Abbott Healthcare Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers

Abbott Healthcare Placement Papers
Abbott Healthcare Placement Papers PDF Download. Aptitude, Reasoning and Verbal Ability Model Papers of Abbott company are provided in this article. So we suggest the interested candidates go through the Abbott Healthcare Placement Papers. These model papers are very useful for the preparation of written exam or online test. Aspirants who had a wish to work with the Abbott Healthcare Company these placement papers will be useful to get a job in the Abbott Healthcare organization. In this page, we have updated the latest information of test pattern and syllabus of Abbott Healthcare. So we suggest the candidates practice these placement papers to get placed in Abbott Healthcare Company. 

Abbott Healthcare Placement Papers

In this Section, we had given the information of Questions And Answers for Aptitude, Reasoning and verbal ability to practice for the Abbott Healthcare written test. These Questions And Answers plays the main role to step forward in the first round in the selection process of Abbott Healthcare. To qualify further rounds job aspirants must practice the sample placement papers and also Test Pattern which will be useful to achieve a job in the Abbott Healthcare Company. For more updated information candidates can visit our site frequently.


Here in this article, we are providing sample papers for Abbott Healthcare and we had also given the aptitude, reasoning and verbal ability questions with answers in the PDF format. Aspirants can download the PDF to practice these questions and answers.

You can also check: Interview Questions And Answers




Abbott Healthcare Aptitude Test Sample Papers

In the below section, candidates can practice the Aptitude test which is given along with solutions. These may help the candidates to perform well in the Abbott Healthcare examination. These solved papers will improve the knowledge in Aptitude and is used to perform easily in the exam.

1. A typist uses a paper 30cm x 15cm.He leaves a margin at 2.5cm at the top and the bottom and 12.5cm on either side. What percentage of paper area is approximately available for typing

A. 65% 
B. 70% 
C. 80% 
D. 60%

Answer: Option D

Solution:

Total area =(30 x 15)Sq.cm =45 Sq.cm 

Area used =[(30 – 1.25 x 2) x (15 -2.5 x2)] 

=(27.5 x 10)Sq.cm =275 Sq.cm 

Percentage of area used =(275/450 x 100)% =61.1% 

= 60%(Approx.)

2. The total marks obtained by a student in Mathematics and Physics is 60 and his score in Chemistry is 20 marks more than that in Physics. Find the average marks scored in Mathematics and Chemistry together.

A. 40 
B. 30 
C. 25 
D. Data inadequate 
E. None of these.

Answer: Option A

Solution:

Let the marks obtained by the student in Mathematics, Physics and Chemistry be M, P and C respectively. 
Given , M + C = 60 and C - P = 20 M + C / 2 = [(M + P) + (C - P)] / 2 = (60 + 20) / 2 = 40.

3. A man rows his boat 85 km downstream and 45 km upstream, taking 2 1/2 hours each time. Find the speed of the stream?

A. 5 kmph 
B. 6 kmph 
C. 7 kmph 
D. 8 kmph

Answer: Option D

Solution:

Speed downstream = d/t = 85/(2 1/2) = 34 kmph
Speed upstream = d/t = 45/(2 1/2) = 18 kmph
The speed of the stream = (34 - 18)/2 = 8 kmph

4. The least number of complete years in which a sum of money put out at 20% C.I. will be more than doubled is?

A. 3 
B. 4 
C. 5 
D. 6

Answer: Option B

Solution:

P(1 + 20/100)n > 2P or (6/5)n > 2 
Now, (6/5 * 6/5 * 6/5 * 6/5) > 2. So, n = 4 years.

5. If the sides of a triangle are 26 cm, 24 cm and 10 cm, what is its area?

A. 120 cm2 
B. 130 cm2 
C. 312 cm2 
D. 315 cm2 
E. None of thesae

Answer: Option A

Solution:

The triangle with sides 26 cm, 24 cm and 10 cm is right angled, where the hypotenuse is 26 cm.
Area of the triangle = 1/2 * 24 * 10 = 120 cm2

6.   In a mixture of 90 L the ratio of acid and water is 2 : 1. If the ratio of acid and water is to be 1 : 2, then the amount of water (in  
litres. to be added to the mixture is? 

A. 20L
B. 40L
C. 90L
D. 100L

Answer: Option C

7. The ratio between the school ages of Neelam and Shaan is 5:6 respectively. If the ratio between the one-third age of Neelam and half of Shaan's age of 5:9, then what is the school age of Shaan?

A. 25 years 
B. 30 years 
C. 36 years 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the school ages of Neelam and Shaan be 5x and 6x years respectively. 
Then, (1/3 * 5x)/(1/2 * 6x) = 5/9 
15 = 15 
Thus, Shaan's age cannot be determined.

