Tech Mahindra Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Tech Mahindra Placement Papers 2015



Tech Mahindra Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you looking for Tech Mahindra Placement Papers? Then you can check this article to get the latest and previous papers of Tech Mahindra. In order to help job seekers, we have gathered the collection of Tech Mahindra Placement Papers PDF which can be downloaded from the link provided below in this article. Know about the Tech Mahindra Test Pattern and Syllabus by reading this article completely.

Latest Tech Mahindra Placement Papers

Contenders need to practice the latest Tech Mahindra Placement Papers to improve their performance in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. Aspirants have to note that based on your performance in Placement Test you will be selected for further rounds of Tech Mahindra Recruitment Process. So download the placement papers by accessing the link and practice well for the recruitment process.


You Can Also Check: Interview Questions


Candidates should practice the previous papers of TechMahindra according to the syllabus by managing the time.This will help them to improve in which section they are weak. After clearing the written exam contenders further move to next round of selection process. For jobs seekers, All India Jobs is a platform which helps them to secure a good job in reputed company.



Tech Mahindra Aptitude Test Placement Papers

Quantitative Aptitude section in Tech Mahindra exam is the rank decider. Learn how to strengthen your preparation by regularly attempting Tech Mahindra Placement Papers and building proper skills to clear the Tech Mahindra Aptitude Test.

1. Find the odd man out of the group in the following questions: 
a) iran:asia  b) candera:Australia  c) norway:europed) algeria:aferica

A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


Solution: 

In all other pairs ,second is continent to which the country denoted by the first belongs.

2. A.scapel: surgeon

B. chisel:solder 
C.awl:cobbler 
D. knife:chef

A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


Solution: 

In all other pairs ,first is tool used by the second.

3. A. mulder:proteinsB.curie:rediumC. becquerel:radioactivityD.einstein:television


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: D


Solution: 

In all other pairs ,first is name of o scientist who discovered the second.

4. A. sheep:bleat   B. horse:neigh   C.ass:grunt   D.owl:hoot


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: C


Solution: 

In all other pairs second one is the sound made by the first.

5. A. door:bangB. piano:playC.rain:ptlerD.drum:be


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


6. In the questions below the sentences have been given in Direct/Indirect speech. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

"If you don't keep quite I shall shoot you", he said to her in a calm voice.

A.He warned her to shoot if she didn't keep quite calmly.

B.He said calmly that I shall shoot you if you don't be quite.
C.He warned her calmly that he would shoot her if she didn't keep quite.
D.Calmly he warned her that be quite or else he will have to shoot her

Answer: C


7. A. chandragupta:mouryanB. bardar:mugalC. krisha:kushanD. mahavira:jainis


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: D


Solution: 

In all other pairs ,second one is the name of the dynasty found by the first.

8. A. Ammeter:currentB. hygrometer:presureC. odometer:speed  D. seismograph:earthquakes


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


Solution: 

In all other pairs ,first one is the instrument used to measure the second.

9. A. solder:tin   B.haematite:iran   C. bauxite:aluminium  D.malachite:copper


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: A


Solution: 

In all other pairs ,first name of the metal of which the second is an ore.on the other hand ,solder is an alloy.

10. A. whale:mammalB. salamander:insectC. snake:reptileD. frog:pmphibiam


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


Solution: 

In all other pairs ,first one is the animal which is belong to second type.


11. A. profit:lossB. wise:foolishC. virtue:viceD. seduce:attract


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: D


Solution: 

In all ther pairs ,the words are antonyms to each other.

12. A. iran:asia B. candera:Australia  C.norway:europe D.algeria:aferica


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


Solution: 

In all other pairs ,second is continent to which the country denoted by the first belongs.

