Textron Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Textron Placement Papers
Textron Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Candidates can check out the sample placement papers for Textron company in this page. Aspirants can verify the following old placement papers with solutions and test interview questions for Textron. Textron is one of reputed company in India and many candidates are seeking after it. We provided the latest Textron Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Questions along with the solutions for your help too. To find more information about Textron placement procedure and questions candidates can visit our site All India Jobs Regularly.




Textron Placement Papers 

Download Textron Placement Papers PDF for free from our website  www.allindiajobs.in. Practice the Textron Placement Papers regularly for getting hired by Textron. Evaluate your performance to know if you stand a chance to get hired. In this page, candidates can test their skill at solving questions of Aptitude, Reasoning &  Verbal Ability Questions that are important to get select in Textron Recruitment.

You can also check: Interview Questions



To enhance your skills we uploaded these sample questions, Test Pattern in this post. The sample questions are gathered from previous placement papers of Textron. Aspirants can also find the link below in this article to download latest Textron Placement Papers PDF. Practice these Textron model Papers and develop your performance to crack the job in Textron Organization.



Textron Aptitude Test Placement Papers 

Contenders who will appear for the Textron Placement Test can practice these latest Aptitude Test Questions and answers for the best result. We recommend the aspirants prepare well for the Textron Examination.

1. A room is 15m long, 4m broad and 3m height. Find the cost of white washing its four walls at 50p per m2 ?


A. Rs.60 

B. Rs.57 
C. Rs.55 
D. Rs.52

Answer: Option B


Solution:


2 *3(15 + 4) = 114

114 * 1/2 = Rs.57

2. A train covers a distance of 12 km in 10 min. If it takes 6 sec to pass a telegraph post, then the length of the train is?


A. 90 m 

B. 100 m 
C. 120 m 
D. 140 m

Answer: Option C


Solution:


Speed = (12/10 * 60) km/hr = (72 * 5/18) m/sec = 20 m/sec.

Length of the train = 20 * 6 = 120 m.

3. A man sells 320 mangoes at the cost of 400 mangoes. His gain percent is:


A. 10% 

B. 15% 
C. 20% 
D. 25%

Answer: Option D


Solution:


Let C.P of each mango = Rs. 1 


C.P of 320 mangoes = Rs. 320


S.P of 320 mangoes = Rs. 400 


Gain = (80/320 × 100)% = 25 %


4. In one km race A beats B by 4 seconds or 40 metres. How long does B take to run the kilometer?


A. 112 sec

B. 110 sec
C. 101 sec
D. 100 sec

Answer : Option D


Solution :


This means, B takes 4 seconds to run 40 metres


=> B takes 440=110 seconds to run 1 metre=> B takes 110×1000=100 seconds to run 1000 metre


5. Three numbers are in the ratio 5 : 6 : 7. The sum of its longest and smallest numbers equals the sum of the third number and 48. Find the third number?


A. 36 

B. 42 
C. 48 
D. 54 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


Let the numbers be 5x, 6x, 7x.

Largest number = 7x.
Smallest number = 5x.
Third number = 6x.
7x + 5x = 6x + 48
6x = 48 => third number is 48.

6. The difference between the simple interest received from two different sources on Rs. 1500 for 3 years is Rs. 13.50. The difference between their rates of interest is?


A. 0.1% 

B. 0.2% 
C. 0.3% 
D. 0.4%

Answer: Option C


Solution:


(1500 * R1 * 3)/100 - (1500 * R2 * 3)/100 = 13.50 4500(R1 - R2) = 1350 

R1 - R2 = 0.3%

7. 6 - [5/6 + {3 7/8 - 2 1/3 + 1 7/9}] = ?


A. 3 9/13 

B. 1 9/11 
C. 2 11/72 
D. 1 51/71 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


6 - [5/6 + {3 7/8 - 2 1/3} + 1 7/9] => 6 - [5/6 + {3 1/8 - 7/3} + 16/9] 

=> 6 - [5/6 + {(279 - 168 + 128)/72}] => 6 - 5/6 + 239/72
=> 6 - (60 + 239)/72 => 6 - 46 - 11/72
=> 2 - 11/72 => 1 + 1 - 11/72 => 1 + 61/72 = 1 61/72

8. The distance between two cities A and B is 330 km. A train starts from A at 8 a.m. and travels towards B at 60 km/hr. Another train starts from B at 9 a.m. and travels towards A at 75 km/hr. At what time do they meet?


