Vivo Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Vivo Placement Papers
Vivo Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Candidates searching for Vivo Placement Papers are at right place to download the Vivo Placement Papers PDF. Here we have provided the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers. Contenders who are interested to join the Vivo can practice the previous papers and get an idea about the Vivo Test Pattern. Go through the complete article to download the Vivo Placement Papers PDF.




Vivo Placement Papers

Vivo recruits only the most dynamic individuals with excellent skills and knowledge. Take our Vivo Aptitude, Reasoning and Verbal Ability model Papers and enhance your knowledge of Aptitude, Reasoning and Verbal Ability which help you to crack the Vivo Recruitment exam. Contenders are advised to practice the sample questions provided below. Visit our website www.allindiajobs.in regularly for more latest updates on jobs, interview questions, etc.

You can Also Check: Interview Questions


In order to help candidates, we have gathered some important questions for sample which are collected from previous papers of Vivo Placement Test. Candidates can practice these question for free of cos. Download the Vivo Placement Papers PDF and practice them regularly. This help contenders to improve their performance. Link to download Vivo Placement Papers PDF is provided below in this article for free.


Vivo Aptitude Test Sample Papers

Important Aptitude Questions with detailed solutions can be tried upon here. Develop a test taking habit to secure your seat in Team Vivo and get to work with one of the greatest technological leaders of the World.

1. The area of a rhombus in 2016 Sq.cm and its side is 65cm. The length of its diagonals are

A. 125cm, 35cm 
B. 126cm,32cm 
C. 132cm,26cm 
D. 135cm,25cm

Answer: Option B

Solution:

Let the diagonal be x cm then another diagonal = 2x cm 
 ½ × x × 2x =144 
=> x 2= 144 
=> x= 12 
Length of the diagonal are 12 cm 24 cm

2. A total of 3000 chocolates were distributed among 120 boys and girls such that each boy received 2 chocolates and each girl received 3 chocolates. Find the respective number of boys and girls?

A. 70, 50 
B. 60, 60 
C. 50, 70 
D. 40, 80 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Let the number of boys be x.
Number of girls is 120 - x.
Total number of chocolates received by boys and girls = 2x + 3(120 - x) = 300 
=> 360 - x = 300 => x = 60. 
So, the number of boys or girls is 60.

3. A man can row 6 kmph in still water. When the river is running at 1.2 kmph, it takes him 1 hour to row to a place and black. What is the total distance traveled by the man?

A. 6.24 km 
B. 6 km 
C. 5.76 km 
D. 5.66 km

Answer: Option C

Solution:

M = 6
S = 1.2
DS = 7.2
US = 4.8
x/7.2 + x/4.8 = 1
x = 2.88
D = 2.88 * 2 = 5.76

4. There is 60% increase in an amount in 6 years at S.I. What will be the C.I. of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

A. Rs. 2160 
B. Rs. 3120 
C. Rs. 3972 
D. Rs. 6240

Answer: Option C

Solution:

Let P = Rs. 100. Then, S.I. Rs. 60 and T = 6 years. 
R = (100 * 60)/(100 * 6) = 10% p.a. 
Now, P = Rs. 12000, T = 3 years and R = 10% p.a. 
C.I. = [12000 * {(1 + 10/100)3 - 1}] 
= 12000 * 331/1000 = Rs. 3972

5. If the diagonal of a rectangle is 17 cm long and its perimeter is 46 cm, the area of the rectangle is. 

A. 150 cm2
B. 120 cm2
C. 110 cm2
D. 100 cm2

Answer: Option B

Solution:

2(l + b) = 46 => (l + b) = 23
v(l2 + b2) = 17
=> (l2 + b2) = 289
(l2 + b2) = (l + b)2 - 2lb
=> 289 = (232 - 2lb 
=> 2lb = (23)2 - 289 =(529 -289) = 240
=> lb = 120
Area = 120 cm2

6. Rice and wheat are in a mixture in the ratio 5:3. If 16 kg wheat is added to this mixture, the ratio of rice to wheat changes to 5:7. How much wheat is in new mixture? 


