LG Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

LG Placement Papers

LG Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model PapersFreshers candidates who are planning to get a place in Top MNC’s, have a good news. For any interview or exam preparation is most important, for that you have to prepare by reference of LG Placement papers, Solved Question Papers and LG Test Pattern. For candidates convenience and preparation, All India Jobs providing LG Placements papers and latest Syllabus.



Latest LG Placement Papers


Candidates who are in search of LG Placement papers, This is the right place to get your preferred LG Placement papers, LG Solved Papers, LG Interview Questions, and previous papers. Aspirants can practice to these placement papers to score good marks and can qualify the written test. In LG placement Papers, you will get to know the pattern of test and time managing and model Questions. By these Placement papers, you will get an idea about the LG Exam pattern and it becomes easy to prepare. These Placement Papers helps you to get a place in your desired designation.

You Can Also Check: LG Recruitment

Learn and practice the LG Test Pattern, placement papers and interview questions of LG and find out how much you score before you appear for your next interview and written test. Candidates should practice the previous papers of LG according to the syllabus by managing the time. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds.


LG Aptitude Test Sample Papers

In this section, we are discussing LG Aptitude test papers. To help the contenders we have published aptitude questions and answers with a detailed explanation. Practice these papers and gain knowledge.

1. Read the following information carefully and answer the questions given below : (1)A, B, C, D and E are five friends. (2)B is elder to E, but not as tall as C. (3)C is younger to A, and is taller to D and E. (4)A is taller to D, But younger to E. (5)D is elder to A but is shorter in the group. Who among the following is the eldest?


A. A

B. B
C. D
D. None of these

Ans. D


Solution: 

In terms of age we have:E < B, C < A, A < E, A < D So, we have C < A< E < B, A < D. In terms of height we have B < C, D < C, E < C, D < A. Either B or D is the eldest 

2. Which of the following pairs of students is elder to D?


A. BA

B. BC
C. BE
D. None of these

Ans. D


3. Which of the following statements is correct about B? (1)B is not the tallest (2) B is shorter to E (3)When they are asked to stand in ascending order with respect to their heights,B is in the middle.


A. Only (1) is correct

B. Only (1) and (3) are correct
C. All are correct
D. All are incorrect


Ans. A


Solution: 

B is shorter than C, so B is not the tallest.Thus (1) is correct. B and E are shorter than C. So, it cannot be concluded that B is shorter to E. Thus (2) is incorrect. A single definite order of heights cannot be obtained from the given information. So (3) is incorrect.

4. If F, another friend is taller than C, how many of them will be between F and E according to their height?


A. One

B. Two
C. Three
D. None of these

Ans. D


Solution: 

Since no definite order of height can be obtained.So it cannot be determined for sure how many persons lie between F and E.

5. If a selection is to be made among them who would be relatively older and also taller, who among them should be chosen?


A. A

B. B
C. C
D. D

Ans. B


Solution: 

A and C are youngest so they cannot be selected. D is shorter than two persons A and C. B is shorter than C only and is only relatively order. So, B will be selected. E is younger than B.

6. Based on the given Statements, You are required to evaluate which conclusion follows.

(A) If the 1st statement follows
(B) If the 2nd statement follows
(C) If both follows
(D) If none follows

Statement:

All Doctors are engineers.   All Engineers are Advocates

Conclusion:

1. All Advocates are Doctors
2. All Doctors are Advocates


A. If the 1st statement follows

B. If the 2nd statement follows
C. If both follows
D. If none follows

Ans. B


Solution: 

Both are SAP type premises, hence, the conclusion may be SAP type. Incase of first conclusion the term 'Advocate' which is distributed is not distributed in 

7. Statement: Some Chairs are Furniture. Some Furniture is Tables Conclusion: 1. Some Tables are Chairs 2. Some furniture is chairs


A. If the 1st statement follows

B. If the 2nd statement follows
C. If both follows
D. If none follows

Ans. D


Solution: 

Both Statements are SIP type or particular. Hence, No conclusion is possible.


