ACT Television Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

ACT Television Placement Papers

ACT Television Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. In order to help candidates to crack a job in ACT Television, we have provided them the placement papers which are helpful to applicants. By reading this article completely contenders can improve their Aptitude, Reasoning and Verbal Ability skills. So go through the complete article to improve your skills. Aspirants can also check ACT Television Placement Papers as well as ACT Television Test Pattern.

ACT Television Placement Papers

Aspirants who want to get placed in a reputed company like ACT Television must read this article. We have collected latest ACT Television Placement Papers and provided below. While preparing for interview candidates have to know about the exam pattern,  selection process, etc. It is always better for a candidate to know about the Syllabus and test pattern. For this, we are providing contenders information about placement papers, test pattern, interview questions and more. We also provided ACT Television Recruitment Process.

You Can Also Check: Interview Questions


Try free online ACT Television test, placement papers, mock, aptitude and practice tests created by All India Jobs. Latest placement papers of ACT Television cover all major areas of test, aptitude and English comprehension. Prepare well for with these Test Placement Papers and crack the job in ACT Television. You can also download the PDF copy of ACT Television Placement Papers below in this article. By downloading the PDF copy of ACT Television Placement Papers you can also prepare for the interview even in offline mode. So download the papers and prepare well for the test.

ACT Television Aptitude Test Placement Papers

Quantitative Aptitude is one of the section of ACT Placement Papers. Try to solve a few of them in this section and know how much you need to prepare in order to clear the screening exam.

1. In this section, candidates can prepare for the ACT Television Aptitude Test Placement Papers. By solving these papers it would be easy for candidates while participating in the company test.
1. The area of a circle is increased by 22Sq.cm when it’s radius is increased by 1cm. The original radius of the circle is

A. 6cm 
B. 3.2 cm 
C. 3 cm 
D. 3.5 cm

Answer: Option C

2. The average of the two-digit numbers, which remain the same when the digits interchange their positions, is:

A. 33 
B. 44 
C. 55 
D. 66

Answer: Option C

Solution:

Average = (11 + 22 + 33 + 44 + 55 + 66 + 77 + 88 + 99)/9
= [(11 + 99) + (22 + 88) + (33 + 77) + (44 + 66) + 55]/9
= [(4 * 110) + 55]/9 = 495/9 = 55.

3. A man can row upstream at 25 kmph and downstream at 35 kmph, and then find the speed of the man in still water?

A. 60 kmph 
B. 10 kmph 
C. 30 kmph 
D. 5 kmph

Answer: Option C

Solution:

US = 25
DS = 35
M = (35 + 25)/2 = 30

4. The compound interest on a certain sum of money for 2 years at 10 % per annum is Rs.420. The simple interest on the same sum at the same rate and for the same time will be?

A. Rs.350 
B. Rs.375 
C. Rs. 380
D. Rs. 400

Answer: Option D

Solution:

The principle is P. 

P(1 +10/100) 2 – P = 420 

=> P = Rs.2000 

S.I = Rs.(4000/100) = Rs.400

5. The length, breadth and height of a cuboid are in the ratio 7 : 5 : 3 and its whole surface area is 27832 cm2. Its volume is: 

A. 28810 cm2
B. 28812 cm3
C. 288120 cm3
D. 288120 cm2

Answer: Option C

Solution:

Let, length = 7x cm, breadth = 5x cm and height = 3x cm 
Whole surface area = 2(lb + bh + lh) = 2(7x × 5x + 5x × 3x + 7x × 3x) cm2 = (142 x2) cm2 
142 x2 = 27832 => x2 = 196 => x = v196 = 14 cm
l = 14 × 7 = 98 cm
b = 14 × 5 = 70 cm
h = 14 × 3 = 42 cm 
Volume (l × b × h) = (98 × 70 × 42) cm3 = 288120 cm3

6.   Chandan buys some sugar at Rs. 15 per kg. He mixes it with sugar having price Rs. 18 per kg. The final mixture becomes worth Rs. 16  
per kg. What is the ratio of quantities of type 1 sugar to type 2 sugar? 

A. 2:1
B. 1:2
C. 5:6
D. 6:5

Answer: Option A

7. The ratio of the present ages of P and Q is 3:4. 5 years ago, the ratio of their ages was 5:7. Find the their present ages?