A. 10 a.m 

B. 10.30 a.m 
C. 11 a.m 
D. 11.30 a.m

Answer: Option C


Solution:


Suppose they meet x hrs after 8 a.m. Then,

(Distance moved by first in x hrs) + [Distance moved by second in (x - 1) hrs] = 330
60x + 75(x - 1) = 330 => x = 3
So, they meet at (8 + 3) i.e., 11 a.m.

9. A take twice as much time as B or thrice as much time to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in?


A. 4 hours 

B. 6 hours 
C. 8 hours 
D. 12 hours

Answer: Option B


Solution:


Suppose A, B and C take x, x/2 and x/3 respectively to finish the work. 

Then, (1/x + 2/x + 3/x) = 1/2 
6/x = 1/2 => x = 12 
So, B takes 6 hours to finish the work.

10. If the radius of cylinder is doubled, but height is reduced by 50%. What is the percentage change in volume?


A. 100%

B. 150%
C. 125%
D. 175%
5. None of these

Answer: Option A


Solution :

R1/R2 = R/2R & H1/H2 = H/H/2
Original Volume = pr²h
New Volume = p(2r)²h/2
Change in Volume = (2 – 1)/1 * 100 = 100

11. A mixture of wheat is sold at Rs.3 per Kg. This mixture is formed by mixing the Wheat of Rs.2.10 per kg and Rs.2.52 per kg. What is the ratio of price of cheaper to the costlier quality in the mixture if the profit of 25% is being earned


A.2:5

B.2:1
C.2:3
D.2:7
E.2:9

Answer: Option A


Solution :

Selling Price = x + 25*x/100 = 3; x = 2.4
210………………….252
…………240…………..
12…………………….30
2:5

12. In a college, the average age of students of a class is 15.8 years. The average age of boys in the class is 16.4 years and that of the girls is 15.4 years. The ratio of number of boys to the number of girls in the class is


A. 3:5

B. 2:3
C. 2:1
D. 2:7
E. 3:2

Answer: Option B.


Solution :

Number of boys = x
Number of boys = y
(x*16.4 + y*15.4)/x + y = 15.8
16.4x + 15.4y = 15.8x + 15.8y
0.6x = 0.4y
x:y = 2:3

13. Find the odd man out. 1, 8, 27, 64, 125, 196, 216, 343


A. 64

B. 196
C. 216
D. 1

Answer : Option B


Solution :


The pattern is 13, 23, 33, 43, 53, 63, 73. 


196 is not a perfect cube


14. 2 friends – A and B invested in a business by investing Rs 10,000 and Rs 12,000 respectively. After 8 months, both took out Rs 2,000. What is the profit of B from a total profit of Rs 24,800 after the end of a year?


A.  Rs 13,600
B.  Rs 12,600
C.  Rs 16,200
D.  Rs 13,800
E.  Rs 20,700

Answer: Option A


Solution: 

A : B
10000*8 + 8000*4 : 12000*8 + 10000*4
14 : 17
So B gets = (17/31) * 24,800

15. A Sales Executive gets a commission on total sales at 8%. If the sale is exceeded Rs.10,000 he gets an additional commission as a bonus of 4% on the excess of sales over Rs.10,000. If he gets the total commission of Rs.950, then the bonus he received is?


A. 40

B. 50
C. 36
D. 48
E. None of these

Answer: Option B


Solution:

Commission up to 10000 = 10000 * 8/100 = 800
Ratio = 2x:x ; Commission = 2x, Bonus = x ;
Bonus = 950 – 800 * 1/3 = 150 * 1/3 = 50..



Advertisements




Textron Reasoning Test Sample Papers

In this page, candidates can practice the questions and answers of Reasoning for Textron recruitment test. For better preparation we uploaded the questions and answers along with a detailed solution. Practice these questions thoroughly.

1. Statement: A warning in a train compartment - "To stop train, pull chain. Penalty for improper use Rs. 500."

Assumptions:
I. Some people misuse the alarm chain.
II. On certain occasions, people may want to stop a running train.

A. Only assumption I is implicit

B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option E


Solution:


Clearly, the penalty is imposed to prevent people from misusing the alarm chain. This means that some people misuse it. So, I is implicit. The alarm chain is  

provided to stop the running train in times of urgency. So, II is also implicit.

2. Given an input, a coding machine generates pass codes for six batches every day as follows:

Input: you should know about type of questions
Pass Code:
Batch I: you questions should of know type about
Batch II: about you type questions know should of
Batch III: about of you should type know questions
And so on till the sixth batch.
The first batch begins work at 10.. a.m. Each batch works for one hour. There is a rest period of one hour after the fourth batch's work is over.

