Willis Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Willis Placement Papers

Willis Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. In our site, we are providing Willis Placement papers for the better preparation of Willis online written test. Candidates who have a dream to join in Willis organization, they can download the Willis Placement papers for a practice session. To recruit the perfect candidates for a particular position in a Willis company, they conduct a test to know the capabilities and knowledge of the applicants. These tests consist of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability sample questions which are held in the form of written test of online or offline i.e., these can be also known as Placement Papers.

Willis Placement Papers

In this page we have provided you the latest collection of Willis Placement Papers and Willis Test Pattern which can be downloaded from the link provided below. All India Jobs is a destination for the contenders who are in search of latest career opportunities. Below we have also discussed the sample questions gather from various placement papers of Willis. Practice these sample questions and test your performance in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. Regular practice helps the applicants to crack the job in Willis Recruitment test.

You can also check: Interview Questions

In this article, Willis Model Papers are included to support the job seekers who had applied for the Willis recruitment. Contenders can practice the Willis Placement Papers so that they will get a clear idea about the Willis Test Pattern. This helps the candidates to analyze their level of performance comparable to selection tests conducted by Willis. The analysis will also help aspirants to identify their areas of weaknesses which provide them to improve their performance and help to crack the Willis placement tests. For more updates keep on visiting our site All India Jobs Regularly.



Willis Aptitude Test Sample Papers

In this page, we provided the latest Aptitude Test questions and answers along with a detailed solution. We suggest the contenders practice these questions which will be helpful to qualify in the Willis Recruitment test. Candidates should prepare well for the Willis written test by practicing these questions.

1. Two trains are running in opposite directions with the same speed. If the length of each train is 120 m and they cross each other in 12 sec, then the speed of each train is?


A. 10 

B. 18 
C. 36 
D. 72

Answer: Option C


Solution:


Let the speed of each train be x m/sec.

Then, relative speed of the two trains = 2x m/sec.
So, 2x = (120 + 120)/12 => x = 10
Speed of each train = 10 m/sec.
= 10 * 18/5 =- 36 km/hr.

2. By selling 12 oranges for one rupee, a man loses 20%. How many for a rupee should he sell to get a gain of 20%?


A. 5 

B. 8 
C. 10 
D. 15

Answer: Option B


Solution:


He buys 12 oranges, 


Then S.P = Rs. 1 


 Now, 80 : 1 :: 120 : X 


 X = 1 × 120/80 = 3/2 Rs. 3/2, 


oranges sold = 12 Rs. 1, 


oranges sold = (12 × 2/3) = 8


3. In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:


A. 5.4 m

B. 5 m
C. 4.5 m
D. 6 m

Answer : Option D


Solution :


While A runs 100 m, B runs (100-10)=90 m and C runs (100-13)=87 m


i.e., when B runs 90 m, C runs 87 m


=> when B runs 180 m, C runs 8790×180= 174 m


Hence, in a 180 m race, B will beat C by (180-174)=6 m


4. In an exam, a candidate secured 504 marks our of the maximum mark of M. If the maximum mark M is converted into 800 marks, he would have secured 384 marks. What is the value of M?


A. 750 

B. 1200 
C. 1125 
D. 975 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


504/M = 384/800

(504 * 800) / 384 = M
M = 1050

5. At simple interest, a sum doubles after 20 years. The rate of interest per annum is:


A. 5% 

B. 10% 
C. 12% 
D. Data Inadequate

Answer: Option A


6. (0.9 * 0.9 - 0.8 * 0.8)/1.7 = ?


