VMware Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

VMware Placement Papers
VMware Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Contenders are you in search of VMware Placement Papers? Find the latest information of VMware Placement Papers, selection process and test pattern provided on this page. Practice these Placement papers test questions in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. We included the sample questions consists of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability which have a good significance in VMware Placement Test. To know more information read this complete article. All India Jobs help you to get all the latest VMware interview questions in this post. Check for latest VMware placement test questions of Aptitude, Reasoning and English regularly from our site and prepare well for your VMware interview.





VMware Placement Papers

In this article, we have given information about VMware Placement Papers and Model papers. Placement in VMware highly depends on clearing the test on Quantitative Aptitude, English and Reasoning. Aspirants who are going to attend for the VMware Recruitment Drive have to practice these Model Papers to secure high marks in VMware Placement Test. To get a job in the VMware organization, these placement papers will be helpful for the applicants while preparing for the VMware Online written test.

You Can also Check: Interview Questions


Aspirants should practice these questions of VMware according to the test pattern. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam. Visit our website regularly for latest career opportunities, interview questions. For more updated information candidates can visit our site All India Jobs daily. We will update the information of all placement papers daily. 



VMWare Aptitude Test Sample Placement Papers

Candidates who are preparing hard for the VMware written test, they all can practice the Aptitude questions which are provided along with a detailed solution. So we suggest the candidates practice well for the VMware Recruitment.

1. A 270 m long train running at the speed of 120 km/hr crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 km/hr in 9 sec. What is the length of the other train?

A. 230 m 
B. 240 m 
C. 260 m 
D. 320 m

Answer: Option A

Solution:

Relative speed = 120 + 80 = 200 km/hr.
= 200 * 5/18 = 500/9 m/sec.
Let the length of the other train be x m.
Then, (x + 270)/9 = 500/9 => x = 230.

2. A dealer professing to sell at cost price uses a 900 gms weight for a kilogram. His gain percent is:

A. 9 
B. 10
C. 11 
D. 11 1/9

Answer: Option D

Solution:

Gain % = {Error/(True value - error) × 100} % 
 = (100/900 × 100)% = 11 1/9%

3. In 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds. In this race A beats B by:

A. 9 m
B. 25 m
C. 22.5 m
D. 20 m

Answer : Option D

Solution :

In 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds. 
Clearly, A beats B by (45-36)=9 seconds
Speed of B = DistanceTime=10045 m/sDistance Covered by B in 9 seconds = Speed × Time = 10045×9 = 20 metre i.e., A beats B by 20 metre

4. A gardener wants to plant trees in his garden in rows in such a way that the number of trees in each row to be the same. If there are 24 rows the number of trees in each row is 42 if there are 12 more rows find the number of trees in each row?

A. 63 
B. 28 
C. 48 
D. 32 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Required number of trees
= 24/36 * 42 = 28.

5. The simple interest on a sum of money at 8% per annum for 6 years is half the sum. The sum is:

A. Rs. 4800 
B. Rs. 6000 
C. Rs. 8000 
D. Data Inadequate

Answer: Option D

6. 5/8 * 2(2/5 - 5/4) / 1 1/4  = ?

A. 1/5 
B. 4/5 
C. 6/5 
D. 8/5 
E. 16/5

Answer: Option A

Solution:

(5/8 * 12/5 - 5/4)/(5/4) (3/2 -5/4)/(5/4) = 1/5

7. A man riding his bicycle covers 150 meters in 25 seconds. What is his speed in km per hour?

A. 20km/hr 
B. 21.6km/hr 
C. 21.6km/hr 
D. 25km/hr

Answer: Option C

Solution:
Speed = 150/25 m/sec =(150/25 x 18/5)km/hr 
= 108/5km/hr = 21.6km/hr

8. A man, a woman and a boy can complete a job in 3, 4 and 12 days respectively. How many boys must assist 1 man and 1 woman to complete the job in 1/4 of a day?

A. 1 
B. 4 
C. 19 
D. 41

Answer: Option D

Solution:

(1 man + 1 woman)'s 1 day work = (1/3 + 1/4) = 7/12 Work done by 1 man and 1 woman in 1/4 day = (7/12 * 1/4) = 7/48 
Remaining work = (1 - 7/48) = 41/48
Work done by 1 boy in 1/4 day = ( 1/12 * 1/4) = 1/48
Number of boys required = 41/48 * 41 = 41

9. A rectangular field 30 m long and 20 m broad. How much deep it should be dug so that from the earth taken out, a platform can be formed which is 8 m long, 5.5 m broad and 1.5 m high where as the earth taken out is increase by 10/5?