Ajay was to attend the batch at 4 p.m. on a day with a pass code 'sentence awarded by high court was executed'. However, he was completed to work in the batch 12 noon on that day. What was his pass code then?


A. awarded sentence executed high by court was 

B. was executed by awarded court high sentence 
C. by high was sentence court awarded executed 
D. high sentence awarded executed court was by 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:


Here it is a case of shifting, And is a case of two-step shifting, i.e. the logic consists of two steps.

This implies that the change from Batch II to Batch III is same as Input to Batch I.
Therefore, the changes from Batch I to Batch II, Batch III to Batch IV and Batch V to Batch VI will be the same.
Look at the changes from Input to Batch I; and from Batch I to Batch II.
P. If input is           1 2 3 4 5 6 7
Batch I becomes   1 7 2 6 3 5 4
Q. And if Batch is   1 2 3 4 5 6 7
Batch II becomes as follows: 7 1 6 2 5 3 4
Using the above two-step logic. Let us make a chart.
                              1 2 3 4 5 6 7
Input:                   A B C D E F G
Batch I: (10 - 11)  A G B F C E D
Batch II: (11-12)   D A E G C B F
Batch III: (12 - 1)  D F A B E C G
Batch V: (3 - 4)     G B D A C E F
Batch VI:               F G E B C D A

3. Statement: Should young entrepreneurs be encouraged?

Arguments:
I. Yes. They will help in industrial development of the country.
II. Yes. They will reduce the burden on employment market.

A. Only argument I is strong

B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option E


Solution:


Clearly, encouraging the young entrepreneurs will open up the field for the establishment of new industries. Thus, it shall help in industrial development and  

not only employ the entrepreneurs but create more job opportunities for others as well. So, both the arguments hold strong.

4. People well above the poverty line are less likely to suffer from infections.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option A


Solution:


People well above the poverty line must be those beyond the controversy of the definition. That is, they get sufficient calories as well as proteins. And proteins are related to resistance to infections.


5. Statements:

The Government has decided to hold a single entrance test for admission to all the medical colleges in India.
The State Government has debarred students from other States to apply for the seats in the medical colleges in the State.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.

B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option E


Solution:


Both the statements are effects of some common cause.


6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?


A. Raid 

B. Attack 
C. Assault 
D. Defence
E. Ambush

Answer: Option D


Solution:


All except Defence are forms of attacks.


7. If in a certain language, GAMBLE is coded as FBLCKF, how is FLOWER coded in the code ?


A. GKPVFQ 

B. EMNXDS 
C. GMPVDS 
D. HNQYGT 
E. EKNVDQ

Answer: Option B


Solution:


The first, third and fifth letters are each moved one step backward, while the second, fourth and sixth letters are each moved one step forward to obtaining the correspondence letters of the code


8. A, B, C and D playing cards. A and B are partners. D faces towards North. If A faces towards West, then who faces towards South?


A. B 

B. C 
C. D 
D. Data inadequate

Answer: Option B


9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?


A. Robber 

B. Rocket 
C. Random 
D. Restaurant 
E. Restrict

Answer: Option E


Solution:


Random, Restaurant, Restrict, Robber, Rocket


10. If + means -, - means *, * means /, / means +, then 15 * 3 / 15 + 5 - 2 = ?


A. 0 

B. 6 
C. 10 
D. 20 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:


Using the correct symbols, we have : Given expression = 15 / 3 + 15 * 2 = 5 + 15 - 5 * 2 = 5 + 15 -10 = 10


11. Mr. Mathur is a Ph.D. in Commerce and was 34 years old on 1.3.1996. He obtained 14 marks in interview.


A. if the candidates can be selected  

B. if the candidate is to be referred to Director- Finance 
C. if the candidate can be called for group discussion 
D. if the candidate can be called for interview  
E. if the candidate cannot be selected 

Answer: Option A


The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:


1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.

2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- Finance, who can allow the 

candidate to appear in the interview if otherwise eligible.

4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

Based on the above criteria, decide which of the following courses of action should be taken in case of candidates described in each of the following questions.


12. You find that the person whom you call your friend has been cheating you. what would you do ?


A. Break relations with him.

B. Give him tit for tat
C. Make him realise his mistake
D. Tell other friends about him.

Answer: Option C


13. Attorney: I ask you to find Mr. Smith guilty of assaulting Mr. Jackson. Regrettably, there were no eyewitnesses to the crime, but Mr. Smith has a violent character. Ms. Lopez testified earlier that Mr. Smith, shouting loudly, had threatened her. Smith never refuted this testimony.