8. Find the one which does not belong to that group?

A. 11 
B. 28 
C. 327 
D. 416 
E. 5125

Answer: Option D

Solution:

11 = 1 13, 28 = 2 23, 327 = 3 33, 416 = 4 42 and 5125 = 5 53
Except 416, other numbers follow similar pattern.

9. A, B and C enter into partnership. A invests some money at the beginning, B invests double the amount after 6 months, and C invests thrice the amount after 8 months. If the annual gain be Rs.18000. A's share is?

A. Rs.7500 
B. Rs.7200 
C. Rs.6000 
D. Rs.5750

Answer: Option C

Solution:

x* 12 : 2x* 6: 3x* 4
1:1:1
1/3 * 18000 = 6000

10. In measuring the sides of a rectangle errors of 5 % and 3 % in excess are made. The error percent in the calculates area is

A. 8. 35 % 
B. 7.15 % 
C. 8.15 % 
D. 6. 25%

Answer: Option C

Solution:

Let length = x units and breadth = Y units 
Then actual area = xy sq.units 
Length shown = (105/100 × x)units = 21x/20 units; 
Breadth shown = (103/100 × Y) 
Calculated area = (21x/20 × 103y/100)sq.units = 2163xy/2000 sq.units 
Error = (2163xy/2000 - xy) = 163xy/2000 
Error % = (163xy/2000 × 1/xy × 100)% = 163/20 % = 8.15 %

11. In how many ways can three consonants and two vowels be selected from the letters of the word "TRIANGLE"?

A. 25 
B. 13 
C. 40 
D. 20 
E. 30

Answer: Option E

Solution:

The word contains five consonants. Three vowels, three consonants can be selected from five consonants in ⁵C₃ ways, two vowels can be selected from three vowels in ³C₂ ways. 
3 consonants and 2 vowels can be selected in ⁵C₂ . ³C₂ ways i.e., 10 * 3 = 30 ways.

12. A cistern which could be filled in 9 hours takes one hour more to be filled owing to a leak in its bottom. If the cistern is full in what time will the leak empty it?

A. 45 hrs 
B. 60 hrs 
C. 75 hrs 
D. 90 hrs

Answer: Option D

Solution:

1/9 - 1/x = 1/10
=> 90 hrs

13. A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?

A.10/21
B.11/21
C.2/7
D.5/7

Answer: Option A

14. Find the greatest number that, while dividing 47, 215 and 365, gives the same remainder in each case?

A. 3 
B. 4 
C. 5 
D. 6

Answer: Option C

Solution:

Calculate the differences, taking two numbers at a time as follows:
(215-47) = 168
(365-215) = 150
(365-47) = 318
HCF of 168, 150 and 318 we get 6, which is the greatest number, which while dividing 47, 215 and 365 gives the same remainder in each cases is 5.

15. The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the two digits is 63. Which is the smaller of the two numbers?

A. 29 
B. 70 
C. 92 
D. Cannot be determined 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:

Let the ten's digit be x and units digit by y.
Then,
(10x + y) - (10y + x) = 63
9(x - y) = 63
x - y = 7
Thus, none of the numbers can be determined.





Abbott Healthcare Reasoning Test Placement Papers

In this section, you can check the reasoning test questions and answers with solutions. Aspirants should practice these questions and are useful for the selection process of Abbott Healthcare. To crack the exam practice these questions and answers.

1.Statement: The car dealer found that there was a tremendous response for the new XYZ's car-booking with long queues of people complaining  
about the duration of business hours and arrangements.

I. People should make their arrangement of lunch and snacks while going for car XYZ's booking and be ready to spend several hours.
II. Arrangement should be made for more booking desks and increased business hours to serve more people in less time.

A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option B

Solution:

Seeing the tremendous response, the dealer must make suitable arrangements and deploy more personnel to take care of customers so that they  
don't have to wait excessively long for booking. So, only course II follows.

2. Statements: Use "Kraft" colours. They add colour to our life. - An advertisement.
Conclusions:
I. Catchy slogans do not attract people.
II. People like dark colours.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: Option D

Solution:

The slogan given in the statement is definitely a catchy one which indicates that catchy slogans do attract people. So, I does not follow. Nothing  
about people's preference for colours can be deduced from the statement. Thus, II also does not follow.

3. Varun has secured 79% marks in the selection process. He has completed graduation in BSc with 67%. His Date of Birth is 09.03.1987. and has a post qualification work experience of one year.