8. Statement: All flowers are buds. No bud is bush Conclusion: 1. No bush is flower 2. All flowers is flower



A. If the 1st statement follows

B. If the 2nd statement follows
C. If both follows
D. If none follows

Ans. A


Solution: 

First statement is SAP and second statement is SEP, ie, Universal negative, from which we will get only SEP. 

9. Statement: No cat is elephant. No elephant is animal Conclusion: 1. No cat is animal 2. Some elephant is cat


A. If the 1st statement follows

B. If the 2nd statement follows
C. If both follows
D. If none follows

Ans. D


Solution: 

Combination Universal negative premises will produce no conclusion

10. Statement: All monkeys are animals. Anil is an animal Conclusion: 1. Anil is a monkey 2. All monkey are animals


A. If the 1st statement follows

B. If the 2nd statement follows
C. If both follows
D. If none follows

Ans. D


Solution: 

The middle term 'animal' has not been distributed at least once in the premises.

11. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?


A. Burton

B. Zeller
C. Jenkins
D. Calvin

Ans. C


Solution: 

After all the switching was done, Jenkins was directly behind the receiver. Calvin and Burton had fallen. Zeller remained in the rear.

12. A four-person crew from Classic Colors is painting Mr. Field's house. Michael is painting the front of the house. Ross is in the alley behind the house painting the back. Jed is painting the window frames on the north side, Shawn is on the south. If Michael switches places with Jed, and Jed then switches places with Shawn, where is Shawn?


A. in the alley behind the house

B. on the north side of the house
C. in front of the house
D. on the south side of the house

Ans. C


 Solution: 

After all the switches were made, Shawn is in front of the house. Ross is in the alley behind the house,Michael is on the north side, and Jed is on the south.

13. In a four-day period Monday through Thursday each of the following temporary office workers worked only one day, each a different day. Ms. Johnson was scheduled to work on Monday, but she traded with Mr. Carter, who was originally scheduled to work on Wednesday. Ms. Falk traded with Mr. Kirk, who was originally scheduled to work on Thursday. After all the switching was done, who worked on Tuesday?


A. Mr. Carter

B. Ms. Falk
C. Ms. Johnson
D. Mr. Kirk

Ans. D


Solution: 

After all the switches were made, Mr. Kirk worked on Tuesday. Mr. Carter worked on Monday,Ms. Johnson on Wednesday, and Ms. Falk on Thursday.

14. Four people witnessed a mugging. Each gave a different description of the mugger. Which description is probably right?


A. He was average height, thin, and middle-aged.

B. He was tall, thin, and middle-aged.
C. He was tall, thin, and young.
D. He was tall, of average weight, and middle-aged.

Ans. B


Solution: 

Tall, thin, and middle-aged are the elements of the description repeated most often and are therefore the most likely to be accurate.

15. Ms. Forest likes to let her students choose who their partners will be; however, no pair of students may work together more than seven class periods in a row. Adam and Baxter have studied together seven class periods in a row. Carter and Dennis have worked together three class periods in a row. Carter does not want to work with Adam. Who should be assigned to work with Baxter?


A. Carter

B. Adam
C. Dennis
D. Forest

Ans. A


Solution: 

Baxter should be assigned to study with Carter. Baxter cannot be assigned with Adam, because they have already been together for seven class periods. If Baxter is assigned to work with Dennis, that would leave Adam with Carter, but Carter does not want to work with Adam.


16. Brian is dividing 50 marbles into 3 groups. How many marbles are in the largest of the three groups? (1) The sum of the two smaller groups of marbles is equal to the largest group of marbles. (2) The smallest group contains 6 marbles


A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.

B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

Ans. A


Solution: 

The first statement establishes that the larger group constitutes half of the total amount of marbles, which means it must be equal to 25 marbles.


17. Is b a positive number? (1) 1,452(b) > 0 (2) —b < 0


A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.

