Freescale Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Freescale Placement Papers
Freescale Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Here in this site, we are providing various Freescale Placement papers for a good preparation. Candidates who has a dream to join in IT sector, they can download the Freescale Placement papers for practice. To recruit the perfect candidates for certain position in a Freescale company, they conduct test to know the capabilities and knowledge of candidates. These test held in the form of written test of online or offline i.e., these can be also known as Placement Papers.

Latest Freescale Placement Papers


All India Jobs is a destination for aspirants who are in search of jobs. Here we have provided you the latest collection of Freescale Placement Papers and Freescale Test Papers which can be downloaded from the link provided below in this article. Below we have also discussed the sample questions gather from various placement papers of Freescale. Attempt the sample questions and test your performance in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. Regular practice helps aspirants to crack the job in Freescale Recruitment Drive.

You Can Also Check: Interview Questions

Freescale Model Papers are equipped in this article to help the job seekers. Contenders can practice the Freescale Placement Papers so that candidates will get easy with the Freescale Test Pattern. This helps aspirants to analyze their level of performance comparable to selection tests conducted by Freescale. The analysis will help aspirants to identify their areas of strengths & weaknesses which provide them to enhance their performance and help to crack the company placement tests. For more updates keep on visiting www.allindiajobs.in.

Freescale Aptitude Test Sample Papers

Try some of the best, challenging set of Aptitude questions that you have ever seen. Enhance your skills in Aptitude Test practicing some nerve wrecking questions on Aptitude.

Directions (1-7):Study the following arrangement and answer the questions given below:

1. R 4 T M 7 W % J 9 5 I # 1 P B 2 T A 3 D $ 6 E N F 8 U H @ How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and not immediately followed by a consonant?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

Ans. B

2. What should come in place of the mark (?) in the following series based on the above arrangement? TM% 951 B23?

A. $EF
B. $6F
C. D$N
D. $E8

Ans. B

3. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is neither preceded by a number nor followed by a consonants

A. None
B. One
C. Two
D. More than three

Ans. D

4. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so from a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 5J1
B. 7TJ
C. 8N@
D. 32$

Ans. D

5. Which of the following is sixth to the right of the fourteenth from the right end?

A. 5
B. 6
C. I
D. $

Ans. B

6. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol but not immediately preceded by another consonant?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

Ans. D

7. Which of the following is the eighth to the left of the sixteenth from the left end?

A. J
B. E
C. %
D. 6

Ans. A

8. For the following, find the next term in the series 6, 24, 60,120, 210

A. 336
B. 360
C. 330
D. 660

Ans. A

Solution: 
The series is 1.2.3, 2.3.4, 3.4.5, 4.5.6, 5.6.7, ..... ( '.' means product)

9. 1, 5, 13, 25

A. 33
B. 48
C. 41
D. 30

Ans. C

Solution: 
The series is of the form 0^2+1^2, 1^2+2^2,...

10. 0, 5, 8, 17

A. 22
B. 24
C. 25
D. 20

Ans. B

Solution: 
1^2-1, 2^2+1, 3^2-1, 4^2+1, 5^2-1

11. A fast typist can type some matter in 2 hours and a slow typist can type the same in 3 hours. If both type combine, in how much time will they finish?

A. 2.15 hr
B. 1.12 hr
C. 1.23 hr
D. 1.45 hr

Ans. B

Solution: 
The fast typist's work done in 1 hr = 1/2 The slow typist's work done in 1 hr = 1/3 If they work combine , work done in 1 hr = 1/2+1/3 = 5/6 So, the work will be completed in 6/5 hours. i.e., 1+1/5 hours = 1hr 12 min

12. Gavaskar's average in his first 50 innings was 50. After the 51st innings, his average was 51. How many runs did he score in his 51st innings. (supposing that he lost his wicket in his 51st innings)

A. 101
B. 105
C. 98
D. 112

Ans. A

Solution: 
Total score after 50 innings = 50*50 = 2500 Total score after 51 innings = 51*51 = 2601 So, runs made in the 51st innings = 2601-2500 = 101 If he had not lost his wicket in his 51st innings, he would have scored an unbeaten 50 in his 51st innings.

13. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

A. 1 : 3
B. 3 : 2
C. 3 : 4
D. None of these

Ans. B

14. What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14 ?

A. 35393
B. 35392
C. 35352
D. 35329

Ans. B

Solution: 
The number closest to 100 which is greater than 100 and divisible by 14 is 112, which is the first term of the series which has to be summed. The number closest to 1000 which is less than 1000 and divisible by 14 is 994, which is the last term of the series. 112 + 126 + .... + 994 = 14(8+9+ ... + 71) = 35392

15. If time at this moment is 9 P.M., what will be the time 23999999992 hours later?

A. 12 am
B. 1 am
C. 1 pm
D. 12 pm

Ans. C

Solution: 
24 billion hours later, it would be 9 P.M. and 8 hours before that it would be 1 P.M.

16. I drove 60 km at 30 kmph and then an additional 60 km at 50 kmph. Compute my average speed over my 120 km.

A. 37 ½ kmph
B. 40 kmph
C. 35 ½ kmph
D. 38 kmph

Ans. A

Solution: 
Time reqd for the first 60 km = 120 min.; Time reqd for the second 60 km = 72 min.; Total time reqd = 192 min Avg speed = (60*120)/192 = 37 1/2

17. A can do a certain work in the same time in which B and C together can do it. If A and B together could do it in 10 days and C alone in 50 days, then B alone could do it in___ days.

A. 15 days
B. 20 days
C. 25 days
D. 30 days

Ans. C

18. Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is:

A. 50 m
B. 72 m
C. 80 m
D. 82 m

Ans. A

19. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A. 15
B. 16
C. 18
D. 25

Ans. B

20. At a party, everyone shook hands with everybody else. There were 66 handshakes. How many people were at the party?

A. 11
B. 12
C. 10
D. 13

Ans. A

Solution: 
With two people, there is one handshake. With three people, there are three handshakes. With four people, there are six handshakes. In general, with n+1 people, the number of handshakes is the sum of the first n consecutive numbers: 1+2+3+...+n. Since this sum is n(n+1)/2, we need to solve the equation n(n+1)/2 = 66. This is the quadratic equation n2+n-132 = 0. Solving for n, we obtain 11 as the answer and deduce that there were 12 people at the party

22. The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?

A. Rs. 36
B. Rs. 37.50
C. Rs. 42
D. Rs. 44.25

Ans. B

23. If 5500 copies are published and the transportation cost on them amounts to Rs. 82500, then what should be the selling price of the book so that the publisher can earn a profit of 25%?

A. Rs. 187.50
B. Rs. 191.50
C. Rs. 175
D. Rs. 180

Ans. A

24. Royalty on the book is less than the printing cost by:

A. 5%
B. 33(1/5)%
C. 20%
D. 25%

Ans. D

25. What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?

A. 15º
B. 24º
C. 54º
D. 48º

Ans. C

Freescale Reasoning Test Placement Papers

Here are a few questions to practice on Reasoning that will help aspirants to increase their test taking performance to achieve a greater score in the final Freescale Placement Examination.

1. SKEIN : YARN

A. squeeze : lemon 
B. fire : coal 
C. ream : paper 
D. tree : lumber 
E. plow : acre

Answer: Option C

Solution:
A skein is a quantity of yarn; a ream is a quantity of paper.

2. Here are some words translated from an artificial language.
granamelke means big tree
pinimelke means little tree
melkehoon means tree house
Which word could mean “big house”?

A. granahoon 
B. pinishur 
C. pinihoon 
D. melkegrana

Answer: Option A

3. Sohan walked 20 m towards East. He turned to his left and walked 30 m. He again turned towards his left and walked 20 m. How far and in which direction is he now from his starting position?

A. 30 m, South 
B. 30 m, North 
C. 70 m, North 
D. 50 m, North 
E. None of these

Answer: Option B

4. 17 32 19 29 21 26 23

A. 25 25 
B. 20 22 
C. 23 25 
D. 25 22 
E. 27 32

Answer: Option C

Solution:
Here, there are two alternating patterns. The first begins with 17 and adds 2; the second begins with 32 and subtracts 3.

