ICICI Bank Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

ICICI Bank Placement Papers

ICICI Bank Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants, are you planning for ICICI Bank Placement Papers? Then you are at correct place to download the latest and old  ICICI Bank  Placement Papers. Practice the ICICI Bank Model Papers regularly and skill up to get selected by ICICI Bank. By reading this article, people will get to know more about  ICICI Bank Test Pattern and Syllabus. This will help them while practicing for the ICICI Bank Placement exam. 



ICICI Bank Placement Papers


Now a days candidates are mostly interested in the banking sector. For those aspirants this is a golden opportunity to prove themselves. By this contenders can evaluate their performance for free at All India Jobs to get hired by ICICI Bank. Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Questions asked in ICICI Bank Placement Test are quite challenging so candidates need to practice with a lot of interest and energy to ensure your chances of getting placed. We have provided a direct link to download Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Access the link and download ICICI Bank Placement Papers PDF. For more latest updated information, keep on visiting our site All India Jobs daily.

You can also check: Interview Questions

Contenders should practice these ICICI Bank Placement Papers according to the syllabus. This will be helpful for them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal by clearing the written test and move to the next level of rounds. Enhance your skills in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability and build up to get hired in the ICICI Bank Recruitment Drive.




ICICI Bank Aptitude Test Sample Papers

In this page, aspirants can check the latest Aptitude Test Questions and answers along with a detailed solution. Do practice these questions and answers to qualify in the ICICI Bank Recruitment Test.

1. Which of the following is the product of data processing?

A. information
B. data
C. software program
D. system

Ans. A

2. The process of putting data into a storage location is called

A. reading
B. writing
C. controlling
D. hand shaking

Ans. B

3. The process of copying data from a memory location is called

A. reading
B. writing
C. controlling
D. booting

Ans. A

4.   A list of instructions used by a computer is called

A. program
B. CPU
C. text
D. output

Ans. A

5. The application layer of the OSI model is the

A. seventh layer
B. sixth layer
C. fifth layer
D. fourth layer

Ans. A

6. Working of the WAN generally involves

A. Satellite
B. frame delay
C. ATM
D. user agent

Ans. A

7. Which of the following technique provides dedicated communication channel between two stations.

A. switch network
B. circuit switching
C. packet switching
D. none of these

Ans. B

8. End-to-end conncectivity is provided from host-to-host in

A. network layer
B. session layer
C. data link layer
D. transport layer

Ans. D

9. Base band is

A. transmission of signals without modulation
B. a signal all of whose energy is contained within a finite frequency range
C. the simultaneous transmission of data to a number of stations
D. All of the above

Ans. A

10. The simultaneous transmission of data to a number of stations is known as

A. broad cast
B. bandwidth
C. Aloha
D. analog transmission

Ans. A

11. The communication mode that supports data in both directions

A. simplex
B. half duplex
C. duplex
D. multiplex

Ans. B

12. Modulation is the process of

A. sending a file from one computer to another computer
B. converting digital signals to analog signals
C. converting analog signals to digital signals
D. echoing every character that is received

Ans. B

13. A distributed network configuration in which all data/information pass through a central computer is

A. bus network
B. star network
C. duplex
D. multiplex

Ans. D

14. To connect a computer with a device in the same room, you might be likely to use

A. a coaxial cable
B. a dedicated time
C. a ground station
D. All of the above

Ans. A

15. Administrative supervision of database activities is the responsibility of the

A. data base administrator
B. DP Manager
C. DB Manager
D. VP-DP administrator

Ans. A

16. Which of the following component of a computer system is the most important to a data base management system ?

A. mouse
B. high resolution video display
C. printer
D. high speed, large capacity disk

Ans. D

17. What is the ser ious pr oblem(s) of file management systems ?

A. data redundancy
B. difficult to update
C. program dependence
D. All of the above

Ans. D

18. Which of the following contains complete record of all activity that affected the contents of a database during a certain period of time ?

