Xavient Software Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Xavient Software Placement Papers
Xavient Software Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are looking for Xavient Software Placement Papers they are in correct place and they can download them. The Xavient Software Placement Papers are useful for candidates while preparing for the Xavient Software Placement Online Test. Contenders have to be aware of the Xavient Software Test Pattern and Model Papers before appearing for the recruitment test. Read the complete article to know the more updated information about Xavient Software Placement Papers.





Xavient Software Placement Papers

In this page, Xavient Software Model Papers are designed carefully to support the job seekers. Candidates have to practice Xavient Software Placement Papers so that contenders will get a clear idea about Xavient Software Test Pattern. By preparing according to the Xavient Software placement Papers it helps applicants to analyze their performance level comparable to selection test conducted by Xavient Software Company. The analysis will be helpful for the aspirants to identify their areas of strengths & weaknesses to enhance their performance and it helps to crack the Xavient Software placement tests.

You can also check: Interview Questions

To get qualify in Xavient Software Online written test, preparation plays the crucial role. To crack a job in Xavient Software, candidates have to know the Xavient Software Test pattern and model questions. As we know that Xavient Software is one of the leading Company. Here, we included the Xavient Software Placement papers and make easy for your preparation to get select in Xavient Software Recruitment. Keep on visiting our All India Jobs frequently for latest fresh updates.


Xavient Software Aptitude Test Sample Papers

Candidates can check out the latest aptitude questions and answers along with the solution in the given article. We suggest the aspirants do practice these questions to get success in the Xavient software recruitment.


1. Two goods trains each 500 m long are running in opposite directions on parallel tracks. Their speeds are 45 km/hr and 30 km/hr respectively. Find the time taken by the slower train to pass the driver of the faster one?



A. 12 sec 

B. 24 sec 
C. 48 sec 
D. 60 sec

Answer: Option C

Solution:

Relative speed = 45 + 30 = 75 km/hr.
75 * 5/18 = 125/6 m/sec.
Distance covered = 500 + 500 = 1000 m.
Required time = 1000 * 6/125 = 48 sec. 

2. Aloke bought 25kg of rice at the rate of Rs. 6 per kg and 35 kg of rice at the rate of Rs. 7 per kg. He mixed the two and sold the mixture at the rate of Rs. 6.75 per kg. What was his gain or loss on the transaction?

A. Rs. 16 gain 
B. Rs. 16 loss
C. Rs. 20 gain 
D. None of these

Answer: Option D

Solution:

C.P of 60 kg mix = Rs. (25 × 6 + 35 × 7) = Rs. 395 

S.P of 60 kg mix = Rs. (60 × 6.75) = Rs. 405 

Gain = Rs. (405 - 395) = Rs. 10

3. A runs 1 2⁄3 times as fast as B. If A gives B a start of 80 m, how far must the winning post be so that A and B might reach it at the same time?

A. 200 m
B. 270 m
C. 300 m
D. 160 m

Answer: Option A

Solution:

Speed of A : Speed of B = 5⁄3 : 1 = 5 : 3

i.e., In a race of 5 m, A runs 5 m and B runs 3 m

i.e., A gains 2 m over B in a race of 5 m

=> A gains 80 m over B in a race of 52×80 = 200 m

Hence, winning point should be 200 m away from the starting point.

4. Find the mean proportional of the following pairs of numbers 6 and 24.

A. 8 
B. 12 
C. 16 
D. 18 
E. None of these

Answer: Option B

5. A lent Rs. 600 to B for 2 years and Rs. 150 to c for 4 years and receive as together from both Rs. 90 as simple interest. The rate of interest is:

A. 4% 
B. 5% 
C. 10% 
D. 12%

Answer: Option B

Solution:

Rate = x % per annum = 90 

(or) 18x = 90 

or x = 5

6. 5 * 5 ÷ 5 + 5 ÷ 5 = ?

