Unity Infraprojects Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Unity Infraprojects Placement Papers

Unity Infraprojects Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants who want to get selected in the Unity Infraprojects Company must read this entire article completely. Contenders who are interested in shaping their career in Unity Infraprojects company must practice the Unity Infraprojects Placement Papers and interview questions. To crack the Unity Infraprojects written test and selection process in an easy manner aspirants have to work hard by using the provided Unity Infraprojects Sample Papers and Unity Infraprojects Test Pattern.

Unity Infraprojects Placement Papers

This is the correct place for the job aspirants to gather all the precise information to practice for latest Unity Infraprojects Recruitment. For every year, there is a vast competition for job opportunities. Candidates who had a passion to work with Unity Infraprojects Company across India must utilize this excellent chance and can enhance their career. For the sake of the aspirants, we uploaded the Unity Infraprojects Placement Papers in a PDF format. You can download them for offline preparation. To know more latest fresh updates regarding Unity Infraprojects Placement Papers Keep on visiting our All India Jobs Daily.

You can also check: Interview Questions

In this article, we equipped the latest Unity Infraprojects placement papers which we are gathered from various sources. Contenders have to prepare Unity Infraprojects Placement Papers and Unity Infraprojects Model Papers to crack the exam. Before appearing for the Unity Infraprojects Written test you should always check current vacancies, Syllabus and Test Pattern. So that the candidate can crack the test easily. To guide the contenders we are providing Aptitude, Reasoning and English Test Papers with solutions. With the help of these practice papers, candidates can get a clear idea about how to perform well in the Unity Infraprojects Recruitment Process.





Unity Infraprojects Aptitude Test Placement Papers

Contenders can practice the questions and answers thoroughly which are available on this page. Try these and crack the written test to get a job in Unity Infraprojects Organization.

1. A train 240 m long passed a pole in 24 sec. How long will it take to pass a platform 650 m long?


A. 65 sec 

B. 89 sec 
C. 100 sec
D. 150 sec

Answer: Option B


Solution:


Speed = 240/24 = 10 m/sec.

Required time = (240 + 650)/10 = 89 sec.

2. If books bought at prices ranging from Rs. 200 to Rs. 350 are sold at prices ranging from Rs. 300 to Rs. 425. What is the greatest possible profit that might be made in selling 8 books?


A. Rs. 400 

B. Rs. 600 
C. Cannot be determined 
D. None of these

Answer: Option D


Solution:


Profit is maximum when C.P is minimum and S.P Maximum.


Thus, C.P = Rs. (200 × 8) = Rs. 1600 


S.P = Rs. (425 × 8) = Rs. 3400 


Gain = Rs. 1800


3. In a game, A can give B 20 points, A can give C 32 points and B can give C 15 points. How many points make the game?


A. 120 points

B. 90 points
C. 80 points
D. 100 points

Answer : Option D


Solution :


Let x points make the game


A can give B 20 points, A can give C 32 points 

=> When A scores x points, B scores (x-20) points and C scores (x-32) points

B can give C 15 points

=> When B scores x points, C scores (x-15) points

=> When B scores 1 point, C scores (x−15)x points=> When B scores (x-20) point, C scores (x−20)(x−15)x points


i.e., (x−32)=(x−20)(x−15)x⇒x(x−32)=(x−20)(x−15)⇒x2−32x=x2−35x+300⇒−32x=−35x+300⇒3x=300⇒x=100


i.e., 100 points make the game


4. Income and expenditure of a person are in the ratio 5 : 4. If the income of the person is Rs. 18000, then find his savings.


A. Rs. 3600 

B. Rs. 3200 
C. Rs. 3000 
D. Rs. 3400 
E. None of these.

Answer: Option A


Solution:


Let the income and the expenditure of the person be Rs. 5x and Rs. 4x respectively.

Income, 5x = 18000  => x = 3600
Savings = Income - expenditure = 5x - 4x = x
So, savings = Rs. 3600.

5. Peter invested an amount of Rs. 12,000 at the rate of 10% p.a simple interest and another amount at the rate of 20% p.a. simple interest. The total interest earned at the end of one year on the total amount invested became 14% p.a. Find the total amount invested?


A. Rs. 20,000 

B. Rs. 22,000 
C. Rs. 24,000 
D. Rs. 25,000

Answer: Option A


Solution:


Let the second amount be Rs. x. Then,

(12000 * 10 * 1)/100 + (x * 20 * 1)/100 = [(12000 + x) * 14 * 1] / 100
120000 + 20x = 16800 + 14x
x = 8000
Total investment = 12000 + 8000 = Rs. 20,000.

6. 2/3 * 5 1/2 * 2 * 7 5/6 * 9/11 = ?


