Wells Fargo Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Wells Fargo Placement Papers
Wells Fargo Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Candidates who are interested to get placed in Wells Fargo, they have a good news. In this page, we have provided the latest placement papers of Wells Fargo. 





Wells Fargo Placement Papers


In this article, we have discussed questions and answers based on aptitude, reasoning & verbal ability to support the candidates who are looking for Wells Fargo Placement papers. This is the correct place to start your preparation for the Wells Fargo Recruitment written test. Interview Questions and previous papers also play the crucial role for the preparation of Wells Fargo recruitment. Contenders can practice these placement papers to get good marks and get qualify in the written test. In Wells Fargo placement Papers, you will get to know the pattern of test and model Questions. By these Placement papers, you will get an idea about the Wells Fargo Exam pattern and it becomes easy to achieve their goal. We also provided the questions and answers based on the Aptitude, Reasoning & Verbal Ability in this article. We suggest the candidates prepare well for the Wells Fargo examination.



You can also check: Interview Questions

Candidates can check out the Wells Fargo Test Pattern, placement papers, interview questions and find out how much they score before you appearing for the examination. Candidates should practice the previous papers of Wells Fargo according to the test pattern. This will help them to analyze in which area they are weak and have to work hard to achieve their goal of clearing the written exam and move to next rounds. Aspirants can check the latest updates to our site by makiking bookmark (Ctrl + D).


Wells Fargo Aptitude Test Sample Papers

Candidates who are preparing hard to get a place in the Wells Fargo recruitment test, they can check the aptitude test questions and answers given below. We suggest the aspirants practice these questions and answers.

1. Two trains of equal are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 sec. The length of each train is?



A. 50 m 

B. 72 m 
C. 80 m 
D. 82 m

Answer: Option A

Solution:

Let the length of each train be x m. 
Then, distance covered = 2x m. 
Relative speed = 46 - 36 = 10 km/hr.
= 10 * 5/18 = 25/9 m/sec.
2x/36 = 25/9 => x = 50.

2. A man sold 20 articles for Rs. 60 and gained 20%. How many articles did he buy for Rs.60?

A. 22 
B. 24 
C. 25 
D. 26

Answer: Option B

Solution:

S.P of 20 articles = Rs. 60,
Gain = 20% 
C.P of 20 articles = Rs. (100/120 × 60) = Rs. 50 
Rs. 50, he bought = 20 articles 
Rs. 60, he bought = (20/50 × 60) = 24 articles

3. In a game of 100 points, A can give B 20 points and C 28 points. Then, B can give C:

A. 40 points
B. 10 points
C. 14 points
D. 8 points

Answer: Option B

Solution :

In a game of 100 points, A scores 100 points, B scores (100-20)=80 points and
C scores (100-28)=72 points
i.e., when B scores 80 points, C scores 72 points
=> When B scores 100 points, C scores 7280×100 = 90 points
i.e., In a game of 100 points, B can give C (100-90)=10 points

4. Find the mean proportional of the following pairs of numbers 50 and 512.

A. 80 
B. 120 
C. 160 
D. 200 
E. None of these

Answer: Option C

5. The simple interest on a sum of money will be Rs. 600 after 10 years. If the principal is trabled after 5 years which will be the total interest at the end of the tenth year?

A. Rs. 600 
B. Rs. 900 
C. Rs. 1200 
D. data inadequate

Answer: Option C

6. 12(13/18) + 16(11/27) - 10(5/9) = ?

A. 18 2/3 
B. 18 31/54
C. 18 
D. 20 1/2 
E. 21 1/3

Answer: Option B

Solution:

12 + 16 - 10 = 18 
and 13/18 + 11/27 - 5/9 = (39 + 22 - 30)/(9 * 2 * 3) = 31/54 The answer is 18 (31/54)

7. An athlete runs 200 meters race in 24 seconds. His speed is

A. 20km/hr 
B. 24km/hr 
C. 28.5km/hr 
D. 30km/hr

Answer: Option D

Solution:

Speed = 200/24 m/sec = (200/24 x 18/5)Km/hr = 30 km/hr

8. 12 men can complete a piece of work in 4 days, while 15 women can complete the same work in 4 days. 6 men start working on the job and after working for 2 days, all of them stopped working. How many women should be put on the job to complete the remaining work, if it so to be completed in 3 days?

A. 15 
B. 18 
C. 22 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

1 man's 1 day work = 1/48; 1 woman's 1 day work = 1/60.
6 men's 2 day's work = 6/48 * 2 = 1/4.
Remaining work = (1 - 1/4) = 3/4
Now, 1/60 work is done in 1 day by 1 woman.
So, 3/4 work will be done in 3 days by (60 * 3/4 * 1/3) = 15 women.

9. The sides of a cube are in the ratio 1:2 the ratio of their volume is?

A. 1:2 
B. 1:4 
C. 1:8 
D. 2:1

Answer: Option C


10. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:



A. 1 : 3

B. 3 : 2
C. 3 : 4
D. None of these

Answer: Option B

11. Sam purchased 20 dozens of toys at the rate of Rs. 375 per dozen. He sold each one of them at the rate of Rs. 33. What was his percentage profit?