A. 3 
B. 2 
C. 4 
D. 6 
E. 9

Answer: Option D

Solution:

(5 * 5)/5 + 1/5 * 5 = 5 + 1 = 6

7. A train is moving at a speed of 180 km/hr. It's speed is

A. 5m/sec 
B. 30m/sec 
C. 40m/sec 
D. 50m/sec

Answer: Option D

Solution:

180km/hr = (180 x 5/18)m/sec = 50sec

8. 10 men and 15 women together can complete a work in 6 days. It takes 100 days for one man alone to complete the same work. How many days will be required for one woman alone to complete the same work?

A. 90 
B. 125 
C. 145 
D. 150 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

1 man's 1 day work = 1/100
(10 men + 15 women)'s 1 day work = 1/6
15 women's 1 day work = (1/6 - 10/100) = 1/15
1 woman's 1 day work = 1/225
 1 woman alone can complete the work in 225 days.

9. The diameters of two spheres are in the ratio 1:2 what is the ratio of their surface area?

A. 1:2 
B. 1:4 
C. 2:1 
D. 4:1

Answer: Option B



10. What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit's digit?



A. 1

B. 14
C. 20
D. 21

Answer: Option C


11. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

A. 210
B. 1050
C. 25200
D. 21400
E. None of these

Answer: Option C


12. Two pipes A and B can fill a cistern in 37 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:

A. 5 min.
B. 9 min.
C. 10 min.
D. 15 min.

Answer: Option B

13. What is the probability of getting a sum 9 from two throws of a dice?

A. 1/6
B. 1/8
C. 1/9
D. 1/12

Answer: Option C

14. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

A. 4
B. 5
C. 6
D. 8

Answer: Option A

Solution:

N = H.C.F. of (4665 - 1305), (6905 - 4665) and (6905 - 1305)

  = H.C.F. of 3360, 2240 and 5600 = 1120.

Sum of digits in N = ( 1 + 1 + 2 + 0 ) = 4


15. How many of the following numbers are divisible by 132 ?
264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

Answer: Option A

Solution:

132 = 4 x 3 x 11

So, if the number divisible by all the three number 4, 3 and 11, then the number is divisible by 132 also.

264  11,3,4 (/)

396  11,3,4 (/)

462  11,3 (X)

792  11,3,4 (/)

968  11,4 (X)

2178  11,3 (X)

5184  3,4 (X)

6336  11,3,4 (/)

Therefore the following numbers are divisible by 132 : 264, 396, 792 and 6336.
Required number of number = 4.



Advertisements


Xavient Software Reasoning Test Placement Papers

Do practice these Xavient Software reasoning test questions and answers which will be helpful as the mock test for the Xavient Software recruitment test. Keep on practicing these questions for the best output in the Xavient Software written exam.

1. Shaun ______ me that the road could be dangerous. So, I drove carefully.




A. was informed

B. had informed

C. have informed
D. are informed

Answer: Option B

Solution:

had informed

2. DILIGENT

A. Progressive
B. Brilliant
C. Inventive
D. Hard-working

Answer: Option D

3. That which cannot be read

A. Ineligible
B. Incorrigible
C. Negligible
D. Illegible

Answer: Option D

Solution:

Illegible

4. He as well as you/ is tired of this long/ and troublesome affair./No error

A. He as well as you
B. is tired of this long
C. and troublesome affair.
D. No error

Answer: Option D

Solution:

No error

5. find correct spelling :

A. Ofspring
B. Offspring
C. Offsprning
D. Offspringe

Answer: Option B

Solution:

Offspring

6. After a recent mild paralytic attack, his movements are ....... restricted, otherwise he is still very active.

A. slightly
B. entirely
C. nowhere
D. not

Answer: Option A

Solution:

slightly

7. I don't remember
P : I saw a man dying in front of a hospital
Q : but when I left lucknow in 1984
R : hit apparently by a fast moving car
S : the exact date
The Proper sequence should be:

A. SQRP
B. SQPR
C. QRPS
D. SPRQ

Answer: Option B

8. You might get hurt if you jumped _____ from that height.

A. on
B. in
C. out
D. down

Answer: Option D

Solution:

down

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Football
B. Volleyball
C. Cricket
D. Chess
E. Hockey

Answer: Option D

Solution:

All except Chess are outdoor games.