A. 30, 40 
B. 25, 30 
C. 50, 60 
D. 20, 40

Answer: Option A

Solution:

Their present ages be 3X and 4X.
5 years age, the ratio of their ages was 5:7, then (3X - 5):(4X - 5) = 5:7
X = 35 - 25 => X = 10.
Their present ages are: 30, 40.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 8 
B. 27 
C. 64 
D. 125 
E. 343

Answer: Option C

Solution:

8 = 23, 27 = 33, 64 = 43, 125 = 53 and 343 = 73.
8, 27, 125 and 343 are cubes of prime numbers but not 64.

9. A and B began business with Rs.3000 and Rs.4000 after 8 months, A withdraws Rs.1000 and B advances Rs.1000 more. At the end of the year, their profits amounted to Rs.630 find the share of A.

A. Rs.240 
B. Rs.350 
C. Rs.340 
D. Rs.390

Answer: Option A

Solution:

(3*8 + 2*4):(4*8 + 5*4)
8:13
8/21 * 630 = 240

10. In an election between two candidates 75 % of the voters cast their votes. Out of which 2 % of the voters were declared invalid. A candidate got 9261 votes which were 75 % of the total valid votes. The total number of voters enrolled in that election was:

A. 10000 
B. 16400 
C. 16800 
D. 18000

Answer: Option C

Solution:

Let the enrolled votes be x, 
Votes cast = (75/100 × x) = 3x/4 
Valid votes = (98/100 × 3x/4) 
= 147x/200 75/100 × 147x/200 = 9261 
=> 441x = (9261 × 800) 
=> x = 16800.

11. The number of permutations of the letters of the word 'MESMERISE' is_.

A. 9!/(2!)2 3! 
B. 9!/(2!)3 3! 
C. 9!/(2!)2 (3!)2 
D. 5!/(2!)2 3! 
E. 8!/(2!)2 (3!)2

Answer: Option A

Solution:

n items of which p are alike of one kind, q alike of the other, r alike of another kind and the remaining are distinct can be arranged in a row in n!/p!q!r! ways.
The letter pattern 'MESMERISE' consists of 10 letters of which there are 2M's, 3E's, 2S's and 1I and 1R.
Number of arrangements = 9!/(2!)2 3!

12. A cistern is filled by a tap in 3 1/2 hours. Due to leak in the bottom of the cistern, it takes half an hour longer to fill the cistern. If the cistern is full how long will it take the leak to empty it?

A. 7 hours 
B. 8 hours 
C. 14 hours 
D. 28 hours

Answer: Option D

Solution:

2/7 - 1/x = 1/4
x = 28

13. If four coins are tossed, the probability of getting two heads and two tails is -.

A. 3/8 
B. 6/11 
C. 2/5 
D. 4/5 
E. 5/11

Answer: Option A

Solution:

Since four coins are tossed, sample space = 24
Getting two heads and two tails can happen in six ways.
n(E) = six ways
p(E) = 6/24 = 3/8

14. The G.C.D of 1.08, 0.36 and 0.9 is

A. 0.03 
B. 0.9 
C. 0.18 
D. 0.108

Answer: Option C

Solution:

Given numbers are 1.08, 0.36 and 0.90.
H.C.F of 108, 36 and 90 is 18.
H.C.F of a given numbers = 0.18

15. The ratio between two numbers is 3:4 and their sum is 420. The greater of the two numbers is:

A. 175 
B. 200 
C. 240 
D. 315

Answer: Option C

Solution:

The numbers be 3x and 4x 
=> 3x + 4x = 420 
=> 7x = 420 
=> x = 60 

Greater number = 4 × 60 = 240



ACT Television Reasoning Test Placement Papers

Now candidates can go through the Reasoning Test Placement question. These questions are for sample only. Candidates can get more question by downloading the PDF copy of ACT Televison Placement Papers.

1. In a certain code '13' means 'stop smoking' and '59' means 'injurious habit'. What is the meaning of '9' and '5' respectively in that code ?

I. '157' means 'stop bad habit'.
II. '839'means 'smoking is injurious'.

A. if the data in statement I alone are sufficient to answer the question; 
B. if the data in statement II alone are sufficient answer the question; 
C. if the data either in I or II alone are sufficient to answer the question; 
D. if the data even in both the statements together are not sufficient to answer the question; 
E. if the data in both the statements together are needed.