B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient

Ans. D


Solution: 

For (1), the fact that a positive number multiplied by b has a positive product establishes that b is a positive number. For (2), any positive number with a negative sign placed in front of it will become negative, indicating that b is a positive number

18. Is x greater than y? (1) x > 2y (2) x — y > 0


A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.

B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

Ans. B


Solution: 

It would be possible for x and y to be negative numbers and still satisfy the conditions of (1), but it then would be impossible to satisfy (2).


19. What is the average test score of Angela, Barry, Carl, Dennis, and Edward? (1) The average of the test scores of Barry, Carl, and Edward is 87. (2) The average of the test scores of Angela and Dennis is 84.


A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.

B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
D. EACH statement ALONE is sufficient.

Ans. C


 Solution: 

As long as the sum of all five test scores can be calculated, it will be possible to calculate the average score

20. If y is an integer, is it an odd number? (1) y3  > 0 (2) y is either an odd number or a negative number


A. Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.

B. Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
C. BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient
D. EACH statement ALONE is sufficient.

Ans. C


Solution: 

In order for (1) to be true, y must be either positive or zero. Therefore, According to the terms of (2), y must be odd.

21. In a given code SISTER is coded as 535301. UNCLE as 84670 and BOY as 129. Find out the code for RUSTIC?


A. 633185

B. 185336
C. 363815
D. 581363

Ans. B


Solution: 

In this code the alphabets are coded as follows S I S T E R U N C L E B O Y 5 3 5 3 0 1 8 4 6 7 0 1 2 9 If we apply this method, the code comes out to be 185336

22. In a certain code REASON is written as 621754 and TRUTH as 86983. Find out the codes for TREASON?


A. 7548261

B. 8621754
C. 7452861
D. 2865614

Ans. B


Solution: 

T = 8; R =6; E =2; A =1; S =7; O =5; N =4

23. Which should be the seventh letter to the right of 18th letter from the right if second half of the alphabet is reversed. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


A. X

B. W
C. L
D. Y

Ans. A


24. In a certain language 'rpq' means 'Mintu is boy'; 'srq' means 'Mintu is want'; 'tqo' means 'Bholi is girl'; 'soq' means 'Bholi is want'. then what should be the indication for 'bholi' and 'mintu'.


A. o ,p

B. r, p
C. t, q
D. o, r

Ans. D


25. In A Certain Code language "APPROACH" is written as "YQNSMBAI" then "VERBAL" will be written as


A. TFPCYN

B. TFPCYM
C. TFPYCM
D. TFPCNY

Ans. B


26. Read the passage and answer the questions given below:


For years now, critics of United States cities have pictured city centers as empty places, avoid of life. Fortunately, a recent trend in urban development is making some cities lively. One example of this trend is Baltimore's Harbor place, a stunning waterfront complex of one hundred shops set in glass pavilions. Not long ago, Baltimore's dockland 5 area, like clock areas in other older cities, was a collection of abandoned warehouses. Now the area is expected to add thirty million dollars to Baltimore's annual tax base and to draw home buyers back to the city and away from the nearby Washington, DC area. Baltimore has long been a pioneer in urban renewal, not only building from scratch, as at Harbor place, but preserving and restoring buildings throughout the town center. Although 10 few cities show this much care for their old residential areas, the officials of many cities are starting to believe that central districts ought to be efficiently attractive to draw permanent residents to them. Several other cities built around water are also exploiting their easily accessible waterfront areas. San Francisco, in its Ghirardelli Square project, converted an old factory at the edge of the bay into a labyrinth of boutiques. St. Louis 15 Savannah, Louisville, and Portland all have "riverside malls" in progress, while Boston's Quincy Market also on the waterfront , is expected to bring in 1.5 million dollars in city taxes annually.


