Envestnet Yodlee Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Envestnet Yodlee Placement Papers

Envestnet Yodlee Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Good news for the candidates who are searching for the latest placement papers of Envestnet Yodlee Infotech. The article is the correct place to check them. Envestnet Yodlee Placement papers play a crucial role in preparation with Envestnet Yodlee recruitment written test. The current article is a token of help for candidates trying hard to gain a job in the Envestnet Yodlee organization. Candidates who had a passion to work with the Envestnet Yodlee company can go through these placement papers and do practice these to achieve their goal. Aspirants should be aware of the syllabus and also test pattern before attending the Envestnet Yodlee recruitment test. 

Envestnet Yodlee Placement Papers

In this page, contenders can check out the latest information about the Envestnet Yodlee placement papers provided with questions and answers of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. We have also discussed the model papers questions gathered from various placement papers of Envestnet Yodlee. Candidates can practice these questions and can test their performance and enhance their knowledge. So that they can perform well in the aptitude, reasoning & verbal ability tests. By practicing more, candidates can easily crack the job in the Envestnet Yodlee drive.

You can also check: Interview Questions

Job seekers who are preparing for Envestnet Yodlee recruitment can analyze their level of performance and can estimate their performance in Envestnet Yodlee. This analysis will be helpful for the candidates to improve their skills and perform well in the Envestnet Yodlee online written placement test. For updated information on placement papers, aspirants can bookmark our site All India Jobs. We are also providing Envestnet Yodlee placement papers in the form of PDF Format through online mode.





Envestnet Yodlee Aptitude Test Sample Papers

In this page, we have uploaded the aptitude test questions and answers with brief solutions. Candidates can refer these questions before appearing the examination. These will be helpful to get the finest output in the Envestnet Yodlee recruitment test.

1. Two trains, each 100 m long, moving in opposite directions, cross other in 8 sec. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is?

A. 30 km/hr 

B. 45 km/hr 
C. 60 km/hr 
D. 75 km/hr

Answer: Option C


Solution:


Let the speed of the slower train be x m/sec.

Then, speed of the train = 2x m/sec.
Relative speed =  ( x + 2x) = 3x m/sec.
(100 + 100)/8 = 3x => x = 25/3.
So, speed of the faster train = 50/3 = 50/3 * 18/5 = 60 km/hr.

2. A man sells a car to his friend at 10 % loss. If the friend sells it for Rs. 54000 and gains 20 %. The original C.P of the car was:


A. Rs. 25000 

B. Rs. 37500 
C. Rs. 50000 
D. Rs. 60000

Answer: Option C


Solution:


S.P = Rs. 54000, 


Gain earned = 20% 


 C.P = Rs. (100/120 × 54000) = Rs. 45000 


 S.P = Rs. 45000 and loss = 10% 


 C.P = Rs. (100/90 × 45000) = Rs. 50000


3. A can run 22.5 m while B runs 25 m. In a kilometre race B beats A by:


A. 102 m

B. 100 m
C. 75 m
D. 112.5 m

Answer: Option B


Solution :


when B runs 25 m, A runs 22.5 m 


=> When B runs 1000 metre, A runs 22.525×1000 = 900 m


=> When B runs 1 kilometre, A runs 900 m


Hence, in a kilometre race, B beats A by 


(1 kilometre - 900 metre) = (1000 metre - 900 metre) = 100 metre


4. Two men Amar and Bhuvan have the ratio of their monthly incomes as 6 : 5. The ratio of their monthly expenditures is 3 : 2. If Bhuvan saves one-fourth of his income, find the ratio of their monthly savings?


A. 3 : 5 

B. 3 : 10 
C. 3 : 8 
D. 1 : 2 
E. None of these

Answer: Option B


Solution:


Let the monthly incomes of Amar and Bhuvan be 6x and 5x respectively.

Let the monthly expenditure of Amar and Bhuvan be 3y and 2y respectively.
Savings of Bhuvan every month = 1/4(5x)
= (His income) - (His expenditure) = 5x - 2y.
=> 5x = 20x - 8y => y = 15x/8.
Ratio of savings of Amar and Bhuvan
= 6x - 3y : 1/4(5x) = 6x - 3(15x/8) : 5x/4 = 3x/8 : 5x/4
= 3 : 10.

5. How much simple interest will Rs. 2000 earn in 18 months at 6 % per annum?


A. Rs. 120 

B. Rs.180 
C. Rs.216 
D. Rs.240

Answer: Option B


Solution:


S.I = Rs(2000 x 18/12 x 6/100) = Rs.180


6. 105 * 99 * 299 = ?


