Altisource Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers

Altisource Placement Papers
Altisource Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. We know that aspirants search various resources in the internet for Altisource Placement Papers. To help them we have discussed some sample question with answers. Contenders can solve these questions and check their knowledge. In this article, we have provided Altisource Placement Papers along with Altisource Test Pattern which helps aspirants while preparing to the test. We have also discussed the Altisource Placement syllabus that can be used while preparing for the interview. We are here to help the aspirants to crack the job in Altisource Recruitment Process.

Altisource Placement Papers

The candidates who are interested to join in Altisource can go through this article and prepare well for the test. To help candidates to prepare well for the test even in offline mode we have provided them the PDF copy of Altisource Placement Papers. Contenders can download the Altisource Placement Papers PDF copy and prepare well. Interested candidates can read this article completely and improve their knowledge.

Also Check: Interview Questions



Evaluate your performance in placement test conducted by Altisource. Try practice tests for quantitative aptitude, logical reasoning and technical aptitude to cover all bases and ensure your selection in Altisource. Keep visiting our website www.allindiajobs.in to get regular updates about placement papers, interview question, syllabus and more. Go through the complete article, below of this page you can find the direct link to download the Altisource Placement Papers PDF copies.



Altisource Aptitude Test Sample Papers

In this category, candidates can go through the sample questions and answers on Aptitude Test with detailed solutions. Try to solve these question and check them with the solutions and answers provided by us.

1. If the radius of a circle is increased to 3 times, then how many times will it’s circumference be increased?

A. 2times 
B. 3times 
C. 1/3 times 
D. 9times

Answer: Option A

2. The average of non-zero number and its square is 5 times the number. The number is:

A. 9 
B. 17 
C. 29 
D. 295

Answer: Option A

Solution:

Let the number be x. Then, 
(x + x2)/2 = 5x => x2 - 9x = 0
=> x(x - 9) = 0
=> x = 0 or x = 9
So, the number is 9.

3. A boat can move upstream at 25 kmph and downstream at 35 kmph, then the speed of the current is?

A. 5 kmph 
B. 10 kmph 
C. 30 kmph 
D. 15 kmph

Answer: Option A

Solution:

US = 25
DS = 35
M = (35 - 25)/2 = 5

4. The difference between simple interest and compound interest at the same rate for Rs.5000 for 2 years is Rs. 72. The rate of interest is?

A. 10 % 
B. 12 % 
C. 6 % 
D. 8 %

Answer: Option B

Solution:

5000 × (1 +R/100) 2 – 5000 –(10000R/100)= 72 

=> 5000 [(1 + R/100) 2 – 1 – R/50] = 72 

=> 1 + R2/100 + 2R/100 – 1 – R/50 = 72/5000 

=> R2 = (72/5000 × 10000) = 144 or R =12%


5. The length of the diagonal of a cuboid 32 cm long, 26 cm croad and 20 cm high, is : 

A. v2100 cm
B. v2700 cm
C. v2400 cm
D. v2800 cm

Answer: Option A

Solution:

Length of diagonal = v(l2 + b2 + h2)
=> v(322 + 262 + 202)
=> v(1024 + 676 + 400)
=> v2100 cm

6.   One can is completely filled and contains 100% water. Another similar can is completely filled with a solution of 50% wine and 50%  
water. When both the cans are emptied in a steel vessel, what will be ratio of water to wine in the vessel? 

A. 1:1
B. 1:3
C. 2:1
D. 3:1

Answer: Option D

7. A man said to his son, "I was two-third of your present age when you were born". If the present age of the man is 48 years, find the present age of the son?

A. 25.7 years 
B. 28 years 
C. 29.3 years 
D. 28.8 years

Answer: Option D

Solution:

Present age of the son be P, he was born P years ago.
The age of the man was: (48 - P).
His age when the son was born should be equal to 2/3 of P.
(48 - P) = 2/3 P
5P = 144 => P = 28.8

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 343 
B. 121 
C. 1331 
D. 2197 
E. 125

Answer: Option B

Solution:

343 = 73, 121 = 112, 1331 = 113, 2197 = 133 and 125 = 53.
343, 1331, 2197 and 125 are perfect cubes, but not 121.

9. A starts business with a capital of Rs.1200 B and C join with some investments after 3 and 6 months respectively. If the end of a year, the profit is divided in the ratio 2:3:5 respectively. What is B's investment in the business?

A. Rs.2400 
B. Rs.1800 
C. Rs.3600 
D. Rs.6000

Answer: Option A

Solution:

1200 * 12: x * 9 = 2:3
x = 2400

10. In an election between two candidates. One got 55 % of the total valid votes. 20 % of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500. The number of valid votes that the other candidate got was

A. 2700 
B. 2900 
C. 3000 
D. 3100

Answer: Option A

Solution:

Valid votes = (80/100 × 7500) = 6000 
Valid votes polled by one candidates =(55/100 × 6000) = 3300 
 Valid votes polled by another candidate = (6000 - 3300) = 2700

11. A committee has 5 men and 6 women. What are the number of ways of selecting 2 men and 3 women from the given committee?