A. 0.1 

B. 0.2 
C. 0.3 
D. 0.4 
E. 0.5

Answer: Option A


Solution:


As numerator is of the form a2 - b2 = (a + b) (a - b), so the given expression simplifying becomes 

(0.92 - 0.82)/(0.9 + 0.8) (0.9 + 0.8) (0.9 - 0.8)/0.9 + 0.8 = 0.1

7. A man completes 30km of a journey at 6km/hr and the remaining 40km of the journey in 5 hours. His average speed for the whole journey is


A. 6 4/11 km/hr 

B. 7km/hr 
C. 7 ½ km/hr 
D. 8 km/hr

Answer: Option B


Solution:


Total distance = (30 + 40)km = 70km 


Total time taken = (30/6 + 5)hrs = 10hrs 


Average speed = 70/10km/hr = 7km/hr


8. 3 men, 4 women and 6 children can complete a work in 7 days. A woman does double the work a man does and a child does half the work a man does. How many women alone can complete this work in 7 days?


A. 7 

B. 8 
C. 12 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


Let 1 woman's 1 day work = x.

Then, 1 man's 1 day work = x/2 and 1 child's 1 day work x/4.
So, (3x/2 + 4x + + 6x/4) = 1/7
28x/4 = 1/7 => x = 1/49
1 woman alone can complete the work in 49 days.
So, to complete the work in 7 days, number of women required = 49/7 = 7.

9. Calculate the number of bricks, each measuring 25 cm * 15 cm * 8 cm required to construct a wall of dimensions 10 m * 4 m * 5 m when 10% of its volume is occupied by mortar?


A. 4000 

B. 5000 
C. 6000 
D. 7000

Answer: Option C


Solution:


10 * 4/100 * 5 * 90/100 = 25/100 * 15/100 * 8/100 * x

10 * 20 * 90 = 15 * 2 * x => x = 6000

10. If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?


A. A is smaller than B.

B. A is greater than B
C. Relationship between A and B cannot be determined.
D. If x is smaller than y, then A is greater than B.
E. None of these

Answer: Option E


11. In how many ways can the letters of the word 'LEADER' be arranged?


A. 72

B. 144
C. 360
D. 720
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


The word 'LEADER' contains 6 letters, namely 1L, 2E, 1A, 1D and 1R.


 Required number of ways = 6! = 360.

(1!)(2!)(1!)(1!)(1!)

12. A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:


A. 6 hours

B. 10 hours
C. 15 hours
D. 30 hours

Answer: Option C


13. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads?


A. 3/4

B. 1/4
C. 3/8
D. 7/8

Answer: Option D


14. (935421 x 625) = ?


A. 575648125

B. 584638125
C. 584649125
D. 585628125

Answer: Option B


15. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?


A. 120 m

B. 240 m
C. 300 m
D. None of these

Answer: Option B





Willis Reasoning Test Placement Papers

Willis Reasoning test questions and answers are available on this page. We uploaded the latest sample questions of reasoning test for the preparation of the Willis recruitment. We recommend the candidates prepare well for the written test of Willis Recruitment.

1. A camera always has


A. Lens
B. Reels
C. Flash
D. Photograph
E. Stand

Answer: Option A


2. Which of the following expressions is valid if the given expressions 'Q > M' and 'R > N' to definitely follow?


A. M = N < P = Q < R 

B. M = N = P = Q < R 
C. M = N = P = Q < R 
D. M = N = P = Q > R 
E. None of these.

Answer: Option A


Solution:


From choice(1), Q > M and R > N definitely follows.

From choice(2), Q = M, we cannot say definitely Q > M.
From choice(3), Q = M, we cannot say definitely Q > M.
From choice(4), Q = M < then Q > M does not follow.

3. Statement: Please note that the company will provide accommodation to only outside candidates if selected.' - A condition in an advertisement.

Assumptions:
I. The local candidates would be having some other arrangement for their stay.
II. The company plans to select only local candidates.

A. Only assumption I is implicit

B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option A


Solution:


The statement mentions that the company intends to provide accommodation only to outside candidates. This means that local candidates would have to  

arrange accommodation on their own and that the company may select local as well as outside candidates. Thus, only I is implicit.

4. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes at the second place?


