Urban Ladder Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Urban Ladder Placement Papers
Urban Ladder Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you searching for Urban Ladder Placement Papers PDFs? If yes, this is the correct destination. This article deals with Aptitude, Reasoning and English model papers in a PDF format. Candidates who are interested to get qualified in Urban Ladder company can go through this page for latest updated information. Interested aspirants can download them for better preparation. Before going to appear for Urban Ladder Recruitment aspirants must refer Urban Ladder Placement Papers and Urban Ladder Test Pattern.





Urban Ladder Placement Papers

Now a days most of the aspirants are showing interest in the Software field. For those candidates this article provides good opportunity for them to prove themselves and to secure a job in the Urban Ladder Organization. For more latest  information regarding Urban Ladder Placement Papers and Urban Ladder Interview Questions aspirants can bookmark our site. We will update the latest valuable information for the job seekers for better preparation.

You can also check: Interview Questions


In this article, we uploaded latest Urban Ladder Placement Papers information which was collected from the various sources. This is the right place for the job seekers to gain essential information about placement papers . Contenders have to practice hard to crack the Urban Ladder written exam. On that basis of levels of difficulty we equipped the data which is useful for the job aspirants. Candidates should practice the Urban Ladder test pattern , sample papers and syllabus by managing the time. For more latest updated information keep on visiting our www.allindiajobs.in site regularly.



Urban Ladder Aptitude Test Placement Papers

Contenders can check out for the latest Aptitude Test Questions and answers for the better preparation of the Urban ladder Recruitment test. We suggest the candidates practice these questions and perform well in the Urban Ladder Exam.

1. How many seconds will a 500 m long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

A. 25 
B. 30 
C. 40 
D. 45

Answer: Option B

Solution:
Speed of train relative to man = 63 - 3 = 60 km/hr.
= 60 * 5/18 = 50/3 m/sec.
Time taken to pass the man = 500 * 3/50 = 30 sec.

2. There would be 10% loss if rice is sold at Rs. 5.40 per kg. At what price per kg should it be sold to earn a profit of 20%

A. Rs. 6 
B. Rs. 6.48 
C. Rs. 7.02 
D. Rs. 7.20

Answer: Option D

Solution:
90 : 5.40 :: 120 : x 
 X = (5.40 x 120)/90 = 7.20

3. A can run 220 metres in 41 seconds and B in 44 seconds. By how many seconds will B win if he has 30 metres start?

A. 8 sec
B. 4 sec
C. 2.5 sc
D. 3 sec

Answer : Option D

Solution :

B has a start of 30 metre

=> A has to run 220 metre and B has to run (220-30)=190 metre

Given that A takes 41 seconds to cover this 220 metre 

B takes 44 seconds to cover 220 metre

=> B takes 44220 seconds to cover 1 metre=> B takes 44220×190=420×190 = 38 seconds to cover 190 metre

i.e., A beats B by (41-38)= 3 seconds

4. Ratio of the ages of Mahesh and Nilesh is 5 : x. Mahesh is 18 years younger to Ramesh. After nine years Ramesh will be 47 years old. If the difference between the ages of Mahesh and Nilesh is same as the age of Ramesh, what is the value of x?

A. 1 
B. 2 
C. 3 
D. 4 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Let the present ages of Mahesh, Nilesh and Ramesh be m, n and r respectively.
m/n = 5/x   ------ (1)
m = r - 18 ------ (2)
r + 9 = 47 ------ (3)
m - n = r ----- (4)
(3) => r = 47 - 9 = 38 years
(2) => m = 38 -18 = 20 years
(1) => 20/n = 5/x => n = 4x
(4) => 4x - 20 = 38
=> 4x = 58 => x = 14.5

5. Divide Rs. 2379 into 3 parts so that their amounts after 2, 3 and 4 years respectively may be equal, the rate of interest being 5% per annum at simple interest. The first part is?