A. 785600 

B. 315000 
C. 845000 
D. 442000 
E. 285000

Answer: Option B


Solution:


105 * 99 * 299 = 105 * 100 * 300 = 315000


7. A student reaches his school 15 min before time by going there from his house at a speed of 5km/h and reaches late by 9 min by going with a speed of 3 km/h. According distance between his house and school is


A. 5 km 

B. 8 km 
C. 3 km 
D. 2 km

Answer: Option C


Solution:

Let the distance between the house and the school be d. 

Then according to the question d/3 – d/5 = 24/60 


=> 2d/15 = 24/60 


=>  D= 12/4 =3 


Hence the distance between the house and the school is 3km


8. A can finish a work in 18 days B can do the same work in 15 days. B worked for 10 days and left the job. In how many days, A alone can finish the remaining work?


A. 5 

B. 5 1/2 
C. 6 
D. 8

Answer: Option C


Solution:


B's 10 day's work = 1/15 * 10 = 2/3

Remaining work = (1 - 2/3) = 1/3
Now, 1/18 work is done by A in 1 day.
1/3 work is done by A in (18 * 1/3) = 6 days.

9. The surface area of a cube is 726m2, its volume is?


A. 1300 m3 

B. 1331 m3 
C. 1452 m3 
D. 1542 m3

Answer: Option B


Solution:


6a2 = 726 

=> a2 = 121 
=> a = 11 Cm 
Therefore, Volume of the cube = (11 × 11 × 11) cm3 = 1331 cm3

10. An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:


A. 300 kmph

B. 360 kmph
C. 600 kmph
D. 720 kmph

Answer: Option D


11. A can do a piece of work in 4 hours; B and C together can do it in 3 hours, while A and C together can do it in 2 hours. How long will B alone take to do it?


A. 8 hours

B. 10 hours
C. 12 hours
D. 24 hours

Answer: Option C


12. In a shower, 5 cm of rain falls. The volume of water that falls on 1.5 hectares of ground is:


A. 75 cu. m

B. 750 cu. m
C. 7500 cu. m
D. 75000 cu. m

Answer: Option B


13. A father said to his son, "I was as old as you are at the present at the time of your birth". If the father's age is 38 years now, the son's age five years back was:


A. 14 years

B. 19 years
C. 33 years
D. 38 years

Answer: Option A


14. 10, 25, 45, 54, 60, 75, 80


A. 10

B. 45
C. 54
D. 75

Answer: Option C


Solution:


Each of the numbers except 54 is multiple of 5.


15. A, B and C enter into a partnership in the ratio  :  : . After 4 months, A increases his share 50%. If the total profit at the end of one year be Rs. 21,600, then B's share in the profit is:


A. Rs. 2100

B. Rs. 2400
C. Rs. 3600
D. Rs. 4000

Answer: Option D






Yodlee Infotech Reasoning Test Placement Papers

Aspirants who are preparing for the Yodlee Infotech recruitment placement test, they can have a look on these reasoning test questions and answers which will be useful to secure a job in the Yodlee Infotech organization.

Following are the criteria for selection of officers in an organization
The candidate must:

(i) have passed HSC examination in first class with at least 60% marks.
(ii) have passed graduation degree in any discipline with at least 55% marks.
(iii) have completed a certificate/diploma/degree course in Computer Science.
(iv) be not less than 21 years and not more than 30 years of age as on 1.7.2008.

If a candidate satisfies all the above-mentioned criteria except:

(a) at (ii) above but is a post-graduate, case may be referred to the Executive Director (ED).
(b) at (iii) above but has studied Computer Science as one of subjects of curriculum, case may be referred to the Vice President (VP). In each of the questions below, information of one candidate is given. You have to take one of the following five decisions based on the  information provided and the criteria and conditions given above. You are not to assume anything other than the information provided in each  question. All these cases are given to you as on 1.7.2008.

1. Jasmine is a postgraduate in Computer Science passed in first class with 62% marks. She had scored 81% marks in HSC. Her date of birth  

is 17.6.1979.

A. if the case is to be referred to Executive Head.

B. if the case is to be referred to Vice President. 
C. if the candidate is to be selected.
D. if the information is inadequate to take a decision.  
E. if the candidate is not to be selected. 