5. What is the code for 'or' in the code language?
I. 'nik sa te' means 'right or wrong', 'ro da nik' means 'he is right' and 'fe te ro' means 'that is wrong'.
II. 'pa nik la' means 'that right man', 'sa ne pa' means 'this or that' and 'ne ka re' means 'tell this there'.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 
B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option C

6. Statement:
For over three decades company 'X' has been totally involved in energy conservation, its efficient use and management.
Conclusions:
I. The company has yet to learn and acquire basic things in this area.
II. It is dedication that is more important than knowledge and expertise.

A. If only conclusion I follows 
B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option D

7. Statement:
The proposed strike by the transporters would paralise day to day life of the people.
Courses of action:
I. City administrators should engage the transporters successfully in negotiations on their demands in order to pre-empt their strike.
II. City administrators should arrange for alternative public transportation system during the strike.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option D

Solution:
The first course should be to try their best that transporters don't go on strike. But it necessary that one is prepared with an alternative as well, in case the first course fails.

8. 8 9 13 11.5 18 14 2 (A) (B) (C) (D) (E) Which of the following will come in place of (D)?

A. 13.5 
B. 19.5 
C. 22 
D. 18

Answer: Option C

Solution:
There are two alternate series, the first one is +5 series whereas the second one is a +2.5 series.

9. FISH : SCHOOL

A. wolf : pack 
B. elephant : jungle 
C. beagle : clan 
D. herd : peacock 
E. cow : farm

Answer: Option A

Solution:
A group of fish is a school; a group of wolves is a pack.

10. People speculate when they consider a situation and assume something to be true based on inconclusive evidence. Which situation below is the best example of Speculation?

A. Francine decides that it would be appropriate to wear jeans to her new office on Friday after reading about “Casual Fridays” in her employee handbook. 
B. Mary spends thirty minutes sitting in traffic and wishes that she took the train instead of driving. 
C. After consulting several guidebooks and her travel agent, Jennifer feels confident that the hotel she has chosen is first-rate. 
D. When Emily opens the door in tears, Theo guesses that she’s had a death in her family.

Answer: Option D

Solution:
This is the only situation in which someone makes an assumption that is not based on conclusive evidence. Choices a and c reflect situations in which assumptions are made based on evidence. In choice b, Mary is not assuming anything to be true. She is simply wishing that she’d made a different decision.

11. ZA5, Y4B, XC6, W3D _____

A. E7V 
B. V2E 
C. VE5 
D. VE7

Answer: Option D

Solution:
There are three series to look for here. The first letters are alphabetical in reverse: Z, Y, X, W, V. The second letters are in alphabetical order, beginning with A. The number series is as follows: 5, 4, 6, 3, 7.

12. Children are in pursuit of a dog whose leash has broken. James is directly behind the dog. Ruby is behind James. Rachel is behind Ruby. Max is ahead of the dog walking down the street in the opposite direction. As the children and dog pass, Max turns around and joins the pursuit. He runs in behind Ruby. James runs faster and is alongside the dog on the left. Ruby runs faster and is alongside the dog on the right. Which child is directly behind the dog?

A. James 
B. Ruby 
C. Rachel 
D. Max

Answer: Option D

Solution:
After all the switches were made,Max is directly behind the dog, James is alongside the dog on the left, Ruby is alongside the dog on the right, and Rachel is behind Max.

13.  Fact 1: All dogs like to run.
Fact 2: Some dogs like to swim.
Fact 3: Some dogs look like their masters.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
I. All dogs who like to swim look like their masters.
II. Dogs who like to swim also like to run.
III. Dogs who like to run do not look like their masters.

A. I only 
B. II only 
C. II and III only 
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option B

Solution:
Statement II is the only true statement. Since all dogs like to run, then the ones who like to swim also like to run. There is no support for statement I or statement III.