A. if the candidate is to be selected. 
B. if the candidate is not to be selected.  
C. if the candidate may be referred to the HR – Manager. 
D. if the candidate may be referred to the Director.  
E. if the data provided is inadequate to take the decision 

Answer: Option D

Solution:

For a recruitment process in an organization, the candidates need to possess the following qualifications/criteria.

I. A graduate in science with atleast 60% marks.
II. An age of at least 25 years and not more than 40 years as on 01.08.2016
III. Have a post-qualification work experience of at least 2 years.
IV. Should have secured 55% marks in the selection procedure.

However, if the candidate fulfils the above mentioned criteria except

(A) at (I) and if the candidate is not a graduate in Science but has a post graduation degree with minimum of 60% marks, he/she should be referred to the HR Manager of the organization.
(B) at (III) and if the candidate fulfils all the eligibility criteria but of post-qualification work experience but has secured 75% of marks in the selection process, he/she may be referred to the Director of the organization

Based on the above information study carefully whether the following candidates are eligible for the recruitment process and mark your answer. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All the cases are given to you as on 01.08.2016

4. A folder
1. is an organisational tool used to store files.
2. is synonymous with directory, but folder is the newer preferred term.
3. Contains data.

A. 1 only 
B. 2 only 
C. 3 only 
D. 1 & 3 only 
E. None of these

Answer: Option E

5. Read the following information carefully and answer the questions given below it. There are five men A,B,C,D and E and six women P, Q, R, S, T and U. A, B and R are advocates, C, D, P, Q and S are doctors and the rest are teachers. Some teams are to be selected from amongst these eleven persons subject to the following conditions.

A, P and U have to be together.
B cannot go with D or R.
E and Q have to be together.
C and T have to be together.
D and P cannot go together.
C cannot go with Q.
1. f the team is to consist of two male advocates, two lady doctors and one teacher, the members of team are

A. A, P, R, S, U
B. A, B, P, Q, U
C. B, E, Q, R, S
D. A, B, P, U, S

 Answer: Option D

Solution:

From the given information;
Members   Sex    Profession
     A          M        Advocate
     Q          F         Doctor
     B         M         Advocate
     R          F         Advocate
     C         M         Doctor
     S          F         Doctor
     D         M         Doctor
     T          F         Teacher
     E          M        Teacher
     U          F         Teacher
     P          F          Doctor

From option (D. A and B are two male advocates, P and S are two female doctors and u is female teacher.

6. Politician: All nations that place a high tax on income produce thereby a negative incentive for technological innovation, and all nations in which technological innovation is hampered inevitably fall behind in the international arms race. Those nations that, through historical accident or the foolishness of their political leadership, wind up in a strategically disadvantageous position are destined to lose their voice in the world affairs. So if a nation wants to maintain its value system and way of life, it must not allow its highest tax bracket to exceed 30 percent of income. Each of the following, if true, weakens the politicianís argument EXCEPT:

A. The top level of taxation must reach 45 percent before taxation begins to deter inventors and industrialists from introducing new technologies and industries.
B. Making a great deal of money is an insignificant factor in driving technological innovation.
C. Falling behind in the international arms race does not necessarily lead to a strategically less advantageous position.
D. Those nations that lose influence in the world community do not necessarily suffer from a threat to their value system or way of life.
E. Allowing oneís country to lose its technological edge, especially as concerns weaponry, would be foolish rather than merely a historical accident.

Answer: Option B

7. 5 : 120 :: 8 : __

A. 520 
B. 504 
C. 448 
D. 512 
E. 542

Answer: Option B

Solution:

5 : 120 :: 8 : __
5 : (5)3 -5 :: 8 : (8)3 -8
(8)3 -8 = 504 is the next number.

8. In a certain code language, '+' means '*', '*' means '-', '-' means '/' and '/' means '+'.
16 - 2 + 4 / 16 - 8 * 2

A. -15 
B. 2 
C. 4 
D. 16 
E. 32

Answer: Option E

Solution:

As per the given expression,
16 - 2 + 4 / 16 - 8 * 2
becomes
16 / 2 * 4 + 16 / 8 - 2
Using BODMAS rule,
16 / 2 * 4 + 16 / 8 - 2
= 8 * 4 + 2 - 2
= 32 + 0
= 32

9. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Cathedral 
B. Catenation 
C. Abacus 
D. Category 
E. Catalogue

Answer: Option D

Solution:

Catalogue, Catchment, Category, Catenation, Cathedral

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?

A. Painter 
B. Canvas 
C. Brush 
D. Colour 
E. Palette

Answer: Option A

Solution:

All other are things used by a painter.