10. The news ______ the General has been captured is true.

A. that
B. how
C. what
D. which

Answer: Option A

Solution:

that

11. To worship the rising sun :

A. To honour a man who is coming into office
B. To honour to promising people
C. To indulge in flattery
D. To welcome the coming events 

Answer: Option A

Solution:

To honour a man who is coming into office

12. solve as per the direction given above

A. Arun's parents died when he was young and
B. he looked after his aunt
C. who had no children.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

he was looked after by his aunt

13. We ate ________ wonderful meal yesterday.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: A

Solution:

a

14. FAMILIAR

A. Unpleasant
B. Dangerous
C. Friendly
D. Strange

Answer: Option D

15. No other land animal is as ........ as the elephant.

A. big
B. bigger
C. biggest
D. none

Answer: Option A

Solution:

big



Advertisements



Xavient Software English Test Model Papers

In this page, we have uploaded the latest English test Model Papers Questions And Answers along with a detailed solution. We recommend the candidates prepare well for the Xavient Software by practicing these questions given below.



1. A river always has


A. Delta

B. Tributaries
C. Boats
D. Banks
E. Fishes

Answer: Option D
2. Select the correct alternative from given choices. Which of the following symbol should replace question mark (?) in the given expression in order to make the statements 'K > O' and 'N = Q' definitely follow?
K > M = N ? O = P = Q

A. > 
B. = 
C. = 
D. None of these

Answer: Option B

Solution:

By replacing question mark with '=' symbol. We get,
K > M = N = O = P = Q.
From the above 'K > O' and 'N = Q' definitely follow.

3. Statement: Safety and health practices in many Indian companies are well below the international standards.
Assumptions:
I. International standards of health and safety are ideal and unrealistic.
II. Indian organizations do not consider safety and health management as their prime social responsibility.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B

Solution:

The statement talks about the safety and health practices in Indian companies being far below international standards. It is clearly a criticism of Indian  
organizations not paying considerable attention to these aspects. So, II is 
implicit. The international standards demand perfection and are, in no way, non- achievable. So, I is not implicit.

4. Statements: Although we have rating agencies like Crisil, ICRA, there is demand to have a separate rating agency for IT companies to protect  
investors.
Conclusions:
I. Assessment of financial worth of IT companies calls for separate set of skills, insight and competencies.
II. Now the investors investing in IT companies will get protection of their investment.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

The need for separate rating agency for IT companies clearly indicates that such assessment requires a separate set of skills. So, I follows.  However, the statement indicates only the need or demand and neither the future course of action nor its after-effects can be judged. So, II does  not follow.

5. Statement: Should India become a permanent member of UN's Security Council?
Arguments:
I. Yes. India has emerged as a country which loves peace and amity.
II. No. Let us first solve problems of our own people like poverty, malnutrition.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option A

Solution:

A peace-loving nation like India can well join an international forum which seeks to bring different nations on friendly terms with each other. So, argument I  
holds strong. Argument II highlights a different aspect. The internal problems of a nation should not debar it from strengthening international ties. So,  
argument II is vague.

6. Select the most appropriate alternative as the answer.: While you board a train at the station, you find a suitcase beneath your seat. You would :
A. report the matter to the police.
B. open up the suitcase to look through its contents.
C. try to find out the address of the owner from the paper etc. in the suitcase.
D. finding no one to claim it, take it into the own possession.
Answer: Option A 

7. 6, 17, 39, 72, ?

A. 83
B. 94
C. 116
D. 127

Answer: Option C

Solution:

The pattern is + 11, + 22, + 33, ..... So, missing term = 72 + 44 = 116.


8. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 48 245 182 26 99 542 378 297
Step I: 542 48 245 182 26 99 378 297
Step II: 542 248 245 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 245 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 245 182 99
Step V: 542 26 378 48 297 99 245 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

How many steps will be required to get the final output from the following input?
Input: 39 88 162 450 386 72 29

A. 2 
B. 3 
C. 4 
D. 6 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

From the last step it is clear that there are two alternating series of numbers. One in descending order and the other in ascending order. When we go through input to step I, we find that the largest number because the first and remaining numbers shift rightward. In the next step the smallest number becomes the second and the rest shift rightward. These two steps continue alternately untill the two alternate series are formed.
Input: 39 88 162 450 386 72 29
Step I: 450 39 88 162 386 72 29
Step II: 450 29 39 88 162 386 72
Step III: 450 29 386 39 88 162 72
Step IV: 450 29 386 39 162 88 72
Step V: 450 29 386 39 162 72 88
9. If the position of the first and the sixth digits of the sequence of numbers 8  9  0  3 2  1  4  6  7  5 are interchanged, the second and the seventh and so on. which number would be seventh from the right end?
A. 2
B. 6
C. 7
D. 8
E. 9
Answer: Option C

10. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?

A. 7
B. 10
C. 12
D. 13

Answer: Option B

Solution:

This is a simple alternating addition and subtraction series. In the first pattern, 3 is added; in the second, 2 is subtracted.

11. 6P1 : 5Y2 :: 6J3: __

A. 6L4 
B. 9K4 
C. 9W4 
D. 4L6 
E. 8I1

Answer: Option C

Solution:

6P1 : 5Y2 :: 6J3: __
P is the 16th letter and 16 is (Y)2 The value is written in the reverse order.
Next number to 4 is 5 and (5)2 = 25 Y.
The digits is 25 are written in reverse order.
Similarly, 62 = 36 => 6J3 and 9W4 is the next term.

12. In the following given below, certain symbols are used with the following meanings:
'P$Q' means 'P is neither equal to nor smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P*Q' means 'P is neither greater nor smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is not greater than Q'.

Statements: M # K, K * D, D @ P
Conclusions: I. M @ P   II. M * P

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D

Solution:

M < K -- (i); K = D -- (ii); D ≤ P -- (iii)
Combining all the equations, we get:
P ≥ D = K > M => p > M. Hence, conclusion I (M ≤ P) and conclusion II (M = P) are not true.

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Probation 2. Interview 3. Selection
4. Appointment 5. Advertisement 6. Application

A. 5, 6, 3, 2, 4, 1
B. 5, 6, 4, 2, 3, 1
C. 5, 6, 2, 3, 4, 1
D. 6, 5, 4, 2, 3, 1

Answer: Option C

Solution:

The correct order is :

Advertisement Application Interview Selection

Appointment Probation
5 6 2 3 4 1

14. A four-person crew from Classic Colors is painting Mr. Field’s house. Michael is painting the front of the house. Ross is in the alley behind the house painting the back. Jed is painting the window frames on the north side, Shawn is on the south. If Michael switches places with Jed, and Jed then switches places with Shawn, where is Shawn?

A. in the alley behind the house
B. on the north side of the house
C. in front of the house
D. on the south side of the house

Answer: Option C

Solution:

After all the switches were made, Shawn is in front of the house. Ross is in the alley behind the house, Michael is on the north side, and Jed is on the south.

15. LXF, MTJ, NPN, OLR, ?

A. PHV
B. PIU
C. PJW
D. PKX

Answer: Option A 

Solution: 

The first letter moves one step forward. The second letter moves four steps backward. The third letter moves four steps forward. 

Xavient Software Placement Papers PDF Download: Click Here


For all our viewers, we have updated the latest information of Xavient Software placement papers with Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. For all the IT Companies placement papers information candidates can bookmark our site All India Jobs for all the latest updates.