Answer: Option D


2. A rat runs 20' towards East and turns to right, runs 10' and turns to right, runs 9' and again turns to left, runs 5' and then turns to left, runs 12' and finally turns to left and runs 6'. Now, which direction is the rat facing?


A. East 

B. West 
C. North 
D. South

Answer: Option C


3. directory


A. telephone

B. listing
C. computer
D. names

Answer: Option B


Solution:


A directory is a listing of names or things, so (choice b) is the essential element. A telephone (choice a) often has a directory associated with it, but it is not essential. A computer (choice c) uses a directory format to list files, but it is not required.Names (choice d) are often listed in a directory, but many other things are listed in directories, so this is not the essential element.


4. From 2001 to next 10 years the population will continue to grow at the rate 1.79% per year.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option E


Solution:


Note that population in 2000 is estimated at a billion and that in 2011 at 1179 million.


5. Statement:

The prices of food grains and vegetables have substantially increased due to a prolonged strike call given by the truck owners association.
Courses of action:
I. The govt should immediately make alternative arrangement to ensure adequate supply of food grains and vegetables in the market.
II. The govt should take steps to cancel the licenses of all the vehicles belonging to the association.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option A


Solution:

I is advisable because it will be reduce the inconvenience of the people. II is not advisable because it is an extreme action.

6. A, CD, GHI, ?, UVWXY


A. LMNO

B. MNO
C. MNOP
D. NOPQ

Answer: Option C 


Solution: 


The letters in each term are in alphabetical order. The number of letters in each term increases by 1. The gap between the last letter and the first letter of next item increases by 1. 


7. AK, EO, IS, ?


A. MW

B. MV
C. XW
D. NX

Answer: Option A 


Solution: 


The letters move 4 steps forward. 


8. Fact 1. Mary said, “Ann and I both have cats.”

Fact 2. Ann said, “I don’t have a cat.”
Fact 3. Mary always tells the truth, but Ann sometimes lies.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?

I. Ann has a cat.

II. Mary has a cat.
III. Ann is lying.

A. I only

B. II only
C. I and II only
D. All the statements are facts.

Answer: Option D


Solution:


If Mary always tells the truth, then both Ann and Mary have cats (statements I and II), and Ann is lying (statement III). So all the statements are facts.


9. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Post-box    2. Letter    3. Envelope    4. Delivery    5. Clearance

A. 2, 3, 1, 4, 5

B. 3, 2, 1, 4, 5
C. 3, 2, 1, 5, 4
D. 3, 2, 4, 5, 1

Answer: Option C


10. In the following questions the symbols @, +, ©, $, ? and ? are used with the following meaning:

'P?Q' means 'P is not equal to Q'.
'P@Q' means 'P is greater than Q'.
'P+Q' means 'P is smaller than Q'.
'P©Q' means 'P is either greater than or equal to Q'.
'P$Q' means 'P is either smaller than or equal to Q'.
'P?Q' means 'P is equal to Q'.
Now each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the two conclusions I and II given them is/are definitely true. Give answer.

Statements: B + D, D @ N, N $ H

Conclusions: I. H © D   II. H © N

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option B


Solution:


B < D -- (i); D > N -- (ii); N ≤ H -- (iii)

From equations (ii) and (iii), we can't obtained any specific relation between H and D. Hence, conclusion I (H ≥ D) is not true. But conclusion II (H ≥ N) follows from equation (iii).

11. 25 : 343 :: 121 : __


A. 125 

B. 216 
C. 64 
D. 512 
E. 343

Answer: Option C


Solution:


25 : 343 :: 121 : __

25 : (2 + 5)3 :: 121 : (1 + 2 + 1)3
1 + 2 + 1 = 4 and (4)3 = 64.

12. 40 40 31 31 22 22 13


A. 13 4

B. 13 5
C. 4 13
D. 9 4
E. 4 4

Answer: Option A


Solution:


This is a subtraction series with repetition. Each number repeats itself and then decreases by 9.


13.  In the following series, how many such odd nummbers are there which are divisible by 3 or 5, then followed by odd numbers and then also followed by even numbers? 12, 19, 21, 3, 25, 18, 35, 20, 22, 21, 45, 46, 47, 48, 9, 50, 52, 54, 55, 56


A. Nil
B. One
C. Two
D. Three
E. None of these

Answer: Option C

14. Study the following information carefully and answer the given questions: 

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: sky forward 17 over 95 23 come 40
Step I: come sky forward 17 over 95 23 40
Step II: come 95 sky forward 17 over 23 40
Step III: come 95 forward sky 17 over 23 40
Step IV: come 95 forward 40 sky 17 over 40
Step V: come 95 forward 40 over sky 17 23
Step VI: come 95 forward 40 over 23 sky 17
Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Step III of an input is :

bring 63 desk 11 29 together fight 30. Which of the following steps will be the last but one?