A. master file
B. transaction file
C. report
D. query file

Ans. B

19. In a database, related fields are grouped to form

A. record
B. file
C. bank
D. field group

Ans. A

20. A table consists of

A. fields and columns
B. rows and columns
C. rows and cells
D. None of these

Ans. B

21. The purpose of an index is to provide ........... to the file it is indexing

A. strorage area
B. access path
C. name
D. number

Ans. B

22. The database environment has all of the following components execpt

A. users
B. separate files
C. database
D. database adinistrator

Ans. B

23. When changes occur in a data item, if every file which contains that field should not be updated then, it leads to

A. data redundancy
B. data inconsistancy
C. data security
D. data loss

Ans. B

24. Which of the following is an advantage of the database approach?

A. elimination of data redundancy
B. ability to associate related data
C. increased security
D. All of the above

Ans. D

25. When the same data field is stored more than once in a file, then it leads to

A. data redundancy
B. data inconsistancy
C. data dependancy
D. data independancy

Ans. A

26. Data security threats include

A. privacy invasion
B. hardware failure
C. fraudulent manipulation of data
D. All of the above

Ans. D

27. Updating a database means

A. revising a file structure
B. reorganizing the database
C. modifying or adding records
D. all of the above

Ans. D

28. Firmware means

A. software
B. hardware
C. software available on hardware
D. None of these

Ans. C

29. For each instructions of program in memory the CPU goes through a

A. decode - fetch - execute sequence
B. execute - store - decode sequence
C. fetch - decode - execute sequence
D. fetch - execute - decode sequence

Ans. C

30. Which of the following is the ascending order of data hierarchy

A. bit - byte - record - field - data base - file
B. bit - byte - field - record - file - database
C. bit - byte - file - field - record - database
D. bit - record - byte - field - file - database

Ans. B






ICICI Bank Reasoning Test Placement Papers


Candidates can practice these Reasoning Test Questions and answers which are provided in this article. We suggest the aspirants prepare well for the ICICI bank Placement test by practicing these questions and answers.

1. AP, BQ, CR, DS, __

A. ET
B. EU
C. TE
D. EV

Answer: Option A

2. A certain sum of money invested at some rate of interest(S.I), triple it self in 4 years. In how many years the principal will become 9 times of itself at the same rate?

A.12 years
B.15 years
C.16 years
D.none of these

Answer: C

Solution: 
When the principal is in simple interest the interest for every year will be same. In 3 years the amount becomes 3 times the principal and we have A = P + I. or 3P = P + I ? I = 2P i.e. the interest is 2 time the principal in 4 years or equal to principal in 2 years. The interest will be equal to P in 2 years. So interest will be 8P in 16 years. Amount after 16 years = P + 8P = 9P. Hence the required answer will be 16 years

3. At a certain ice cream parlor, customers can choose among five different ice cream flavors and can choose either a sugar cone or a waffle cone. Considering both ice cream flavor and cone type, how many distinct triple-scoop cones with three different ice cream flavors are available ?


A. 12
B. 16
C. 20
D. 24


Ans. C

4. 7584 : 5362 : : 4673 : ?

A. 2367
B. 2451
C. 2531
D. None of these

Answer: Option B

5. Given set : (6, 15, 26)

A. (46, 56, 66)
B. (50, 59, 71)
C. (60,67,72)
D. (60, 69,82)

Answer: Option D

Solution:
In each set 2nd number = (1st number + 9)
And 3rd number = (1st number +13)


6. City M is situated in which direction with respect to city D.
I. City K is to the south of city P.
II. City M is to the north of city R, which is to the west city D.

A. If the data in statement I alone are sufficient.
B. If the data in statement II alone are sufficient.
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient.
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient.

Answer: Option B

Solution:
From I: P
              K
(No information about city M and D)
From II: M
               R              D
(M is north-west with respect of D).

7. Introducing Reena, Mounika saidî She is the only daughter of my fatherís only daughter, How is mounika related to Reena?

A. Aunt
B. Niece
C. Data Inadequate
D. None of these

Answer: Option D

Solution:
Mounikaís fatherís only daughter ñMounika, So Reena is mounikaís daughter i.e..., mounika is Reenaís mother.