This trend reflects an important change in social attitudes in the United States, brought on by new economic factors. In the 1960's, the availability of low-cost housing beyond 20 city limits caused many cities in the east and Midwest to lose residents, thus leaving city centers relatively empty of life. In the southwest a different phenomenon ,the relentless impetus of cities like TU Houston, and Phoenix to extend their orders across the desert, has had much the same effect: centers full of skyscrapers and streets that are empty after five o'clock ,for years it seemed that the "ideal" home was tranquil suburban 25 residence. But recently, the rise in gas prices has made long automobile journeys to work less tolerable. Trips of fifty miles are not uncommon for the suburban commuter. In addition, suburban property taxes have risen sharply as utility lines are stretched ever farther from central sources.30 The rise in house prices has increased the differential between city and suburban property; now it is generally cheaper to buy an old urban house than a newer suburban one. Young working people, usually without children, are the most likely purchasers of urban homes. Following these people are huge projects including apartments, offices, and shops, all embracing the increasingly attractive belief that people should live, work, and shop within  35 as little traveling distance as possible.


According to the passage, the officials of Baltimore expect the Harbor place complex to help solve which of the following problems?                         

I.  The lack of creation facilities in Baltimore.
II. Draw homebuyers back to the city.
III. The high rate of unemployment among employees of Baltimore's shipping industries.


A. I only

B. II only
C. I and III only
D. I, II and III


Ans. B


27. According to the passage, Baltimore differs from most other cities in the United States because it


A. Shows particular care for its old residential sections.

B. Competes with another major city for the home-buying market.
C. Concentrates most of its development projects in areas that are located away from its waterfront area
D. Has failed in its efforts to strengthen its tax base through major urban renewal projects

Ans. A


28. According to the author, Ghirardelli Square differs from Harbor place in that the Ghirardelli Square project


A. Lacks the accessibility of Harbor place.

B. Was developed cooperatively with a nearby city.
C. Has not significantly affected the shopping habits of city residents.
D. Includes a building that was already standing when the project began.

Ans. D


29. The author suggests that, in the United States, southwestern cities can be distinguished from eastern cities by the fact that


A. Cities in the southwest have declined at a different rate than have cities in the east.

B. Officials in southwestern cities have shown less interest in revitalizing their city centers than have officials in eastern cities.
C. Southwestern cities have had more success than have eastern cities in attracting new home buyers.
D. The centers of southwestern cities have lost residents for different reasons than have the centers of eastern cities

Ans. D


30. The author most likely puts the word “ideal” in quotation marks because he


A. Is quoting directly from another published source on a similar subject.

B. Is quoting directly from a homeowner he interviewed.
C. Believes that the ideal has changed in response to social aid economic factors.
D. Believes that the ideal is only attainable in the United States

Ans. C




Advertisements



LG Reasoning Test Placement Papers

LG Reasoning sample questions are provided in this section along with detailed solutions. Before going to attend for the LG online test should prepare the provided questions thoroughly.

1. Pointing to a photograph Arun said, “She is the mother of my son’s wife daughter, How is Arun related to the lady?

A. Uncle 

B. Cousin 
C. Daughter-in-law 
D. None of these

Answer: Option C


Solution:

Arun’s son’s wife’s daughter- Arun son’s daughter mother of Daughter of aruns son –wife of arun’s son. So arun is the father-in-law of the lady.

2. 1. Elephant 2. Cat 3. Mosquito 4. Tiger 5. Whale


A. 1,3,5,4,2 

B. 2,5,1,4,3 
C. 3,2,4,1,5 
D. 5,3,1,2,4

Answer: Option C


3. Jaya’s position from the left in a row of the student is 12th and Rekha’s position from the right is 20th after interchanging their positions. Jaya becomes 22nd from the left. How many students were there in the row?


A. 30 

B. 31 
C. 41 
D. 34

Answer: Option C


Solution:

Here, position of Rekha is 20th from right, which is occupied by Jaya after interchanging takes place and becomes 22nd from the left 
Therefore Total students in the row = (20+22)-1=41

4. Statement:

"A rare opportunity to be a professional while you are at home." - An advertisement for computer-literate housewives by a computer company.
Assumptions:
I. Some housewives simultaneously desire to become professional.
II. Computer industry is growing at a fast pace.
III. It is possible to be a professional as well as a housewife.

