Motorola Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Motorola Placement Papers

Motorola Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model PapersTo qualify the Motorola written test, preparation is very important. Aspirants who are interested to crack a job in Motorola, they have to know the Motorola Test pattern and model questions. As we know that Motorola is one of the leading Company. Everyone has a passion to join in Motorola. Here, you can get Motorola Placement papers and make easy for your preparation. 

Latest Motorola Placement Papers



Job seekers can take Motorola mock test to test knowledge and practice more. Here, candidates can check Placement Papers for each company, Comprehensive test result analysis after every test you have taken so that you can improve yourself by practicing these papers. This analysis helps you to know the strengths and weaknesses to enhance your abilities to crack the job in Motorola Company placement papers.



You Can Also Check: Interview Questions

We are suggesting you go through Motorola company placement test presented by All India Jobs before attending for an interview. Candidates who are interested to get a place in Motorola, they must study through these placement papers with solutions which are available on this site. Aspirants can prepare well with these solved papers to crack the Motorola recruitment examination in the first attempt. We are providing Motorola Placement papers in the form of PDF through online mode.




Motorola Aptitude Test Placement Papers


This section deals with Aptitude Test Model Papers. We have updated important questions along with solutions. We suggest the contenders just refer the provided sample papers for reference purpose only. 


1. Find the next term in series? 17 14 14 11 11 8 8

A. 8 5
B. 5 2
C. 8 2
D. 5 5

Ans. D

Solution: 
In this simple subtraction with repetition series, each number is repeated, then 3 is subtracted to give the next number, which is then repeated, and so on.

2. A rainy day occurs once in every 10 days. Half of the rainy days produce rainbows. What percent of all the days do not produce rainbow ?

A. 95%
B. 10%
C. 50%
D. 5%

Ans. A

Solution: 
Two rainy days occur in 20 days. So, rainbow will occur once in 20 days. Rest 19 days will have not rainbow. % of not producing rainbows = 19/ 20 * 100 = 95%

3. If 5 spiders can catch five flies in five minutes. How many flies can hundred spiders catch in 100 minutes ?

A. 100
B. 1000
C. 500
D. 2000

Ans. D

Solution: 
One spider catches one fly in 5 minutes. 100 spider catches 100 fly in 5 minutes. In 100 minutes 100 × 20 = 2000 flies will be caught.

4. DIRECTIONS for Questions 4and 7 Answer the questions on the basis of the information given below.   In a local pet store, seven puppies wait to be introduced to their new owners. The puppies, named Ashlen, Blakely, Custard, Daffy, Earl, Fala and Gabino, are all kept in two available pens. Pen 1 holds three puppies, and pen 2 holds four puppies. If Gabino is kept in pen 1, then Daffy is not kept in pen 2. If Daffy is not kept in pen 2, then Gabino is kept in pen 1. If Ashlen is kept in pen 2, then Blakely is not kept in pen 2. If Blakely is kept in pen 1, then Ashlen is not kept in pen 1.   Which of the following groups of puppies could be in pen 2?

A. Gabino, Daffy, Custard, Earl.
B. Blakely, Gabino, Ashlen, Daffy
C. Ashlen, Gabino, Earl, Custard
D. Blakely, Custard, Earl, Fala.

Ans. C

Solution: 
Consider option A: If Gabino, Daffy, Custard and Earl are in pen 2, then Ashlen and Blakely will be in pen 1 which is not possible according to the last condition given. Therefore Option 1 is not correct. Consider option B: According to condition 3 both Ashlen and Blakely cannot be in pen 2 together. Therefore Option 2 is not correct. Consider option C: In the second condition it is given that if Daffy is not kept in pen 2 then Gabino is kept in pen 1. Therefore Option 3 is not correct.


5. If Earl shares a pen with Fala, then which of the following MUST be true ?

A. Gabino is in pen 1 with Daffy.
B. Custard is in pen 2.
C. Blakely is in pen 2 and Fala is in pen 1.
D. Earl is in pen 1.

Ans. B

Solution: 
If Earl shares a pen with Fala, then Earl and Fala can both be either in pen 1 or in pen 2, Now, if Earl and Fala both are in pen 1 then one of Ashlen and Blakely have to be in pen 2 as they both cannot be together in one pen. Therefore Custard has to be in pen 2. If Earl and Fala both are in pen 2 then also one of Ashlen and Blakely have to be in pen 2. Then Gabino and Daffy will be in pen 1 with one of Ashlen and Blakeley. Therefore Custard will be in pen 2. Therefore In both the cases Custard will be in pen 2. Hence, option B

6. If Earl and Fala are in different pens, then which of the following must NOT be true ?

A. Gabino shares a pen with Ashlen.
B. Earl is in a higher-numbered pen than Blakely.
C. Blakely shares pen 2 with Earl and Daffy.
D. Custard is in a higher-numbered pen than Fala.

Ans. D

 Solution: 
If Earl and Fala both are in different pens then there are two cases possible Case (i): Earl is in pen 1 and Fala in pen 2. Case (ii): Fala is in pen 1 and Earl is in pen 2. Case (i) Earl is in pen 1 and Fala is in pen 2. Gabino and Daffy have to be together in one pen and they cannot be in pen 1 as one of Ashlen and Blakely have to be in pen 1 and pen 1 can holds 3 puppies. Therefore Gabino and Daffy will be in pen 2, and Custard has to be in pen 1. Pen 1 will have Earl, Custard and one of Ashlen and Blakely. Pen 2 will have Fala, Gabino, Daffy and one of Ashlen and Blakely. Custard has to be in pen 1 Custard cannot be in a higher-numbered pen than Fala. Similarly in Case (ii) Fala will be in pen 1 but Custard will also be in pen 1. Custard cannot be in a higher-numbered pen than Fala. Option 5 must not be true.

7. DIRECTIONS for Questions 7 and 12: Answer the questions on the basis of the information given below. Five colleagues pooled their efforts during the office lunch-hour to solve the crossword in the daily paper. Colleagues: Mr. Bineet, Mr. Easwar, Ms. Elsie, Ms. Sheela, Ms. Titli. Answers: Burden, Barely, Baadshah, Rosebud. Silence. Numbers: 4 down, 8 across, 15 across, 15 down, 21 across. Order: First, second, third, fourth, fifth. 1. Titli produced the answer to 8 across, which had the same number of letters as the previous answer to be inserted, and one more than the subsequent answer which was produced by one of the men. 2. It was not Bineet who solved the clue to 'Burden', and Easwar did not solve 4 down. 3. The answers to 15 across and 15 down did not have the same number of letters. 4. 'Silence', which was not the third word to be inserted, was the answer to an across clue. 5. 'Barely' was the first word to be entered in the grid, but 'Baadshah' was not the second answer to be found. 6. Elsie's word was longer than Bineet's; Sheela was neither the first nor the last lo come up with an answer. 7. Fifth one to be worked out was an answer to an across clue.     What was Sheela's word ?

A. Baadshah
B. Silence
C. Rosebud
D. Barely

Ans. B

Solution: 
=>In condition (I) it is given that the answer that Titli produced had the same number of letters as the previous answer and one more than the subsequent answer. The answer given by Titli can be Rosebud or Silence. =>It is given that Barely was the first word to be entered. The word entered after the answer given by Titli will be Burden. The order of these three words can be: Rosebud, Silence and Burden or Silence, Rosebud and Burden. It is also given that Baadshah is not the second word. Therefore Baadshah has to be the fifth word entered. The order of answers will be: Barely, Rosebud, Silence, Burden and Baadshah. OR Barely, Silence, Rosebud, Burden and Baadshah. =>From condition 4 we get that Silence is not the third word. The order of answers will be: Barely, Silence, Rosebud, Burden and Baadshah. i.e. Rosebud was the answer given by Titli. Therefore The arrangement till now can be represented in the form of table as shown below: Order Answer Colleague Number First Barely Second Silence Third Rosebud Titli 8 across Fourth Burden Fifth Baadshah One of the men gave the answer after the answer given by Titli. And from condition 2 we get that it was not Bineet who gave the answer Burden. Therefore the answer 'Burden' was given by Mr. Easwar. =>From conditions 4 and 7 we get that 'Silence' and the Fifth answer are answers to across clues. Sheela was neither the first nor the last to come up with the answer. Sheela must have answered the second clue. =>From condition 6 we get that Elsie's answer was longer than Bineet's. Elsie must have answered the fifth clue and Bineet must have answered the first clue. It is given that Easwer did not solve 4 down. Order Answer Colleague Number First Barely Bineet 4 down Second Silence Sheela across Third Rosebud Titli 8 across Fourth Burden Easwar 15 down Fifth Baadshah Elsie across Now the number of the second and fifth answer is not known, only it is known that they were answers to across clues.


