Electronics Engineer Jobs in Noida | ERD Technologies Walkin Drive | 1st to 5th August 2017

Advertisements

Electronics Engineer Jobs in ERD Technologies




Electronics Engineer Jobs in Noida | ERD Technologies Walkin Drive | 1st to 5th August 2017. ERD Technologies is going to conduct the walkin Drive for B.Tech, Diploma candidates in Noida Location. This is an excellent opportunity for the candidates who had completed Graduation in BE, B.Tech, M.Tech. ERD Technologies has strictly specified that only Electronics Engineer contenders are eligible to attend for ERD Technologies Careers. Here in this article, we are providing the complete info about the ERD Technologies Walkin drive.

Aspirants must have good knowledge and having the ability to handle Production, Quality, PPC Department are required. With the help of this article, aspirants can easily get the complete details about the ERD Technologies Recruitment in Noida. Aspirants who are going to appear for the interview have to prepare well to crack the Recruitment process.


The candidates who had cleared the interview process will get the attractive salary as per the norms of the ERD Technologies company. To guide the candidates we are providing the ERD Technologies Syllabus and ERD Technologies Placement Papers. In the following section of this page, we are providing the complete job description and Sample Interview Questions. Keep on visiting our website www.allindiajobs.in for more latest updates.

ERD TECHNOLOGIES WALKIN RECRUITMENT DETAILS

Company Name ERD Technologies Pvt Ltd
Qualification BE, B.Tech, M.Tech
Experience Fresher
Job Location Noida
Job Role Trainee
Salary INR 1,00,000 - 1,25,000 P.A
Industry Consumer Electronics, Appliances, Durables
Website www.allindiajobs.in

ERD Technologies Job Description

  • Required Electronics Engineer for Trainee.
  • Freshers - B.Tech, Diploma.
  • Ability to handle Production, Quality, PPC Department.

ERD Technologies Company Profile



ERD Group, established in 1997, manufactures various products under the brand name “ERD”. The various Power Electronic products are  Mobile Phone Batteries, Travel Chargers, Car Chargers, Power Banks, USB Cables, Universal Battery Charger, LED Lights, CCTV Power Supplies etc. The Company is having a state of art facility to manufacture products under strict quality control standards. Every manufacturing process is well institutionalized and equipped with highly precise testing instruments to control the production and product quality. Every component is being screened fully burn-n tested for the products to ensure 100% in quality. The company has complete infrastructure in New Delhi, Noida & Parwanoo (H.P) to manufacture these Product Line in bulk quantity, such as in-house Auto Insertion Machine, SMT Line, Wave-Soldering facility, Cabinet Molding, Lead Molding, Automated Conveyor System, Automatic Belt Conveyor, Packing Machines etc.

How To Apply For ERD Technologies Job Vacancies

Candidates who are interested in working with ERD Technologies can attend for the latest job openings in Noida for the position of Electronics Engineer Trainee. B.Tech and Diploma Qualified contenders can check the details and attend for the ERD Technologies Walkin recruitment 2017.

ERD Technologies Walkin Details

Walkin Date: 1st to 5th August 2017
Walkin Time: 10:00 AM Onwards

Venue

C-3 38, Sector-59, Noida.

Recruiter Name: Mr. Ujjwal Sharma

Mandatory Documents Need To Bring For Any Interview
  • Must Carry Recent Passport photocopies
  • Bring Latest Resume
  • Original Government Identity proof
  • Educational Documents xerox copies


ERD Technologies Sample Interview Questions Related To Electronics Engineer Role

1. Different categories of antenna are

a) Wire Antennas - Short Dipole Antenna.
b) Microstrip Antennas - Rectangular Microstrip (Patch) Antennas.
c) Reflector Antennas - Corner Reflector.
d) Travelling Wave Antennas - Helical Antennas.
e) Aperture Antennas - Slot Antenna.
f) Other Antennas - NFC Antennas.

2. Which of these drivers have their implementation in Java

a) .Net protocol
b) JDBC-ODBC driver
c) Native-API driver
d) Native protocol

Ans: B

3. What is the formula for power gain when input gain & output gain is given?

Ans: Output Power / Input Power

4. What are the main divisions of power system?

Ans: The generating system, transmission system, and distribution system

5. What is crosstalk?

Ans: Crosstalk is a form of interference caused by signals in nearby conductors. The most common example is hearing an unwanted conversation on the telephone. Crosstalk can also occur in radios, televisions, networking equipment, and even electric guitars.

6. What is an Integrated Circuit?

Ans: An integrated circuit (IC), also called a microchip, is an electronic circuit etched onto a silicon chip. Their main advantages are low cost, low power, high performance, and very small size.

7. What is pass band?

Ans: Pass band is the range of frequencies or wavelengths that can pass through a filter without being attenuated.

8. What is cut-off frequency?

Ans: The frequency at which the response is - 3dB with respect to the maximum response.

9. What is Electronic?

Ans: The study and use of electrical devices that operate by controlling the flow of electrons or other electrically charged particles.

10. How many satellites are required to cover the earth?

Ans: 3 satellites are required to cover the entire earth, which is placed at 120 degrees to each other. The life span of the satellite is about 15 years.


We hope the ERD Technologies walkin recruitment details are useful for the job seekers. We have provided the good enough stuff which are very helpful during their preparation. Interested aspirants can attend for the drive on walkin dates. Who will attend after the closing dates they will not be allowed. Keep it in mind and check the entire article for valuable information.


Share This Job Opening...!!





0 comments: