Ample Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Ample Technologies Placement Papers


Ample Technologies Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you in search for sample placement papers for Ample? Good news for those aspirants. The concept of creating this article is to support the aspirants who are searching for  Ample  Placement Papers. Check the latest and previous placement papers of Ample with solutions and test interview questions. In order to help aspirants, we have provided the Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers for Ample.  We have also discussed Ample Placement Paper Syllabus which will be helpful for aspirants while preparation and candidates will get an idea about the Ample Test Pattern.

Ample Technologies Placement Papers


Check the latest Ample Technologies Placement Papers and answers along with detailed solution are provided in this article. We have recently updated the questions which include the latest placement papers also. Contenders who are interested can download the Ample Placement Papers PDF by accessing the link provided below in this article. Candidates have to practice the model papers after downloading the Ample Placement Papers PDF regularly. This helps them to crack the Ample Recruitment Test.

You can also check: Interview Questions

In this article, we included some sample Aptitude, Reasoning & Verbal Ability questions and answers along with solutions from the Ample previous placement papers for our viewers . All India Jobs helps you to get all the latest Ample Placement Papers. Candidates can verify latest Ample placement questions regularly from our website  www.allindiajobs.in  and prepare well for your Ample Recruitment Test. We periodically update this article with latest Ample placement papers. Don't forget to check out the latest placement papers of Ample from time to time.



Ample Technologies Aptitude Test Placement Papers

Aptitude is the main topic for any company recruitment test, in this page aptitude questions and answers are given for the better preparation in Ample Written test. Practice these questions thoroughly.

1. The length of the bridge, which a train 130 m long and traveling at 45 km/hr can cross in 30 sec is?

A. 200 m 
B. 225 m 
C. 245 m 
D. 250 m

Answer: Option C

Solution:

Speed = 45 * 5/18 = 25/2 m/sec.
Time = 30 sec
Let the length of bridge be x meters.
Then, (130 + x)/30 = 25/2
x = 245 m.

2. If I purchased 11 books for Rs. 10 and sold all at the rate of 10 books for Rs. 11, the profit percent

A. 10% 
B. 11% 
C. 21% 
D. 100%

Answer: Option C

Solution:

 Suppose I Purchased 110 books 

 C.P = Rs. (10/11 × 110) = Rs. 100 

 S.P = Rs. (11/10 × 110) = Rs. 121 

 Gain % = 21%

3. In a game A can give B 20 points in 60 and C 18 points in 90. How many points can C give B in a game of 120?

A. 20 points
B. 22 points
C. 18 points
D. 40 points

Answer : Option A

Solution :

A can give C 18 points in 90 
=> While A scores 90 points, C scores (90-18)=72 points

=> While A scores 9072 points, C scores 1 point.=> While A scores 9072×120=906×10 = 150 points, C scores 120 point.

A can give B 20 points in 60 

=> While A scores 60 points, B scores (60-20)=40 points

=> While A scores 1 point, B scores 4060=23 points=> While A scores 150 points, B scores 23×150=100 points

i.e., while C scores 120 points, B scores 100 points

Hence, in a 120 race, C can give B (120-100)=20 points

4. The ratio of the ages of Anil and his son at present is 7 : 3. Six years hence, the ratio of the ages of the Anil's wife and the son will be 2 : 1. Find the ratio of the present ages of Anil and his wife?

A. 6 : 5 
B. 4 : 3 
C. 5 : 4 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the present ages of Anil and his son be 7x and 3x years respectively.
Let the present age of the son's  mother be m years.
(m + 6) / (3x + 6) = 2/1
m + 6 = 6x + 12 => m = 6x + 6
Ratio of the present ages of Anil and the son's mother = 7x / (6x + 6).
This cannot be found uniquely.

5. If the annual rate of simple interest increases from 10% to 12 1/2 %, a man's yearly income increases by Rs. 1250. His principal in Rs. is?

A. 45000 
B. 50000 
C. 60000 
D. 65000

Answer: Option B

Solution:

Let the sum be Rs. x. Then,
(x * 25/2 * 1/100) - (x * 10 * 1)/100 = 1250
25x - 20x = 250000
x = 50000

6. (6 - 2 * 3 + 6) / (2 + 6 * 3 - 4) = ?

A. 9/8 
B. 3/10 
C. 3/5 
D. 3/8 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:
(6 - 2 * 3 + 6) / (2 + 6 * 3 - 4) = (6 - 6 + 6) / (2 + 18 - 4) 
= 6/16 = 3/8


7. A and B walk around a circular track. They start at 8 a.m. from the same point in the opposite directions. A and B walk at a speed of 2 rounds per hour and 3 rounds per hour respectively. How many times shall they cross each other before 9.30 a.m. ?

