Amicorp Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Amicorp Placement Papers
Amicorp Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Aspirants who are in search of Amicorp Placement Papers are at correct place for preparation. The written exam is conducted by Amicorp for selecting candidates. In this page, we have provided the Amicorp Placement Papers for our readers to download and some sample questions gathered from previous placement papers of Amicorp. Read this article completely and get a clear idea about the Amicorp Test Pattern.


Amicorp Placement Papers


In this article, the sample questions discussed below have been given carefully so that it is comparable to the actual placement test of the Amicorp. The type of questions & their difficulty level can be comparable to the actual selection tests. All India Jobs also provides to help the job seekers with free Placement Papers PDF of Amicorp company to download.



You can also check: Interview Questions



Candidates can check out the Amicorp Placement Papers PDF from the link provided below and practice the Amicorp Placement Test questions of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. By practicing daily, contenders can easily secure high score in Amicorp Recruitment. We have gathered some sample questions from various Amicorp Placement Papers and mentioned them below with answers and solutions. Prepare well for Amicorp Recruitment Test to get select in Amicorp organization. For more latest updates candidates can bookmark our All India Jobs site.



Amicorp Aptitude Test Sample Papers

Candidates can check out the latest aptitude questions and answers and practice these questions to get select in the Amicorp written test. We suggest the aspirants practice the below questions thoroughly.

1. The area of largest triangle that can be inscribed in a semicircle of radius R cm is

A. 2R cm2 
B. R2 cm2 
C. 1/2 R2 cm 2 
D. 2 R2 cm 2

Answer: Option B

2. The average weight of a group of persons increased from 48 kg to 51 kg, when two persons weighing 78 kg and 93 kg join the group. Find the initial number of members in the group?

A. 21 
B. 22 
C. 23 
D. 24 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the initial number of members in the group be n.
Initial total weight of all the members in the group = n(48)
From the data,
48n + 78 + 93 = 51(n + 2) => 51n - 48n = 69 => n = 23
Therefore there were 23 members in the group initially.


3. A man can row a boat at 20 kmph in still water. If the speed of the stream is 6 kmph, what is the time taken to row a distance of 60 km downstream?

A. 20/6 hours 
B. 27/2 hours 
C. 30 hours 
D. 30/13 hours

Answer: Option D

Solution:

Speed downstream = 20 + 6 = 26 kmph.
Time required to cover 60 km downstream = d/s = 60/26 = 30/13 hours.

4. What annual payment will discharge a debt of Rs. 1025 due in 2 years at the rate of 5% compound interest?

A. Rs. 550 
B. Rs. 551.25 
C. Rs. 560 
D. Rs. 560.75

Answer: Option B

Solution:

Let each installment be Rs. x. Then, 
x/(1 + 5/100) + x/(1 + 5/100)2 = 1025
820x + 1025 * 441
x = 551.25
So, value of each installment = Rs. 551.25


5. The perimeter of a triangle is 28 cm and the inradius of the triangle is 2.5 cm. What is the area of the triangle?

A. 25 cm2 
B. 42 cm2 
C. 49 cm2 
D. 70 cm2 
E. None of these

Answer: Option E

Solution:

Area of a triangle = r * s
Where r is the inradius and s is the semi perimeter of the triangle.
Area of triangle = 2.5 * 28/2 = 35 cm2

6. Resultant price of mixture of golden rice is Rs. 480 per kg. This mixture is made from two varieties of golden rice which are having  
price of Rs. 420 per kg and Rs. 520 per kg. What should be ratio of quantities of both types of golden rice? 


A. 1:3
B. 1:2
C. 2:1
D. 4:1

Answer: Option B

7. The ratio between the present ages of A and B is 5:3 respectively. The ratio between A's age 4 years ago and B's age 4 years hence is 1:1. What is the ratio between A's age 4 years hence and B's age 4 years ago?

A. 1:3 
B. 2:1 
C. 3:1 
D. 4:1 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Let the present ages of A and B be 5x and 3x years respectively. 
Then, (5x - 4)/(3x + 4) = 1/1 
2x = 8 => x = 4 
Required ratio = (5x + 4):(3x - 4) = 24:8 = 3:1

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 123 
B. 132 
C. 231 
D. 321 
E. 213

Answer: Option B

Solution:

Except 132, other numbers are odd numbers.

9. A and B rent a pasture for 10 months. A put in 80 cows for 7 months. How many can B put in for the remaining 3 months, if he pays half as much again as A?

A. 120 
B. 180 
C. 200 
D. 280

Answer: Option D

Solution:

80* 7: x* 3 = 1:1 1/2
560: 3x = 2: 3
x = 280

10. The price of petrol is increased by 25 %. By how much percent a car owner should reduce his consumption of petrol. So that expenditure on petrol would not be increased?

A. 25 % 
B. 30 % 
C. 50 % 
D. 20 %

Answer: Option D

Solution:

Reduction % in consumption = {r/(100+ r) × 100}% = (25/125 × 100)% = 20%

11. In a class there are 20 boys and 25 girls. In how many ways can a boy and a girl be selected?

A. 400
B. 500 
C. 600 
D. 20 
E. 25

Answer: Option B

Solution:

We can select one boy from 20 boys in 20 ways.
We select one girl from 25 girls in 25 ways
We select a boy and girl in 20 * 25 ways i.e., = 500 ways.