8. What could be Titli's answer ?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Ans. C

Solution: 
Titli gave the answer to the third question.

9. What was Bineet's word ?

A. Barely
B. Burden
C. Silence
D. Rosebud

Ans. A

Solution: 
Bineet's word is Barely.

10. What was Easwar's number ?

A. 4 down
B. 21 across
C. 8 across
D. 15 down

Ans. D

Solution: 
Easwar's number is 15 down.

11. What was Titli's order ?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Ans. C

Solution: 
Titli gave the answer to the third question.

12. If y = FO (D.V.) is not a null set, it implies that:

A. All fish are vertebrates.
B. All dogs are vertebrates.
C. Some fish are dogs.
D. None of the above.

Ans. C

Solution: 
Fish U (Dogs n Vertebrate) ? @ implies that some elements are common between Fish and Dogs.

13. DIRECTIONS for Questions 13 and 15:  Answer the questions on the basis of the information given below: A and B are two sets (e.g. A = mothers, B = women). The elements that could belong to both the sets (e.g. women who are mothers) is given by the set C = A.B. The elements which could belong to either A or B, or both, is indicated by the set D = AOB. A set that does not contain any elements is known as a null set, represented by @(for example, if none of the women in the set B is a mother, then C = A.B. is a null set, or C = @. Let 'V' signify the set of all vertebrates; 'M' the set of all mammals; 'D' dogs; 'F' fish; 'A' Alsatian and 'P' a dog named Pluto.   If P . A = @ and P U A = D, then which of the following is true ?

A. Pluto and Alsatian are dogs
B. Pluto is an Alsatian
C. Pluto is not an Alsatian
D. D is a null set.

Ans. A

Solution: 
P . A = @ implies P into is not an Alsatian, but P U A = D implies both. P and A are dogs.

14. If Z = (P.D.) OM, then

A. The elements of Z consist of Pluto the dog or any other mammal.
B. Z implies any dog or mammal.
C. Z implies Pluto or any dog that is a mammal.
D. Z is a null set.

Ans. A

Solution: 
Z = (Pluto n Dogs) U Mammals = Pluto U Mammals.

15. Given that X = M.D. is such that X = D, which of the following is true ?

A. All dogs are mammals
B. Some dogs are mammals.
C. X = @
D. All mammals are dogs.

Ans. A

Solution: 
X = Mammals n Dogs = Dogs, hence dogs are mammals.


16. DIRECTIONS for Questions 16 and 20:  Answer the questions on the basis of the information given below: Five numbers A, B, C, D and E are to be arranged in an array in such a manner that they have a common prime factor between two consecutive numbers. These integers are such that: A has a prime factor P B has two prime factors Q and R C has two prime factors Q and S D has two prime factors P and S E has two prime factors P and R Which of the following is an acceptable order, from left to right, in which the numbers can be arranged ?