A. 150 
B. 200 
C. 250 
D. 300 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:

The number of ways to select two men and three women = ⁵C₂ * ⁶C₃
= (5 *4 )/(2 * 1) * (6 * 5 * 4)/(3 * 2)
= 200

12. Two pipes A and B can fill a tank in 4 and 5 hours respectively. If they are turned up alternately for one hour each, the time taken to fill the tank is?

A. 2 hrs 15 min 
B. 4 hrs 24 min 
C. 5 hrs 
D. 3 hrs

Answer: Option B

Solution:

1/4 + 1/5 = 9/20
 20/9 = 2 2/9
 9/20 * 2 = 9/10 ---- 4 hours
 WR = 1 - 9/10 = 1/10
 1 h ---- 1/4
 ? ----- 1/10
 2/5 * 60 = 24 = 4 hrs 24 min

13. If a card is drawn from a well shuffled pack of cards, the probability of drawing a spade or a king is -.

A. 19/52 
B. 17/52 
C. 5/13 
D. 4/13 
E. 9/26

Answer: Option D

Solution:

P(S?K) = P(S) + P(K) - P(SnK), where S denotes spade and K denotes king. 
P(S?K) = 13/52 + 4/52 - 1/52 = 4/13

14. H.C.F of 3240, 3600 and a third number is 36 and their L.C.M is 24 * 35 * 52 * 72. The third number is:

A. 22 * 35 * 72 
B. 22 * 53 * 72 
C. 25 * 52 * 72 
D. 23 * 35 * 72

Answer: Option A

Solution:

3240 = 23 * 34 * 5; 3600 = 24 * 32 * 52 
H.C.F = 36 = 22 * 32 
Since H.C.F is the product of lowest powers of common factors, so the third number must have (22 * 32 ) as its factor. 
Since L.C.M is the product of highest powers of common prime factors, so the third number must have 35 and 72 as its factors. 
Third number = 22 * 35 * 72

15. The difference between the squares of two consecutive numbers is 35 The numbers are:

A. 14,15 
B. 15,16 
C. 17,18 
D. 18,19

Answer: Option C

Solution:

The number be x and (x + 1) 
=> (x+1) 2 – x2 = 35 
=> x2 + 2x +1-x2 = 35 
 => 2x = 34 or x = 17.


Altisource Reasoning Test Model Papers

Reasoning plays a key role in the selection process. It helps the organization to check the thinking levels of candidates. So while appearing for a test candidate have to be prepared well in reasoning. 

1. When is Manohar's birthday this year ?

 I. It is between January 13 and 15, January 13 being Wednesday. 
II. It is not on Friday.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option A

Solution:

From Statement I, we conclude that Manohar's birthday is on January 14, which is Thursday, this year. So, only I is needed.

2. Here are some words translated from an artificial language plekapaki means fruitcake pakishillen means cakewalk treftalan means buttercup Which word could mean "cupcake"?

A. shillenalan
B. treftpleka
C. pakitreft
D. alanpaki 

Answer: Option D 

Solution :

Plekapaki means fruitcake-------(I) pakishillen means cakewalk-------(II) treftalan means buttercup -------(III) From (I) and (II) Pleka means fruit paki means cake shillen means walk From (II) and (III) Treftmeans butter Alanmeans cup. Therefore, alanpaki means cupcak

3. 14 14 26 26 38 38 50

A. 60 72
B. 50 62
C. 50 72
D. 62 62
E. 62 80

Answer: Option B

Solution:

In this simple addition with repetition series, each number in the series repeats itself, and then increases by 12 to arrive at the next number.

4. Optimist is to cheerful as pessimist is to

A. gloomy
B. mean
C. petty
D. helpful

Answer: Option A

Solution:

An optimist is a person whose outlook is cheerful. A pessimist is a person whose outlook is gloomy. The answer is not (choice b) because a pessimist does not have to be mean. (Choices c) and d are incorrect because neither adjective describes the outlook of a pessimist.

5. MRNS, ORPS, QRRS, _______, URVS

A. TRUS
B. SRTS
C. TRSS
D. SRTS

Answer: Option B 

Solution: 

The second and forth letters in the series, R and S, are static. The first and third letters consist of an alphabetical order beginning with the letter M. 

6. All the tulips in Zoe’s garden are white.
All the pansies in Zoe’s garden are yellow.
All the flowers in Zoe’s garden are either white or yellow
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option C

Solution:

The first two statements give information about Zoe’s tulips and pansies. Information about any other kinds of flowers cannot be determined.

7. gala

A. celebration
B. tuxedo
C. appetizer
D. orator

Answer: Option A

Solution:

A gala indicates a celebration, the necessary element here. A tuxedo (choice b) is not required garb at a gala, nor is an appetizer (choice c). A gala may be held without the benefit of anyone speaking (choice d).