8. M 4 C @ F 7 1 $ A E N 9 H > 5 ? K ? 3 ? B J # G 8 D 6 I L 2

Which of the following is the tenth element to the right of the fifteenth element from the right?

A. 1
B. 6
C. D
D. 8

Answer: Option C

9. Study the following information carefully and answer the given questions:
Input: sui me ato fe zen u no
Step I: fe sui the no ato zen u
Step II: no fe sui u me ato zen
Step III: u no fe zen sui me ato
Step IV: zen u no ato fe sui me
Step V: ato zen u me no fe sui and so on.
Now attempt the questions given below.

Which of the following correctly describes the 'machine logic' is generating various steps based on the given input?

A. Each step is generated on random basis
B. Words/letters are finally arranged in dictionary order
C. The seventh letter interchanges with the fourth every time
D. Data inadequate
E. None of these

Answer: Option E

Solution:
In each step the fourth word becomes first word and the last word becomes fourth word and all other words shift one place rightwards except the third, which shifts two place rightwards.
In order to make things easier, let us represent the words digitally from 1 to 7. Then we have:
Input:    1 2 3 4 5 6 7
Step I:    4 1 2 7 3 5 6
Step II:   7 4 1 6 2 3 5
Step III:  6 7 4 5 1 2 3
Step IV:  5 6 7 3 4 1 2
Step V:   3 5 6 2 7 4 1
Step VI:  2 3 5 1 6 7 4

10. Statement:
Should government close down loss marking public sector enterprises?
Arguments:
I. No, all employees will lose their jobs, security and earning; what would they do?
II. Yes, in a competitive world the rule is 'survival of the fittest'.

A. If only argument I is strong
B. If only argument II is strong
C. If either I or II is strong
D. If neither I nor II is strong

Answer: Option A

Solution:
I is strong because we can't ignore a large section of employees. II is not strong because it does not add anything to the statement.

11. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 29
B. 85
C. 147
D. 125

Answer: Option C

Solution:
All other numbers are in the form of n2+4 where n is a natural number.

12. Statements 
I. No magic is a trick 
II. All charms are tricks 
III. All Hoaxes are charms 

Conclusions 
I. All Hoaxes are tricks 
II. All tricks are charms

A. Either Conclusion I or II is true
B. Both conclusions I and II are true
C. Neither Conclusion I nor II is true
D. Only Conclusion II is true

Answer: Option E

13. contract

A. agreement
B. document
C. written
D. attorney

Answer: Option A

Solution:
An agreement is necessary to have a contract. A contract may appear on a document (choice b), but it is not required. A contract may be oral as well as written, so choice c is not essential. A contract can be made without an attorney (choice d).

14. One afternoon, Manisha and Madhuri were talking to each other face to face in Bhopal on M.G. Road. If Manisha's shadow was exactly to the exactly to the left of Madhuri, which direction was Manisha facing?

A. North
B. South
C. East
D. Data inadequate

Answer: Option A

Solution:
In the afternoon the sun is in the west. Hence, the shadow is in the East. Now, East is to the left of Madhuri. So, Madhuri is facing South. Therfore, Manisha, who is face to face with Madhuri, is facing North.

15. A salesman of cable TV, while trying to sell his product, was explaining to a perspective customer. "Free TV channels are not really free. You end up paying heavily for the costly advertisements that support free TV channels."
Which of the following, if true, goes against the statement of the salesman?

A. Consumers who do not own a TV are the ones who spend less on purchase as compared to those who own a TV.
B. At places where the reception of signals is very weak, cable TV will be able to provide a better picture quality.
C. Cable TV channels also have as many advertisements as free TV channels.
D. Those who subscribe to cable TV channels also get access to some free TV channels.