A. D, E, B, C, A
B. B, A, E, D, C
C. B, C, D, E, A
D. B, C, E, D, A

Ans. C

Solution: 
No.1 A ---- P D----(S/ P) E ----- (P/R) B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) OR D ---(S/P) A---- P E ---- (P/R) B -----(R/Q) C ----- (Q/S) NO.2 A ---- P E ----- (P/R) B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) D----(S/ P) NO.3 A ---- P E ----- (R/P) D----(P/S) C ----- (S/Q) B ------ (Q/R)


17. If the number E is arranged in the middle with two numbers on either side of it, all of the following must be true, EXCEPT:


A. A and D are arranged consecutively
B. B and C are arranged consecutively
C. B and E are arranged consecutively
D. A is arranged at one end in the array

Ans. D

Solution: 
By checking the given options.

18. If number E is not in the list and the other four numbers are arranged properly, which of the following must be true ?

A. A and D can not be the consecutive numbers.
B. A and B are to be placed at the two ends in the array.
C. A and C are to be placed at the two ends in the array.
D. C and D can not be the consecutive numbers.

Ans. B

Solution: 
A ---- P D----(P/S) C ----- (S/Q) B ------ (Q/R)

19. If number B is not in the list and other four numbers are arranged properly, which of the following must be true ?

A. A is arranged at one end in the array.
B. C is arranged at one end in the array.
C. D is arranged at one end in the array.
D. E is arranged at one end in the array.

Ans. C

Solution: 
A ---- P E ----- (P/R) D----(S/ P) C ----- (Q/S) or E ----- (P/R) A ---- P D----(S/ P) C ----- (Q/S)

20. If B must be arranged at one end in the array, in how many ways the other four numbers can be arranged ?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Ans. B

Solution: 
B ------ (R/Q) C ----- (Q/S) D----(S/ P) E ----- (P/R) A ---- P OR B ------ (R/Q) E ----- (P/R) A ---- P D----(S/ P) C ----- (Q/S)

21. What is the ratio of the two liquids A and B in the mixture finally, if these two liquids kept in three vessels are mixed together. Statement 1. The ratio of liquid A to liquid B in the first and second vessel is, respectively, 3: 5, 2: 3. Statement 2. The ratio liquid A to liquid B in vessel 3 is 4: 3.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

Ans. E

Solution: 
Although the containers are of equal volume, it is not known to what extent these containers are filled by the liquids A and B. (i.e. the first container might be half full, while the second might be two-thirds full). Until such details are known, the final ratio of liquids A and B cannot be found out.

22. What is the number of type 2 widgets produced, if the total number of widgets produced is 20,000? Statement 1. If the production of type - 1 widgets increases by 10% and that of type-2 decreases by 6%, the total production remains the same. Statement 2. The ratio in which type - 1 and type - 2 widgets are produced is 2: 1. If the number of type - 1 widgets produced is A and that of type - 2 widgets is B,

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Ans. C

Solution: 
then we get the basic equation [A + B = 20,000] from the data in the question. From 1st statement, we get [1.1 A + 0.94 B = 20,000]. This is enough to give us the value of B. Similarly from 2nd statement, we get A = 2B. This is enough to give us the value of B.

23. How old is Sachin in 1997 ? Statement 1. Sachin is 11 years younger than Anil whose age will be prime number in 1998. Statement 2. Anil's age was a prime number in 1996.


A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

Ans. E

Solution: 
Anil's age was a prime number in 1996 and 1998. So Anil's age in these two yeas can be a pair of such numbers which are prime, and differ by 2. We have many such pairs - (3, 5), (5, 7), (11, 13)..... And it is not possible to arrive at a unique answer.

24. How many different triangles can be formed ? Statement 1. There are 16 coplanar, straight lines in all. Statement 2. No two lines are parallel.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

Ans. E

Solution: 
Although it is known that none of the lines are parallel to each other, there might be the case wherein all the lines have exactly one point of intersection, or eight lines with one point and the other eight with another point of Intersection. Unless something about the relative arrangement of these lines is known, one cannot arrive at definite answer.