12. A pipe can fill a cistern in 20 minutes whereas the cistern when fill can be emptied by a leak in 28 minutes. When both pipes are opened, find when the cistern will be full?

A. 60 min 
B. 80 min 
C. 70 min 
D. 48 min

Answer: Option C

Solution:

1/20 - 1/28 = 1/70
70 minutes

13. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

A.1/3
B.3/4
C.7/19
D.8/21
E.9/21

Answer: Option A

14. A room is 6 meters 24 centimeters in length and 4 meters 32 centimeters in width. Find the least number of square tiles of equal size required to cover the entire floor of the room?

A. 110 
B. 124 
C. 96 
D. 117

Answer: Option D

Solution:

Length = 6 m 24 cm = 624 cm
Width = 4 m 32 cm = 432 cm
HCF of 624 and 432 = 48
Number of square tiles required = (624 * 432)/(48 * 48) = 13 * 9 = 117

15. A number consists of two digits. If the digits interchange places and the new number is added to the original number, then the resulting number will be divisible by:

A. 3 
B. 5 
C. 9 
D. 11

Answer: Option D

Solution:

Let the ten's digit be x and unit's digit be y. 
Then, number 10x + y.
Number obtained by interchanging the digits = 10y + x.
(10x + y) + (10y + x) = 11(x + y)
which is divisible by 11.






Amicorp Reasoning Test Placement Papers

In this article, we have discussed the reasoning test questions and answers along with a detailed solution. We suggest the aspirants practice these questions regularly.

1. Statement: The State Government has decided to declare 'Kala Azar' as a notifiable disease under the Epidemics Act. Family members or  
neighbours of the patient are liable to be punished in case they did not inform the State authorities.

I. Efforts should be made to effectively implement the Act.
II. The cases of punishment should be propagated through mass media so that more people become aware of the stern actions.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option E

Solution:

The Act is aimed at eradication of the disease and so it needs to be proclaimed and promoted. So, both the courses follow.

2. Statements: All those political prisoners were released on bail who had gone to jail for reasons other than political dharnas. Bail was not  
granted to persons involved in murders.
Conclusions:
I. No political - prisoner had committed murder.
II. Some politicians were not arrested.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option A

Solution:

According to the statement, the political prisoners can be divided into two groups - those who were released and those who were put in jail for  
political dharnas. However, no person involved in murder was released. This means that no political prisoner had committed murder. So, I follows.  
Clearly, II is not directly related to the statement and does not follow.

3. Deepak has completed graduation and post graduation in Geography with 68% and has secured 57% marks in the selection process. His Date of Birth is 11.11.1985.

A. if the candidate is to be selected. 
B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option E

For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.

I. A graduate in science with atleast 60% marks.
II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.

However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except

(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.
(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016

4. The part of a computer system containing the circuitry that does the adding, subtracting, multiplying, dividing and comparing, is called as:

A. Arithmetic-logic unit 
B. Control 
C. Memory 
D. CPU 
E. None of these

Answer: Option A

5. Select the most appropriate alternative as the answer.: You are walking down the street and suddenly you see two hundred rupee notes on the pavement. What action will you take?

A. Pocket it yourself.
B. Leave it where it is.
C. Give the money to a beggar.
D. Deposite it in the nearest police station.

Answer: Option D

6. Philosopher: Scientists talk about the pursuit of truth, but like most people, they are self-interested. Accordingly, the professional activities of most scientists are directed toward personal career enhancement, and only incidentally toward the pursuit of truth. Hence, the activities of the scientific community are largely directed toward enhancing the status of that community as a whole, and only incidentally toward the pursuit of truth.
The reasoning in the philosopherís argument is flawed because the argument

A. improperly infers that each and every scientist has a certain characteristic from premise that most scientists have that characteristic
B. improperly draws an inference about the scientific community as a whole from a premise about individual scientists
C. presumes, without giving justification, that the aim of personal career enhancement never advances the pursuit of truth
D. illicitly takes advantage of an ambiguity in the meaning of ìself-interestedî
E. improperly draws an inference about a cause from premises about its effects

Answer: Option B

7. 5 : 150 :: 8 : __

A. 520 
B. 516 
C. 512 
D. 584 
E. 576

Answer: Option E

Solution:

5 : 150 :: 8 : __
5: 53 + 52 :: 8 : 83 + 82
This is of the form n : n3 + n2
83 + 82 = 576 is the next number.

8. In a certain code language, '+' means '/', '/' means '*', '*' means '-', '-' means '+'.
44 - 11 / 2 * 6 / 6 + 2 - 12

A. 6.5 
B. 60 
C. 104 
D. 192 
E. 216

Answer: Option B

Solution:

As per the given expression
44 - 11 / 2 * 6 / 6 + 2 - 12
becomes
44 + 11 * 2 - 6 * 6 / 2 + 12.
Using BODMAS rule,
44 + 11 * 2 - 6 * 6 / 2 + 12
= 44 + 22 - 36 / 2 + 12
= 66 - 18 + 12
= 60.

