Hexaware Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Hexaware Placement Papers

Hexaware Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Candidates who are in search of Hexaware Placement papers, this is the right place to get prescribed Hexaware Placement papers, Hexaware Solved Papers, Hexaware Interview Questions, and previous papers. Aspirants can practice to these placement papers to score good marks and can qualify the written test. In Hexaware placement Papers, you will get to know the pattern of test and time managing and model Questions. By practice these Placement papers, you will get an idea about the Hexaware Exam pattern and it becomes easy to prepare. These Placement Papers helps you to get a place in your desired designation.

Latest Hexaware Placement Papers


Fresher candidates who are planning to get a place in Top IT Companies, have a good news. For any Interview or exam, preparation is most important, for that you have to prepare by reference of Hexaware Placement papers, Solved Question Papers and Hexaware Test Pattern. For candidates convenience and preparation, All India Jobs providing Hexaware Placements papers and latest Syllabus.

You can take Hexaware mock test to test your knowledge and practice more. Here, we have provided Hexaware Placement Papers, the comprehensive test result analysis after every test you have taken so that you can improve yourself by practicing these papers. This analysis helps you to know the strengths and weaknesses to enhance your abilities to crack the Hexaware Recruitment.

Hexaware Aptitude Test Sample Papers

Aptitude sample questions are here at your service to provide sample practice materials for Hexaware written test. Practice as much as you can, it will help you to solve Quantitative Aptitude quickly in the actual examination.

1. Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Pakistan lost a ...... wicket just when they seemed to be doing so well, and that led to their eventual defeat.

A. critical

B. crucial
C. sensitive
D. providential

Ans. B


2. Sita's heart ...... at the sight of the beautiful diamond necklace


A. leapt

B. stopped
C. slowed
D. ran

Ans. A


3. He is a person of sound character and ...... disposition


A. beneficent

B. morous
C. amiable
D. amicable

Ans. C



4. Directions (4-8) In s below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences. S1: The cooperative system of doing business is a good way of encouraging ordinary workers to work hard. P : If the society is to be well run, it is necessary to prevent insincere officials being elected to the committee which is responsible for the running of business. Q : They get this from experienced and professional workers who are not only familiar with the cooperative system, but also with efficient method of doing business. R : To a large extent, many cooperative societies need advice and guidance. S : The capital necessary to start a business venture is obtained by the workers contributions. S6: The main object is to maintain the interest of every member of the society and to ensure that the members participate actively in the projects of society. The Proper sequence should be:


A. SQPR

B. PQSR
C. SRQP
D. PSRQ

Ans. A


 5. S1: Ants eat worms, centipedes and spiders.


P : They are usually much quicker than the ant itself.


Q : Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.


R : Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.


S : They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.


S6: Some jump, and some give out a pungent repellent substance.


The Proper sequence should be:


A. SQPR

B. SPRQ
C. SQRP
D. SRQP

Ans. D


 6. S1: Hungary, with a population of about 10 million, lies between Czechoslovakia to the north and Yugoslavia to the south.


P : Here a great deal of grain is grown.


Q : In recent years, however, progress has been made also in the field of industrialisation.


R : Most of this country consists of an extremely fertile plain, through which the river Danube flows.


S : In addition to grain, the plain produces potatoes, sugar, wine and livestock.


S6: The new industries derive mainly from agricultural production.


The Proper sequence should be:



A. QRSP

B. RPSQ
C. PRSQ
D. RQSP

Ans. B


 7. RARELY


A. Hardly

B. Definately
C. Frequently
D. Periodically


Ans. D


 8. In the following the s choose the word which best expresses the meaning of the given word.

PRESTIGE


A. Influence

B. Quality
C. Name
D. Wealth

Ans. C


 9. Each  consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

FILTER:WATER


A. curtail: activity

B. expunge:book
C. edit:text
D. censor:play


Ans. D


10. He lives near a lovely ...... of countryside


A. length

B. piece
C. section
D. stretch

Ans. D


11. If I take a state roadways bus, I'll get late, ...... ?


A. isn't it

B. won't I
C. will I
D. is it


Ans. B


12. S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.


P : One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.


Q : One plate was for himself and other was for his cat.


R : She drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.


S : He used to give the cat a piece of meat from his own plate.


S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.


The Proper sequence should be:



A. QSPR

B. PSRQ
C. QRSP
D. RPQS

Ans. A


13. S1: Satyajit Ray made several films for children.


P : Later film makers have followed his lead.