A. Only I and II 

B. Only II and III 
C. Only I and III 
D. Only II 
E. None of these

Answer: Option C


Solution:

Assuming I, the company has advertised for housewives. If it were not possible, the company would not go for such an advertisement. Hence, III is implicit.

5. The criminal justice system needs to change. The system could be more just if it allowed victims the opportunity to confront the person who has harmed them. Also, mediation between victims and their offenders would give the offenders a chance to apologize for the harm they have done.

This paragraph best supports the statement that victims of a crime should

A. learn to forgive their offenders. 

B. have the right to confront their offenders. 
C. learn the art of mediation. 
D. insist that their offenders be punished. 
E. have the right to impose a sentence on their offenders.

Answer: Option B


Solution:

This answer is clearly stated in the first sentence of the paragraph. There is no support in the passage for choices a, d, or e. As for choice c, although mediation is mentioned, the statement does not indicate that victims should be the mediators.

6. One New York publisher has estimated that 50,000 to 60,000 people in the United States want an anthology that includes the complete works of William Shakespeare. And what accounts for this renewed interest in Shakespeare? As scholars point out, his psychological insights into both male and female characters are amazing even today.

This paragraph best supports the statement that

A. Shakespeare’s characters are more interesting than fictional characters today. 

B. people today are interested in Shakespeare’s work because of the characters. 
C. academic scholars are putting together an anthology of Shakespeare’s work. 
D. New Yorkers have a renewed interested in the work of Shakespeare. 
E. Shakespeare was a psychiatrist as well as a playwright.

Answer: Option B


Solution:

The last sentence in the paragraph clearly gives support for the idea that the interest in Shakespeare is due to the development of his characters. Choice a is incorrect because the writer never makes this type of comparison. Choice c is wrong because even though scholars are mentioned in the paragraph, there is no indication that the scholars are compiling the anthology. Choice d is wrong because there is no support to show that most New Yorkers are interested in this work. There is no support for choice e either.

7. Five children were administered psychological test to known their intellectual levels in the report psychological printed out that the child A is less intelligent than the child B. The child C is less intelligent than the child D. The child B is less Intelligent than the child C and child A is more intelligent than the child E. Which child is the most intelligent?


A. Only A 

B. Only D 
C. Either A or D 
D. Either B or D

Answer: Option A


8. Assertion:

If a cat crosses one's path, it is a bad omen.
RI. It is believed that cat brings bad luck.
RII. Many people had accidents after a cat crossed their path.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 

B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion. 
E. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option B


Solution:

RI is not valid, as it talks about the cat itself and the assertion is about a cat crossing someone's path. RII can be a valid reason. As the assertion in more of a superstition, which in all probability is based on some collection of bad events in the same regard, hence only II is the reason.

9. The asbestos industry offers better salaries in India as compared to other hazardous industries.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option C


Solution:

Nothing is given about the salaries to these employees.

10. During 2001-2002, the quantum of the country's exports was about three-fourths of that in 2002-2003.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option D


Solution:

Though we do not have figures for the entire year, the 16% growth in the first eight months does not seem to lead us anywhere near this.

11. A shoe always has


A. Laces 

B. Leather 
C. Design 
D. Sole

Answer: Option D


12. If there was 40 percent increase in the domestic consumption from 1994 to 1995, what would have been the difference between the domestic consumption and exports in 1995?


A. 5,000 

B. 7,000 
C. 8,500 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:

Growth or decline of exports is not given.

13. 34 30 26 22 18 14 10


A. 8 6 

B. 6 4 
C. 14 18 
D. 6 2 
E. 4 0

Answer: Option D


Solution:

This is a simple subtraction series, in which 4 is subtracted from each number to arrive at the next.

14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?