A. 21 kg
B. 28 kg
C. 42 kg
D. 35 kg

Answer: Option B

7. At present, the ratio between the ages of Arun and Deepak is 4:3. After 6 years, Arun's age will be 26 years. What is the age of Deepak at present?

A. 12 years 
B. 15 years 
C. 19 1/2 years 
D. 21 years

Answer: Option B

Solution:

Let the present ages of Arun and Deepak be 4x and 3x years respectively. 
Then, 4x + 6 = 26 => x = 5 
Deepak's age = 3x = 15 years.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 4422 
B. 2442 
C. 4242 
D. 2244 
E. 4224

Answer: Option C

Solution:

Except 4242, all other numbers are divisible by 11.

9. A, B and C are entered into a partnership. A invested Rs.6500 for 6 months, B invested Rs.8400 for 5 months and C invested for Rs.10000 for 3 months. A is a working partner and gets 5% of the total profit for the same. Find the share of C in a total profit of Rs.7400.

A. 1750 
B. 1900 
C. 8600 
D. 10300

Answer: Option B

Solution:

65 * 6 : 84 * 5 : 100 * 3
26:28:20
C share = 74000 * 95/100 = 7030 * 20/74 => 1900

10. Fresh grapes contain 80 % water dry grapes contain 10 % water. If the weight of dry grapes is 250 kg. What was its total weight when it was fresh?

A. 1000 kg 
B. 1100 kg 
C. 1125 kg 
D. 1225 kg

Answer: Option C

Solution:

Let the weight of fresh grapes be x kg 
Quantity of water in it = (80/100 × x)kg = 4x/5 kg 
Quantity of pulp in it = (x – 4x/5)kg = x/5 kg 
Quantity of water in 250 kg dry grapes 
= (10/100 × 250)kg = 25kg 
Quantity of pulp in it = (250 - 25)kg = 225 kg 
Therefore, x/5 = 225 
=> x = 1125

11. A letter lock consists of three rings each marked with six different letters. The number of distinct unsuccessful attempts to open the lock is at the most -.

A. 216 
B. 243 
C. 215 
D. 729 
E. 728

Answer: Option C

Solution:

Since each ring consists of six different letters, the total number of attempts possible with the three rings is = 6 * 6 * 6 = 216. Of these attempts, one of them is a successful attempt. Maximum number of unsuccessful attempts = 216 - 1 = 215.

12. A leak in the bottom of a tank can empty the full tank in 6 hours. An inlet pipe fills water at the rate of 4 liters per minute. When the tank is full in inlet is opened and due to the leak the tank is empties in 8 hours. The capacity of the tank is?

A. 5260 liters 
B. 5760 liters 
C. 5846 liters 
D. 6970 liters

Answer: Option B

Solution:

1/x - 1/6 = -1/8
x = 24 hrs
24 * 60 * 4 = 5760

13. Three 6 faced dice are thrown together. The probability that all the three show the same number on them is -.

A. 1/216 
B. 1/36 
C. 5/9 
D. 5/12 
E. 7/12

Answer: Option B

Solution:

It all 3 numbers have to be same basically we want triplets. 111, 222, 333, 444, 555 and 666. Those are six in number. Further the three dice can fall in 6 * 6 * 6 = 216 ways. Hence the probability is 6/216 = 1/36

14. A gardener was asked a plant flowers in a row containing equal number of plants. He tried to plant 6, 8, 10 and 12 in each row, but 5 plants left in each case. When he planted 13 in a row, no plant was left. Find the number of plants with him?

A. 245 
B. 125 
C. 485 
D. 845

Answer: Option D

15. The sum of two numbers is 100 and their difference is 37. The difference of their squares is:

A. 37 
B. 100 
C. 63 
D. 3700

Answer: Option D

Solution:

The number be a and b. 
=>a + b = 100 and 
=>a – b = 37 
=> a2 – b2 = (a + b) (a - b) = 100 × 37 = 3700



Advertisements


Vivo Reasoning Test Placement Papers

The latest placement papers of Vivo makes it clear that reasoning questions are an important part of the recruitment exam. So get some practice on reasoning here through the sample questions discussed below, if you are going to appear in Vivo Placement Drives in the near future.