8. The criminal justice system needs to change. The system could be more just if it allowed victims the opportunity to confront the person who has harmed them. Also, mediation between victims and their offenders would give the offenders a chance to apologize for the harm they have done.
This paragraph best supports the statement that victims of a crime should

A. learn to forgive their offenders.
B. have the right to confront their offenders.
C. learn the art of mediation.
D. insist that their offenders be punished.
E. have the right to impose a sentence on their offenders.

Answer: Option B

Solution:

This answer is clearly stated in the first sentence of the paragraph. There is no support in the passage for choices a, d,or e. As for choice c, although mediation is mentioned, the statement does not indicate that victims should be the mediators.

9. Carbon : Diamond :: Corundum : ?

A. Garnet
B. Ruby
C. Pukhraj
D. Pearl

Answer: Option B

Solution:

As Diamond is made of Carbon similarly Ruby is made of Corundum.

10. 1, 2, 3, 6, 9, 18, ?, 54

A. 18
B. 27
C. 36
D. 81

Answer: Option B

Solution:

The pattern is x 2, x 3/2, x 2, x 3/2, x 2,.....

So, missing term = 18 x 3/2 = 27.

11. If A + B means A is the brother of B; A x B means A is the son of B; and A % B means B is the daughter of A then which of the following means M is the maternal uncle of N?

A. M + O x N
B. M % O x N + P
C. M + O % N
D. None of these

Answer: Option D

Solution:

Because the sex of O is not known.

12. Some boys are sitting in a row. P is sitting fourteenth from the left and Q is seventh from the right. If there are four boys between P and Q, how many boys are there in the row? 

A. 25
B. 23
C. 21
D. 19
E. None of these

Answer: Option A

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Butterfly    2. Cocoon    3. Egg    4. Worm

A. 1, 3, 4, 2
B. 1, 4, 3, 2
C. 2, 4, 1, 3
D. 3, 4, 2, 1

Answer: Option D

14. Assertion (A) : In India, people elect their own representatives.
Reason (R) : India is a democracy. 

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  A

15. Which one of the following a 'Drama' must have?

A. Actors
B. Story
C. Sets
D. Director


Answer: Option B



Altisource English Test Placement Papers

In this section, candidates will go through the question on English Skills. Every organization requires their candidates to be perfect in English. So check these sample questions and have a look on your English knowlegde. 

1. Rain disrupted the last day's play between India and Sri Lanka.

A. The last day's play between India and Sri Lanka was disrupted by rain
B. India and Sri Lankas's play of the lst day was disrupted by rain
C. The last day's play between India and Sri Lanka were disrupted  by rain
D. The last day's play of India and Sri Lanka was disrupted by rain

Answer: Option A

Solution:

The last day's play between India and Sri Lanka was disrupted by rain

2. He is the ________ boy in his class.

A. Oldest
B. Older
C. Old
D. None

Answer: Option A

Solution:

Oldest

3. MORTAL

A. Divine
B. Immortal
C. Spiritual
D. Eternal

Answer: Option B

4. __________ food that you cooked was very good!

A. A
B. An
C. The
D. No article

Answer: C

Solution:

The

5. solve as per the direction given above

A. One of the members
B. expressed doubt if
C. the Minister was an atheist.
D. No error.

Answer: Option B

Solution:

expressed doubt that

6. Hard-Pressed

A. Hard discipline
B. In difficulties
C. Bewildered
D. Insulated

Answer: Option B

Solution:

In difficulties

7. The pilot informed us that the ______ would take an hour.

A. trip
B. flight
C. voyage
D. journey

Answer: Option B

Solution:

flight

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Tea
B. Cinchona
C. Rubber
D. Cardamom
E. Chalk

Answer: Option E

Solution:

All except Chalk are obtained from crops.

9. There was rapid development ______ the post-war years.

A. during
B. towards
C. among
D. by

Answer: Option A

Solution:

during

10. The national unity of a free people
P : to make it impracticable
Q : for there to be an arbitrary administration
R : depends upon a sufficiently even balance of political power
S : against a revolutionary opposition that is irreconcilably opposed to it
The Proper sequence should be:

A. QRPS
B. QRSP
C. RPQS
D. RSPQ

Answer: Option D

11. The truck was .......... the traffic and the policeman asked the driver to move off.

A. obviating
B. hiding
C. obstructing
D. failing

Answer: Option C

Solution:

obstructing

12. find correct spelling :

A. Benifited
B. Benefited
C. Benefitted
D. Benefitid

Answer: Option B

Solution:

Benefited

13. My uncle / (a) has left / (b) for Bombay last Saturday. / (c) No error. / (d)

A. My uncle
B. has left
C. for Bombay last Saturday.
D. No error

Answer: Option B

Solution:

Last yesterday and ago refer to simple past.

14. A style in which a writer makes a display of his knowledge

A. Verbose
B. Ornate
C. Pedantic
D. Pompous

Answer: Option C

Solution:

Pedantic

15. CANNY

A. Obstite
B. Handsome
C. Clever
D. Stout


Answer: Option C

Download Altisource Placement Papers PDF - Click Here


We believe that we have provided contenders with need full information about syllabus, placement papers and test pattern. We have also provided the link to download Altisource Placement Papers PDF copies.