13. Find the Synonym of Juncture


A.crushing

B.Critical point
C.intricate
D.praise

Answer: B


14. Find the antonyms of ANTITHESIS


A.similarity

B.dislike
C.regularity
D.None of these

Answer: A


15. Find the antonyms of BLEAK


A.cheerful

B.pleasure
C.whiten
D.Fantastic

Answer: A


16. Find the antonyms of CELERITY


A.Blame

B.delay
C.Bantering
D.Speed

Answer: B


17. Find the antonyms of DANK


A.neat

B.Damp
C.dry
D.None of these

Answer: C


18. Find the antonyms of EULOGISTIC


A.Windy

B.uncomplimentary
C.greedy
D.None of these

Answer: B


19. Find the antonyms of HAGGARD


A.Random

B.Overused
C.rested
D.none of these

Answer: C


20. Find the antonyms of IGNOBLE


A.noble

B.tedious
C.unrelated
D.None of these

Answer: A


21. Find the antonyms of Jeopardy


A.Safety

B.Serious
C.Salvage
D.sedate

Answer: A


22. In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.


A.After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.

B.Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
C.After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
D.After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

Answer: A


23. I remember my sister taking me to the museum.


A.I remember I was taken to the museum by my sister.

B.I remember being taken to the museum by my sister.
C.I remember myself being taken to the museum by my sister.
D.I remember taken to the museum by my sister.

Answer: B


24. Who is creating this mess?


A.Who has been created this mess?

B.By whom has this mess been created?
C.By whom this mess is being created?
D.By whom is this mess being created?

Answer: D


25. They greet me cheerfully every morning.


A.Every morning I was greeted cheerfully.

B.I am greeted cheerfully by them every morning.
C.I am being greeted cheerfully by them every morning.
D.Cheerful greeting is done by them every morning to me.

Answer: B


26. Darjeeling grows tea.


A.Tea is being grown in Darjeeling.

B.Let the tea be grown in Darjeeling.
C.Tea is grown in Darjeeling
D.Tea grows in Darjeeling

Answer: C


27. They have built a perfect dam across the river.


A.Across the river a perfect dam was built.

B.A perfect dam has been built by them across the river.
C.A perfect dam should have been built by them.
D.Across the river was a perfect dam

Answer: B


28. Do you imitate others?


A.Are others being imitated by you?

B.Are others imitated by you?
C.Have others being imitated by you?
D.Were others being imitated by you?

Answer: B


29. You need to clean your shoes properly.


A.Your shoes are needed to clean properly.

B.You are needed to clean your shoes properly.
C.Your shoes need to be cleaned properly.
D.Your shoes are needed by you to clean properly

Answer: C


30. I told him that he was not working hard.


A.I said to him, "You are not working hard."

B.I told to him, "You are not working hard."
C.I said, "You are not working hard."
D.I said to him, "He is not working hard."

Answer: A







Tech Mahindra Reasoning Test Sample Papers

Reasoning is an interesting section for most. They will have questions based on numbers, amalgamations etc. Try these sample questions to know how to solve Reasoning Questions in Tech Mahindra Exam easily.

1.  SLAPSTICK : LAUGHTER


A. fallacy : dismay 

B. genre : mystery 
C. satire : anger 
D. mimicry : tears 
E. horror : fear

Answer: Option E


Solution:
Slapstick results in laughter; horror results in fear.

2. Here are some words translated from an artificial language.

tamceno means sky blue
cenorax means blue cheese
aplmitl means star bright
Which word could mean “bright sky”?

A. cenotam 

B. mitltam 
C. raxmitl 
D. aplceno

Answer: Option B


Solution:
Tam means sky; ceno means blue; rax means cheese; apl means star; and mitl means bright. So, mitltam means bright sky.

3. 'X' started walking straight towards South. He walked a distance of 5 m and then took a left turn and walked a distance of 3 m. Then he took a right turn and walked a distance of 5 m again. 'X' is facing which direction now?


A. North-East 

B. South 
C. North 
D. South-West 
E. None of these

Answer: Option B


4. PSYCHOLOGIST : NEUROSIS


A. ophthalmologist : cataract 

B. dermatologist : fracture 
C. infant : pediatrician 
D. rash : orthopedist 
E. oncologist : measles

Answer: Option A


Solution:
A psychologist treats a neurosis; an ophthalmologist treats a cataract.

5. Who among P, Q, R, S and T is the heaviest?

I. Q is heavier than R and T but lighter than only S.
II. R is third from the top when they are arranged descending order of their weight and is heavier than T and P.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 

B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option A


Solution:
From I: S > Q > R and T
Q is lighter than only S. This implies S is the heaviest.
From II: *   * > * > R > T and P
Still we need more information to decide who among Q and S is the heaviest.