A. Listen 

B. Feel 
C. Think 
D. Sing 
E. Hear

Answer: Option A


15. If LSUMMERl is coded as LRUNNERl, then LWINNERl will be coded as


A. WALKER 

B. SUFFER 
C. VIOUER 
D. SUTTER

Answer: Option C




Advertisements






LG English Test Model Papers


This section deals with English Model Papers. We have updated important questions along with solutions. Practice more model test papers and improve your vocabulary. We suggest the contenders just refer the provided sample papers for reference purpose only. 

1. Waiting for a bus is a ----- experience.

A. kill 

B. killing 
C. kills 
D. is killing

Answer: Option B


2. Confusion


A. confusive 

B. confuse 
C. confess 
D. confusedly

Answer: Option B


3. I / am going / to theatre / now.


A. i 

B. am going 
C. to theatre 
D. now

Answer: Option C


4. We had not much money.


A. had we? 

B. do we? 
C. hadn't we? 
D. don't we?

Answer: Option A


5. Mrs Rashmi has been in the blues for the last several weeks.


A. unwell 

B. abroad 
C. lonely 
D. depressed

Answer: Option D


6. To be a painter is to be deeply involved with life, its colors, emotions, and creative satisfaction for an aesthetic soul. ----- Yet, not many choose it for a vocation.

(A) Our society always needs an artist.
(B) Remuneration is proportional to the work and creative talent of the artist.
(C) Painting as a vocation could be a wise choice, because of growing awareness levels and a boom in opportunities.

A. B and C 

B. A and B 
C. Only C 
D. Only B 
E. Only A

Answer: Option C


Solution:

While A and B do not comply with the two given sentences, C explains the idea expressed in them.

7. Grateful


A. in 

B. un 
C. en 
D. dis

Answer: Option B


8. I read an advertisement that said

(P) posh, air conditioned
(Q) gentlemen of taste
(R) are available for
(S) fully furnished rooms

A. PSRQ 

B. SRPQ 
C. PSQR 
D. PQRS

Answer: Option A


Solution:

PSRQ

9. They felt the floor vibrate


A. SVOC 

B. SVOO 
C. SVAC 
D. SVO

Answer: Option A


10. People attended the meeting in large numbers, despite of the heavy downpour.


A. besides the heavy downpour 

B. despite the heavy downpour 
C. in spite the heavy downpour 
D. although the heavy downpour 
E. No correction required

Answer: Option B


Solution:

The preposition 'of' should not be used with 'despite'.

11. Parliament


A. parley 

B. parleyed 
C. parliamentary 
D. parliamentarian

Answer: Option C


12. Pit


A. Group 

B. Peak 
C. Select 
D. Marry

Answer: Option B


Solution:

A pit is a hole and a Peak is the top of a hill or mountain

13. She is tallest of all the girls.


A. a taller 

B. taller 
C. the taller 
D. the tallest

Answer: Option D


14. To lock horns with somebody


A. to get involved in an argument or dispute 

B. to prevent somebody from leaving the place 
C. to be very strict with somebody 
D. to refuse to allow somebody from entering place 
E. to spend time with somebody

Answer: Option A


Solution:

'To lock horns with someone' is to get involved in an argument or dispute with somebody.

15. To be a painter is to be deeply involved with life, its colors, emotions, and creative satisfaction for an aesthetic soul. ----- Yet, not many choose it for a vocation.

(A) Our society always needs an artist.
(B) Remuneration is proportional to the work and creative talent of the artist.
(C) Painting as a vocation could be a wise choice, because of growing awareness levels and a boom in opportunities.

A. B and C 

B. A and B 
C. Only C 
D. Only B 
E. Only A

Answer: Option C


Solution:

While A and B do not comply with the two given sentences, C explains the idea expressed in them.


LG Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
LG Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the LG Placement Papers is helpful for the aspirants. For all the candidates who are planning to prepare for this interview must read this article clearly. If you need any help, you can check all the further detailed information on our site Latest Freshers Jobs in India.