ValueLabs Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

ValueLabs Placement Papers
ValueLabs Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Contenders can check out the latest ValueLabs Placement papers, this is the correct place to get precise information of ValueLabs Placement papers, Solved Papers, Interview Questions, and previous papers. Candidates can practice these placement papers to score high marks and get qualify in the ValueLabs written test. In ValueLabs placement Papers, you will get to know the pattern of test and can improve time managing. We have provided the sample model questions of Aptitude, Reasoning & English. By practicing these Placement papers, you will get an idea about the ValueLabs Exam pattern and it becomes easy to prepare. These Placement Papers helps you to get a place in your desired designation in ValueLabs organization.





ValueLabs Placement Papers

Candidates who are preparing to get a place in ValueLabs Organization, have a good news. For any Interview or exam, preparation is a most important and for that candidates have to prepare by reference of ValueLabs Placement papers, Solved Question Papers and ValueLabs Test Pattern. For the candidate's convenience and preparation, All India Jobs provides ValueLabs Placements papers and latest Syllabus in the below article.

You can also check: Interview Questions

Aspirants can take ValueLabs mock test to enhance their knowledge by practicing more. In this article, we have provided ValueLabs Placement Papers, the comprehensive test result after every test you have taken. This analysis helps you to know the strengths and weaknesses to enhance your abilities to crack the ValueLabs Recruitment. For more latest updates keep on visiting our site All India Jobs.



ValueLabs Aptitude Test Placement Papers

In this article, candidates can check out the latest Valuelabs questions and answers along with the detailed solution. We recommend the aspirants practice these questions for the best result in the Value Labs written test.

1. A train 110 m long is running with a speed of 60 km/hr. In what time will it pass a man who is running at 6 km/hr in the direction opposite to that in which the train is going?


A. 5 sec 

B. 6 sec
C. 7 sec 
D. 10 sec

Answer: Option B


Solution:


Speed of train relative to man = 60 + 6 = 66 km/hr.

= 66 * 5/18 = 55/3 m/sec.
Time taken to pass the men = 110 * 3/55 = 6 sec.

2. Ram bought 4 dozen apples at Rs. 12 per dozen and 2 dozen apples at Rs. 16 per dozen. He sold all of them to earn 20%. At what price per dozen did he sell the apples?


A. Rs. 14.40 

B. Rs. 16.00 
C. Rs. 16.80 
D. Rs. 19.20

Answer: Option B


Solution:


6 dozen apples = Rs. (12 × 4 + 16 × 2) = Rs. 80 


 Gain = 20% 


 S.P = Rs. (120/100 × 80) = Rs. 96 


 Per dozen = Rs. (96/6) = Rs. 16


3. In a game of 90 points A can give B 15 points and C 30 points. How many points can B give C in a game of 100 points?


A. 140

B. 20
C. 300
D. 50

Answer : Option B


Solution :


While A scores 90 points, B scores (90-15)=75 points and C scores (90-30)= 60 points


i.e., when B scores 75 points, C scores 60 points


=> When B scores 100 points, C scores 6075×100 = 80 points


i.e., in a game of 100 points, B can give C (100-80)=20 points


4. 150 men consume 1050 kg of rice in 30 days. In how many days will 70 men consume 980 kg of rice?


A. 30 

B. 60 
C. 45 
D. 90 
E. None of these

Answer: Option B


Solution:


Rate of consumption of each man = 1050/(150 * 30) = 7/30 kg/day

Let us say 70 men take x days to consume 150 kg.
Quantity consumed by each item in x days = (7x/30) kg
Quantity consumed by 70 men in x days = (7/30 x)(70) kg
= (7/30 x) * (70)  = 960
x = 60 days.

5. A sum of money will double it set in 16 years at simple interest with a yearly rate of:


A. 10% 

B. 6 1/4 % 
C. 8 % 
D. 16 %

Answer: Option B


6. 22004 - 29303 + 101299 - 59532 = ?