A. 12 cm 
B. 10 cm 
C. 18 cm 
D. 24 cm

Answer: Option B

Solution:

30 * 20 * x = (8 * 5.5 * 1.5)/2

10. A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

A. 100 kmph
B. 110 kmph
C. 120 kmph
D. 130 kmph

Answer: Option C

11. A machine P can print one lakh books in 8 hours, machine Q can print the same number of books in 10 hours while machine R can print them in 12 hours. All the machines are started at 9 A.M. while machine P is closed at 11 A.M. and the remaining two machines complete work. Approximately at what time will the work (to print one lakh books) be finished ?

A. 11:30 A.M.
B. 12 noon
C. 12:30 P.M.
D. 1:00 P.M.

Answer: Option D

12. 66 cubic centimetres of silver is drawn into a wire 1 mm in diameter. The length of the wire in metres will be:

A. 84
B. 90
C. 168
D. 336

Answer: Option A

13. Present ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Anand's present age in years?

A. 24
B. 27
C. 40
D. Cannot be determined
E. None of these

Answer: Option A

14. 6, 9, 15, 21, 24, 28, 30

A. 28
B. 21
C. 24
D. 30

Answer: Option A

Solution:

Each of the numbers except 28, is a multiple of 3.

15. Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

A. 5 : 7 : 8
B. 20 : 49 : 64
C. 38 : 28 : 21
D. None of these

Answer: Option B



Advertisements



VMware Reasoning Test Placement Papers

Do practice these Reasoning test sample questions to boost up the performance before appearing for the VMWare written test. These questions will be helpful for the candidates for the good preparation of VM Ware recruitment test.

1. Choose the best alternative as the answer.: A jail always has

A. Bars
B. Jailor
C. Lawyer
D. Locks
E. Prisoners

Answer: Option D

2. Select the correct alternative from given choices.

Which of the following symbol should replace question mark (?) in the given expression in order to make the statements 'X > V' and 'Z < T' definitely follow?
T = X ? Y = Z > V = W

A. > 
B. = 
C. = 
D. Such a case is not possible

Answer: Option A

Solution:

By replacing question mark with '>' symbol we get,
T = X > Y = Z > V = W.
From the above 'X > V' and 'Z < T' definitely follow.

3. Statement: The regulatory authority has set up a review committee to find out the reasons for unstable stock prices.
Assumptions:
I. The investors may regain confidence in stock market by this decision.
II. The review committee has the expertise to find out the causes for volatility in the stock market.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option E

Solution:

Clearly, I mentions the aim for which the step talked about in the statement, has been undertaken while II mentions the essential requirement for it. So,  
both I and II are implicit.

4. Statement: Should an organization like UNO be dissolved?
Arguments:
I. Yes. With cold war coming to an end, such organizations have no role to play
II. No, In the absence of such organizations there may be a world war.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

An organization like UNO is meant to maintain peace all over and will always serve to prevent conflicts between countries. So, its role never ends. So,  
argument I does not hold. Also, lack of such an organization may in future lead to increased mutual conflicts and international wars, on account of lack of a  
common platform for mutual discussions. So, argument II holds.

5. Select the most appropriate alternative as the answer.: You find that the person whom you call your friend has been cheating you. What would you do?

A. Break relations with him.
B. Give him tit for tat.
C. Make him realise his mistake.
D. Tell other friends about him.

Answer: Option C

6. 24, 60, 120, 210, ?

A. 300
B. 336
C. 420
D. 525

Answer: Option B

Solution:

The pattern is + 36, + 60, + 90,.....i.e. + [6 x (6 + 0)], + [6 x (6 + 4)], + [6 x (6 + 9)],...

So, missing term = 210 + [6 x (6 + 15)] = 210 + 126 = 336.

7. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 48 245 182 26 99 542 378 297
Step I: 542 48 245 182 26 99 378 297
Step II: 542 248 245 182 99 378 297
Step III: 542 26 378 48 245 182 99 297
Step IV: 542 26 378 48 297 245 182 99
Step V: 542 26 378 48 297 99 245 182
This is the final arrangement and step V is the last step for this input.

If the first step of an input is, "785 198 32 426 373 96 48", then which of the following steps will be "785 32 426 49 198 373 96"?

A. Third 
B. Fourth 
C. Fifth 
D. Second 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

From the last step it is clear that there are two alternating series of numbers. One in descending order and the other in ascending order. 
When we go through input to step I, we find that the largest number because the first and remaining numbers shift rightward. In the next step the smallest number becomes the second and the rest shift rightward. 

These two steps continue alternately untill the two alternate series are formed.
Step I: 786 198 32 426 373 96 49
Step II: 785 32 195 426 373 96 49
Step III: 785 32 426 198 373 96 49
Step IV: 785 32 426 49 198 373 96

8. Thirty six vehicles are parked in a parking lot in a single row. After the first car, there is one scooter. After the second car, there are two scooters. After the third car, there are three scooters and so on. Work out the number of scooters in the second half of the row. 

A. 10
B. 12
C. 15
D. 17

Answer: Option C

9. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A. 22
B. 24
C. 25
D. 26

Answer: Option C

Solution:

In this simple alternating subtraction and addition series; 1 is subtracted, then 2 is added, and so on.