A. Rs. 759 
B. Rs. 792 
C. Rs. 818 
D. Rs. 828

Answer: Option D

Solution:

Let the parts be x, y and [2379 - (x + y)]
x + (x * 2 * 5/100) = y + (y * 3 * 5/100) = z + (z * 4 * 5/100)
11x/10 = 23y/20 = 6z/5 = k
x = 10k/11, y = 20k/23, z = 5k/6
But x + y + z = 2379
10k/11 + 20k/23 + 5k/6 = 2379
k = (2379 * 11 * 23 * 6)/3965 = (3 * 11 * 23 * 6)/5
x = [10/11 * (3 * 11 * 23 * 6)/5] = 828
Hence, the first part is Rs. 828.

6. 421 * 0.9 + 130 * 101 + 10000 = ?

A. 33500
B. 23500 
C. 22500 
D. 24500 
E. 25500

Answer: Option B

Solution:

421 * 0.9 + 130 * 101 + 10000 
= 378.9 + 1313 + 10000 = 23508.9 = 23500

7. A certain distance covered at a certain speed. If half of this distance is covered in double the time the ratio of the two speeds is

A. 4:1 
B. 1:4 
C. 2:1 
D. 1:2

Answer: Option A

Solution:
Let x kms be covered in y hours, then first speed = x / y km/hr

Again x/2 km is covered in 2y hrs 

Therefore, new speed = (x/2 x 1/2y)km/hr 

= (x/ 4y) km/hr 

Ratio of speeds = x/y : x/4y = 1 : ¼

= 4 : 1

8. A man can do a job in 15 days. His father takes 20 days and his son finishes it in 25 days. How long will they take to complete the job if they all work together?

A. Less than 6 days 
B. Exactly 6 days 
C. Approximately 6.4 days 
D. More than 10 days

Answer: Option C

Solution:

1 day work of the three persons = (1/15 + 1/20 + 1/25) = 47/300
So, all three together will complete the work in 300/47 = 6.4 days.-

9. The ratio of the volumes of a cube to that of the sphere which will fit inside the cube is?

A. 4:3 
B. 4:2 
C. 4:4 
D. 6: p

Answer: Option D

Solution:

a3 : a3/8 * 4/3 p => 6: p

10. P is able to do a piece of work in 15 days and Q can do the same work in 20 days. If they can work together for 4 days, what is the fraction of work left?

A. 8/15
B. 7/15
C. 11/15
D. 2/11

Answer : Option A

Solution :

Amount of work P can do in 1 day = 1/15
Amount of work Q can do in 1 day = 1/20
Amount of work P and Q can do in 1 day = 1/15 + 1/20 = 7/60
Amount of work P and Q can together do in 4 days = 4 × (7/60) = 7/15
Fraction of work left = 1 – 7/15= 8/15


11. A cube of edge 15 cm is immersed completely in a rectangular vessel containing water. If the dimensions of the base of vessel are 20 cm × 15 cm, find the rise in water level.

A. 10.25 cm
B. 11.25 cm
C. 12.25 cm
D. 13.25 cm

Answer: Option B

12. The sum of three prime numbers is 100. If one of them exceeds another by 36, then one of the numbers is:

A. 7                 
B. 29                
C. 41                
D. 67

Answer: Option D

Solution:

x+(x+36)+y=100 => 2x+y=64
Therefore y must be even prime, which is 2.
Therefore 2x+2=64 => x=31.
Third prime number= (x+36)= (31+36)= 67.

13. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A. 4800
B. 4991
C. 5004
D. 5000

Answer: Option B

14. A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

A. 10
B. 6
C. 5
D. 4

Answer: Option C

15. You have an investment proposition in front of you where you would invest 1000 dollars in a project and after 4 years you can sell the investment. You would earn 4% paid annually. How much would you have at the end of year 4?