A. 44000 

B. 24500 
C. 34500 
D. 26000 
E. 36000

Answer: Option C


Solution:


22004 - 29303 + 101299 - 59532 

123303 - 888.35 = 34468 = 34500

7. A is twice as fast as B and B is thrice as fast as C. The journey covered by C in 42 minutes will be covered by A in


A. 7 Minutes 

B. 14 Minutes 
C. 28 Minutes 
D. 63 Minutes

Answer: Option A


8. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?


A. Rs. 375 

B. Rs. 400 
C. Rs. 600 
D. Rs. 800

Answer: Option B


Solution:


C's 1 day's work = 1/3 - (1/6 + 1/8) = 1/3 - 7/24 = 1/24

A's wages : B's wages : C's wages
1/6 : 1/8 : 1/24 = 4:3:1
C's share = 1/8 * 3200 = Rs. 400

9. In digging a pond 20 m * 10 m * 5 m the volumes of the soil extracted will be?


A. 100 cu.m 

B. 1000 cu.m 
C. 10000 cu.m 
D. 2000 cu.m

Answer: Option B


Solution:


20 * 10 * 5 = 1000


10. In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?


A. 159

B. 194
C. 205
D. 209
E. None of these

Answer: Option D


11. Two pipes can fill a tank in 20 and 24 minutes respectively and a waste pipe can empty 3 gallons per minute. All the three pipes working together can fill the tank in 15 minutes. The capacity of the tank is:


A. 60 gallons

B. 100 gallons
C. 120 gallons
D. 180 gallons

Answer: Option C


12. Two dice are thrown simultaneously. What is the probability of getting two numbers whose product is even?


A. 1/2

B. 3/4
C. 3/8
D. 5/16

Answer: Option B


13. The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:


A. 9000

B. 9400
C. 9600
D. 9800

Answer: Option C


Solution:


Greatest number of 4-digits is 9999.


L.C.M. of 15, 25, 40 and 75 is 600.


On dividing 9999 by 600, the remainder is 399.


 Required number (9999 - 399) = 9600.


14. The product of two numbers is 4107. If the H.C.F. of these numbers is 37, then the greater number is:


A. 101

B. 107
C. 111
D. 185

Answer: Option C


Solution:


Let the numbers be 37a and 37b.


Then, 37a x 37b = 4107


 ab = 3.


Now, co-primes with product 3 are (1, 3).


So, the required numbers are (37 x 1, 37 x 3) i.e., (37, 111).


 Greater number = 111.


15. The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:


A. 9944

B. 9768
C. 9988
D. 8888
E. None of these

Answer: Option B




Advertisements



ValueLabs Reasoning Test Sample Papers

Candidates can practice these questions and answers of Reasoning Test. For the preparation of Valuelabs written test, we provided the latest questions and answers with a brief solution. Do practice these questions thoroughly.

1. Arrange the given words in the alphabetical order and tick the one that comes last?


A. Demand 

B. Destroy 
C. Deterred 
D. Direct 
E. Damage

Answer: Option D


Solution:


Damage, Demand, Destroy, Deterred, Direct


2. ODOMETER : DISTANCE


A. scale : weight

B. length : width
C. inch : foot
D. mileage : speed
E. area : size

Answer: Option A


Solution:


Scale - A measuring instrument for weighing; shows amount of mass.


An odometer measures distance; a scale measures weight.


3. Virology : Virus :: Semantics : ?


A. Amoeba 

B. Language 
C. Nature 
D. Society

Answer: Option B


Solution:


Virology deals with the effects of virus. 


Similarly, semantics deals with the effect of language.


4. In some schools children can get homework as early as kindergarten, or by the third grade. Homework has been annoying many children by the fourth grade. Should homework be banned? 


A. Yes, It can also lead to stressed out children that can throw fits and also gives less time for a kid to be a kid.

B. No, All of those people saying no are too lazy to do Homework and don’t realize how valuable it really is.
C. No, One of the main reasons that homework should be given for learners is to attain knowledge meticulously. 
D. Yes, Homework is a serious waste of time, there are some benefits of homework but the negatives out-rule the benefits by a mile.

Answer: Option A.