1. Statement: The sale of a particular product has gone down considerably causing great concern to the company.

I. The company should make a proper study of rival products in the market.
II. The price of the product should be reduced and quality improved.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

Clearly, a study of rival products in the market will help assess the cause for the lowering down of sales and then a suitable action can be taken.  
Thus, only I follow.

2. Statements: The manager humiliated Sachin in the presence of his colleagues.
Conclusions:
I. The manager did not like Sachin.
II. Sachin was not popular with his colleagues.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D

Solution:

The manager might have humiliated Sachin not because of his dislike but on account of certain negligence or mistake on his part. So, I does not  
follow. Also, nothing about Sachin's rapport with his colleagues can be deduced from the statement. So, II also does not follow.

3. Mrs. Krishnamurthy is a qualified CA and was 25 years old on 31.07.1987.

A. if the candidates can be selected  
B. if the candidate is to be referred to Director- Finance 
C. if the candidate can be called for group discussion 
D. if the candidate can be called for interview  
E. if the candidate cannot be selected 

Answer: Option  B

The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:

1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.
2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- 

Finance, who can allow the candidate to appear in the interview if otherwise eligible.
4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

4. In these questions, the symbols @, *, $, # and % are used with the following meanings as illustrated below:
'P@Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is not greater than q'.
'P%Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: M * J, K $ J, K @ T
Conclusions: I. T $ M  II. J @ T

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option E

Solution:

M ≤ J, K > J, K < T
=> M ≤ J < K < T => M < T
=> T > M => T ≤ M => T $ M
Also J < T => J ≥ T => J @ T

5. You are returning home from school. On the way, you find a sealed envelope in a street, fully addressed with unused stamps on it You would .

A. leave it there as it was and walk away
B. remove the stamps and destroy the envelope.
C. open the envelope, find out who has dropped it by mistake, and send it to him if possible.
D. post it at the nearest letter box.

 Answer: Option D

6. One approach to the question of which objects discussed by a science are real is to designate as real all and only those entities posited by the most explanatorily powerful theory of the science. But since most scientific theories contain entities posited solely on theoretical grounds, this approach is flawed.
Which one of the following principles, if valid, most helps to justify the reasoning above?

A. Any object that is posited by a scientific theory and that enhances the explanatory power of that theory should be designated as 

real.
B. Objects posited for theoretical reasons only should never be designated as real.
C. A scientific theory should not posit any entity that does no enhance the explanatory power of the theory.
D. A scientific theory should sometimes posit entities on grounds other than theoretical ones.
E. Only objects posited by explanatorily powerful theories should be designated as real.

Answer: Option E

7. 36 : 343 :: __ : 1331

A. 81 
B. 121 
C. 100 
D. 144 
E. 169

Answer: Option C

Solution:

36 : 343 :: __ : 1331
(6)2 : (7)3 :: (10)2 : (11)3
Hence, 102 = 100 is the missing number.

8. In a certain code language, '+' means '*', '*' means '-', '-' means '/' and '/' means '+'.
9 + 4 - 6 * 6 / 8

A. 8.5 
B. 8 
C. 5.25 
D. 0 
E. 10

Answer: Option B

Solution:

'+' means '*', '*' means '-', '-' means '/' and '/' means '+'.
The given expression is
9 + 4 - 6 * 6 / 8
On converting this expression as per the directions, we get the expression
9 * 4 / 6 - 6 + 8
We simplify this expression using BODMAS rule,
9 * 4 / 6 - 6 + 8 = 36 / 6 - 6 + 8 = 8.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Section 
B. Septic 
C. Seclude 
D. Secure 
E. Sentiment

Answer: Option D

Solution:

Seclude, Section, Secure, Sentiment, Septic

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Blaze 
B. Glint 
C. Simmer 
D. Shimmer 
E. Glimmer

Answer: Option C

Solution:

All except Simmer are connected with light, while simmer is a way of cooking.