6. Statement:

Population increase coupled with depleting resources is going to be the scenario of many developing countries in days to come.
Conclusions:
I. The population of developing countries will not continue to increase in future.
II. It will be very difficult for the governments of developing countries to provide decent quality of life.

A. If only conclusion I follows 

B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option B


Solution:
With the limited resources and overpopulation it is very hard to provide decent quality of life. Hence II follows.

7. Statement:

The vegetable traders feel that the prices of onion will again go up shortly in the state P.
Courses of action:
I. The 'P' state government should purchase and store sufficient quantity of onion in advance to control price.
II. The 'P' state government should make available network of fair price shops for the sale of onions during period of shortage.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option E


Solution:
It is responsibility of the state govt to provide essential commodities to its citizen at fair price. I and II both follow because both are the steps taken for the welfare of the citizens.

8. 214 18 162 62 143 90 106


A. 34 

B. 110 
C. 10 
D. 91 
E. 38

Answer: Option D


Solution:
The series is (14) 2+(12) 2 –(10) 2 +(8) 2 –(6) 2 and so on

9. Here are some words translated from an artificial language.

krekinblaf means workforce
dritakrekin means groundwork
krekinalti means workplace
Which word could mean “someplace”?

A. moropalti 

B. krekindrita 
C. altiblaf 
D. dritaalti

Answer: Option A


Solution:
Krekin means work; blaf means force; drita means ground; and alti means place. Drita means ground, so that rules out choices b and d. Choice c isn’t correct because blaf means force. That leaves choice a as the only possible answer.

10. A Tiebreaker is an additional contest or period of play designed to establish a winner among tied contestants. Which situation below is the best example of a Tiebreaker?


A. At halftime, the score is tied at 28. 

B. Mary and Megan have each scored three goals in the game. 
C. The referee tosses a coin to decide which team will have possession of the ball first. 
D. The Sharks and the Bears each finished with 14 points, and they are now battling it out in a five-minute overtime.

Answer: Option D


Solution:
This is the only choice that indicates that an additional period of play is taking place to determine the winner of a game that ended in a tie.

11. B2CD,  _____ BCD4, B5CD, BC6D


A. B2C2D 

B. BC3D 
C. B2C3D 
D. BCD7

Answer: Option B


Solution:
Because the letters are the same, concentrate on the number series, which is a simple 2, 3, 4, 5, 6 series, and follows each letter in order.

12. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?


A. Burton 

B. Zeller 
C. Jenkins 
D. Calvin

Answer: Option C


Solution:
After all the switching was done, Jenkins was directly behind the receiver. Calvin and Burton had fallen. Zeller remained in the rear.

13. Fact 1: Most stuffed toys are stuffed with beans.

Fact 2: There are stuffed bears and stuffed tigers.
Fact 3: Some chairs are stuffed with beans.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
I. Only children’s chairs are stuffed with beans.
II. All stuffed tigers are stuffed with beans.
III. Stuffed monkeys are not stuffed with beans.

A. I only 

B. II only 
C. II and III only 
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option D

Solution:
None of the three statements is supported by the known facts.

14. In the following questions, the symbols +, ?, =, ? and - are used with following meanings:

'P+Q' means 'P is greater than Q'.
'P?Q' means 'P is either greater than or equal to Q'.
'P=Q' means 'P is equal to Q'.
'P?Q' means 'P is smaller than Q'.
'P-Q' means 'P is either smaller than or equal to Q'.

Statements: B ? A, D ? E, E + A

Conclusions: I. D + A  II. B ? E

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option E


Solution:

B < A -- (i); D = E -- (ii); E > A -- (iii)
From (ii) and (iii), we get D = E > A => D > A.
Hence I is true.
From (i) and (iii), we get B < A < E => B < E.
Hence II is true.