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Amphibian 
B. Amorphous 
C. Amphidextrous 
D. Ambiguous 
E. Ambivalent

Answer: Option B

Solution:

Ambiguous, Ambivalent, Amorphous, Amphibian, Amphidextrous

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. New Delhi 
B. Pondicherry 
C. Chandigarh 
D. Lucknow 
E. Lakshadweep

Answer: Option D

Solution:

All except Lucknow are Union Territories.

11. In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code?

A. DFOUSBM
B. GIRXVEP 
C. GJRYVEP 
D. GNFJKER 
E. None of these.

Answer: Option B

Solution:

Each letter of the word is moved four step forward to obtain the code.

12. After walking 6 km, I turned right and covered a distance of 2 km, then turned left and covered a distance of 10 km. In the end, I was moving towards the north. From which direction did I start my journey?

A. North 
B. South 
C. East 
D. West

Answer: Option B

13. Statement: Can pollution be controlled?
Arguments:
I. Yes. If everyone realizes the hazards it may create and cooperates to get rid of it, pollution may be controlled.
II. No. The crowded highways, factories and industries and an ever-growing population eager to acquire more and more land for constructing houses are beyond control.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option C

Solution:

The control of pollution, on one hand, seems to be impossible because of the ever-growing needs and the disconcern of the people but, on the other hand,  
the control is possible by a joint effort. So, either of the arguments will hold strong.

14. A disease always has

A. Cure
B. Germs
C. Cause
D. Patient

Answer: Option C

15. Statements:
The government has allowed private airline companies in India to operate to overseas destinations.
The national air carrier has increased its flights to overseas destinations.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option A

Solution:

Since the Government has allowed private airline companies in India to operate to overseas, so the national air carrier has increased its flights to overseas destinations.




Amicorp English Test Model Papers

Try these English test model papers questions and answers to get qualify in the Amicorp recruitment test. Do practice these questions and answers for the best result in the Amicorp exam.

1. After driving Professor Kumar to the museum the dropped him at his hotel.

A. After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
B. Professor Kumar was being driven to the museum first, then he was being dropped at his hotel.
C. After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
D. After she was driving Professor Kumar to the museum she was dropping him at his hotel.

Answer: Option A

Solution:

After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.

2. Iĺve packed _____ bottles of water.

A. many
B. more
C. much
D. none

Answer: Option A

Solution:

many

3. GREGARIOUS

A. Antisocial
B. Glorious
C. Horrendous
D. Similar

Answer: Option A

4. __________ cell phones do not cause cancer.

A. A
B. An
C. The
D. No article

Answer: D

Solution:

No article

5. solve as per the direction given above

A. When the dentist came in
B. my tooth was stopped aching
C. out of fear that I might lose my tooth.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

my tooth stopped aching

6. To haul over the coals

A. To say the wrong words
B. To put hand in a wrong task
C. To put to task
D. To throw into the fire

Answer: Option C

Solution:

To put to task

7. ______ of the food has gone moldy, so we have to throw it all away.

A. Much
B. Several
C. A large amount
D. A large number

Answer: Option C

Solution:

A large amount

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Chameleon
B. Crocodile
C. Alligator
D. Locust
E. Salamander

Answer: Option D

Solution:

All except Locust are reptiles, while locust is an insect.

9. He told us that
P : and enjoyed it immensely
Q : in a prose translation
R : he had read Milton
S : which he had borrowed from his teacher
The Proper sequence should be:

A. RSQP
B. QRPS
C. RQSP
D. RQPS

Answer: Option C

10. My parents are going to China _____ a holiday _____ September.

A. in;   at
B. for;   in
C. so;   that
D. for;   during

Answer: Option B

Solution:

for;   in

11. His logic ...... everyone, including the experts.

A. surprised
B. teased
C. confounded
D. defied

Answer: Option A

Solution:

surprised

12. find correct spelling :

A. Sepulchral
B. Sepolchral
C. Sepulchrall
D. Sapulchral

Answer: Option A

Solution:

Sepulchral

13. On Sunday night, (a) / a rare astronomical phenomenon will have produce (b) / a moon that will appear slightly bigger (c) / than usual and have a reddish hue. (d)

A. On Sunday night,
B. a rare astronomical phenomenon will have produce
C. a moon that will appear slightly bigger
D. than usual and have a reddish hue.

Answer: Option B

Solution:

Remove 'have'.

14. Code of diplomatic etiquette and precedence

A. Hierarchy
B. Protocol
C. Statesmanship
D. Formalism

Answer: Option B

Solution:

Protocol

15. FORAY

A. Maraud
B. Contest
C. Ranger
D. Intuition

Answer: Option A

Amicorp Placement Papers PDF Download: Click Here


For all the latest updated information of IT Companies placement papers visit our site All India Jobs regularly. We update the latest information of career opportunities, Interview Questions, syllabus etc. Stay Tuned to our site and add to your bookmarks for daily updates.