11. If HEATER is written as KBDQHO, how will you encode COOLER?

A. ALRIHV 
B. FLRIHO 
C. FLIRHO 
D. FRLIHO 
E. None of these.

Answer: Option B

Solution:

The first, third and fifth letters of the word are each moved three steps forward while the second, fourth and sixth letters are each moved three step backward to obtain the corresponding letters of the code.

12. I start from my home and go 2 km straight. Then, I turn towards my right and go 1 km. I turn again towards my right and go 1 km again. If I am north-west from my house, then in which direction did I go in the beginning?

A. North 
B. South 
C. East 
D. West 
E. South-east

Answer: Option D

13. Statement: Should the prestigious people who have committed crime unknowingly, be met with special treatment?
Arguments:
I. Yes. The prestigious people do not commit crime intentionally.
II. No. It is our policy that everybody is equal before the law.

A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:

The Constitution of India has laid down the doctrine of 'equality before the law'. So, argument II holds strong. Also, we cannot judge the intentions of a  
person behind committing a crime, So, argument I is vague.

14. Danger always involves

A. Enemy
B. Attack
C. Fear
D. Help

Answer: Option C

15. Statements:
The State Government has announced special tax package for the new industries to be set-up in the State.
Last year the State Government had hiked the taxes for all industrial activities in the State.

A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.

Answer: Option B

Solution:

Because due to hike of taxes last year the State Government has announced special tax package the new industries to be set up in the State.

Abbott Healthcare Verbal Ability Test Model Papers

In this section, we have provided Abbott Healthcare verbal ability test questions and answers with solutions. Candidates can easily crack the Abbott written exam by practicing these questions.

1. Somebody told me that there had been an explosion in the Town Hall.

A. I was told about the explosion in the town Hall.
B. I was told by somebody that there had been an explosion in the Town Hall.
C. I was informed that there was an explosion in the Town Hall.
D. I was told by somebody about the explosion in the Town Hall.

Answer: Option B

Solution:

I was told by somebody that there had been an explosion in the Town Hall.

2. The old man hasnĺt got _____ hair on his head.

A. many
B. more
C. much
D. none

Answer: Option C

Solution:

much

3. EVASIVE

A. Free
B. Honest
C. Liberal
D. Frank

Answer: Option B

4. Generally speaking, __________ boys are physically stronger than girls.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: D

Solution:

no article

5. solve as per the direction given above

A. They have been
B. very close friends
C. until they quarrelled.
D. No error.

Answer: Option A

Solution:

'They had been'

6. To see red

A. To find fault with
B. To criticize others
C. To be very angry
D. To victimize someone

Answer: Option A

Solution:

To find fault with

7. There aren't ______ biscuits left. I just ate the last one !

A. any
B. much
C. some
D. many

Answer: Option A

Solution:

any

8. Choose the word which is different from the rest.

A. Tricycle
B. Trident
C. Trifle
D. Tricolour
E. Trilogy

Answer: Option C

Solution:

In all except Trifle, 'tri' indicates 'three'.

9. When it began to rain suddenly on the first of January
P : to celebrate the new year
Q : we ran for shelter
R : to the neighbouring house
S : where many people had gathered
The Proper sequence should be:

A. QRPS
B. PSQR
C. PRSQ
D. QRSP

Answer: Option D

10. Traveling _____ air is faster than traveling _____ sea.

A. on;   on
B. by;   by
C. in;   on
D. by;   at

Answer: Option B

Solution:

by;   by

11. Automobile manufacturers are reviving up to launch a campaign designed to increase consumer ........ about the new emmission control.

A. education
B. capacity
C. awareness
D. production

Answer: Option C

Solution:

awareness

12. find correct spelling:

A. Survelance
B. Survelliance
C. Survillance
D. Survellance

Answer: Option D

Solution:

Survellance

13. We could not (a) / believe that one (b) / of us was (c) / responsible with the act. (d)

A. We could not
B. believe that one
C. of us was
D. responsible with the act.

Answer: Option D

Solution:

We could not believe that one of us was responsible for the act.

14. A fixed orbit in space in relation to earth

A. Geo-synchronous
B. Geo-logical
C. Geo-stationary
D. Geo-centric

Answer: Option C

Solution:

Geo-stationary

15. ATTEMPT

A. Serve
B. Explore
C. Try
D. Explain

Answer: Option C

Abbott Healthcare Placement Papers PDF Download: Click Here


In the above article, we have updated the latest information about the Abbott Healthcare placement papers for the preparation of Abbott Healthcare examination. We hope the given information will be helpful for all the contenders who had applied for the Abbott Healthcare recruitment. For all IT companies placement papers, you can visit our site All India Jobs for all daily updates. To know day to day updates please bookmark our site.