A. 4 9/11 

B. 37 
C. 47 
D. 74 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


2/3 * 5 1/2 * 2 * 7 5/6 * 9/11

2/3 * 11/2 * 2 * 47/6 * 9/11 = 47

7. The jogging track in a sports complex is 726 m in circumference. Deepak and his wife start from the same point and walk in opposite directions at 4.5 km/hr and 3.75 km/hr respectively. They will meet for the first time in?


A. 4.9 min 

B. 5.28 min 
C. 5.5 min 
D. 6 min

Answer: Option B


Solution:


Clearly, the two will meet when they are 726 m apart.

To be (4.5 + 3.75) = 8.25 km apart, they take 1 hour.
To be 726 m apart, they take (100/825 * 726/1000) hrs = (242/2750 * 60) min = 5.28 min.

8. 10 women can complete a work in 7 days and 10 children take 14 days to complete the work. How many days will 5 women and 10 children take to complete the work?


A. 3 

B. 5 
C. 7 
D. Cannot be determined

Answer: Option C


Solution:


1 women's 1 day work = 1/70 

1 child's 1 day work = 1/140 
(5 women + 10 children)'s 1 day work 
= (5/10 + 10/140) = (1/14 + 1/14) = 1/7 
5 women and 10 children will complete the work in 7 days.

9. How many meters of carpet 50cm, wide will be required to cover the floor of a room 30m * 20m?


A. 1000 

B. 600 
C. 2400 
D. 1200

Answer: Option D


Solution:


50/100 * x = 30 * 20 => x = 1200


10. In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?


A. 159

B. 209
C. 201
D. 212

Answer: Option B


11. Three pipes P, Q and R can fill a Cistern in 6 hours. After working at it together for 2 hours, R is closed and P and Q can fill the remaining part in 7 hours. The number of hours taken by R alone to fill the Cistern is


A. 14 hours

B. 12 hours
C. 15 hours
D. 18 hours
E. None of the Above

Answer: Option A


Solution :


Part filled in 2 hours = 2/6 = 1/3

Remaining Part = (1-1/3) = 2/3
(P + Q)’s 7 hour work = 2/3
(P + Q)’s 1 hour work = 2/21
R’s 1 hour work = (P + Q + R) 1 hour work – (P + Q) 1 hour work
= (1/6 – 2/21) = 1/14 = 14 hours

12. There are three boxes each containing 3 Pink and 5 Yellow balls and also there are 2 boxes each containing 4 Pink and 2 Yellow balls. A Yellow ball is selected at random. Find the probability that Yellow ball is from a box of the first group?


A. 42/61

B. 45/61
C. 51/61
D. 52/61
E. None of these

Answer: Option B


Solution :

Probability = (3/5 * 5/8)/([3/5 * 5/8] + [2/5 * 1/3]) = 45/61

13. The least multiple of 7, which leaves a remainder of 4, when divided by 6, 9, 15 and 18 is:


A.68

B.98
C.180
D.364
E.None of these

Answer: Option D


Solution:  L.C.M. of 6, 9, 15 and 18 is 90.

Let required number be 90k + 4, which is multiple of 7.
Least value of k for which (90k + 4) is divisible by 7 is k = 4.
Required number = (90 x 4) + 4 = 364.

14. In a two digit positive number, the digit at the units place is equal to the square of the digit in ten’s place and the difference between the number and the number obtained by interchanging the digits is 54. What is 40% of the original number?


A. 15.6

B. 37.2
C. 39.4
D. 24.8
E. None of the Above

Answer: Option A


Solution :

Let the number be 10x + y
And y = x²
10x + y – (10y + x) = 54
9x – 9y = 54
x – y = 6
x²- x + 6 = 0
x = 2, 3
y = 4, 9
So the no is 39
39*40/100 = 15.6

15. A 180m long train is running at 54 Kmph. how much time it will take to cross a platform of 120m long? 


A. 20sec

B. 22sec
C. 19sec
D. 18sec

Answer: Option A


Solution: D = S × T 

180 = 54 Kmph × Time 
180= 54×5/18 × Time 
Time = 20 Sec 




Unity Infraprojects Reasoning Test Sample Papers

Reasoning test questions will help the candidates to get qualify in the Unity Infraprojects Recruitment test. We suggest the candidates practice these to give the best otuput in the written test.

1. Statement: If it is easy to become an engineer, I don't want to be an engineer.

Assumptions:
I. An individual aspires to be professional.
II. One desires to achieve a thing which is hard earned.

A. Only assumption I is implicit

B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B


Solution:


Clearly, nothing is mentioned about the professional nature of the job. So, I is not implicit. The statement hints that one rejects a thing that is easy to  

achieve. So, II is implicit.