Solution: 


Yes, It can also lead to stressed out children that can throw fits and also gives less time for a kid to be a kid.


5. Here are some words translated from an artificial language.

slar means jump
slary means jumping
slarend means jumped
Which word could mean “playing”?

A. clargslarend

B. clargy
C. ellaclarg
D. slarmont

Answer: Option B


6. Assertion (A) : India is facing the problem of inflation.

Reason (R) : We have failed to check the growth of black money. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.

B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false

Answer: Option  A


7. M is the father of N who is the son of V. In order to know the relation of M to P, which of the statement/statements is/are necessary?
P is the brother of V.
The daughter of N is the granddaughter of V.

A. Only (1)

B. Only (2)
C. Either (1) or (2)
D. (1) and (2) both

Answer: Option A


Solution:


M is the father of N and N is the son of V.


Hence, V is the mother of N.


From (1), P is the brother of V


Therefore, M is the brother-in-law of P because V is the wife of M.


From (2), the daughter of N, is the granddaughter of V. From this we do not get any relation of M to P.


8. Statements:

The Government has imported large quantities of sugar as per trade agreement with other countries.
The prices of sugar in the domestic market have fallen sharply in the recent months.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect

B. Statement II is the cause and statement I is its effect
C. Both the statements I and II are independent causes
D. Both the statements I and II are effects of independent causes
E. Both the statements I and II are effects of some common cause

Answer: Option A


Solution:


The increase in supply always triggers a reduction in the prices.


9. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Coriander 

B. Jasmine 
C. Lotus 
D. Lily 
E. Rose

Answer: Option A


Solution:


All except Coriander are flowers.


10. In a certain code language, if BUG = 90 and ALMS = 180, then CADET = ?


A. 153 

B. 165 
C. 175 
D. 148 
E. 185

Answer: Option B


Solution:


B U G => 2 + 21 + 7 = 30 and 30 * 3 = 90.

In this the sum of the place values is multiplied with the number of letters in the word.
A L M S => 1 + 12 + 13 + 19 = 45 and 45 * 4 = 180.
Similarly, C A D E T => 3 + 1 + 4 + 5 + 20 = 33 and 33 * 5 = 165.

11. Itís time we stopped searching for new statistics to suggest that we are not spending enough on education. In fact, education spending increased 30 percent overall during the last decade.

Which of the following, if true, would most weaken the argument above?

A. Despite increased spending on education, enrollment in our elementary and secondary schools declined about 4 percent during the last ten years.

B. Our spending on gasoline increased more than 100 percent during the last decade.
C. When adjusted for inflation, our per-pupil expenditure on education this year is less than it was ten years ago.
D. Eleven other economically developed nations spend more on education than we do.
E. The achievement levels of our students have been declining steadily since 1960, and the last decade produced no reversal in this trend.

Answer: Option C


12. Total money with Naresh and Ajay is 28 percent of that with Usman. How much money is Ajay having?


I. Usman has got Rs.75000.

II. The ratio of money of Naresh to money held by Ajay is 1 : 3.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 

B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. If the data in both the statements together are needed.

Answer: Option E


Solution:


From I, we find that 

 Total money with Naresh and Ajay = Rs(28/100 * 75000) = Rs.21000. 
From II, we find that money with Ajay = Rs(3/4 * 21000) = Rs.15750. 
So, both I and II are required.

The candidate must 

A) be a graduate with at least 60 per cent marks 
B) have work experience of at least two years after completion of graduation 
C) not be more than 35 years of age as on 01.02.2013
D) have scored at least 40 per cent marks in the personal interview
E) have scored at least 55 per cent marks in the written examination. 
     In the case of a candidate who satisfies all the above conditions except 
a) (ii) above, but has a work experience of at least one year, his/her case is to be referred to the Chairman-Recruitment. 
b) (iii) above, but is less than 40 years of age, his/her case is to be referred to the President  - Recruitment. 
In each of the questions below are given the details of each candidate. You have to take one of the following courses of action based on the information provided and the conditions and 

sub-conditions given above and mark the number of that course of action as your answer. 

