709
C. 18362619
D. 2031719
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

1397 x 1397 = (1397)2
= (1400 - 3)2
= (1400)2 + (3)2 - (2 x 1400 x 3)
= 1960000 + 9 - 8400
= 1960009 - 8400
= 1951609.



Xerox Reasoning Test Placement Papers

In this page, applicants can have a look for the reasoning test questions and answers and prepare well for the written test of Xerox recruitment test. We suggest the aspirants work hard to give the best result in the examination.

1. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes at the second place?

A. Mink 
B. Multiple 
C. Murder 
D. Multitude 
E. Music

Answer: Option B

Solution:

Mink, Multiple, Multitude, Murder, Music

2. PHOBIC : FEARFUL

A. finicky : thoughtful
B. cautious : emotional
C. envious : desiring
D. shy : familiar
E. asinine : silly

Answer: Option E

Solution:

To be phobic is to be extremely fearful; to be asinine is to be extremely silly.

3. Gardener : Trowel :: Seamstress : ?

A. Saw 
B. Scissors 
C. Sneakers 
D. Crowbar

Answer: Option B

Solution:

Second is the tool used by the first.

4. On what does Quinn rely in making her argument?

A. statistics
B. emotion
C. fairness
D. anecdotes
E. actualities

Answer: Option C

Solution:

Quinn discusses the fairness of changing the law and raising the age at which one can receive
a driver's license. Emotion (choice b) may be involved, but the argument relies on the fairness
issue.

5. Here are some numbers translated from an artificial language 743 means Mangoes are good 657 means Eat good food 934 means Mangoes are rip Which digit means ripe in that language?

A. 5
B. 4
C. 9
D. 7 

Answer: Option C

Solution :

743 means Mangoes are good ----- (I) 657 means Eat good food ----- (II) 934 means Mangoes are rip----- (III) From (I) and (II) 7means good From (I) and (III) 4means Mangoes 3 means are 9means ripe

6. Assertion (A) : A little gap is left between iron rails.
Reason (R) : Iron expands in summer. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  A 

7. Pointing to a boy in the photograph Reena said, "He is the only son of the only child of my grandfather." How Reena is related to that boy?

A. Mother
B. Sister
C. Aunt
D. Cannot be determined

Answer: Option B

Solution:

The boy in the photograph is the only son of Reena's grandfather's only son; i.e., the boy is the only son of Reena's father. Hence, the boy is the brother of Reena or Reena is the sister of the boy.

8. Statements:
The government has recently fixed the fees for professional courses offered by the unaided institutions which are much lower than the fees charged last year.
The parents of the aspiring students launched a severe agitation last year protesting against the high fees charged by the unaided institutions.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect
B. Statement II is the cause and statement I is its effect
C. Both the statements I and II are independent causes
D. Both the statements I and II are effects of independent causes
E. Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: Option B

Solution:

The parents’ protest against high fees being charged by the institutions led the government to interfere and fix the fees at a more affordable level.

9. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Kanpur 
B. Allahabad 
C. Varanasi 
D. Mathura 
E. Haridwar

Answer: Option D

Solution:

All except Mathura are cities situated on the banks of Ganga river.

10. In a certain code language, if the word MISTERY is coded as ZLFGREL, then how is the word PURSUE coded in that language ?

A. KFIHFV 
B. CHFEIR 
C. CHEFHR 
D. CHEGIR 
E. CHIRVS

Answer: Option C

Solution:

Word :   M   Y   S   T   E   R   Y Pattern : To each of these letters their corresponding letters from the other half is given.
Code :  Z   L   F   G   R   E   L Similarly, the code for PURSUE is CHEFHR.

11. Reva: Using extraneous incentives to get teenagers to change their attitude toward school and schoolwork wonít work. Take the program in West Virginia, for instance, where they tried to reduce their dropout rate by revoking the driving licenses of kids who left school. The program failed miserably.
Anne: Itís true that the West Virginia program failed, but many schools have devised incentive programs that have been very successful in improving attendance and reducing discipline problems. According to Anne, the weak point in Revaís claim is that it

A. fails to consider the possibility that the majority of potential dropouts in West Virginia do not have driving licenses
B. doesnít provide any exact figures for the dropout rate in West Virginia before and during the program
C. ignores a substantial body of evidence showing that parents and employers have been using extrinsic incentives with positive results for years
D. assumes that a positive incentiveóa prize or a rewardówill be no more effective than a negative incentive, like the revoking of a driving license
E. is based on a single example, the incentive program in West Virginia, which may not be typical

Answer: Option E

12. What will be the total weight of 10 poles each of the same weight?

I. One-fourth of the weight of a pole is 5 kilometers.
II. The total weight of three poles is 20 kilometers more than the total weight of two poles.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option C

Solution:

From I, we find that weight of one pole is (5 * 4) = 20 kg and so the weight of 10 poles is 200 kg. Thus, I alone is sufficient. 
From II, we have : (weight of 3 poles - weight of 2 poles) = 20 kg or weight of one pole = 20 kg. 
So, weight of 10 poles = 200 kg. 
Thus, II alone is also sufficient.