A. 3.5
B. 4.5
C. 5.6
D. 6.5

Answer: Option C

12. In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:

A. 5.4 m
B. 4.5 m
C. 5 m
D. 6 m

Answer: Option D

13. In a mixture 60 litres, the ratio of milk and water 2 : 1. If this ratio is to be 1 : 2, then the quanity of water to be further added is:

A. 20 litres
B. 30 litres
C. 40 litres
D. 60 litres

Answer: Option D


14. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

A. 3.5 years
B. 4 years
C. 4.5 years
D. 5 years

Answer: Option B

15. If a - b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

A. 10
B. 12
C. 15
D. 18

Answer: Option A

Solution:

2ab = (a2 + b2) - (a - b)2

   = 29 - 9 = 20

   ab = 10.



Advertisements


Wells Fargo Reasoning Test Placement Papers

Try these Wells Fargo Reasoning Test questions and answers which are provided along with the solution. Do practice these questions to get qualify in the Wells Fargo written test.

1. A tree always has which of the following?


A. Branches

B. Leaves
C. Fruits
D. Roots
E. Shadow

Answer: Option D
2. Select the correct alternative from given choices.

Which of the following symbol should replace question mark (?) in the given expression in order to make the statements 'F > C' and 'B < E' definitely follow?
F < K = B ? C = d > E

A. = 
B. = 
C. = 
D. > 
E. Such a case is not possible

Answer: Option E

Solution:

By replacing with any symbol we can not determine definite relation between 'F and C' and 'B and E'

3. Statement: Greater public participation results in good civic governance. - Statement of Municipal Commissioner of City A.
Assumptions:
I. The municipal office is not competent to effect good civic administration.
II. Good civic governance is a matter of collective will and effort of the people and administration.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B

Solution:

The statement stresses on the fact that though civic governance is the task of the municipal body, but all the tasks done come out to be more fruitful if the  
general public lends a helping hand in the same. So, only II is implicit.

4. Statements: The standard of education in private schools is much better than Municipal and Zila Parishad-run schools.
Conclusions:
I. The Municipal and Zila Pariskad should make serious efforts to improve standard of their schools.
II. All Municipal and Zila Parishad schools should be closed immediately.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

Clearly, the solution to the problem is not to close down the Municipal and Zila Parishad-run schools but to strive to improve the standard of  
education of these schools. So, only I follows while II does not.

5. Statement: Should fashionable dresses be banned?
Arguments:
I. Yes. Fashions keep changing and hence consumption of cloth increases.
II. No. Fashionable clothes are a person's self expression and therefore his/her fundamental right.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

Clearly, imposing ban on fashionable dresses will be a restriction on the personal choice and hence the right to freedom of an individual. So, only argument  
II is strong.

6. Select the most appropriate alternative as the answer.: While firing crackers, a child gets severs burns on the hand. What would you do?
A. Dip the child's hands in cold water till there is no more burning sensation.
B. Wash the hands with dettol.
C. Send someone to call the doctor.
D. Apply some ointment on the affected area.
Answer: Option A
7. 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, ?, ?

A. 10, 10
B. 10, 11
C. 13, 14
D. 13, 16

Answer: Option A

Solution:

Let the missing terms of the series be x1 and x2.

Thus, the sequence 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, xv x2 is a combination of two series :

I. 20, 19, 17, 14, x1 and II. 20, 16, 13, 11, x2

The pattern in I is - 1, - 2, - 3,......So, missing term, x1 = 14 - 4 = 10.

The pattern in II is - 4, - 3, - 2,......So, missing term, x2 = 11 - 1 = 10.


8. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 48 245 182 26 99 542 378 297
Step I: 542 48 245 182 26 99 378 297
Step II: 542 248 245 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 245 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 245 182 99
Step V: 542 26 378 48 297 99 245 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

What should be the last step of the following input?
Input: 158 279 348 28 326 236

A. 348 28 326 158 279 236 
B. 348 28 326 236 158 279 
C. 348 28 236 158 279 326 
D. 348 28 158 326 236 279 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

From the last step it is clear that there are two alternating series of numbers. One in descending order and the other in ascending order. 
When we go through input to step I, we find that the largest number because the first and remaining numbers shift rightward. In the next step the smallest number becomes the second and the rest shift rightward. These two steps continue alternately untill the two alternate series are formed. Last step can be known directly.

9. The letters L, M, N, O, P, Q, R, S and T in  their order are substituted by nine intergers 1 to 9 but not in that order. 4 is assigned to P. The difference between P and T is 5. The difference between N and T is 3. What is the integer assigned to N ?

A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Answer: Option C

10. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?

A. 20
B. 22
C. 23
D. 26

Answer: Option B

Solution:

This is an alternating number subtraction series. First, 2 is subtracted, then 4, then 2, and so on.

