Xchanging Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Xchanging Placement Papers
Xchanging Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you in search of the Xchanging placement Papers? you are in the right place. In this article, we have provided the information about Xchanging Placement Papers for conducting practice sessions. By practicing these placement papers aspirants can easily perform well in the Xchanging recruitment exam. We have also provided the sample papers and also test pattern for the Xchanging Company. Practice these Model papers which will be helpful to get placed in the Xchanging Company.


Xchanging Placement Papers

In this section, we had given the Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Questions and answers with detailed solutions. Candidates should practice these practice tests to enhance their skills. The sample questions are taken from the old placement papers of the Xchanging Company. To crack the current job vacancies, candidates can practice these model papers and improve their performance in the weakened areas. Contenders who had a passion to work with the Xchanging company they can fulfill their dream of this golden opportunity. 

You can also check: Interview Questions

Candidates can check the Xchanging Questions and Answers of Aptitude, Reasoning & English Test which have been given in a PDF Format with a below-provided link. To get hired in this Xchanging Company recruitment test, aspirants should practice these placement papers regularly. By practicing these questions, contenders can check their capability of getting marks in the online written test of Xchanging recruitment. For more updated information applicants can bookmark our site www.allindiajobs.in.



Xchanging Aptitude Test Sample Papers

Contenders who are getting prepare for the written test can practice this aptitude test and crack the Xchanging recruitment exam. practice these questions and answers which are provided with solutions.


1. A merchant sold his goods for Rs. 75 at a profit percent equal to C.P. The C.P was:



A. Rs. 40 

B. Rs. 50 

C. Rs. 60 

D. Rs. 70



Answer: Option B

Solution:

Let C.P = Rs. X 

 X + X% of X = 75

 X2 + 100 X – 7500 = 0 Or (X+ 150) (X - 50) = 0 

 X = 50 (neglecting X= - 150)

2. A train 700 m long is running at the speed of 72km per hour if it crosses a tunnel in 1 minute. Then the length of the tunnel is:

A. 500m 
B. 550m 
C. 600m 
D. 700m

Answer: Option A

Solution:

Speed = (72 × 5/18 ) m/sec = 20 m/sec 
Length of tunnel = x meters 
(700+x)/60 = 20 
=> 700 + x = 1200 or x = 500 m

3. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C :

A. 20 m
B. 15 m
C. 10 m
D. 25 m

Answer: Option A

Solution :

"A can give B 10 m". 
=> In a 100 m race, while A starts from the starting point, B starts 10 meters ahead from the same starting point at the same time. 

"A can give C 28 m"
=> In a 100 m race, while A starts from the starting point, C starts 28 meters ahead from the same starting point at the same time. 

i.e., in a 100-10=90 m race, B can give C 28-10=18 m

=> In a 100 m race, B can give C1890×100 = 20 m

4. Two numbers are in the ratio 3:5. If 9 is subtracted from each, the new numbers are in the ratio 12:23. The smaller number is:

A. 27 
B. 33 
C. 49 
D. 55

Answer: Option B

Solution:

Let the numbers be 3x and 5x. 
Then, (3x - 9)/(5x - 9) = 12/23
9x = 99 => x = 11
The smallest number = 3 * 11 = 33.

5. A borrows Rs.800 at the rate of 12 % per annum. Simple interest and B borrows Rs.910 at the rate of 10 % per annum simple interest. In how many years will their amounts at debts be equal?

A. 18 years 
B. 20years 
C. 22 years 
D. 24 years

Answer: Option C

Solution:

Let the required time be x years. 

Then 800 + 800 x 12/100 × x = 910 + 910 x 10/100 × x 

=> (96x -91 x) = 110 

=> 5x =110 

=> x =22

6. 31.2 * 14.5 * 9.6 = ?

A. 4334.04 
B. 4243.04 
C. 4343.04 
D. 4433.04 
E. 4134.04

Answer: Option C

Solution:

? = 4343.04

7. In a 500m race, B starts 45m ahead of A, But A wins the race while B is Still 35m behind. What is the ratio of the speeds of A to B Assuming that both start at the same time?

A. 25:21 
B. 25:20 
C. 5:3 
D. 5:7

Answer: Option A

Solution:

Here, Time is constant 

Hence, Speed X distance 

Distance covered by A = 500m 

Distance covered by B = 500 - (45+35) 

=500 – (80) = 420 

Required Ratio = 500:420 = 25 : 21

8. A can do a piece of work in 4 hours; B and C together can do it in 3 hours, which A and C together can do it in 2 hours. How long will B alone take to do it?

A. 8 hours 
B. 10 hours 
C. 12 hours 
D. 24 hours

Answer: Option C

Solution:

A's 1 hour work = 1/4;
(B + C)'s 1 hour work = 1/3;
(A + C)'s 1 hour work = 1/2
(A + B + C)'s 1 hour work = (1/4 + 1/3) = 7/12
B's 1 hour work = (7/12 + 1/2) = 1/12
B alone will take 12 hours to do the work.