A. 1169.86
B. 1669.86
C. 1044.2
D. 1512.3

Answer: Option A



Advertisements



Urban Ladder Reasoning Test Sample Papers

Contenders who are preparing hard for the Urban Ladder written test they all can practice these questions and answers of Reasoning which are available on our page. Do practice these questions and answers to get place in the Urban Ladder Placement test.

1. Statement: The State government has decided to appoint four thousand primary school teachers during the next financial year.
Assumptions:
I. There are enough schools in the state to accommodate four thousand additional primary school teachers.
II. The eligible candidates may not be interested to apply as the government may not finally appoint such a large number of primary school teachers.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option A

Solution:

Such decisions as given in the statement are taken only after taking the existing vacancies into consideration. So, I implicit while II isn't.

2. Given an input, a coding machine generates pass codes for six batches every day as follows:
Input: you should know about type of questions
Pass Code:
Batch I: you questions should of know type about
Batch II: about you type questions know should of
Batch III: about of you should type know questions
And so on till the sixth batch.
The first batch begins work at 10.. a.m. Each batch works for one hour. There is a rest period of one hour after the fourth batch's work is over.

If the input on a day is 'eight friends are sitting in the circle', then what be the pass code for the batch at 3 p.m.?

A. the circle in friends are sitting eight 
B. circle sitting are the in eight friends 
C. sitting friends the are circle in eight 
D. circle friends sitting eight are in the E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Here it is a case of shifting, And is a case of two-step shifting, i.e. the logic consists of two steps.
This implies that the change from Batch II to Batch III is same as Input to Batch I.
Therefore, the changes from Batch I to Batch II, Batch III to Batch IV and Batch V to Batch VI will be the same.
Look at the changes from Input to Batch I; and from Batch I to Batch II.
P. If input is           1 2 3 4 5 6 7
Batch I becomes   1 7 2 6 3 5 4
Q. And if Batch is   1 2 3 4 5 6 7
Batch II becomes as follows: 7 1 6 2 5 3 4
Using the above two-step logic. Let us make a chart.
                              1 2 3 4 5 6 7
Input:                   A B C D E F G
Batch I: (10 - 11)  A G B F C E D
Batch II: (11-12)   D A E G C B F
Batch III: (12 - 1)  D F A B E C G
Batch V: (3 - 4)     G B D A C E F
Batch VI:               F G E B C D A
The pass code for the batch at 3 p.m. means the pass code for the Batch V.
Input: eight friends are sitting in the circle
                    A B C D E F G
Batch V:     G B D A C E F
circle friends sitting eight are in the 

3. Statement: Should cottage industries be encouraged in rural areas?
Arguments:
I. Yes. Rural people are creative.
II. Yes. This would help to solve the problem of unemployment to some extent.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

Clearly, cottage industries need to be promoted to create more job opportunities for rural people in the villages themselves. The reason that rural people are  
creative is vague. So, only argument II holds.

4. Read the passage and answer the following questions:

There is some controversy about the percentage of population below the poverty line in India. The criteria for the poverty line are based on a person's nutritional requirements in terms of calories. It is assumed that the minimum nutritional requirement per person per day in rural areas is 2400 calories, where as it is 2200 calories in urban areas. If the household is unable to bear the expenditure for this level of nutrition, it is categorised as below the poverty line. There is also a view that along with calories the amount of protein intake be treated as a criterion as it is related to the physical energy, mental alertness and resistance to infections. Many Indians who are below the poverty line get necessary amount pf proteins.

A. If the inference is definitely true 
B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option D

Solution:

It appears to be true because the tone of the passage suggests that calories are the minimum requirement and protein intake additional. So, it is difficult to accept that those who don't get the minimum requirement of calories, i.e. people below the poverty line, would get the necessary amount of proteins.

5. Statements:
The prices of food grains and other essential commodities in the open market have risen sharply during the past three months.
The political party in opposition has given a call for general strike to protest against the government's economic policy.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option A

Solution:

Since the prices of food grains and other essential commodities in the open market have been raised sharply during the past three months, so the political party in opposition has given a call for general strike to protest against the government's economic policy.