25. Around a circular table six persons A, B, C, D, E and F are sitting. Who is on the immediate left to A? Statement 1: B is opposite to C and D is opposite to E Statement 2: F is on the immediate left to B and D is to the left of B

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statemen
D. using 1st or 2nd statement

Ans. C

26. What is the total worth of Lakhiram's assets ? Statement 1. Compound interest at 10% on his assets, followed by a tax of 4% on the interest, fetches him Rs. 15000 this year. Statement 2. The interest is compounded once every four months. Let Lakhiram's assets be worth Rs. X.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Ans. C

Solution: 
In the case of compound interest, the period of reckoning or calculation of CI is very important. This information is given in statement (b). The annual CI rate is 10%, so the rate for 4 months is (4/12) 10 = (10/3) %. So the total CI after one year, in terms of X, may be written as: CI = X [(1 + ((10/3)/100)]3, because in a year, there are 3 terms of 4 months. This interest is followed by a tax of 4% paid by him which ultimately fetches Lakhiram Rs. 1500. This data us to find the value of X, so the answer is (3).

27. A, B, C, D, E are five positive numbers. A + B < C + D, B + C < D + E, C + D < E + A. Is 'A' the greatest ? Statement 1: D + E < A + B. Statement 2: E < C.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Ans. C

 Solution: 
A + B < C + D B + C < D + E C + D < E + A D + E < A + B E < C Adding, A + 2B < 2A + B i.e. B < A

28. A sequence of numbers a1, a2..... is given by the rule an 2 = an+1. Do 3 appear in the sequence ? Statement 1: a1 = 2 Statement 2: a3 = 16

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Ans. D

Solution: 
Put n = 1 in an2 = an+1 a12 = a2, a22 = a3, a32 = a4 etc From statement 1: a12 = a2 i.e. 22 = a2 or a2 = 4 Now, a22 = a3 i.e. 42 = a3 or a3 = 16, etc Thus, a1 = 2, a2 = 4, a3 = 16, etc

29. The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers ?

A. 6.5
B. 4
C. 3
D. 3.5

Ans. C

Solution: 
The average of 5 quantities is 6. Therefore, the sum of the 5 quantities is 5 * 6 = 30. The average of three of these 5 quantities is 8. Therefore, the sum of these three quantities = 3 * 8 = 24 The sum of the remaining two quantities = 30 - 24 = 6. Average of these two quantities = 6/2= 3.

30. The function f(x) = |x - 2| + |2.5 - x| + |3.6 - x|, where x is a real number, attains a minimum at:-

A. x = 2.3
B. x = 2.5
C. x = 2.7
D. none of the above

Ans. B

Solution:
Case 1: If x < 2, then y = 2 - x + 2.5 - x + 3.6 - x = 8.1 - 3x. This will be least if x is highest i.e. just less than 2. In this case y will be just more than 2.1 Case 2: If 2




Motorola Reasoning Test Placement Papers

In this session, we are discussed about Motorola Reasoning test sample papers. This session deals with verbal logic reasoning test. Verbal logic always consists of series of questions. Practice this Reasoning sample papers before going to attend for the Online written test.

1. Pointing towards a girl in the picture, Sarita said “ she is the mother of Neha whose father is my son”, How is Sarita related to the girl in the picture?

A. Mother
B. Aunt
C. Cousin
D. None of these

Answer: Option D

Solution:
Neha is the daughter of sarita’s son’s and the girl is neha’s mother So the girl is sarita’s son’s wife i.e..., sarita is the girls mother-in-law

2. 1. Child 2. Job 3. Marriage 4. Infant 5. Education

A. 1,3,5,2,4
B. 3,5,2,1,4
C. 4,1,3,5,2
D. 4,1,5,2,3

Answer: Option D

3. In a Queue, Mr.X is fourteenth from the front and Mr. Y is seventeenth from the end. While Mr.Z is exactly in between Mr. X is ahead of Mr. Y and three are 48 persons in the queue how many persons are there between Mr. X and Mr. Z?

A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer: Option C

4. Statement:
The police has served a notice to the residents with immediate effect to be careful of the antisocial elements wandering in their areas.
Assumptions:
I. The local residents may pay heed to this notice.
II. The antisocial elements may ply to other areas.