2. Given an input, a coding machine generates pass codes for six batches every day as follows:

Input: you should know about type of questions
Pass Code:
Batch I: you questions should of know type about
Batch II: about you type questions know should of
Batch III: about of you should type know questions
And so on till the sixth batch.
The first batch begins work at 10.. a.m. Each batch works for one hour. There is a rest period of one hour after the fourth batch's work is over.

What will be the input on a day on which pass code for the immediate pre-rest hour batch is 'answer-sheet information your the on fill up'?


A. fill up your information on the answer-sheet 

B. fill answer-sheet up the your on information 
C. information your up answer-sheet on fill the 
D. information up on the fill answer-sheet your 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


Here it is a case of shifting, And is a case of two-step shifting, i.e. the logic consists of two steps.

This implies that the change from Batch II to Batch III is same as Input to Batch I.
Therefore, the changes from Batch I to Batch II, Batch III to Batch IV and Batch V to Batch VI will be the same.
Look at the changes from Input to Batch I; and from Batch I to Batch II.
P. If input is           1 2 3 4 5 6 7
Batch I becomes   1 7 2 6 3 5 4
Q. And if Batch is   1 2 3 4 5 6 7
Batch II becomes as follows: 7 1 6 2 5 3 4
Using the above two-step logic. Let us make a chart.
                              1 2 3 4 5 6 7
Input:                   A B C D E F G
Batch I: (10 - 11)  A G B F C E D
Batch II: (11-12)   D A E G C B F
Batch III: (12 - 1)  D F A B E C G
Batch V: (3 - 4)     G B D A C E F
Batch VI:               F G E B C D A

3. Statement: Should all the annual examinations up to Std. V be abolished?

Arguments:
I. Yes. The young students should not be burdened with such examinations which hampers their natural growth.
II. No. The students will not study seriously as they will get automatic promotion to the next class and this will affect them in future.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option E


Solution:


Clearly, neither the students can be burdened with studies at such a tender age, nor can they be left free to take studies casually, as this shall weaken their  

basic foundation. So, both the arguments follow.

4. India's poverty alleviation programmes can only succeed after reaching agreement about the poverty line.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option C


Solution:


Poverty alleviation programmes are now here in the picture.


5. Statements:

Large number of Primary Schools in the rural areas is run by only one teacher.
There has been a huge dropout from the primary schools in rural areas.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option A


Solution:


Since large numbers of primary schools in the rural areas are run by only one teacher so there has been a huge dropout from the Primary Schools in rural areas.


6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Ant 

B. Bee
C. Moth 
D. Midge
E. Spider

Answer: Option E


Solution:


All except Spider are insects having four legs.


7. If in a certain language, NATURE is coded as MASUQE, how is FAMINE coded in that code ?


A. FBMJND 

B. FJMHND 
C. GANIOE 
D. EALIME 
E. FZNJME

Answer: Option D


Solution:


The second, fourth and sixth letters of the words remain unchanged, while the first, third and fifth letters are each moved one step backward to obtain the 

corresponding letters of the code.

8. P, Q, R and S are playing a game of carrom. P, R and S, Q are partners. S is to the right of R who is facing west, then Q is facing?


A. North 

B. South 
C. East 
D. West

Answer: Option A


9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?


A. Outrage 

B. Outcast 
C. Overture 
D. Overtake 
E. Ovary

Answer: Option E


Solution:


Outcast, Outrage, Ovary, Overtake, Overture


10. If * means -, + means /, - means * and , means +, then 15 - 2 / 900 + 90 * 100 = ?


A. 190 

B. 180 
C. 90 
D. 0 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


Using the correct symbols, we have: Given expression = 15 * 2 + 900 / 90 - 100 = 15 * 2 + 10 - 100 = 30 + 10 - 100 = - 60


11. Mr. Patel, a post-graduate was permitted by Director- Finance. He was born on 30.05.1963. He obtained 12 marks in interview.


A. if the candidates can be selected  

B. if the candidate is to be referred to Director- Finance 
C. if the candidate can be called for group discussion 
D. if the candidate can be called for interview  
E. if the candidate cannot be selected 

Answer: Option E


The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:


1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.

2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- Finance, who can allow the 

candidate to appear in the interview if otherwise eligible.

4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

Based on the above criteria, decide which of the following courses of action should be taken in case of candidates described in each of the following questions.


12. You are interviewed for a new job. Which of the following is most important to you ?


A. Opportunites for promotion

B. Renumeration you will be paid
C. Scope to develop your ideas and use them to improve the working of the organisation
D. All the above are equally important.