9. If the volumes of two cubes are in the ratio 8: 1, the ratio of their edges is

A. 8: 1 
B. 2√2 : 1 
C. 2 : 1 
D. None of these

Answer: Option C

Solution:

Volumes be 8x3 and x3 
2x and x respectively 
Therefore, Ratio of their edges = 2 : 1

10. The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

A. 16 cm
B. 18 cm
C. 24 cm
D. Data inadequate
E. None of these

Answer: Option B

11. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A. Rs. 4991
B. Rs. 5991
C. Rs. 6001
D. Rs. 6991

Answer: Option A

Solution:

Total sale for 5 months = Rs. (6435 + 6927 + 6855 + 7230 + 6562) = Rs. 34009.

 Required sale = Rs. [ (6500 x 6) - 34009 ]

   = Rs. (39000 - 34009)

   = Rs. 4991.

12. A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

A. 2 : 1
B. 3 : 2
C. 8 : 3
D. Cannot be determined
E. None of these

Answer: Option C

13. There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

A. Rs. 2160
B. Rs. 3120
C. Rs. 3972
D. Rs. 6240
E. None of these

Answer: Option C

14. A rectangle carpet has an area of 120 square metres and a perimeter of 46 m. The length of its diagonal is: 

A.  11 m
B.  12 m
C.  13 m
D.  17 m

Answer: Option D

15. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

A. 10
B. 20
C. 21
D. 25

Answer: Option C




Xchanging Reasoning Test Placement Papers

In this page, we have provided the reasoning test questions and answers with a detailed solution. By practicing these questions candidates can perform well in the Xchanging written exam.



1. VERVE : ENTHUSIASM



A. loyalty : duplicity

B. devotion : reverence

C. intensity : color

D. eminence : anonymity

E. generosity : elation


Answer: Option B

Solution:

Verve and enthusiasm are synonyms; devotion and reverence are synonyms.

2. 84 78 72 66 60 54 48

A. 44 34
B. 42 36
C. 42 32
D. 40 34
E. 38 32

Answer: Option B

Solution:

In this simple subtraction series, each number is 6 less than the previous number.

3. Here are some words translated from an artificial language Granamelke means big tree pinimelke means little tree melkehoon means tree house
Which word could mean "big house"?

A. granahoon
B. granahoon
C. pinihoon
D. melkegrana 

Answer: Option A

Solution :

Granamelke means big tree ----------- (I) Pinimelke means little tree----------- (II) Melkehoon means tree house---------- (III) From (I) and (II) Grana means big Melkemeans tree pini means little From (II) and (III) 

Hoonmeans hous Therefore, granahoon means big hous

4. In the last month the company decided to increase the cost of its mixer by 10%. What is the present price of the mixer?

I. The cost of mixer and juicer together was Rs. 2850 a month ago.
II. The amount of 10% increase on the mixer comes to Rs.220.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option B

Solution:

The present price of the mixer can be calculated from statement II as follows: 
Let the earlier price be Rs.x. 
Then, 10% of x = 220 or x = 2200. 
Present price = Rs(2200 + 220) = Rs.2420. 
So, only II is needed.

5. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Sentence    2. Chapter    3. Letter    4. Book    5. Word    6. Paragraph

A. 4, 2, 1, 6, 5, 3
B. 4, 2, 6, 1, 5, 3
C. 4, 6, 1, 2, 3, 5
D. 4, 6, 2, 5, 1, 3

Answer: Option B


6. In the following series of numbers, find out how many times, 1, 3 and 7 have appeared together, 7 being in the middle and 1 and 3 on either side of 7 ?
2  9  7  3  1  7  3  7  7  1  3  3  1  7  3  8  5  7  1  3  7  7  1  7  3  9  0  6 

A. 3
B. 4
C. 5
D. More than 5
E. None of these
Answer: Option A

7. Assertion (A) : Tamil Nadu gets most of the rainfall in winter.
Reason (R) : Tamil Nadu gets rainfall from retreating monsoons. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  A
8. 28, 33, 31, 36, ?, 39

A. 32
B. 34
C. 38
D. 40

Answer: Option B

Solution:

The pattern is + 5, - 2, + 5, - 2,.....

So, missing term = 36 - 2 = 34.

9. In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn't the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners. This paragraph best supports the statement that

A. low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.
B. ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.
C. ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.
D. low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.
E. consumers are fickle and it is impossible to please them

Answer: Option C

Solution:

This choice is supported as the best answer because the paragraph indicates that low-fat ice cream was once an unpopular item, but now, because consumers are more health conscious and because there is a wider array of tasty low-fat foods, low-fat ice cream is a profitable item for ice cream store owners. There is no indication that choices a, b, d,or e are true based on the information given.