Following are the criteria for selection of officers in an organisation.

The candidate must:
(i) have passed HSC examination in first class with at least 60% marks.
(ii) have passed graduation degree in any discipline with at least 55% marks.
(iii) have completed a certificate/diploma/degree course in Computer Science.
(iv) be not less than 21 years and not more than 30 years of age as on 1.7.2008.

If a candidate satisfies all the above-mentioned criteria except:
(a) at (ii) above but is a post-graduate, case may be referred to the Executive Director (ED).
(b) at (iii) above but has studied Computer Science as one of subjects of curriculum, case may be referred to the Vice President (VP).

In each of the questions below, information of one candidate is given. You have to take one of the following five decisions based on the  
information provided and the criteria and conditions given above. You are not to assume anything other than the information provided in each  
question. All these cases are given to you as on 1.7.2008.

13. Shamika Gupta is a Science graduate passed in 2006 with 47% at the age of 22 years. She had scored 64% marks in HSC. She has also passed M.Sc. with 58% marks. She has done a certificate course in computers.

A. if the case is to be referred to Executive Head.
B. if the case is to be referred to Vice President. 
C. if the candidate is to be selected.
D. if the information is inadequate to take a decision.  
E. if the candidate is not to be selected. 

Answer: Option D

14. A girl leaves from her home. She first walks 30 m in the North-west direction and then 30 m in South-west direction. Next, she walks 30 m in South-east direction. Finally, she turns towards her house. In which direction is she moving?

A. North-east 
B. North-west 
C. South-east 
D. South-west 
E. None of these

Answer: Option A

15. contract

A. agreement
B. document
C. written
D. attorney

Answer: Option A

Solution:

An agreement is necessary to have a contract. A contract may appear on a document (choice b), but it is not required. A contract may be oral as well as written, so choice c is not essential. A contract can be made without an attorney (choice d).



Xerox English Test Model Papers

Aspirants can check the latest English Test Model papers for the preparation of the Xerox Written test. Candidates can practice these questions and answers to get placed in the Xerox Organization.

1. He teaches us Grammar.

A. Grammar is being taught us by him.
B. We are taught Grammar by him.
C. Grammar is taught to us by him.
D. We are being taught Grammar by him.

Answer: Option B

Solution:

We are taught Grammar by him.

2. Our school team has had many able captains, but in my opinion, the 
was James. (able)

A. able
B. ablest 
C. abliest
D. ablesst 

Answer: Option B

Solution:

ablest 

3. ADAPTABLE

A. Adoptable
B. Flexible
C. Yielding
D. Rigid

Answer: Option D

4. Two of my classmates come from ________ Germany.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: D

Solution:

no article

5. solve as per the direction given above

A. The thief broke in the
B. house at the
C. dead of night
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

The thief broke into the

6. To turn the tables :

A. To defeat
B. To oppose
C. To create chaos
D. To change the sorry scheme

Answer: Option D

Solution:

To change the sorry scheme

7. It was lucky ______ they were around.

A. that
B. what
C. which
D. whether

Answer: Option A

Solution:

that

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Dog
B. Horse
C. Goat
D. Cat
E. Fox

Answer: Option E

Solution:

All except Fox are domestic animals, while fox is a wild animal.

9. She is hopeful _____ getting that job.

A. of
B. at
C. over
D. by

Answer: Option A

Solution:

of

10. Though he dialled frequently
P : on telephone
Q : my brother could not contact me
R : and had left no information
S : as I had gone out of office
The Proper sequence should be:

A. QPRS
B. SQRP
C. QPSR
D. SPQR

Answer: Option C

11.This article tries to......... us with problems of nations so that we help them more effectively.

A. acquaint
B. enable
C. convince
D. allow

Answer: Option A

Solution:

acquaint

12. find correct spelling :

A. Dammagee
B. Damagee
C. Dammage
D. Damage

Answer: Option D

Solution:

Damage

13. He did not/ and could not have/ understood/ the full facts of the case.

A. He did not
B. and could not have
C. understood
D. the full facts of the case.

Answer: Option A

Solution:

Add ëunderstandí after ëdid notí,

14. A remedy for all diseases

A. Marvel
B. Panacea
C. Recompense
D. Stoic

Answer: Option B

Solution:

Panacea

15. ECSTATIC

A. Animated
B. Bewildered
C. Enraptured
D. Illful

Answer: Option A

Xerox Placement Papers PDF Download: Click Here


In above article, candidates can check out the Xerox Placement papers along with Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. For all IT Companies placement papers candidates can refer our site www.allindiajobs.in. For more updated information, aspirants can stay tuned to our site.