You are not supposed to assume anything other than the information provided in each question. All these cases are given to you as on 01.02.2013.

13. Vijay Chauhan was born on 8th February 1990. He got 68% and 51% in the written examination and the interview respectively. He has been working for last twenty five months and is a first - class graduate. 


A. If the candidate is to be selected 

B. If the candidate is not to be selected 
C. if the data provided are inadequate to take a decision 
D. If the case is to be referred to the Chairman - Recruitment  
E. if the case is to be referred to the President - Recruitment 

Answer: Option A


14. Raj traveled from a point X straight to Y at a distance of 80 m. He turned right and walked 50 m, then again turned right and walked 70 m. Finally, he turned right and walked 50 m. How far is he from the starting point?


A. 10 m 

B. 20 m 
C. 50 m 
D. 70 m 
E. None of these

Answer: Option A


15. dome


A. rounded

B. geodesic
C. governmental
D. coppery

Answer: Option A


Solution:


A dome is a large rounded roof or ceiling, so being rounded is essential to a dome. A geodesic dome (choice b) is only one type of dome. Some, but not all domes, have copper roofs (choice d). Domes are often found on government buildings (choice c), but domes exist in many other places.




Advertisements




ValueLabs English Test Model Papers

In this page, we have included the latest English Test questions with a detailed solution. To support the candidates we provided the latest questions and aspirants should practice for the best output in the ValueLabs exam.

1. The boy was sorry that he ______ asleep.


A. are fallen

B. have fallen
C. has fallen
D. had fallen

Answer: Option D


Solution:


had fallen


2. HARBINGER


A. Messenger

B. Steward
C. Forerunner
D. Pilot

Answer: Option C


3. A style full of words


A. Pedantic

B. Rhetorical
C. Abundant
D. Verbose

Answer: Option D


Solution:


Verbose


4. He used rather harsh words/ in denouncing/ her but he must have had/ some very strong reasons to do so.


A. He used rather harsh words

B. in denouncing
C. her but he must have had
D. some very strong reasons to do so

Answer: Option D


Solution:


say ëfor doing soí


5. find correct spelling :


A. availlable

B. abailable
C. availlable
D. available

Answer: Option D


Solution:


available


6. Most of the issues discussed in the meeting were trivial and only a few were ............


A. significant

B. complex
C. interesting
D. practical

Answer: Option A


Solution:


significant


7. I enclose

P : and the postage
Q : a postal order
R : the price of books
S : which will cover
The Proper sequence should be:

A. RPSQ

B. QSPR
C. QSRP
D. QPSR

Answer: Option C


8. As I was passing _____ the house, I saw a man standing _____ the gate.


A. by;   at

B. across;   in
C. through;   on
D. over;   inside

Answer: Option A


Solution:


by;   at


9. Choose the word which is different from the rest.


A. Assassinate

B. Kill
C. Kidnap
D. Stab
E. Murder

Answer: Option C


Solution:


All except Kidnap are actions of killing.


10. He reported ______ he saw.


A. what

B. which
C. that
D. when

Answer: Option C


Solution:


that


11. To give chapter and verse for a thing :


A. To produce the proof of something

B. To eulogize the qualities of a thing
C. To make publicity of a thing
D. To attach artificial value to a thing

Answer: Option A


Solution:


To produce the proof of something


12. solve as per the direction given above


A. Please try to understand

B. that the dispute on this issue is between my brother and myself,
C. and concerns nobody else.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


that the dispute on this issue is between my brother and me


13. We have ________ exam tomorrow.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: B


Solution:


an


14. INSIPID


A. Tasty

B. Stupid
C. Discreet
D. Feast

Answer: Option A


15. The River Nile is the .......... River in the world.


A. long

B. longer
C. longest
D. none

Answer: Option C


Solution:


longest


ValueLabs Placement Papers PDF Download: Click Here



For all the viewers, we have provided the latest information about all the placement papers, syllabus, a test pattern of all IT Companies in our site. Keep on visiting our site for more latest updates of career opportunities, Interview Questions etc.