Answer: Option D

13. 125 : 343 :: 343 : __


A. 512 

B. 1331 
C. 1728 
D. 81 
E. 27

Answer: Option B


Solution:


125 : 343 :: 343 : __

(5)3 : (7)3 :: (7)3 : __
The given numbers are the cube of consecutive prime numbers. Hence, the prime number next to 7 is 11 and
(11)3 = 1331 is the next number.

14. It is widely believed that by age 80, perception and memory are each significantly reduced from their functioning levels at age 30. However, a recent study showed no difference in the abilities of 80-year-olds and 30-year-olds to play a card game devised to test perception and memory. Therefore, the belief that perception and memory are significantly reduced by age 80 is false.

The reasoning above is most vulnerable to criticism on the grounds that it fails to consider the possibility that

A. the study’s card game does not test cognitive abilities other than perception and memory

B. card games are among the most difficult cognitive tasks one can attempt to perform
C. perception and memory are interrelated in ways of which we are not currently aware
D. the belief that 80-year-olds’ perception and memory are reduced results from prejudice against senior citizens
E. playing the study’s card game perfectly requires fairly low levels of perception and memory

Answer: Option D


15. In these questions, the symbols @, *, $, # and % are used with the following meanings as illustrated below:

'P@Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is not greater than q'.
'P%Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: V # D, D * K, F $ K

Conclusions: I. D @ F   II. V @ F

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option A


Solution:


V ≥ D, D ≤ K, F > K

=> D ≥ K < F => D < F
=> D ≥ F => D @ F





Unity Infraprojects English Test Model Papers

In this page, we uploaded the latest English Test questions for the better preparation of Unity Infraprojects Placement Test. We recommend the aspirants practice these questions to get placed in the Unity Infraprojects Placement test.

1. Pinki said to Gaurav, "Will you help me in my work just now?"


A. Pinki told Gaurav whether he will help her in her work just now

B. Pinki asked to Gaurav that will he help her in her work just now
C. Pinki asked Gaurav if he would help her in her work just then
D. Pinki questioned to Gaurav that will you help me in my work just now

Answer: Option C


Solution:


Pinki asked Gaurav if he would help her in her work just then


2. Your accent is the ……………………. in the class


A. worst

B. worse
C. worstty
D. none

Answer: Option A


Solution:

worst 

3. DREADFUL :


A. Atrocious

B. Beastly
C. Pleasant
D. Awful

Answer: Option C


Solution:

Pleasant

4. Eating ………….. apple every day is good for health.


A. a

B. an
C. the
D. None of these

Answer: Option B

an

5. The population of Tokyo is greater than that of any other town in the world. 


A. greatest among any other

B. greater than all other
C. greater than those of any other
D. greater than any other
E. No correction required

Answer: Option E


6. To be above board


A. To have a good height

B. To be honest in any business deal
C. They have no debts
D. To try to be beautiful
E. None of these

Answer: Option B


7. Liu Xiang has brought much ______ to the nation after winning a silver medal.


A. honesty

B. famous
C. image
D. fame

Answer: Option D


Solution:


fame


8. Select the odd one out


A. Blackboard

B. Duster
C. Computer
D. Chalk

Answer: Option D


9. Iam ready to say this --------- her face.

 
A. on
B. at
C. to
D. by

Answer: Option A.


Solution: 

On

10. S1: When a satellite is launched, the rocket begins by going slowly upwards through the air.
P : However, the higher it goes, the less air it meets.
Q : As the rocket goes higher, it travels faster.
R : For the atmosphere becomes thinner.
S : As a result there is less friction.
S6: Consequently, the rocket still does not become too hot.
The Proper sequence should be:

A. QPRS

B. QSPR
C. PQRS
D. PQSR

Answer: Option A


11. The peasants were the least ____ of all people, bound by tradition and ____ by superstitions.


A. enfranchised - rejected

B. enthralled - tied
C. pinioned - limited
D. free - fettered

Answer: Option D.


12. In future, famous singers ______ to perform at charity concerts.


A. has been invited

B. will be invited
C. were invited
D. are invited

Answer: Option B


Solution:


will be invited


13. The population of Tokyo is greater than that of any other town in the world.


A. greatest among any other

B. greater than all other
C. greater than those of any other
D. greater than any other
E. No correction required

Answer: Option E


14. If you come across my keys, bring it to me, can you?


A. will you ?

B. don't you ?
C. isn't it ?
D. No improvement.

Answer: Option A

15. John had told me that he hasn't done it yet.


A. told

B. tells
C. was telling
D. No improvement

Answer: Option B


Unity Infraprojects Placement Papers PDF Download: Click Here



We hope the provided information will be helpful for the aspirants who are in search for latest placement papers of Unity Infraprojects Company. We will update the latest fresh updates of all Placement papers, Interview Questions and also Test Pattern. Keep visiting our site regularly.