Answer: Option C

Solution:

'59' means 'injurious habit' and '157' means 'stop bad habit' (from I). Thus, the common code number '5' stands for common word 'habit'. So, '9' represents 'injurious'. Hence, I is sufficient. Also, '59' means 'injurious habit' and '839' means 'smoking is injurious'. Thus, the common code number '9' stands for common word 'injurious'. So, '5' represents 'habit'. Thus, II is also sufficient.

2. aptaose means first base eptaose means second base lartabuk means ballpark Which word could mean "baseball"?

A. buklarta
B. oselarta
C. bukose
D. oseepta 

Answer: Option B 

Solution :
Aptaose means first base ---------- (I) Eptaose means second base ------ (II) Lartabuk means ballpark ---------- (III) From (I) and (II)
Apta means first ose means base epta means second From (III) larta means ball Buk means park. Thus, oselarta means baseball.

3. 13 29 15 26 17 23 19

A. 21 23
B. 20 21
C. 20 17
D. 25 27
E. 22 20

Answer: Option B

Solution:

Here, there are two alternating patterns, with every other number following a different pattern. The first pattern begins with 13 and adds 2 to each number to arrive at the next; the alternating pattern begins with 29 and subtracts 3 each time.

4. Elated is to despondent as enlightened is to

A. aware
B. ignorant
C. miserable
D. tolerant

Answer: Option B

Solution:

Elated is the opposite of despondent; enlightened is the opposite of ignorant.

5. CYWZ, EYYZ, GYBZ, IYDZ, KYFZ, __________, OYJZ

A. MYHZ
B. MYIZ
C. MYKZ
D. None of these

Answer: Option A 

Solution: 

The second and forth letters in the series, Y and Z, are static. 
The first letter consist of an alphabetical +2 order beginning with the letter C. 
and third letter consist of an alphabetical +2 order beginning with the letter W. 

6. The Kingston Mall has more stores than the Galleria.
The Four Corners Mall has fewer stores than the Galleria.
The Kingston Mall has more stores than the Four Corners Mall.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: Option A

Solution:

From the first two statements, you know that the Kingston Mall has the most stores, so the Kingston Mall would have more stores than the Four Corners Mall.


7. pain

A. cut
B. burn
C. nuisance
D. hurt

Answer: Option D

Solution:

Pain is suffering or hurt, so choice d is the essential element. Without hurt, there is no pain. A cut (choice a) or a burn (choice b) may cause pain, but so do many other types of injury. A nuisance (choice c) is an annoyance that may or may not cause pain.

8. Today’s high school students spend too much time thinking about trivial and distracting matters such as fashion. Additionally, they often dress inappropriately on school grounds. Rather than spending time writing another detailed dress policy, we should make school uniforms mandatory. If students were required to wear uniforms, it would increase a sense of community and harmony in our schools and it would instill a sense of discipline in our students. Another positive effect would be that teachers and administrators would no longer have to act as clothing police, freeing them up to focus on more important issues. This paragraph best supports the statement that

A. inappropriate clothing leads to failing grades.
B. students who wear school uniforms get into better colleges.
C. teachers and administrators spend at least 25% of their time enforcing the dress code.
D. students are not interested in being part of a community
E. school uniforms should be compulsory for high school students.

Answer: Option E

Solution:

The support for choice e is in the third sentence “we should make school uniforms mandatory”. There is no evidence provided to support choices a, b, and d. And although we know that teachers and administrators are spending some of their time enforcing dress code, the paragraph does not quantify how much of their time is spent that way, so there is no support for choice c.

9. REASON : SFBTPO :: THINK : ?

A. SGHMJ
B. UIJOL
C. UHNKI
D. UJKPM

Answer: Option B

10. 1, 1, 4, 8, 9, 27, 16, ?

A. 32
B. 64
C. 81
D. 256

Answer: Option B

Solution:

The series consists of squares and cubes of consecutive natural numbers i.e. 12, 13, 22, 23, 32, 33, 42, ..... So, missing term = 43 = 64.