A. 5 
B. 6 
C. 7 
D. 8

Answer: Option C

Solution:

Relative speed = 2 + 3 = 5 rounds per hour.
So, they cross each other 5 times in an hour and 2 times in half an hour.
Hence, they cross each other 7 times before 9.30 a.m.

8. If 12 men and 16 boys can do a piece of work in 5 days; 13 men and 24 boys can do it in 4 days, then the ratio of the daily work done by a man to that of a boy is?

A. 2:1 
B. 3:1 
C. 3:2 
D. 5:4

Answer: Option A

Solution:

Let 1 man's 1 day work = x and 1 boy's 1 day work = y.
Then, 12x + 16y = 1/5 and 13x + 24y = 1/4
Solving these two equations, we get:
x = 1/100 and y = 1/200
Required ratio = x:y = 1/100 : 1/200 = 2:1.

9. A rectangular courtyard, the sides of which are in the ratio of 4:3, cost Rs.600 for paving at 50 p per m2; find the length of the diagonal of the courtyard?

A. 25 m 
B. 35 m 
C. 45 m 
D. 50 m

Answer: Option D

Solution:

1 m2 ---- 1/2
? ----- 600 => 1200 m2
4x * 3x = 1200 => x = 10

10. A chair is bought for Rs.900/- and sold at Rs.810/- find the loss percentage 

A. 10% gain
B. 10% loss
C. 12% loss
D. 12% gain

Answer: Option B 
                             
Solution:
Formula = (Selling price ~ Cost price)/Cost price × 100 
= (810 ~ 900)/900 = 10% Loss

11. A can run 224 metre in 28 seconds and B in 32 seconds. By what distance A beat B?

A. 36 metre
B. 24 metre
C. 32 metre
D. 28 metre

Answer : Option D

Solution :
Solution 1

Clearly, A beats B by 4 seconds

Now find out how much B will run in these 4 seconds

Speed of B = DistanceTime taken by B=22432=284=7 m/sDistance covered by B in 4 seconds = Speed × time =7×4=28 metre

i.e., A beat B by 28 metre

Solution 2

If A can run x metre race in t1 seconds and B in t2 seconds, where t1 < t2, then A beats B by a distance xt2(t2-t1) metres

x = 224 metre

t1 = 28 seconds

t2 = 32 seconds

Required distance = 22432(32-28)=22432×4=2248= 28 metre

12. Find the fourth proportion to 2, 3, 6, x ?

A. 3
B. 5
C. 9
D. 12

Answer: Option C

Solution:

2 : 3 :: 6 : x

=> 2/3 = 6/x
=> x = 18/2 
=> x = 9

13. The interest on a certain deposit at 4.5% p.a. is Rs. 202.50 in one year. How much will the additional interest in one year be on the same deposit at 5% p.a.?

A. 15 Rs. 
B. 19.50 Rs.
C. 21 Rs. 
D. 22.50 Rs.

Answer: Option D

Solution:

22.50 Rs

14. There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students

A. 20
B. 80
C. 100
D. 200

Answer: Option C

15. two cars A and B are running in the same direction. Car A has already covered a distance of 60kms when car B started running. The cars meet each other in 3 hours after car B started running. What was

A. 20km/hr
B. 30km/hr
C. 15km/hr
D. None of these

Answer: Option D

Solution:

Difference between speeds of car A and car B = 60/3 = 20km/hr
But from the result it is impossible to find the speed of car A because here the unkowns are two (Speeds of cars A and B ) but the equation is only one

Ample Reasoning Test Sample Papers

Contenders can check out the latest reasoning test questions along with a detailed solution. Practice these questions and answers to get qualify in the Ample Recruitment Test.

1. Statement: If it is easy to become an engineer, I don't want to be an engineer.
Assumptions:
I. An individual aspires to be professional.
II. One desires to achieve a thing which is hard earned.

A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit

Answer: Option B

Solution:

Clearly, nothing is mentioned about the professional nature of the job. So, I is not implicit. The statement hints that one rejects a thing that is easy to  
achieve. So, II is implicit.

2. Given an input, a coding machine generates pass codes for six batches every day as follows:
Input: you should know about type of questions
Pass Code:
Batch I: you questions should of know type about
Batch II: about you type questions know should of
Batch III: about of you should type know questions
And so on till the sixth batch.
The first batch begins work at 10.. a.m. Each batch works for one hour. There is a rest period of one hour after the fourth batch's work is over.

What will be the input on a day on which pass code for the immediate pre-rest hour batch is 'answer-sheet information your the on fill up'?