15. Consider the following statements: 


1. Some claim to have seen unidentified flying objects UFOS 

2. Life on other heavenly bodies is considered to be a possibility 
3. Voyage to space is now an established fact. 

From the above statement, it may be concluded that


A. UFOS are heavenly bodies 

B. UFOS are sent from other heavenly bodies 
C. Some living species in other heavenly bodies are more intelligent than man. 
D. Nothing definite can be said about the UFOS

Answer: Option D







Tech Mahindra English Test Model Papers

English knowledge has now become a norm for every recruitment exam. Since Tech Mahindra gives a good weightage to English Test, learn how you can tackle verbal ability questions from this section to improve your score.  

1. Good sleep is necessary ______ good health.

A. of 

B. for 
C. at 
D. from

Answer: Option B


2. We must respect the elders.


A. The elders deserve respect from us. 

B. The elders must be respected by us. 
C. The elders must be respected 
D. Respecting the elders is must.

Answer: Option B


Solution:
The elders must be respected by us.

3.  Beside being a painter of wide acclaim, he is also interested in poetry.


A. By the side of being a painter 

B. Being a painter 
C. He being a painter 
D. A part from being a painter 
E. No correction required

Answer: Option D


Solution:
Choice (D) is the correct alternative for the underlined part. The use of 'beside' instead of 'besides' makes the given sentence ungrammatical.

4. As he got down from the train, he fell.


A. simple 

B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option C


5. For close to 60 years now India and China have viewed each other with _____. but in the past decade there was a marked thaw with both sides deciding not to allow the vexatious border issue to hold up their relationship.

(A) surprise
(B) mistrust
(C) bravura
(D) suspicion
(E) contempt
(F) angst

A. A and C 

B. B and E 
C. E and F 
D. B and D 
E. C and E

Answer: Option D

    
Solution:
India and China had not been having friendly relations for the past 60 years. Hence they had been viewing each other with 'suspicion' or 'mistrust'. 'Contempt' is a strong term which shows hatred whereas the sentence goes on to say that they have decided to become friendly.

6. Weak


A. ly 

B. an 
C. ty 
D. lst

Answer: Option A


7. Prasanna would have reached Bangalore by this time.


A. present perfect 

B. past perfect 
C. future perfect 
D. simple past

Answer: Option C


8. AFFECTATIONS


A. pretensions 

B. enthusiasm 
C. delight 
D. rumour 
E. ambience

Answer: Option A


Solution:
The words affectations (behaviour, speech or writing that is false and designed to impress) and pretensions are synonyms.

9. Isolation


A. isolating 

B. isolatingly 
C. isolative 
D. isolate

Answer: Option D


10. Mira is a good singer but she cannot sing as well like her sister.


A. but she cannot sing as well as 

B. but she cannot sing so well like 
C. but she cannot sing well like 
D. but she cannot sing well as 
E. No correction required

Answer: Option A


Solution:
The comparison intended in the sentence is best brought out using 'as well as'.

11. Vasumathi sings every morning


A. SVOO 

B. SVAA 
C. SVA 
D. SVO

Answer: Option C


12. He may be innocent. I do not know.

a) 1 doubt -----------
b) I do not -----------
c) That he is -----------

A. Only A 

B. Only B 
C. Only C 
D. A & B 
E. B & C

Answer: Option B


13. Radhika sang well.


A. can she? 

B. does she? 
C. didn't she? 
D. is she?

Answer: Option C


14. We must respect the elders.


A. The elders deserve respect from us. 

B. The elders must be respected by us. 
C. The elders must be respected 
D. Respecting the elders is must.

Answer: Option B


Solution:

The elders must be respected by us.

15. It might be located right in the capital's posh area but the moment you step into this famous restaurant, cosy and warm enfolding you.


A. cosy and warm enfolds you 

B. cosy and warmth enfolds you 
C. cosiness and warmth enfolds you 
D. cosiness and warmth is enfolding you

Answer: Option C


Solution:

The last part is the main clause of the second sentence 'the moment you'. Hence it needs a finite verb. The sentence needs a verb in the present tense. Hence 'enfolds' should replace 'enfolding'. Also 'cosy and warm' is the subject which has to be given in the noun form. The correction is 'cosiness and warmth enfolds you'.

Tech Mahindra Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Cognizant Placement Papers PDF: Click Here


Dear contenders, hope the syllabus and Tech Mahindra placement papers provided here useful to you. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. If there are any such chance we will update it here as early as possible.