WNS Global Services Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

WNS Global Services Placement Papers

WNS Global Services Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are planning to get placed in WNS Global Services Company is provided with some good news. For every interview, preparation plays the most important role, for that candidates. Candidates have to prepare hard by using WNS Global Services Placement papers, Solved Question Papers and WNS Global Services Test Pattern are provided below. For the sake of candidates  All India Jobs is providing WNS Global Services Placements papers and WNS Global Services Recruitment in this post.

WNS Global Services Placement Papers

Candidates in search of WNS Global Services Placement papers, This is the right place to get your WNS Global Services Placement papers, WNS Global Services Solved Papers, WNS Global Services Interview Questions, and Model papers. Contenders can practice these placement papers to get a high score and can get qualify in the written test. In WNS Global Services placement Papers, you will get to know the test pattern and time management. By these Placement papers, you will get an idea about the WNS Global Services Exam pattern and it becomes easy to prepare. These Placement Papers will be helping you to get a place in WNS Global Services organization.

You can also check: Interview Questions

Practice the WNS Global Services Test Pattern, placement papers and interview questions of WNS Global Services and find out how much you will score before you attend for your next level of interview and written test.  Job seekers should practice the previous papers of WNS Global Services according to the syllabus by managing time. Candidates should analyze the weaker areas while preparing for the WNS Global Services Recruitment test. This analysis will help them to spend more time to improve their skills and achieve their goal by clearing the written exam and move to next rounds. 



WNS Global Services Aptitude Test Placement Papers

Candidates can have a glance on this page, we provided the latest questions and answers along with a detailed solution. Practice these questions and answers to get qualify in the WNS Global Services written test.

1. A runs 1 3⁄8 times As fast as B. If A gives B a start of 90 m and they reach the goal at the same time. The goal is at a distance of

A. 330 m
B. 440 m
C. 120 m
D. 280 m

Answer: Option A

Solution :

Speed of A : Speed of B = 11⁄8: 1 = 11 : 8
Let Speed of A = 11k 
and Speed of B = 8k
Let the distance to the goal = x
Time taken by A = time taken by B⇒Distance travelled by ASpeed of A=Distance travelled by BSpeed of B⇒x11k=x−908k⇒x11=x−908⇒8x=11x−990⇒3x=990⇒x=330
Distance to the goal = 330 metre

2. When the Price of fans was reduced by 20 %. The number of fans sold increased by 40 %. What was the effect on the sales of rupees?

A. 12 % Increase 
B. 12 % decrease 
C. 30 % increase 
D. 40 % increase

Answer: Option A

Solution:

Original cost of each is Rs. 100 and number originally sold be 100 
Original sale proceed = Rs. (100 × 100) = Rs. 10000 
New sale proceed = Rs. (80 × 140) = Rs. 11200 
Increase % = (1200/10000 × 100)% = 12%

3. If x;Y = 5:2, then (8x + 9y):(8x + 2y) is :

A. 22:29 
B. 26:61 
C. 29:22 
D. 61:26

Answer: Option C

Solution:

Let x = 5k and y = 2k. 
Then, (8x + 9y)/(8x + 2y) 
= [(8 * 5k) + (9 * 2k)] / [(8 * 5k) + (2 * 2k)] = 58k/44k = 29/22 
(8x + 9y):(8x + 2y) = 29:22

4. A certain sum of money at simple interest amounts to Rs. 1260 in 2 years and to Rs. 1350 in 5 years. The rate percent per annum is:

A. 2.5% 
B. 3.75 % 
C. 5 % 
D. 7.5 %

Answer: Option A

Solution:

S.I for 3 years = Rs. (1350-1260) = Rs. 90 

S.I for 2 years = Rs (90/3 × 2) = Rs. 60 

Sum = Rs. (1260-60) = Rs. 1200 

Rate = 6000/2400 = 2.5%

5. 36 * 48 ÷ 64 + 36 ÷ 12 = ?

A. 12 
B. 18 
C. 20 
D. 24 
E. 30

Answer: Option E

Solution:

36 * 48 / 64 + 36/12 = 27 + 3 = 30

6. 20 women can do a work in 9 days. After they have worked for 6 days. 6 more men join them. How many days will they take to complete the remaining work?

A. 3:4 
B. 4:3 
C. 5:3
D. Data inadequate

Answer: Option B

Solution:

(20 * 16) women can complete the work in 1 day.
1 woman's 1 day work = 1/320
(16 * 15) men can complete the work in 1 day
1 man's 1 day work = 1/240
So, required ratio = 1/240 : 1/320 = 4:3.

7. A student walks from his house at 2 ½ km/hr and reaches his school late by 6 Minutes. Next day, he increases his speed by 1km/hr a reaches 6 minutes before school time. How far is the school from his house?

A. (5/4) km 
B. (7/4)km 
C. (9/4)km 
D. (11/4)km

Answer: Option B

8. The length of the longest rod that can fit in a cubical room of 4 m side is?

A. 8.66 m 
B. 5.196 m 
C. 6.928 m 
D. 7.264 m

Answer: Option C

9. 252 can be expressed as a product of primes as:

A. 2 * 2 * 3 * 3 * 7 
B. 2 * 2 * 2 * 3 * 7 
C. 3 * 3 * 3 * 3 * 7 
D. 2 * 3 * 3 * 3 * 7

Answer: Option A

Solution:

Clearly, 252 = 2 * 2 * 3 * 3 * 7

10. A cylindrical cistern whose diameter is 14 cm is partly filled with water. If a rectangular block of iron 22 cm in length, 18 cm in breadth and 7 cm in thickness is wholly immersed in water, by how many cm will the water level rise?

A. 10 cm
B. 18 cm
C. 12 cm
D. 16 cm
E. None of these

Answer: Option B

Solution :
Volume of the Rectangular Block = 22 * 18 * 7
Radius of the Cistern = 7 cm
Area of the Cylinder = Π * r² * h = 22/7 * 7 * 7 * h
22/7 * 7 * 7 * h = 22 * 18 * 7; h = 18 cm

11. Vikram covered 180 km distance in 10 hours. The first part of his journey he covered by Car, then he hired a Rickshaw. The speed of the car and rickshaw is 25 kmph and 15 kmph respectively. The ratio of the distances covered by the car and the rickshaw is

A. 7:9
B. 7:3
C. 7:5
D. 7:2
E. 7:4

Answer: Option C

Solution :
Average Speed = 180/10 = 18kmph
15………………….25
…………18…………..
7…………………….3
The ratio of time taken by rickshaw to car = 7:3
The ratio of distances covered by rickshaw to car = 7 * 15 : 3 * 25 = 7:5

12. The sum of the present ages of a Suresh and his son is 60 years. Five years ago, Suresh’s age was four times the age of his son. What will be the age of Suresh’s son?

A. 15
B. 17
C. 18
D. 19
E. 16

Answer: Option A. 15

Solution :
Present ages of son and Suresh be x and (60 -x) years respectively.
(60 – x) – 5= 4(x – 5)
55 – x = 4x – 20
5x = 75
x = 15

13. Find the odd man out. 1, 3, 9, 12, 19, 29

A. 12
B. 9
C. 1
D. 3

Answer : Option A

Solution :
12 is an even number. All other given numbers are odd

14. 2 friends – A and B invested in a business by investing Rs 4000 and Rs 6000 respectively. After 8 months, A added Rs 400 more and B withdrew Rs 400. What is the profit of B from a total profit of Rs 14,250 after the end of a year? 

A.  Rs 8,090
B.  Rs 10,500
C.  Rs 9,500
D.  Rs 8,360
E.  Rs 7,850

Answer: Option D

Solution: 
A : B
4000*8 + 4400*4 : 6000*8 + 5600*4
31 : 44
So B gets = (44/75) * 14,250

15. Veena bought a watch costing Rs. 1404 including sales tax at 8%. She asked the shopkeeper to reduce the price of the watch so that she can save the amount equal to the tax. The reduction of the price of the watch is?

A. Rs.108
B. Rs.104
C. Rs.112
D. Rs.120
E. None of these

Answer: Option B

Solution:
1.08x = 1404
x = 1300
The reduction of the price of the watch = 104

WNS Global Services Reasoning Test Sample Papers

In this article, aspirants can check out the reasoning test questions and answers provided for the practice session. Do Practice these questions to get the best output in the WNS Global Services recruitment test.

1. Statement: It is desirable to put the child in school at the age of 5 or so.
Assumptions:
I. At that age the child reaches appropriate level of development and is ready to learn.
II. The schools do not admit children after six years of age.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option A

Solution:

Since the statement talks of putting the child in school at the age of 5, it means that the child is mentally prepared for the same at this age. So, I is  
implicit. But nothing about admission after 6 years of age is mentioned in the statement. So, II is not implicit.

2. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: now 41  28 for join 37 go 61
Step I: 61 now 41 28 for join 37 go
Step II: 61 for now 41 28 join 37 go
Step III: 61 for 41 now 28 join 37 go
Step IV: 61 for 41 go now 28 join 37
Step V: 61 for 41 go 37 now 28 join
Step VI: 61 for 41 go 37 join now 28
Step VII: 61 for 41 go 37 join 28 now
Step VIII: is the last step for this input.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Input: chair wood 21  42  59 height bench 78. How many steps will be required to complete the rearrangement?