A. fill up your information on the answer-sheet 
B. fill answer-sheet up the your on information 
C. information your up answer-sheet on fill the 
D. information up on the fill answer-sheet your 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:

Here it is a case of shifting, And is a case of two-step shifting, i.e. the logic consists of two steps.
This implies that the change from Batch II to Batch III is same as Input to Batch I.
Therefore, the changes from Batch I to Batch II, Batch III to Batch IV and Batch V to Batch VI will be the same.
Look at the changes from Input to Batch I; and from Batch I to Batch II.
P. If input is           1 2 3 4 5 6 7
Batch I becomes   1 7 2 6 3 5 4
Q. And if Batch is   1 2 3 4 5 6 7
Batch II becomes as follows: 7 1 6 2 5 3 4
Using the above two-step logic. Let us make a chart.
                              1 2 3 4 5 6 7
Input:                   A B C D E F G
Batch I: (10 - 11)  A G B F C E D
Batch II: (11-12)   D A E G C B F
Batch III: (12 - 1)  D F A B E C G
Batch V: (3 - 4)     G B D A C E F
Batch VI:               F G E B C D A

3. Statement: Should all the annual examinations up to Std. V be abolished?
Arguments:
I. Yes. The young students should not be burdened with such examinations which hampers their natural growth.
II. No. The students will not study seriously as they will get automatic promotion to the next class and this will affect them in future.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option E

Solution:

Clearly, neither the students can be burdened with studies at such a tender age, nor can they be left free to take studies casually, as this shall weaken their  
basic foundation. So, both the arguments follow.

4. India's poverty alleviation programmes can only succeed after reaching agreement about the poverty line.

A. If the inference is definitely true 
B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option C

Solution:

Poverty alleviation programmes are now here in the picture.

5. Statements:
Large number of Primary Schools in the rural areas is run by only one teacher.
There has been a huge dropout from the primary schools in rural areas.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option A

Solution:

Since large numbers of primary schools in the rural areas are run by only one teacher so there has been a huge dropout from the Primary Schools in rural areas.

6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Ant 
B. Bee
C. Moth 
D. Midge
E. Spider

Answer: Option E

Solution:

All except Spider are insects having four legs.

7. If in a certain language, NATURE is coded as MASUQE, how is FAMINE coded in that code ?

A. FBMJND 
B. FJMHND 
C. GANIOE 
D. EALIME 
E. FZNJME

Answer: Option D

Solution:

The second, fourth and sixth letters of the words remain unchanged, while the first, third and fifth letters are each moved one step backward to obtain the 
corresponding letters of the code.

8. P, Q, R and S are playing a game of carrom. P, R and S, Q are partners. S is to the right of R who is facing west, then Q is facing?

A. North 
B. South 
C. East 
D. West

Answer: Option A

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Outrage 
B. Outcast 
C. Overture 
D. Overtake 
E. Ovary

Answer: Option E

Solution:

Outcast, Outrage, Ovary, Overtake, Overture

10. If * means -, + means /, - means * and , means +, then 15 - 2 / 900 + 90 * 100 = ?

A. 190 
B. 180 
C. 90 
D. 0 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Using the correct symbols, we have: Given expression = 15 * 2 + 900 / 90 - 100 = 15 * 2 + 10 - 100 = 30 + 10 - 100 = - 60

11. Mr. Patel, a post-graduate was permitted by Director- Finance. He was born on 30.05.1963. He obtained 12 marks in interview.

A. if the candidates can be selected  
B. if the candidate is to be referred to Director- Finance 
C. if the candidate can be called for group discussion 
D. if the candidate can be called for interview  
E. if the candidate cannot be selected 

Answer: Option E

The selection committee of a company laid down the following criteria of selection for the post of Manager – Accounts:

1) The candidate must be a postgraduate in Commerce.
2) The candidate must have completed 21 years and should not be more than 35 years as on 31.7.1996.
3) If the candidate does not satisfy the criterion in (1) above but has completed his CA examination he will referred to Director- Finance, who can allow the 

candidate to appear in the interview if otherwise eligible.
4) If the candidate fulfils all the criteria mentioned in (1) and (2) above, he/she will be called for group discussion.
5) The candidate must get 50% marks to qualify in the group discussion.
6) If the candidate qualifies in the group discussion he/she will be called for interview.
7) The candidate must get 30% marks in the interview (out of 50) to get finally selected.

Based on the above criteria, decide which of the following courses of action should be taken in case of candidates described in each of the following questions.

12. You are interviewed for a new job. Which of the following is most important to you ?

A. Opportunites for promotion
B. Renumeration you will be paid
C. Scope to develop your ideas and use them to improve the working of the organisation
D. All the above are equally important.

Answer: Option D

13. 125 : 343 :: 343 : __

A. 512 
B. 1331 
C. 1728 
D. 81 
E. 27

Answer: Option B

Solution:

125 : 343 :: 343 : __
(5)3 : (7)3 :: (7)3 : __
The given numbers are the cube of consecutive prime numbers. Hence, the prime number next to 7 is 11 and
(11)3 = 1331 is the next number.