Q : Today other nations are making the children's film in a big way.


R : This was at a time when no director considered children as potential audience.


S : Ray was, thus, a pioneer in the field.


S6: But today few think of Ray as a maker of children's films.


The Proper sequence should be:



A. PSRQ

B. RSQP
C. RSPQ
D. SQRP

Ans. C


14. In the following s choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

VANITY

A. Pride

B. Humility
C. Conceit
D. Ostentious

Ans. B


15. MALICIOUS


A. Kind

B. Boastful
C. Generous
D. Indifferent

Ans. A


16. STRINGENT


A. Tense

B. Stringly
C. Strict
D. Causing to Shrink

Ans. C


17. CORPOREAL:SPIRITUAL


A. mesa:plateau

B. moron:savant
C. foreigner:immigrant
D. pedagogue:teacher

Ans. B


18. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:


A. 3 km/hr

B. 5 km/hr
C. 8 km/hr
D. 9 km/hr

Ans. C


Solution: 

Speed in still water = 1/2= (11 + 5) kmph = 8 kmph.

19. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:


A. 588 apples

B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples

Ans. D


Solution:

Suppose originally he had x apples. Then, (100 - 40)% of x = 420. 60/100 * x = 420, x = (420 * 100/60) = 700

20. In a lottery, there are 10 prizes and 25 blanks. A lottery is drawn at random. What is the probability of getting a prize?


A. 1/10

B. 2/5
C. 2/7
D. 5/7

Ans. C


21. A box contains 2 white balls, 3 black balls and 4 red balls. In how many ways can 3 balls be drawn from the box, if at least one black ball is to be included in the draw?


A. 32

B. 48
C. 64
D. 96

Ans. C


22. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?


A. 22

B. 24
C. 25
D. 26

Ans. C


Solution:

In this simple alternating subtraction and addition series; 1 is subtracted, then 2 is added, and so on.

23. void start()


{

A a = new A();
B b = new B();
a.s(b);
b = null; /* Line 5 */
a = null; /* Line 6 */
System.out.println("start completed"); /* Line 7 */}
When is the B object, created in line 3, eligible for garbage collection?


A. after line 5

B. after line 6
C. after line 7
D. There is no way to be absolutely certain.

Ans. D


Solution: 

Option D is correct. I think there are too many unknowns about the method s and the classes A and B to be able to answer this  with any certainty.

24. When 1100010 is divided by 0101, what will be the decimal remainder?


A. 2

B. 3
C. 4
D. 6

Ans. B


25. Databases overall structure is maintained in a file called


A. Redolog file

B. Data file
C. Control file
D. All of the above.

Ans. C


26. Which of the following is not the required condition for binary search algorithm?


A. The list must be sorted

B. there should be the direct access to the middle element in any sublist
C. There must be mechanism to delete and/or insert elements in list
D. None of above

Ans. C


27. #include

main()
{
struct xx
{
int x=3;
char name[]="hello";
};
struct xx *s=malloc(sizeof(struct xx));
printf("%d",s->x);
printf("%s",s->name);
}

A. Compiler error

B. hello
C. 3
D. none


Ans. A


Solution: 

Compiler Error ,Initialization should not be done for structure members inside the structure declaration

28. Which of the following command is used to display the directory attributes rather than its contents ?


A. 1s-1-d

B. Is-x
C. Is-1
D. is-F

Ans. A


29. The SQL WHERE clause:


A. limits the column data that are returned.

B. limits the row data are returned.
C. Both A and B are correct.
D. Neither A nor B are correct.

Ans. B


30. Which of the following is not considered to be a basic element of an enterprise-class database system?


A. Users

B. Database applications
C. DBMS
D. COBOL programs

Ans. D





Hexaware Reasoning Test Placement Papers

Are you searching for Hexaware Placement Papers with reasoning questions? Have a glance and try out our mock test papers with plenty of reasoning questions to practice and boost up for the upcoming examination of Hexaware.

1. CONDUCTOR : ORCHESTRA

A. jockey : mount 

B. thrasher : hay 
C. driver : tractor 
D. skipper : crew 
E. painter : house

Answer: Option D


Solution:

A conductor leads an orchestra; a skipper leads a crew.

2. Here are some words translated from an artificial language.

moolokarn means blue sky
wilkospadi means bicycle race
moolowilko means blue bicycle
Which word could mean “race car”?