A. Three 
B. Four 
C. Five 
D. Six 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

The logic is: the words get arranged in alphabetical order. Where as the numbers get arranged in descending order. Numbers occupy odd places in the final steps while words occupy even positions. When any element gets arranged, the previous element occupying that position shifts one place towards right.
Input: chair wood 21  42  59 height bench 78
Step I: 78 chair wood 21  42  59 height bench
Step II: 78 bench 59 chair wood 21  42  59 height
Step III: 78 bench 59 chair wood 21  42 height
Step IV: 78 bench 59 chair 42 wood 21 height
Step V: 78 bench 59 chair 42 height wood 21
Step VI: 78 bench 59 chair 42 height 21 wood
Hence, step VI is the last step.

3. Statement: Should all the drugs patented and manufactured in Western countries be first tried out on sample basis before giving licence for sale to general  
public in India?
Arguments:
I. Yes. Many such drugs require different doses and duration for Indian population and hence it is necessary.
II. No. This is just not feasible and hence cannot be implemented.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option A

Solution:

Clearly, health of the citizens is an issue of major concern for the Government. So, a product like drugs, must be first studied and tested in the Indian  
context before giving licence for its sale. So, only argument I holds strong.

4. The federation's emphasis to be more on exports than on domestic consumption of its products.

A. If the inference is definitely true 
B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option D

Solution:

From the data given in the passage it is clear that domestic consumption is very large than foreign consumption. But the present data of domestic consumption is not known, hence probably false.

5. Statements:
The meteorological Department has issued a statement mentioning deficient rainfall during monsoon in many parts of the country.
The Government has lowered the revised estimated GDP growth from the level of earlier estimates.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option D

Solution:

Both the statements I and II are effects of independent causes.

6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Potassium 
B. Silicon 
C. Zirconium 
D. Gallium
E. Germanium

Answer: Option A

Solution:

All except Potassium are metals used in semiconductor devices.

7. In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?

A. CHRONRD 
B. DSOESPI
C. ESJTPTF 
D. ESOPSID 
E. None of these

Answer: Option A

8. X and Y start moving towards each other from two places 200 m apart. After walking 60 m, B turns left and goes 20 m, then he turns right and goes 40 m. He then turns right again and comes back to the road on which he had started walking. If A and B walk with the same speed, what is the distance between them now?

A. 20 m 
B. 30 m 
C. 40 m 
D. 50 m

Answer: Option C

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Reprimand 
B. Reverence 
C. Amazed 
D. Acquire 
E. Disturb

Answer: Option E

Solution:

Acquire, Amazed, Disturb, Reprimand, Reverence

10. If - means *, * means +, + means / and / means -, then 40 * 12 + 3 - 6 / 60 = ?

A. 7.95 
B. 16 
C. 44 
D. 479.95 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Using the correct symbols, we have : Given expression = 40 + 12 / 3 * 6 - 60 = 40 + 4 * 6 - 60 = 40 + 24 - 60 = 4

11. While travelling in a Haryana registered commercial taxi from Haryana to an adjacent city (another State), your taxi driver informs you that he has no permit for running the taxi in that city, he will stop at its Transport Office and pay the prescribed fee of Rs. 50 for a day. While paying the fee at the counter you find that the transport clerk is taking an extra Rs. 50 for which no receipt is given, You are in a hurry for an office meeting. Under such circumstances, what would you do ?

A. Do not interfere at all as this is a matter between the taxi driver and tax authorities 
B. Take not of the incident and subsequently report the matter to the concerned authorities  
C. Go up to the counter and ask the clerk to give back the money which he has illegally taken. 
D. Treat it as a normal affair and simply forget about it  
E. None of the above 

Answer: Option B

The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:

1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.
2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- Finance, who can allow the candidate to appear in the 

interview if otherwise eligible.
4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

Based on the above criteria, decide which of the following courses of action should be taken in case of candidates described in each of the following questions.

12. While travelling in a train, you observe some college students pulling the alarm chain simply to get down at their desired point. You would.

A. with the help of some passengers, check them from doing so
B. let them pull the chain but check them from detraining.
C. inform the guard of the train as soon as it stops.
D. keep quiet and do nothing.

 Answer: Option A

13. 441 : 361 :: 729 : __

A. 841 
B. 676 
C. 625 
D. 684 
E. 960

Answer: Option C

14. Bureaucratic mechanisms are engineered to resist change. Thus, despite growing dissatisfaction with complex bureaucratic systems, it is unlikely that bureaucracies will be simplified.
The claim that bureaucratic mechanisms are engineered to resist change plays which one of the following roles in the argument?