14. It is widely believed that by age 80, perception and memory are each significantly reduced from their functioning levels at age 30. However, a recent study showed no difference in the abilities of 80-year-olds and 30-year-olds to play a card game devised to test perception and memory. Therefore, the belief that perception and memory are significantly reduced by age 80 is false.
The reasoning above is most vulnerable to criticism on the grounds that it fails to consider the possibility that

A. the study’s card game does not test cognitive abilities other than perception and memory
B. card games are among the most difficult cognitive tasks one can attempt to perform
C. perception and memory are interrelated in ways of which we are not currently aware
D. the belief that 80-year-olds’ perception and memory are reduced results from prejudice against senior citizens
E. playing the study’s card game perfectly requires fairly low levels of perception and memory

Answer: Option D

15. In these questions, the symbols @, *, $, # and % are used with the following meanings as illustrated below:
'P@Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P#Q' means 'P is not greater than q'.
'P%Q' means 'P is neither smaller than nor greater than Q'.
'P$Q' means 'P is neither smaller than nor equal to Q'.

Statements: V # D, D * K, F $ K
Conclusions: I. D @ F   II. V @ F

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option A

Solution:

V ≥ D, D ≤ K, F > K
=> D ≥ K < F => D < F
=> D ≥ F => D @ F


Ample English Test Model Papers

In this page, English Test sample questions are available. For preparation of aspirants we have uploaded these to get success in the Ample Placement Test. Do practice these questions for the best result in the Ample Exam.

1. She said to him, "Why don't you go today?"

A. She asked him if he was going that day
B. She asked him why he did not go that day
C. She asked him why he did not go today
D. She said to him that why he don't go today

Answer: Option B

Solution:

She asked him why he did not go that day

2. There are ……………………… nicer shops in the town center.

A. many
B. more
C. much
D. none

Answer: Option C

Solution:

much

3. BELLYACHE:

A. Appreciate
B. Groan
C. Whine
D. Fuss

Answer: Option A

Solution:

Appreciate

4. …………. Indus river is a major river in Asia which flows through Pakistan.

A. a
B. an
C. the
D. None of these

Answer: Option C

Solution: the

5. The performance of our players was rather worst than I had expected. 

A. bad as I had expected
B. worse than I had expected
C. worse than expectation
D. worst than was expected
E. No correction required

Answer: Option B

6. To put one's hand to plough

A. To take up agricultural farming
B. To take a difficult task
C. To get entangled into unnecessary things
D. Take interest in technical work
E. None of these

Answer: Option B

7. The member of parliament will inform the authorities about the ______ of the poor.

A. flight
B. plague
C. plight
D. gloomy

Answer: Option C

Solution:
plight

8. Select the odd one out

A. Radium
B. Radio
C. Granite
D. Dynamite

Answer: Option B

9. A good judge never gropes --------- the conclusion.
 
A. on
B. to
C. for
D. with

Answer: Option C.

Solution: 
For
  
10. S1: A father having offered to take the baby out in a perambulator, was tempted by the sunny morning to slip into a pub for a glass of beer.
P : Indignant at her husband's behaviour, she decided to teach him a lesson.
Q : She wheeled away the pram.
R : A little later, his wife came by, where to her horror, she discovered her sleeping baby.
S : Leaving the pram outside, he disappeared inside the bar.
S6: She waited for him, anticipating the white face and quivering lips which would soon appear with the news that the baby had been stolen.
The Proper sequence should be:

A. SRPQ
B. RQPS
C. SPQR
D. PQSR

Answer: Option A

11. After grafting there is a ____ of lymphocytes in the lymph glands; the newly produced lymphocytes then move in to attack the foreign tissue.

A. obliteration
B. paucity
C. diminution
D. proliferation

Answer: Option D.

12. The roof may have been leaking for the past few weeks but you do not have to worry about it any longer. It ______ now.

A. is being repaired
B. is repairing
C. was repaired
D. has repaired

Answer: Option A

Solution:

is being repaired

13. The performance of our players was rather worst than I had expected.

A. bad as I had expected
B. worse than I had expected
C. worse than expectation
D. worst than was expected
E. No correction required

Answer: Option B

14. Due to rain, cricket ground was covered by a carpet.

A. covered along
B. covered into
C. covered with
D. covered upon

Answer: Option C

15. If he had time he will call you.

A. would have
B. would have had
C. has
D. No improvement

Answer: Option C

Ample Placement Papers PDF Download: Click Here


For all our viewers, we have provided the latest information about Ample Technologies Placement Papers in this page. For all Latest updates of all Placement Papers, Interview Questions and also Test pattern. For more fresh updates candidates can bookmark our site All India Jobs Regularly. Keep Visit our site for daily updates.