A. If only assumption I is implicit
B. If only assumption II is implicit
C. If either I or II is implicit
D. If neither I nor II is implicit
E. If both I and II are implicit

Answer: Option A

Solution:
The notice has been aimed at reducing criminal activities. How can the criminal activities be reduced without people's participation? Hence, the police must be assuming I. But we are not sure about II. Hence, II is not implicit.

5. Critical reading is a demanding process. To read critically, you must slow down your reading and, with pencil in hand, perform specific operations on the text. Mark up the text with your reactions, conclusions, and questions. When you read, become an active participant. This paragraph best supports the statement that

A. critical reading is a slow, dull, but essential process.
B. the best critical reading happens at critical times in a person’s life.
C. readers should get in the habit of questioning the truth of what they read.
D. critical reading requires thoughtful and careful attention.
E. critical reading should take place at the same time each day.

Answer: Option D

Solution:
This answer is implied by the whole paragraph. The author stresses the need to read critically by performing thoughtful and careful operations on the text. Choice a is incorrect because the author never says that reading is dull. Choices b, c, and e are not supported by the paragraph.

6. P, Q, R, S and T are sitting around a circular table. R is to the right of P and is Second to the left of S. T is not between P and S who is second to the left of R?

A. Q
B. S
C. T
D. Data Inadequate

Answer: Option A

Solution:
R is the right of P and Second to the left of S.
Since T is Not between P and S
So Q is Between P and S.
Clearly Q is the second to the left of R

7. Assertion:
India continues to make strides in defence research.
RI. India wants to stand next to America in defence research.
RII. To ensure a high level of defence preparedness against hostile neighbours.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion.
B. only RII and not RI is the reason for the assertion.
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion.
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion.
E. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option B

Solution:
"Standing next to America" cannot be taken as a valid reason for Indian defence endeavours. Any action of a government evolves out of necessity or urge for development. Hence, RII is not a valid reason.
RII is a valid reason, as India has "hostile" neighbours. "Hostile" implies the presence of inimical and dangerous neighbours, which would necessitate high level of defence preparedness. Hence, RII is a strong and valid reason.

8. The policy makers in India are unaware of prevalent hunger.

A. If the inference is definitely true
B. If the inference is probably true
C. If the data are inadequate
D. If the inference is probably false
E. If the inference is definitely false

Answer: Option E

Solution:
Definitely false.

9. Milk always contains

A. Sugar
B. Fats
C. Calcium
D. Water

Answer: Option C

10. If the population of states C and D in 1995 are in the ratio 2:3 respectively and the population of state C in 1994 was 2.5 lakh. What was the population of state D in 1995?

A. 5.25 lakh
B. 4.75 lakh
C. 3.50 lakh
D. 6 lakh
E. None of these

Answer: Option A

Solution:
C95/D95 = 2/3 and C94 = 2.50 lakh
C95 = 2.5 * 140/100 = 3.50 lakh
The population of D in 1995 = (3 * 3.50)/2 = 5.25 lakh

11.  8 12 9 13 10 14 11

A. 14 11
B. 15 12
C. 8 15
D. 15 19
E. 8 5

Answer: Option B

Solution:
This is an alternating addition and subtraction series, in which the addition of 4 is alternated with the subtraction of 3.

12. lightning

A. electricity
B. thunder
C. brightness
D. rain

Answer: Option A

Solution:
Lightning is produced from a discharge of electricity, so electricity is essential. Thunder and rain are not essential to the production of lightning (choices b and d). Brightness may be a byproduct of lightning, but it is not essential (choice c).

13. town

A. residents
B. skyscrapers
C. parks
D. libraries

Answer: Option A

Solution:
Residents must be present in order to have a town. A town may be too small to have skyscrapers (choice b). A town may or may not have parks (choice c) and libraries (choice d), so they are not the essential elements.

14.  Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 131
B. 151
C. 184
D. 171
E. 161

Answer: Option E

Solution:
The digit-sums are as follows:
131 ? 1 + 3 + 1 = 5
151 ? 1 + 5 + 1 = 7
181 ? 1 + 8 + 1 = 10 ? 1 + 0 = 1
171 ? 1 + 7 + 1 = 9
161 ? 1 + 6 + 1 = 8
Only 161 has its digit-sum even.