11. 3P2 : 2J0 :: 3R6 : __

A. 2M6 
B. 2N8 
C. 1H6 
D. 2L4 
E. 2V2

Answer: Option D

Solution:

3P2 ? P is 16th letter and 16 * 2 = 32
The digits in 32 are written on either side of P.
P-6 is J. J is 10th letter and 10 * 2 = 20 => 2J0
R is 18th letter and 18 * 2 = 36 => 3R6
R-6 is L. L is 12th letter and 12 * 2 = 24 => 2L4.

12. In the following given below, certain symbols are used with the following meanings:
'P$Q' means 'P is neither equal to nor smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P*Q' means 'P is neither greater nor smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is not greater than Q'.

Statements: W © T, T $ M, B # M
Conclusions: I. W $ B   II. M # W

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option E

Solution:

W ≥ T -- (i); T > M -- (ii); B < M -- (iii)
Combining all, we get W ≥ T > M > B
=> W > B and W > M. Hence, both conclusions (W > B;  M < W) are true.

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Elephant 2. Cat 3. Mosquito
4. Tiger 5. Whale  

A. 5, 3, 1, 2, 4
B. 3, 2, 4, 1, 5
C. 1, 3, 5, 4, 2
D. 2, 5, 1, 4, 3

Answer: Option B

Solution:

The correct order is :

Mosquito Cat Tiger Elephant Whale
3 2 4 1 5

14. In a four-day period Monday through Thursday each of the following temporary office workers worked only one day, each a different day. Ms. Johnson was scheduled to work on Monday, but she traded with Mr. Carter, who was originally scheduled to work on Wednesday. Ms. Falk traded with Mr. Kirk, who was originally scheduled to work on Thursday. After all the switching was done, who worked on Tuesday?

A. Mr. Carter
B. Ms. Falk
C. Ms. Johnson
D. Mr. Kirk

Answer: Option D

Solution:

After all the switches were made, Mr. Kirk worked on Tuesday. Mr. Carter worked on Monday,Ms. Johnson on Wednesday, and Ms. Falk on Thursday.

15. ATTRIBUTION, TTRIBUTIO, RIBUTIO, IBUTI, ?

A. IBU
B. UT
C. UTI
D. BUT

Answer: Option C 

Solution: 

At each step, 1, 2, 3, . . . letters are removed from the beginning and the end alternatively. 



Advertisements



Wells Fargo English Test Model Papers

Contenders can practice these English test Model Papers along with the preparation of Wells Fargo recruitment test. These will be helpful for the applicants to crack the test of Wells Fargo.

1. He was only joking, as he ______ many times before.



A. is doing

B. are done
C. has doing
D. had done

Answer: Option D

Solution:

had done

2. PIOUS

A. Pure
B. Pretentious
C. Clean
D. Devout

Answer: Option D

3. In a state of tension or anxiety or suspense

A. On tenterhooks
B. Diffused
C. Off balance
D. Depressed

Answer: Option A

Solution:

On tenterhooks

4. Along the/ northern frontier of India/ is seen/ the Himalayas mighty in their splendour

A. Along the
B. northern frontier of India
C. is seen
D. the Himalayas mighty in their splendour

Answer: Option C

Solution:

say ëare seení

5. find correct spelling :

A. Vocabulary
B. Vocabullary
C. Vucabulary
D. Vocabularry

Answer: Option A

Solution:

Vocabulary

6. Freedom and equality are the ..... rights of every human being.

A. incalculable
B. institutional
C. inalienable
D. inscrutable

Answer: Option C

Solution:

inalienable

7. It was
P : in keeping with my mood
Q : a soft summer evening
R : as I walked sedately
S : in the direction of new house
The Proper sequence should be:

A. SRPQ
B. QRPS
C. QPRS
D. SQPR

Answer: Option C

8. I was walking _____ the street when two boys ran _____ me.

A. at;   onto
B. down;   past
C. down;   over
D. over;   against

Answer: Option B

Solution:

down;   past

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Trunk
B. Tree
C. Fruit
D. Leaf
E. Flower

Answer: Option B

Solution:

All others are parts of a tree.


10. She was not aware of ______ she had said earlier.

A. that
B. how
C. what
D. which

Answer: Option C

Solution:

what

11. To play fast and loose :

A. To beguile others
B. To be winning sometimes and losing at other times 
C. To play with someone’s feeling
D. To play tricks

Answer: Option D

Solution:

To play tricks

12. solve as per the direction given above

A. Though child marriage
B. has been banned.
C. the custom still prevailed among some groups in India.
D. No error.

Answer: Option C

Solution:

The custom still prevails among some groups in India

13. I want to eat ________ apple.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: B

Solution:

an

14. TANGIBLE

A. Ethereal
B. Concrete
C. Actual
D. Solid

Answer: Option A

15. The cheetah is .. animal.

A. fastest
B. the faster
C. the fastest
D. a fastest

Answer: Option C

Solution:

the fastest

Wells Fargo Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the above provided Wells Fargo placement papers are helpful for the candidates. For all the latest latest updates for every company placement papers visit our site regularly. Contenders stay tuned to our site for more fresh updates.