A. wilkozwet 

B. spadiwilko 
C. moolobreil 
D. spadivolo

Answer: Option D


Solution:

From wilkospadi, you can determine that wilko means bicicyle and spadi means race. Therefore, the first part of the word that means racecar should begin with spadi. That limits your choices to b and d. Choice b, spadiwilko, is incorrect because we have already determined that wilko means bicycle. Therefore, the answer must be choice d, spadivolo.

3. A and B are standing at a distance of 20 km from each other on a straight East-West road. A and B start walking simultaneously, eastwards and westwards respectively, and both cover a distance of 5 km. Then A turns to his left and walks 10 km. 'B' turns to his right and walks 10 km, at the same speed. Then both turn to their left and cover a distance of 5 km at the same speed. What will be the distance between them?


A. 10 km 

B. 5 km 
C. 20 km 
D. 25 km 
E. None of these

Answer: Option A


4. 32 31 32 29 32 27 32


A. 25 32 

B. 31 32 
C. 29 32 
D. 25 30 
E. 29 30

Answer: Option A


Solution:

This is an alternating repetition series. The number 32 alternates with a series in which each number decreases by 2.

5. Who is the shortest among P, Q, R, S and T?

I. Q is taller than T but shorter than S and R.
II. P is not the shortest.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 

B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option E


6. Statement:

We do not need today in India extraordinary specialists but those trained ordinary doctors who are dedicated to their profession.
Conclusions:
I. We should promote medical profession with dedicated ordinary doctors rather than promoting high specialised medical education.
II. Extraordinary specialists are not dedicated to their profession.

A. If only conclusion I follows 

B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option A


7. Statement:

The eligibility for appearing for Common Entrance Test(CET) for engineering in state 'M' is now raised to 60% from earlier 50% at HSC examination.
Courses of action:
I. Many candidates from state 'M' may not appear for CET this year and may appear for CET examinations of other states.
II. At pre examination screening candidates obtaining less than 60% at HSC will have to be eliminated.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option B


Solution:

I is a conclusion, not a course of action. II is the right action.

8. 6 7 18 63 265 1365


A. 530 

B. 534 
C. 564 
D. 582 
E. None of these

Answer: Option E


Solution:

The series is *1+12, *2+22 , *3+32 -----

9. PETAL : FLOWER


A. salt : pepper 

B. tire : bicycle 
C. base : ball 
D. sandals : shoes 
E. puppy : dog

Answer: Option B


Solution:

A petal is a part of a flower; a tire is a part of a bicycle.

10. Reentry occurs when a person leaves his or her social system for a period of time and then returns. Which situation below best describes Reentry?


A. When he is offered a better paying position, Jacob leaves the restaurant he manages to manage a new restaurant on the other side of town. 

B. Catherine is spending her junior year of college studying abroad in France. 
C. Malcolm is readjusting to civilian life after two years of overseas military service. 
D. After several miserable months, Sharon decides that she can no longer share an apartment with her roommate Hilary.

Answer: Option C


Solution:

Malcolm is the only person returning to a social system that he has been away from for an extended period of time.

11. FAG, GAF, HAI, IAH, ____


A. JAK 

B. HAL 
C. JAI 
D. HAK

Answer: Option A


Solution:

The middle letters are static, so concentrate on the first and third letters. The series involves an alphabetical order with a reversal of the letters. The first letters are in alphabetical order: F, G, H, I, J. The second and fourth segments are reversals of the first and third segments. The missing segment begins with a new letter.

12. Four friends in the sixth grade were sharing a pizza. They decided that the oldest friend would get the extra piece. Randy is two months older than Greg, who is three months younger than Ned. Kent is one month older than Greg. Who should get the extra piece of pizza?


A. Randy 

B. Greg 
C. Ned 
D. Kent

Answer: Option C


Solution:

If Randy is two months older than Greg, then Ned is three months older than Greg and one month older than Randy. Kent is younger than both Randy and Ned. Ned is the oldest.

13. Fact 1: Some pens don’t write.

Fact 2: All blue pens write.
Fact 3: Some writing utensils are pens.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
I. Some writing utensils don’t write.
II. Some writing utensils are blue.
III. Some blue writing utensils don’t write.

A. II only 

B. I and II only 
C. II and III only 
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option B


Solution:

Since some pens don’t write, some writing utensils don’t write (statement I). Since there are blue pens and since pens are writing utensils, some writing utensils are blue (statement II). There is not enough information to support statement III.