A. Fault 

B. Fantasy 
C. Finger 
D. Fascinate 
E. Fanaticism

Answer: Option B


Solution:


Fanaticism, Fantasy, Fascinate, Fault, Finger


5. Statements: Domestic demand has been increasing faster than the production of indigenous crude oil.

Conclusions:
I. Crude oil must be imported.
II. Domestic demand should be reduced.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option C


Solution:


The statement mentions that demand for oil is increasing faster than the production. So, either the demand must be reduced or oil must be  

imported to cope with the increasing demand. Thus, either I or II follows.

6. Statement: Should there be no place of interview in selection?

Arguments:
I. Yes, it is very subjective in assessment.
II. No. It is the only instrument to judge candidates' motives and personality.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option A


Solution:


Clearly, besides interview, there can be other modes of written examination to judge candidates' motives. So argument II is not strong enough. However, the  

interview is a subjective assessment without doubt. So, argument I holds.

7. Select the most appropriate alternative as the answer.: While attending your friend's party, you see your friend's muffler catching fire from the candle on the table behind him. You would :


A. ask your friend to see behind him.
B. rush to call friend's mother.
C. rush and taking out the muffler from his neck, drop it and pour water on it.
D. take out the muffler and throw it away.

Answer: Option C

8. 625, 5, 125, 25, 25, ?, 5


A. 5

B. 25
C. 125
D. 625

Answer: Option C


Solution:


The given sequence is a combination of two series :


I. 625, 125, 25, 5 and II. 5, 25, ?


The pattern in I is ÷ 5, while that in II is x 5. So, missing term = 25 x 5 = 125.


9. Study the following information carefully and answer the given questions:

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 48 245 182 26 99 542 378 297
Step I: 542 48 245 182 26 99 378 297
Step II: 542 248 245 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 245 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 245 182 99
Step V: 542 26 378 48 297 99 245 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

Below is given the second step of an input. What will be its fourth step?

Step II: 298 12 128 36 212 185

A. 298 12 212 128 36 185 

B. 298 12 212 36 218 185 
C. 298 12 36 212 128 185 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option B


Solution:


From the last step it is clear that there are two alternating series of numbers. One in descending order and the other in ascending order. 

When we go through input to step I, we find that the largest number because the first and remaining numbers shift rightward. In the next step the smallest number becomes the second and the rest shift rightward. 

These two steps continue alternately untill the two alternate series are formed.

Step II: 298 12 128 36 212 185
Step III: 298 12 212 128 36 185
Step IV: 298 12 212 36 218 185


10. In a school, the following codes were used during physical exercise. '1' means 'start walking', '2' means 'keep standing', '3' means 'start running at the same spot', '4' means 'sit down'.

How many times will a student who performs the following sequence without error from the beginning to the end have to sit down ?
1  2  3  4  2  3  1  4  4  3  2  2  1  2  4  3  1  4  4  1  2 

A. 2

B. 3
C. 4
D. 5
E. None of these

Answer: Option C

11. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?


A. 12

B. 14
C. 27
D. 53

Answer: Option B


Solution:


In this series, each number is repeated, then 13 is subtracted to arrive at the next number.


12. 2E3 : 4I5 :: 7O8 : __


A. 8Q9 

B. 11W12 
C. 13A14 
D. 9U12 
E. 10U11

Answer: Option E


Solution:


2E3 : 4I5 :: 7O8 : __

The letters are consecutive vowels and the sum of the numbers on either side of the letter is equal to the place value of the letter and the number are consecutive. Hence, 10U11 is the required term.

13. In the following given below, certain symbols are used with the following meanings:

'P$Q' means 'P is neither equal to nor smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P*Q' means 'P is neither greater nor smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is not greater than Q'.

Statements: Z @ R, R © D, D # T

Conclusions: I. D # Z   II. Z # T 

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D


Solution:


Z ≤ R -- (i); R ≥ D -- (ii); D < T -- (iii)

With these equations no relation can be established between D and Z, and Z and T.

14. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Infant 2. Old 3. Adult
4. Adolescent 5. Child  

A. 5, 4, 3, 2, 1

B. 3, 4, 2, 1, 5
C. 2, 3, 4, 5, 1
D. 1, 5, 4, 3, 2

Answer: Option D


Solution:


The correct order is :


Infant Child Adolescent Adult Old

1 5 4 3 2

15. Ms. Forest likes to let her students choose who their partners will be; however, no pair of students may work together more than seven class periods in a row. Adam and Baxter have studied together seven class periods in a row. Carter and Dennis have worked together three class periods in a row. Carter does not want to work with Adam. Who should be assigned to work with Baxter?


A. Carter

B. Adam
C. Dennis
D. Forest

Answer: Option A


Solution:


Baxter should be assigned to study with Carter. Baxter cannot be assigned with Adam, because they have already been together for seven class periods. If Baxter is assigned to work with Dennis, that would leave Adam with Carter, but Carter does not want to work with Adam.






Willis English Test Model Papers

Aspirants who are working hard for the preparation of Willis recruitment test, they all can practice the English test questions and answers which will be useful to get qualify in the Willis organization. Do practice these test questions to move to further rounds in an interview.

1. Mr Yew ______ Jessie good advice but Jessie did not take his advice.


A. has given

B. had given
C. are given
D. have given

Answer: Option B


Solution:


had given


2. INFREQUENT


A. Never

B. Usual
C. Rare
D. Sometimes

Answer: Option C


3. One who believes that all things and events in life are predetermined is a


A. Puritan

B. Egoist
C. Tyrant
D. Fatalist

Answer: Option D


Solution:


Fatalist


4. Each of the students whom/ I have chosen to take part/ in the discussion have/ indicated that he will be happy to do so.


A. Each of the students whom

B. I have chosen to take part
C. in the discussion have
D. indicated that he will be happy to do so. 

Answer: Option C


Solution:


say ëhasí


5. find correct spelling :


A. headlinies

B. headlinas
C. headllines
D. headlines

Answer: Option D


Solution:


headlines


6. Modern public sector managers have become quite....... in shifting their loyalties.


A. learned

B. adept
C. overt
D. inept

Answer: Option B


Solution:


adept



7. The master

P : who was very loyal to him
Q : punished the servant
R : without giving any valid reason
S : when he left the work unfinished
The Proper sequence should be:

A. RQPS

B. RQSP
C. QPSR
D. QRPS

Answer: Option C


8. Wearily she put her basket _____ the pavement and leaned _____ the lamp post.


A. in;;; on

B. above;   at
C. at;   against
D. on;   against

Answer: Option D


Solution:


on;   against


9. Choose the word which is different from the rest.


A. Poland

B. Greece
C. Spain
D. Italy
E. Korea

Answer: Option E


Solution:


All except Korea are European countries, while Korea is an Asian country.


10. That is ______ they know.


A. whether

B. what
C. which
D. that

Answer: Option B


Solution:


what


11. To pull one’s socks up :


A. To depart

B. To try hard
C. To get ready
D. To prepare

Answer: Option B


Solution:


To try hard


12. solve as per the direction given above


A. The warden

B. forbade the student
C. from leaving the hostel.
D. No error.

Answer: Option D


13. Tomorrow will be ________ hot day.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: A


Solution:


a


14. FAMOUS


A. Disgraced

B. Unknown
C. Evil
D. Popular

Answer: Option B


15. Mt. Everest is the peak in the world.


A. high

B. higher
C. highest
D. none

Answer: Option C


Solution:


highest


Willis Placement Papers PDF Download: Click Here


We have provided the useful information about Willis placement papers and also all IT Companies Placement Papers, Interview Questions, Test Pattern candidates can refer our site for more information in our site All India Jobs. These Placement Papers will be helpful for the contenders to achieve their goal in an IT Company.