15.  In a code language LPUBLICl is written as LSXEOLFl?

A. SERVICE
B. SARVICE
C. SURVECE
D. SERVECE

Answer: Option A





Motorola English Test Model Papers


Motorola English Test, also known as Verbal Ability. It will be based on Synonyms, Spelling Test, Idioms and Phrases, Substitution, Adjectives, Gerunds, etc. Regular practice is the key to success in this section.

1. Lock the door before ----- out.

A. go
B. be going
C. gone
D. going

Answer: Option D

2. Response

A. resonsive
B. respondent
C. respond
D. responsibility

Answer: Option C

3. The electrician / is / do / writing work.

A. the electrician
B. is
C. do
D. writing work

Answer: Option B

4. Boys rarely attend the class.

A. do they?
B. don't they?
C. doesn't he?
D. didn't they?

Answer: Option A

5. In deep water

A. to feel lonely
B. to swim in a river
C. to act like a coward
D. in real trouble

Answer: Option D

6. Psychology is basically a science of behaviour, the study of mind ----- As complexities of society increase, psychologists in general and clinics in particular, will be in great demand in social, educational and industrial spheres.
(A) Remuneration in the corporate sector is the highest though salaries vary according to job profile.
(B) Its scope includes the study of perception, memory, emotions and attitudes in humans and animals.
(C) The demand for psychologists is growing in every walk of life.

A. Only B
B. Only C
C. A and B
D. B and C
E. A and C

Answer: Option D

Solution:
Statement A is a continuation of the first sentence and the second sentence of the para explains statement C. Hence, B and C can join the two sentences.

7. Monthly

A. bi
B. bye
C. anti
D. over

Answer: Option A

8.  Little
(P) that he had been let down 
(Q) stood by all these years
(R) did he realise
(S) by a colleague whom he had

A. QSPR
B. QSRP
C. RSQP
D. RPSQ

Answer: Option D

Solution:
RPSQ

9. He is sleeping

A. SV
B. SVO
C. SVC
D. SVA

Answer: Option A

10.  She would like this place, if she were to be here.

A. if she has been here
B. if she is here
C. if she were here
D. if she was being here
E. No correction required

Answer: Option C

Solution:
Choice (C) replaces the underlined part correctly. (If denotes a future condition and a supposition)

11. I shall visit the book fair tomorrow.

A. past perfect
B. simple future
C. future continuous
D. present perfect

Answer: Option B

12. Brazen

A. Bashful
B. Boisterous
C. Noisy
D. Heated

Answer: Option A

Solution:
Brazen means to be defiant or insolent; Bashful means to be shy or timid

13. Only three fourths of the work are complete.

A. has complete
B. have complete
C. is complete
D. had complete

Answer: Option C

14. To steal the show

A. to gain an advantage over somebody
B. to do something that is disagreeable
C. to do something that is dangerous
D. to conceal one's feelings and emotions
E. to attract most of the attention during a performance

Answer: Option E

Solution:
When you are able to attract most of the attention during a performance, you 'steal the show'.

15. Psychology is basically a science of behaviour, the study of mind ----- As complexities of society increase, psychologists in general and clinics in particular, will be in great demand in social, educational and industrial spheres.
(A) Remuneration in the corporate sector is the highest though salaries vary according to job profile.
(B) Its scope includes the study of perception, memory, emotions and attitudes in humans and animals.
(C) The demand for psychologists is growing in every walk of life.

A. Only B
B. Only C
C. A and B
D. B and C
E. A and C

Answer: Option D

Solution:
Statement A is a continuation of the first sentence and the second sentence of the para explains statement C. Hence, B and C can join the two sentences.

Motorola Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Motorola Placement Papers PDF Download: Click Here

Qualified and interested candidates can apply for these vacancies as early as possible. We hope the Motorola Placement Papers data is helpful for applicants. In this web page, candidates can get an essential information about jobs throughout India.