11. Pointing to a photograph Lata says, "He is the son of the only son of my grandfather." How is the man in the photograph related to Lata?

A. Brother
B. Uncle
C. Cousin
D. Data is inadequate

Answer: Option A

Solution:

The man in the photograph is the son of the only son of Lata's grandfather i.e., the man is the son of Lata's father. Hence, the man is the brother of Lata.

12. Manisha ranked sixteenth from the top and twenty ninth from the bottom among those who passed an examination. Six boys did not participate in the competition and five failed in it. How many boys were there in the class? 

A. 40
B. 44
C. 50
D. 55
E. 58

Answer: Option D

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
   1. Presentation    2. Recommendation    3. Arrival    4. Discussion    5. Introduction

A. 3, 5, 1, 4, 2
B. 3, 5, 4, 2, 1
C. 5, 3, 1, 2, 4
D. 5, 3, 4, 1, 2

Answer: Option A

14. Assertion (A) : Clothes are not washed properly in hard water.
Reason (R) : Hard water contains many minerals.

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A.
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A.
C. A is true but R is false.
D. A is false but R is true.
E. Both A and R are false.

Answer: Option  B

15. Which one of the following is always with 'Bargain'?

A. Exchange
B. Sumptuousness
C. Triviality
D. Eloquence

Answer: Option A





ACT Television English Test Placement Papers

In this category, you have to go through the sample question on English. While preparing for an interview in a reputed company candidates have good English skills also. Along with other skills, English is also an important skill which makes them placed in the company.

1. You must look into this matter.

A. This matter may be looked into by you
B. The matter into looked by you
C. This matter should be looked into by you
D. This matter has been looked into by you

Answer: Option C

Solution:

This matter should be looked into by you

2. The test was ________ than I thought it would be.

A. Difficult
B. More difficult
C. Most difficult
D. Difficulties

Answer: Option B

Solution:

More difficult

3. EXPAND

A. Convert
B. Condense
C. Congest
D. Conclude

Answer: Option B

4. He has always been __________ very good boy.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: A

Solution:

a

5. solve as per the direction given above

A. A lot of travel delay is caused
B. due to the inefficiency and lack of good management
C. on behalf of the railways.
D. No error.

Answer: Option C

Solution:

on the part of the railways

6. Swan-song

A. A melodious song in praise of someone
B. Music as sweet as a song of birds
C. Last work of a poet or musician before death
D. Praise of a woman by her lover

Answer: Option C

Solution:

Last work of a poet or musician before death

7. A ______ of sheep grazed on the hillside.

A. shoal
B. troop
C. flock
D. herd

Answer: Option C

Solution:

flock

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Potassium
B. Silicon
C. Zirconium
D. Gallium
E. Germanium

Answer: Option A

Solution:

All except Potassium are metals used in semiconductor devices.

9. There is widespread unemployment all ______ the country.

A. around
B. in
C. about
D. over

Answer: Option D

Solution:

over

10. A French woman
P : committed suicide
Q : where she had put up
R : who had come to Calcutta
S : by jumping from the first floor balcony of the hotel
The Proper sequence should be:

A. PRQS
B. QSRP
C. RPSQ
D. SRQP

Answer: Option C

11. How do you expect that country to progress when her government is corrupt, ......... and still largely feudal

A. despotic
B. devalued
C. demeaning
D. dwindling

Answer: Option A

Solution:

despotic

12. find correct spelling :

A. Forecaste
B. Forcast
C. Forecust
D. Forecast

Answer: Option D

Solution:

Forecast

13. A computer virus works exactly (a)/ like the biological variety (b)/ which invade the human body (c)/ No error.

A. A computer virus works exactly
B. like the biological variety
C. which invade the human body
D. No error

Answer: Option A

Solution:

Exactly and like never go together.

14. State in which the few govern the many

A. Plutocracy
B. Autocracy
C. Monarchy
D. Oligarchy

Answer: Option D

Solution:

Oligarchy

15. AUGUST

A. Common
B. Ridiculous
C. Dignified
D. Petty


Answer: Option A



Download ACT Television Placement Papers - Click Here

We hope we have provided contenders an idea about ACT Television syllabus, placement papers, test pattern. Candidates can visit the official website if there are any more doubts about the ACT Television Placement Papers, Syllabus and test pattern.