A. It is a premise offered in support of the claim that it is unlikely that bureaucracies will be simplified.
B. It is a conclusion for which the only support offered is the claim that dissatisfaction with complex bureaucratic systems is growing.
C. It is cited as evidence that bureaucratic systems are becoming more and more complex.
D. It is used to weaken the claim that bureaucracies should be simplified.
E. It is a conclusion for which the claim that bureaucracies are unlikely to be simplified is offered as support.

Answer: Option C

15. In the following questions, the symbols @, #, $, % and © are used with the following meaning as illustrated below:
'P$Q' means 'P is not greater than Q'.
'P@Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.
'P%Q' means 'P is neither greater than not equal to Q'.
'P©Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is neither greater than nor smaller than Q'.
Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the three conclusions I, II and III given below them is are definitely true.

Statements: D © N, N # V, W $ V
Conclusions: I. D # W  II. W % D III. V # 

A. None follows 
B. Only either I or II follows 
C. Only either II or III follows 
D. Only either II or III and I follow 
E. All follow

Answer: Option B

Solution:

D ≥ N -- (i)   N = V -- (ii) W ≤ V -- (iii)
combining (i) and (ii), we get:
D ≥ N = V => D ≥ N. Hence, conclusion III (V = D) is not necessary true.
Again, combining all (i), (ii) and (iii), we get
D ≥ N = V ≥ W => D ≥ W. Hence, neither conclusion I (D = W) or conclusion II (W < D) is true. But both conclusion I (D = W) and conclusion II 


WNS Global Services English Test Model Papers

WNS Global Services English test Model Papers sample questions and answers are available on this page. Practice these questions and answers to get select in the written test of WNS Global Services Company. We suggest the candidates practice these questions and perform well in the WNS Global Services exam.

1. "Please don't go away", she said.

A. She begged me not to go away.
B. She begged that I not go away.
C. She said to please her and not go away.
D. She told me not to go away.

Answer: Option A

Solution:

She begged me not to go away.

2. The baby doesn’t look …………….. like you.

A. many
B. more
C. much
D. none

Answer: Option C

Solution:

much

3. REPRISAL :

A. Avengement
B. Sympathy
C. Retaliation
D. Avenging

Answer: Option B

Solution:

Sympathy

4. She bought ………………. gift to her daughter.

A. a
B. an
C. the
D. None of these

Answer: Option A

5. You need not come unless you want to. 

A. You don
B. You come only when you want to
C. You come unless you don
D. You needn
E. No correction required

Answer: Option A

6. To keeps one's temper

A. To become hungry
B. To be in good mood
C. To preserve ones energy
D. To be aloof from
E. None of these

Answer: Option B

7. There was a ______ of workers repairing the damaged road.

A. gang
B. bevy
C. team
D. company

Answer: Option C

Solution:

team

8. Select the odd one out

A. Actor
B. Director
C. Camera man
D. Micro Oven

Answer: Option D

9. S1: An elderly lady suddenly became blind.
P : The doctor called daily and every time he took away some of her furniture he liked.
Q : At last she was cured and the doctor demanded his fee.
R : She agreed to pay a large fee to the doctor who would cure her
S : On being refused, the doctor wanted to know the reason.
S6: The lady said that she had not been properly cured because she could not see all his furniture.
The Proper sequence should be:

A. PQRS
B. RPQS
C. RSPQ
D. RQPS

Answer: Option B

10. There are _______ views on the issue of giving bonus to the employees.

A. independent
B. divergent
C. modest
D. adverse

Answer: Option B

11. Spelling test - find correct spelling :

A. Sacrileggious 
B. Sacrilegeous
C. Sacrillegious 
D. Sacrilegious

Answer: Option D

Solution:

Sacrilegious

12. Look ! A hamster ______ by a cat.

A. has been chased
B. was being chased
C. is being chased
D. is chased

Answer: Option C

Solution:

is being chased

13. You need not come unless you want to.

A. You don't need to come unless you want to
B. You come only when you want to
C. You come unless you don't want to
D. You needn't come until you don't want to
E. No correction required

Answer: Option A

14. When it was morning they decided to put at an inn.

A. put out in
B. put off at
C. put at
D. put up at

Answer: Option D

15. When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

A. into crushing
B. in crushing
C. without crushing
D. No improvement

Answer: Option B

WNS Global Services Placement Papers PDF Download: Click Here


The given information about WNS Global Services Placement Papers are very helpful for the candidates who are in search of them. We provided all the latest information about all IT Companies Placement papers, Interview Questions and also Test Pattern. For more fresh updates keep as bookmark our All India Jobs website. We wish you best of luck for your success.