14. Complete the sentence with suitable word . Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life


A.with

B.over
C.on
D.round

 Answer: C


15. The mangroves can shed tons of leaves per acre every year: fungi and bacteria break down this leaf litter and consume it, they then are consumed by tiny worms and circumstances which in turn feed small fish which feed larger fish and birds and crocodiles. Which among the following is the most logical inference from the above statement?


A. Coastal areas cannot have food chains without mangroves. 

B. Mangroves are an essential component of the all marine ecosystems. 
C. Mangroves have a crucial rate in some of the coastal food chains. 
D. The composition of marine flora and fauna is larger determined by mangroves.

Answer: Option C


Solution:

Mangroves have an important role in the same of the coastal food chains.





Hexaware English Test Model Papers

Hexaware written test consists of English Language questions. Find out how accurately you can solve English model questions asked in the online written exam. 

1. He resembles _______ his mother.

A. at 

B. in 
C. with 
D. none of these

Answer: Option D


2. The Bihar government has launched a massive tribal welfare program in the state.


A. A massive tribal welfare program is launched by the Bihar government in the state. 

B. massive tribal welfare program had been launched by the Bihar government in the state. 
C. A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state. 
D. A massive tribal welfare program is been launched by the Bihar government in the state.

Answer: Option C


Solution:

A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state.

3.  Our principal insists being punctual.


A. insists on being punctual 

B. insists on our being punctual 
C. insists punctuality 
D. insists being punctuality 
E. No correction required

Answer: Option B


Solution:

The word 'insists' should be paired along with 'on' in order to make complete sense. It is necessary to pinpoint who should be punctual. Otherwise, it would appear that the principle should be punctual which is what choice (A) implies.

4. The king died -----


A. hareless 

B. heirless 
C. hairless 
D. airless

Answer: Option B


5.  The decorations in the house spoke of her exquisite taste and _____.

(A) crudeness
(B) discernment
(C) acumen
(D) prudence
(E) judiciousness
(F) pragmatism

A. A and D 

B. B and C 
C. B and F 
D. C and E 
E. D and E

6. Pure


A. ify 

B. fy 
C. fee 
D. fe

Answer: Option A


7. Are you playing tennis?


A. simple present 

B. simple past 
C. past continous 
D. present continuous

Answer: Option D


8. AFFRONT


A. confront 

B. insult 
C. argue 
D. charge 
E. praise

Answer: Option B


Solution:

The words affront and insult are synonymous.

9. Selection


A. selective 

B. select 
C. selection 
D. selectively

Answer: Option B


10. The Common Wealth Games was a platform for India to make a proof for the world that it can organise a big event.


A. to prove the world 

B. to prove to the world 
C. to make a proof to the world 
D. to prove for the world 
E. No correction required

Answer: Option B


Solution:

You prove something to someone. Hence 'to prove to the world'.

11. Advantage


A. de 

B. re 
C. dis 
D. ub

Answer: Option C


12.  You are drunk. That aggravates your offence.

a) As you are -----------
b) That you -----------
c) What aggravates -----------

A. Only A 

B. Only B 
C. Only C 
D. A & B 
E. B & C

Answer: Option E


Solution:

B & C

13. come here.


A. will you 

B. can you? 
C. don't you 
D. won't you

Answer: Option A


14. The Bihar government has launched a massive tribal welfare program in the state.


A. A massive tribal welfare program is launched by the Bihar government in the state. 

B. massive tribal welfare program had been launched by the Bihar government in the state. 
C. A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state. 
D. A massive tribal welfare program is been launched by the Bihar government in the state.

Answer: Option C


Solution:

A massive tribal welfare program has been launched by the Bihar government in the state.

15. The Copernican principle states that the cosmos is the same whenever you went.


A. wherever you went 

B. any which way you went 
C. whichever way you want 
D. wherever you go

Answer: Option D


Solution:

The principle states something it has to be given in the present tense. The use of 'went' is incorrect. Also 'wherever' has to replace 'whenever'. 'Wherever' means in whatever place which is apt in this context. The sentence states that it is 'the same wherever you go'.

Hexaware Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Hexaware Placement Papers PDF Download: Click Here


Dear job seekers, the test pattern and Hexaware placement papers provided here are just for reference purpose only and are gathered from various sources to help job seekers. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.