6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Biscuits 
B. Chocolate 
C. Cake 
D. Bread
E. Pastry

Answer: Option B

Solution:

All except Chocolate are baked items.

7. In a certain code, COMPUTER is written as RFUVQNPC. How is MEDICINE written in the same code ?

A. EOJDJEFM 
B. EOJDEJFM 
C. MFEJDJOE 
D. MFEDJJOE 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

The Letters of the word are written in a reverse order and each letter, except the first and the last one, is moved one step forward, to obtain the code.

8. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Catastrophe 
B. Canvass 
C. Crisp 
D. Charcoal 
E. Character

Answer: Option E

Solution:

Canvass, Catastrophe, Character, Charcoal, Crisp

9. If * means +, / means -, - means * and + means /, then 8 * 7 - 8 + 40 / 2 = ?

A. 1 
B. 2 7 - 5 
C. 3 8 - 5 
D. 44 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

Using the correct symbols, we have: Given expression = 8 + 7 * 8 / 40 - 2 1 = 8 + 7 * - - 2 5 = 37 - 5 2 = 7 - 5

10. Mr. Roy is a Commerce graduate, has passed his CA examination and was born on 18.4.1974.

A. if the candidates can be selected  
B. if the candidate is to be referred to Director- Finance 
C. if the candidate can be called for group discussion 
D. if the candidate can be called for interview  
E. if the candidate cannot be selected 

Answer: Option B

The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:

1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.
2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- Finance, who can allow the candidate to appear in the interview if otherwise eligible.
4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

Based on the above criteria, decide which of the following courses of action should be taken in case of candidates described in each of the following questions.

11. If in the examination hall, you find that the question paper is too tough to be answered satisfactorily by you, the best thing to do for you is to .

A. tell the examiner that the questions are out of course.
B. provoke the candidates to walk out of the examination hall.
C. try to know something from your neighbour.
D. try to solve the questions as much as you know with a cool head.

 Answer: Option D

12. 125 : 216 :: 1331 : __

A. 144 
B. 729 
C. 1728 
D. 2744 
E. 1000

Answer: Option C

13. Many people are alarmed about the population explosion. They fail to appreciate that the present rise in population has in fact been followed by equally potent economic growth. Because of this connection between an increase in population and an increase in economic activity, population control measures should not be taken.
The questionable pattern of reasoning in the argument above is most similar to that in which one of the following?

A. Subscribers to newsmagazines are concerned that increased postage costs will be passed on to them in the form of higher subscription rates. But that is a price they have to pay for having the magazines delivered. No group of users of the postal system should be subsidized at the expense of others.
B. Most of the salespeople are concerned with complaints about the sales manager’s aggressive behavior. They need to consider that sales are currently 
increasing. Due to this success, no action should be taken to address the manager’s behavior.
C. Parents are concerned about their children spending too much time watching television. Those parents should consider television time as time they could spend with their children. Let the children watch television, but watch it with them.
D. Nutritionists warn people not to eat unhealthy foods. Those foods have been in people’s diets for years. Before cutting all those foods out of diets it would be wise to remember that people enjoy culinary variety.
E. Some consumers become concerned when the price of a product increases for several years in a row, thinking that the price will continue to increase. But these consumers are mistaken since a long-term trend of price increases indicates that the price will probably decline in the future.

Answer: Option B

14. If 'P' denotes 'divided by'; 'Q' denotes 'added to'; 'M' denotes 'subtracted from'; 'B' denotes 'multiplied by'; then 1 8 B 1 2 P 4 M 8 Q 6 = ?