11. If in certain language KINDLY is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code ?

A. EXOTLC 
B. CXOTIE 
C. COXITE 
D. CITOXE 
E. EOXITC

Answer: Option D

Solution:

The letters of the word are written in a reverse order to obtain the code.

12. A person walks 4 km towards west, then turns to his right to travel 9 km. He turns towards east and travels 12 km. Finally, he travels 3 km towards south. How far is he from the initial position (in km)?

A. 15 
B. 23 
C. 18 
D. 10 
E. 28

Answer: Option D

13. Statement: Should there be an upper age limit of 65 years for contesting Parliamentary/ Legislative Assembly elections?
Arguments:
I. Yes. Generally, people above the age of 65 lose their dynamism and will power.
II. No. The life span is so increased that people remain physically and mentally active even up to the age of 80.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option D

Solution:

The age of a person is no criterion for judging his mental capabilities and administrative qualities. So, none of the arguments holds strong.

14. A bulb always has

A. Glass
B. Current
C. Filament
D. Light

Answer: Option C

15. Statements:
The farmers have decided against selling their Kharif crops to the Government agencies.
The Government has reduced the procurement price of Kharif crops starting from the last month to the next six months.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:

Since the government has reduced the procurement price of Kharif crops starting from the last months to the next six months, therefore, the farmers have decided against selling their Kharif crops to the Government agencies.



Advertisements



Vivo English Test Model Papers

To clear the Vivo recruitment test, a candidate must have proficiency in the English Language. Vivo Placement Questions for English section can be attempted here in the form of practice test. Take the sectional test and prepare for making a career in Vivo.

1. I know him.

A. He was known to me
B. He is known by me
C. He has been known by me
D. 
He is known to me

Answer: Option D

Solution:

He is known to me

2. Lisa is wearing a......................... shirt today.

A. sleeve
B. sleeveless
C. sleeviest
D. none

Answer: Option B

Solution:

sleeveless

3. FLAGITIOUS

A. Innocent
B. Vapid
C. Ignorant
D. Frivolous

Answer: Option A

4. My __________ teacher’s name is William.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: D

Solution:

no article

5. solve as per the direction given above

A. According to the Bible
B. it is meek and humble
C. who shall inherit the earth.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

it is the meek and the humble

6. Adam’s ale

A. Water
B. Wine
C. Grace
D. Pleasure

Answer: Option A

Solution:

Water

7. We did not see ______ friends at the funfair.

A. much
B. many
C. a few
D. a little

Answer: Option B

Solution:

many

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Pear
B. Apple
C. Litchi
D. Guava
E. Orange

Answer: Option E

Solution:

Orange is the only citrus fruit in the group.

9. Please wait for me. I will be finished _____ five or ten minutes.

A. it
B. for
C. in
D. at

Answer: Option C

Solution:

in

10. If you need help
P : promptly and politely
Q : ask for attendants
R : to help our customers
S : who have instructions
The Proper sequence should be:

A. SQPR
B. QPSR
C. QSRP
D. SQRP

Answer: Option C

11. There has been a ...... lack of efficiency in all the crucial areas of the working of Public Sector Undertakings.

A. surprising
B. stimulative
C. positive
D. conspicuous

Answer: Option D

Solution:

conspicuous

12. find correct spelling :

A. Palete
B. Palate
C. Palatte
D. Palte

Answer: Option B

Solution:

Palate

13. As he had taken (a) / only a few sips (b) / there was still little water (b) / left in the glass. (d)

A. As he had taken
B. only a few sips
C. there was still little water
D. left in the glass.

Answer: Option C

Solution:

As he had taken only a few sips there was still a little water left in the glass.

14. A person pretending to be somebody he is not

A. Imposter
B. Magician
C. Rogue
D. Rogue

Answer: Option A

Solution:

Imposter

15. FAKE

A. Origil
B. Imitation
C. Trustworthy
D. Loyal

Answer: Option B

Vivo Placement Papers PDF Download: Click Here

The information provided here is purely based on our analysis about Vivo Placement Papers. Sometimes the company may change the test pattern and syllabus.  So candidates are advised to visit the official website of the company or visit this page periodically for latest updates about the syllabus and placement papers.