The attorney’s argument is fallacious because it reasons that

A. aggressive behavior is not a sure indicator of a violent character

B. Smith’s testimony is unreliable since he is loud and aggressive
C. since Smith never disproved the claim that he threatened Lopez, he did in fact threaten her
D. Lopez’s testimony is reliable since she is neither loud nor aggressive
E. having a violent character is not necessarily associated with the commission of violent crimes

Answer: Option B


14. In these questions, the symbols @, *, $, # and % are used with the following meanings as illustrated below:

'P@Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is not greater than q'.
'P%Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: T % B, M * B, J # B

Conclusions: I. T % M   II. T % J

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option D


Solution:


T = B, M ≤ Q, J ≥ B

=> T ≤ J, M ≤ Q

15. Statements: The Government run company had asked its employees to declare their income and assets but it has been strongly resisted by  

employees union and no employee is going to declare his income.
Conclusions:
I. The employees of this company do not seem to have any additional undisclosed income besides their salary.
II. The employees union wants all senior officers to declare their income first.

A. Only conclusion I follows

B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D


Solution:


Nothing about the details of the employees' income or the cause of their refusal to declare their income and assets, can be deduced from the given  

statement. So, neither I nor II follows.



Advertisements




Textron English Test Model Papers

Try these English Test questions available on this page. These may help the aspirants to get qualify in the Textron Placement test. Practice more and perform well in the written test of Textron.


1. He said, "What a beautiful scene !"

A. He exclaimed that it was a very beautiful scene

B. He exclaimed what a beautiful scene it was
C. He wondered that it was a beautiful scene
D. He said that what a beautiful scene it was

Answer: Option A


Solution:

He exclaimed that it was a very beautiful scene

2. Can you drive any ……………..?


A. fast

B. fastest
C. faster
D. none

Answer: Option C


Solution:

faster

3. EXTORTION :


A. Fraud

B. Wholesomeness
C. Rapacity
D. Stealing

Answer: Option B


Solution:

Wholesomeness

4. He plays …………. Cricket.


A. a

B. an
C. the
D. None of these

Answer: Option D


5. He is too important for tolerating any delay. 


A. to tolerate

B. to tolerating
C. at tolerating
D. with tolerating
E. No correction required

Answer: Option A


6. To end in smoke


A. To make completely understand

B. To ruin oneself
C. To excite great applause
D. To overcome someone
E. None of these

Answer: Option B


7. The police are in hot ______ of the robbers.


A. speed

B. pursuit
C. chasing
D. running

Answer: Option B


Solution:

pursuit

8. Select the odd one out


A. Judge

B. Chamber
C. Tennis
D. Lawyer

Answer: Option C


9. Your statement is very much similiar ---------- mine.

 
A. of
B. on
C. to
D. about

Answer: Option C.


Solution: 

To

10. S1: You know my wife, Madhavi, always urged me to give up smoking.
P : I really gave it up.
Q : And so When I went to jail I said to myself I really must give it up, if for no other reason than of being self-reliant.
R : When I emerged from jail, I wanted to tell her of my great triumph.
S : But when I met her, there she was with a packet of cigarettes.
S6: poor girl!.
The Proper sequence should be:

A. PSRQ

B. SPQR
C. QPRS
D. RSPQ

Answer: Option C


11. ____ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.


A. equivocal

B. arrogant
C. taciturn
D. garrulous

Answer: Option C.


12. The students ______ to leave the building immediately.


A. have been ordered

B. will order
C. ordered
D. have ordered

Answer: Option A


Solution:

have been ordered

13. He is too important for tolerating any delay.


A. to tolerate

B. to tolerating
C. at tolerating
D. with tolerating
E. No correction required

Answer: Option A


14. You should avoid to make such stupid mistakes.


A. avoid to made

B. avoid make
C. avoid making
D. avoid to have

Answer: Option C

15. He sent a word to me that he would be coming late.


A. sent word

B. had sent a word
C. sent words
D. No improvement

Answer: Option A


Textron Placement Papers PDF Download: Click Here



Contenders can find the latest information of all IT Companies placement papers in our All India Jobs web portal. We will update the latest information to help the candidates who are in search of jobs. For daily updates candidates can visit our site and add our site to your bookmarks. We wish you all the best for your success.