A. 108 
B. 46 
C. 17 
D. 52 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

1 8 B 1 2 P 4 M 8 Q 6 = 18 * 12 ÷ 4 - 8 + 6 = 52

15. Statements: In Japan, the incidence of stomach cancer is very high, while that of bowel cancer is very low. But Japanese immigrate to Hawaii,  
this is reversed - the rate of bowel cancer increases but the rate of stomach cancer is reduced in the next generation. All this is related to nutrition  
- the diets of Japanese in Hawaii are different than those in Japan.
Conclusions:
I. The same diet as in Hawaii should be propagated in Japan also.
II. Bowel cancer is less severe than stomach cancer.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D

Solution:

The statement neither propagates the diet of any of the countries nor compares the two types of cancer. So, neither I nor II follows



Advertisements




Urban Ladder English Test Model Papers

In this article, we had given the questions and answers of English Test with a detailed solution. We suggest the aspirants try these questions to perform well in the Urban Ladder Placement Test.

1. My cousin said, "My room-mate snored throught the night."

A. My cousin told me that her room-mate snored throughout the night.
B. My cousin felt that her room-mate may be snoring throughout the night.
C. My cousin said that her room-mate had snored throughout the night.
D. My cousin complained to me that her room-mate is snoring throughout the night.

Answer: Option C

Solution:

My cousin said that her room-mate had snored throughout the night.

2. Could you talk ………………….?

A. quietlier
B. more quietly
C. quietly
D. none

Answer: Option B

Solution:

more quietly

3. PROFLIGATE :

A. Corrupt
B. Abandoned
C. Immoral
D. Moral

Answer: Option D

Solution:

Moral

4. I gave ………….. one rupee note to a beggar.

A. a
B. an
C. the
D. None of these

Answer: Option A
a

5. I need not offer any Solution regarding this incident - my behaviour is speaking itself. 

A. will speak to itself
B. speaks for itself
C. has been speaking
D. speaks about itself
E. No correction required

Answer: Option B

6. To cry wolf

A. To listen eagerly
B. To give false alarm
C. To turn pale
D. To keep off starvation
E. None of these

Answer: Option B

7. After being sacked, the secretary was filled with ______.

A. relieved
B. bitterness
C. betterment
D. outrageous

Answer: Option B

Solution:

bitterness

8. Select the odd one out

A. Canteen
B. Dancer
C. Stage
D. Makeup

Answer: Option A

9. Good sleep is necessary ------ good health.
 
A. for
B. of
C. from
D. at

Answer: Option A.

Solution: 
For
  
10. S1: Smoke oozed up between the planks.

P : Passengers were told to be ready to quit the ship.
Q : The rising gale fanned the smouldering fire.
R : Everyone now knew there was fire on board.
S : Flames broke out here and there.
S6: Most people bore the shock bravely.
The Proper sequence should be:

A. SRQP
B. QPSR
C. RSPQ
D. QSRP

Answer: Option A

11. One ____ the new scheme is that it might actually ____ just those applicants that it was intended to encourage.

A. feature of - attract
B. drawback of - daunt
C. highlight of - stimulate
D. problem with - induce

Answer: Option B.

12. Firemen who battled the fire reported that is ______ under control after forty minutes.

A. can be brought
B. was brought
C. has been brought
D. is brought

Answer: Option B

Solution:

was brought

13. I need not offer any explanation regarding this incident - my behaviour is speaking itself.

A. will speak to itself
B. speaks for itself
C. has been speaking
D. speaks about itself
E. No correction required

Answer: Option B

14. Sheela told her teacher to explain the chapter once again.

A. ordered her teacher
B. invited her teacher
C. asked her teacher
D. said to her teacher

Answer: Option C

15. Will you kindly open the knot?

A. untie
B. break
C. loose
D. No improvement

Answer: Option A

Urban Ladder Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the information provided above will be helpful for the contenders at the time of preparation of Urban Ladder Recruitment test. For more latest updated information of all IT Companies placement papers  keep visiting our site  All India Jobs site regularly. We will give you the most valuable updates of all placement papers, Interview Questions and also Test Pattern.