10. 12L : 24X :: 5E : __

A. 21U 
B. 19S 
C. 10J 
D. 20T 
E. 18R

Answer: Option C

Solution:

12L : 24X :: 5E : __
L is 12th letter and 12 * 2 = 24
The 24th letter is X.
Similarly, E is the 5th letter and 5 * 2 = 10
The 10th letter is J.

11. In the following given below, certain symbols are used with the following meanings:
'P$Q' means 'P is neither equal to nor smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P*Q' means 'P is neither greater nor smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is neither greater than nor equal to Q'.
'P@Q' means 'P is not greater than Q'.

Statements: H * D, D $ R, R © N
Conclusions: I. N * H   II. N $ H

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D

Solution:

H = D -- (i); D > R -- (ii); R = N -- (iii)
Combining (i) and (ii), we get:
R > H = D -- (iv)
From (iii) and (iv), we can't get any specific relation between N and H. Therefore, conclusion I (N = H) and conclusion II (N > H) are not true.

12. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Yarn 2. Plant 3. Saree
4. Cotton 5. Cloth  

A. 2, 4, 5, 1, 3
B. 2, 4, 3, 5, 1
C. 2, 4, 1, 5, 3
D. 2, 4, 5, 3, 1

Answer: Option C

Solution:

The correct order is :

Plant Cotton Yarn Cloth Saree
2 4 1 5 3

14. Four people witnessed a mugging. Each gave a different description of the mugger. Which description is probably right?

A. He was average height, thin, and middle-aged.
B. He was tall, thin, and middle-aged.
C. He was tall, thin, and young.
D. He was tall, of average weight, and middle-aged.

Answer: Option B

Solution:

Tall, thin, and middle-aged are the elements of the description repeated most often and are therefore the most likely to be accurate.

15. KUZ, MOX, OIV, QET. . . . ?

A. SUR
B. SDR
C. SMR
D. SAR

Answer: Option D 

Solution: 

The first letter moves two steps forward. The second letter moves 9 steps forward. The third letter moves 2 steps backward. 



Advertisements




VMware English Test Model Papers

Practice the English test model papers provided in this page to get the best result in the examination of VMware. By practicing these questions candidates will analyse the weak areas and can improve their ability to achieve the job in VMware Organization.

1. Jay ______ only three letters home this year. He should write more often.

A. are written
B. have written
C. has written
D. was writte

Answer: Option C

Solution:

has written

2. BROWSE

A. Heal
B. Deceive
C. Examine
D. Strike

Answer: Option C

3. The part of government which is concerned with making of rules

A. Tribunal
B. Bar
C. Legislature
D. Court

Answer: Option C

Solution:

Legislature

4. The recommendations of the committee/ that the age should be lowered down/immediately/ was not accepted

A. The recommendations of the committee
B. that the age should be lowered down
C. immediately
D. was not accepted

Answer: Option D

Solution:

say ëwere not'

5. find correct spelling:

A. Meddicine
B. Madicine
C. Medicine
D. Medicinee

Answer: Option C

Solution:

Medicine

6. The new industrial policy is a result of the confidence the government has in the ...... of the Indian industry.

A. maturity
B. status
C. opinion existence
D. existence

Answer: Option A

Solution:

maturity

7. All such students
P : get success
Q : who are honest and hard-working
R : and recognition
S : in very walk of life
The Proper sequence should be:

A. SPRQ
B. PRQS
C. QPRS
D. PSRQ

Answer: Option C

8. The little boy climbed _____ the wall and looked _____ to see what was going on.

A. up;   in
B. over;   up
C. up;   down
D. on;   down

Answer: Option C

Solution:

up;   down

9. Choose the word which is different from the rest.

A. Giraffe
B. Hyena
C. Deer
D. Rhinoceros
E. Zebra

Answer: Option B

Solution:

Hyena is the only flesh-eating animal in the group.

10. The little boy recites ______ he could remember.

A. how
B. why
C. what
D. which

Answer: Option C

Solution:

what

11. To have brush with :

A. To start painting
B. To have good and pleasing terms
C. To be impressed
D. To have a slight encounter

Answer: Option D

Solution:

To have a slight encounter

12. solve as per the direction given above

A. My papa is
B. in bad mood
C. today
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

in a bad mood

13. She was wearing ________ old dress.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: B

Solution:

an

14. LOVE

A. Villainy
B. Hatred
C. Compulsion
D. Force

Answer: Option B

15. The tortoise has a lifespan than any other land animal.

A. long
B. longer
C. longest
D. none

Answer: Option A.

VMware Placement Papers PDF Download: Click Here


Candidates can visit our site for all help related to Preparation for IT Companies. For more fresh job updates aspirants bookmark our site and follow us regularly. To know about all Companies placement papers, interview questions, syllabus and also test pattern keep on visiting our site All India Jobs.