10. Hooke : Cells :: Mulder : ?

A. Carbohydrates 
B. Minerals 
C. Vitamins 
D. Proteins

Answer: Option D

Solution:

Hooke discovered the cells. Similarly, Mulder discovered the proteins.

11. cage

A. enclosure
B. prisoner
C. animal
D. zoo

Answer: Option A

Solution:

A cage is meant to keep something surrounded, so enclosure is the essential element. A prisoner (choice b) or an animal (choice c) are two things that may be kept in cages, among many other things. A zoo (choice d) is only one place that has cages.

12. A's son B is married with C whose sister D is married to E the brother of B. How D is related to A?

A. Sister
B. Daughter's-in-law
C. Sister-in-law
D. Cousin

Answer: Option B

Solution:

Since E is the brother of B

Therefore, A is the father of E

but D is the wife of E.

Hence, D is the daughter-in-law of A.

13. BYW, DUX, FQY, ?

A. HZM
B. HCZ
C. HMZ
D. HZC

Answer: Option C 

Solution: 

The first letter moves two steps forward. The second letter moves 4 steps backward. The third letter moves one step forward. 

14. Fact 1. All drink mixes are beverages.
Fact 2. All beverages are drinkable.
Fact 3. Some beverages are red.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?

I. Some drink mixes are red.
II. All beverages are drink mixes.
III. All red drink mixes are drinkable.

A. I and II only
B. II only
C. I and III only
D. III only
E. None of the statements is a known fact.

Answer: Option D

15. Statement: The campaign of 'Keep your city clean' started by the Civil Council did not evoke any response from the citizens.
Assumptions:
I. People do not desire to keep their city clean.
II. The Civil Council has failed in its campaign.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option E

Solution:

According to the statement, the campaign did not get any response from citizens. This means that people are not interested in keeping the city clean and  the campaign has failed. So, both I and II are implicit.






Xchanging English Test Model Papers

Have a look at this practice test on English for Xchanging Recruitment and get an accurate anatomy of your performance in the sample questions. If your performance is bad then no need to worry. Come back again and attempt these sample questions until you score the most.



1. I was surprised to see that he had been beaten black and blue.



A. It surprised me to see that he had been beaten black and blue.

B. It was surprising that he had been beaten black and blue.

C. That he had been beaten black and blue was surprising.

D. I was surprised to see he had been beaten black and blue.



Answer: Option A

Solution:

It surprised me to see that he had been beaten black and blue.

2. That was easy enough to do, but this is than you think. (difficult)

A. most difficult
B. more difficult
C. difficults
D. difficulty

Answer: Option B

Solution:

more difficult

3. VANITY

A. Pride
B. Humility
C. Conceit
D. Ostentatious

Answer: Option B

4. My boyfriend is ________ actor.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: B

Solution:

an

5. solve as per the direction given above

A. The long-awaited moment at last came,
B. and we set out for the station
C. as merry a band of children as I have ever seen before or since.
D. No error.

Answer: Option C

Solution:

as merry a band of children as I have ever seen since or before

6. To give/get the bird :

A. To get the awaited
B. To have good luck
C. To send away
D. To get the impossible

Answer: Option C

Solution:

To send away

7. My grandfather rears ______ chickens. However, he does not rear ______ ducks.

A. a few, less
B. a lot of, many
C. a large number of, much
D. several, a small amount of

Answer: Option B

Solution:

a lot of, many

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Flute
B. Guitar
C. Sitar
D. Violin
E. Veena

Answer: Option A

Solution:

All except Flute are string instruments.

9. The climate is perfect _____ growing fruits like pineapples and bananas.

A. at
B. for
C. to
D. in

Answer: Option B

Solution:

for

10. I was
P : and stay fro few days in Delhi
Q : when my father told me
R : very excited
S : that I could go with him
The Proper sequence should be:

A. PQRS
B. RQSP
C. QRSP
D. SPQR

Answer: Option B

11. It was ..... hot that day and the cable suffered the brunt of the heat.

A. acceptable
B. unfailingly
C. unbelievably
D. treacherously

Answer: Option C

Solution:

unbelievably

12. find correct spelling :

A. Satiellite
B. Satellite
C. Satelite
D. Satillite

Answer: Option B

Solution:

Satellite

13. He lay the watch on the table/ and then forgot all about it/ when he went out./ No error

A. He lay the watch on the table
B. and then forgot all about it
C. when he went out.
D. No error

Answer: Option A

Solution:

 say ëlaidí for ëlayí

14. A voice loud enough to be heard

A. Applaudable
B. Oral
C. Audible
D. Laudable

Answer: Option C

Solution:

Audible

15. INEXPLICABLE

A. Confusing
B. Uccountable
C. Chaotic
D. Unconnected

Answer: Option B

Xchanging Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the above given information about Xchanging Placement Papers PDF Download is useful for the contenders who are preparing for the Xchanging recruitment exam. For more updates, candidates can bookmark our site All India Jobs. To know more information about placement papers of all IT Companies candidates can check our website daily.