A. VI 

B. VII 
C. VIII 
D. V 
E. None of these

Answer: Option A


Solution:


From the last step it can be concluded that words and numbers are arranged alternately. Words are arranged alphabetically where as numbers are arranged in descending order. When the arrangement of all elements gets completed in a particular step that step is called last step.

Step III: bring 63 desk 11 29 together fight 30
Step IV: bring 63 desk 30 11 29 together fight
Step V: bring 63 desk 30 fight 11 29 together
Step VI: bring 63 desk 30 fight 29 11 together
Step VII: bring 63 desk 30 fight 29 together 11
Step VII is the last step. Hence, step VI is the second last step(penultimate step).

15. 1, 5, 14, 30, 55, 91, ?


A. 130

B. 140
C. 150
D. 160

Answer: Option B


Solution:


The pattern is + 4, + 9, + 16, + 25, + 36, ..... i.e. + 22, + 32, + 42, + 52, + 62,.....


So, missing term = 91 + 72 = 91 + 49 = 140.






Yodlee Infotech English Test Model Papers

We are providing the latest English Test Model papers in the form of questions and answers. We suggest the candidates practice these model papers and get success in the written exam of Yodlee Infotech.

1. Somebody told me that there had been an explosion in the Town Hall

A. I was informed that there was an explosion in the Town Hall

B. I was told about the explosion in the town hall
C. I was told by somebody that there had been and explosion in the town hall
D. I was told by somebody about the explosion in the town hall

Answer: Option C


Solution:


I was told by somebody that there had been and explosion in the town hall


2. Mumbai is a crowded city. Kolkata is even (crowded)


A. crowded

B. very crowded
C. more crowded
D. much crowded

Answer: Option C


Solution:


more crowded


3. CONDENSE


A. Expand

B. Distribute
C. Interpret
D. Lengthen

Answer: Option A


4. I gave him ________ money that I found.


A. a

B. an
C. the
D. no article

Answer: C


Solution:


the


5. solve as per the direction given above


A. Azharuddin is one of the finest batsmen

B. that India have produced
C. over the decades.
D. No error.

Answer: Option B


Solution:


that India has produced


6. A tall order :


A. A task difficult to perform

B. A bid problem
C. A big demand
D. A royal summon 

Answer: Option A


Solution:


A task difficult to perform


7. His fear ______ he will fail worries him.


A. that

B. why
C. when
D. which

Answer: Option A


Solution:


that


8. Choose the word which is different from the rest.


A. Feathers

B. Tentacles
C. Scales
D. Pseudopodia
E. Flagella

Answer: Option A


Solution:


All except Feathers are organs for movement in different organisms.


9. You are rather friendly _____ the Tans, aren't you?


A. to

B. at
C. with
D. over

Answer: Option C


Solution:


with


10. Women

P : till the other day
Q : who were content being housewives
R : about spending their time cooking
S : now sound apologetic
The Proper sequence should be:

A. PQRS

B. RSPQ
C. QPSR
D. RQPS

Answer: Option C


11. The library expects you to return each and every book that you have .........


A. lent

B. taken
C. handed
D. demanded

Answer: Option B


Solution:


taken


12. find correct spelling :


A. Accompllish

B. Accomplish
C. Accomplesh
D. Acomplish

Answer: Option B


Solution:


Accomplish


13. The traveller being weary/ he/ sat by/ woodside to rest.


A. The traveller being weary

B. he
C. sat by
D. woodside to rest.

Answer: Option B


Solution:


drop ëhe'


14. One who is not easily pleased by anything


A. Mediaeval

B. Precarious
C. Maiden
D. Fastidious

Answer: Option D


Solution:


Fastidious


15. SALACITY


A. Bliss

B. Depression
C. Indecency
D. Recession

Answer: Option C


Envestnet Yodlee Placement Papers PDF Download: Click Here



For our viewers, we have provided the latest updated information for the Envestnet Yodlee placement papers along with a PDF in the above article. We hope the information will be helpful for all the contenders who are going to appear for the written exam of Envestnet Yodlee recruitment. Contenders can check our site regularly for more latest fresh updates.