Answer: Option C

Solution:
Choice (a) supports the salesman's statement. It states that those who do not watch TV tend to spend less. This supports the salesman's statement.
Choice (b) is referring to the TV signals but not about advertisements. Hence, (b) is out of context.
Choice (c) states that the cable TV channels also allow advertisements as much as free TV. Since the salesman has pointed out that advertisement make viewing of free TV indirectly costly, the same is applicable to cable TV as well.
Hence, (c) goes against the statement of the salesman.
According to choice (d) people get access to some free TV channels also. But it is not clear whether those few free channels have advertisements.
Hence, (c) does against the statement of the salesman.




ICICI Bank English Test Model Papers

In this page, we have uploaded the latest English Test Questions and answers with a detailed solution. For the best result in ICICI Wrtten test aspirants can practice these questions and answers thoroughly.

1. ANIMATE

A. truthful
B. false
C. active
D. dull

Answer: Option D

Solution:
Animate (alive) and dull are antonyms.

2.  Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Corrupt
B. Currupt
C. Coruppt
D. Curropt

Answer: Option A

3. WOODEN

A. stoic
B. imaginative
C. inflexible
D. submissive

Answer: Option B

Solution:
The word wooden means emotionless, rigid. The word imaginative (sensitive, thoughtful) is antonymous to it.

4. He hasn't slept in his bed.

A. His bed has not been slept in.
B. He had not been slept in his bed.
C. His bed had been slept in.
D. His bed had not been slept in.

Answer: Option A

Solution:
His bed has not been slept in.

5. I am rich.

A. amn't I?
B. aren't I?
C. am I?
D. do I?

Answer: Option B

6. This is ----- car I bought yesterday

A. no article
B. a
C. an
D. the

Answer: Option D

7. Advantage

A. de
B. re
C. dis
D. ub

Answer: Option C

8. ACOLYTE

A. assistant
B. learner
C. perpetrator
D. scholar

Answer: Option A

9. The workmen left red lights near the pit. They wanted to warn motorists.
(A) The workmen left red lights near the pit in order to .....
(B) The workmen left red lights near the pit so as to .....
(C) The workmen left red lights near the pit as they .....

A. A and B
B. B and C
C. A and C
D. None of these
E. All the three

Answer: Option E

Solution:
The two sentences are linked with an action and the purpose of the action. 'In order to', 'so as to', 'as', 'so ... that' etc. can be used to combine the sentences.

10.  If I were you, I wouldn't speak a word to her.

A. If I was you
B. If I am you
C. If I be you
D. If I can be you
E. NO correction required

Answer: Option E

Solution:
The given sentence has a subordinate clause of supposition. It is grammatically correct.

11. The king died -----

A. hareless
B. heirless
C. hairless
D. airless

Answer: Option B

12. To perform this experiment (a) / drop little sugar (b) / into a glass of water(c) / No error (d)

A. to perform this experiment
B. drop little sugar
C. into a glass of water
D. no error

Answer: Option B

13. Quite often we are faced with the dilemma of having to decide what is right and what is wrong. ---- The best way to overcome the inherent and instinctive negative tendencies present in us is to go by one's conscience to do the right thing.
(A) Our instinct tells us one thing, where as our conscience tells us something else.
(B) Undesirable thoughts should be abandoned.
(C) Relying on one's conscience can often be misleading.

A. Only A
B. A and B
C. A and C
D. Only C

Answer: Option A

Solution:
Statements B and C do not comply with the given statements. The two sentences, linked by statement A, make a logically coherent paragraph.

14. She is rich but arrogant.

A. simple
B. negative
C. compound
D. complex

Answer: Option C

15. To sing a different tune

A. to mention something in a song or a poem
B. to say something clearly and loudly
C. to choose somebody from a group for the sake of special attention
D. to do somebody else's job or perform his/her duties
E. to change one's opinion about something or somebody

Answer: Option E

Solution:
'To sing a different tune' is to change your opinion about something or somebody.

ICICI Bank Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions

ICICI Bank Placement Papers PDF Download: Click Here

For all our readers, the information of ICICI Bank placement papers provided here are just for information purpose only. For more latest updated information candidates can check our site All India Jobs. So Please bookmark our site for latest fresh updates.