14. In the following questions the symbols @, ?, ?, ? and $ are used with the following meanings:
'A@B' means 'A is neither equal to nor smaller than B'.
'A?B' means 'A is neither greater nor smaller than B'.
'A?B' means 'A is not equal to B'.
'A?B' means 'A is neither greater than nor equal to B'.
'A$B' means 'A is either greater or equal to B'.

Statements: L @ T, P ? T, K $ L
Conclusions: I. L @ PII. K @ T

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true. 
E. if both the conclusions I and II are true.

Answer: Option E

15. Statement:
The Electricity board of state X has given ultimatum to the farmers to either regularise their electric connection by the end of June 2000 or face the legal procedure.
Conclusions:
I. The electricity board of state X has failed to provide regular connection to the farmers.
II. As the farmers of state X have small farms they don't need electricity for agriculture.

A. If only conclusion I follows 
B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option D

Solution:
If I were true, the board would not warn farmers to regularise their electric connection. Hence I does not follow. Nothing can be concluded about the size of the farms and their need of electricity for agriculture.Hence II does not follow.


Freescale English Test Model Papers

English questions for Freescale Recruitment exam can be tested here. Practice to know about the pattern and learn how you can maximize your overall score by not losing speed.

1. Raja turned _______ the proposal without thinking.

A. out 
B. up 
C. down 
D. in

Answer: Option C

2. You are requested to permit him.

A. Please permit him. 
B. I request you to permit him. 
C. He requests to permit him. 
D. I plead you to permit him.

Answer: Option A

Solution:
Please permit him.

3. Can you tell me when the next bus is being likely to arrive.

A. is likely to arrive 
B. shall be likely to arrive 
C. shall be arriving likely 
D. will be arriving likely 
E. No correction required

Answer: Option A

Solution:
Only choice (A) is grammatically correct, hence it can replace the underlined part.

4. The ----- of the cats are sharp.

A. paws 
B. pauses 
C. pause 
D. none of these

Answer: Option A

5. She went ahead with dogged determination, _____by the adversities which came her way and ultimately emerged successful.
(A) over-awed
(B) unintimidated
(C) dismayed
(D) undaunted
(E) unalarmed
(F) incapacitated

A. A and C 
B. B and C 
C. E and F 
D. B and C 
E. B and E

Answer: Option D

Solution:
She emerged successful in spite of the 'adversities' because she was conrageous or 'undaunted' or 'unintimidated'.

6. My father will retire from service ----- a year.

A. of 
B. on 
C. in 
D. by

Answer: Option C

7. Rain falls from the cloud.

A. past continuous 
B. future continuous 
C. simple present 
D. present continuous

Answer: Option C

8.  AFFIDAVIT

A. document 
B. protocol 
C. affirmation 
D. will 
E. certificate

Answer: Option C

Solution:
Affidavit refers to a written statement for use as evidence in court, sworn on oath to be true. The word affirmation also means the same.

9. Being busy, I could not attend the function.

A. simple 
B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option A

10. You would not drive so fast; we have plenty of time.

A. will not 
B. had not 
C. need not 
D. do not 
E. No correction required

Answer: Option C

Solution:
The sentence suggests that driving fast is not necessary. Hence the most appropriate modal verb to suit this context would be 'need not'. 'Will not' suggests simple future which is inapt. 'Had not' and 'do not' are illogical.

11. Relevant

A. de 
B. ir 
C. un 
D. miss

Answer: Option B

12. He is short–sighted. Otherwise he is fit for the post.
a) Except that he -----------
b) If he was not -----------
c) Despite being -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A & B 
E. B & C

Answer: Option A

13. India become independent in 1947

A. SVOA 
B. SVA 
C. SVOO 
D. SVAC

Answer: Option B

14. You are requested to permit him.

A. Please permit him. 
B. I request you to permit him. 
C. He requests to permit him. 
D. I plead you to permit him.

Answer: Option A

Solution:
Please permit him.

15. Scientists have estimated that millions of a creatures living in water had been dying every year if they become entangled in plastic pollution or ingest it.

A. every year is dying as 
B. has died every year as if 
C. die every year when 
D. was dying every year when

Answer: Option C

Solution:

Scientists say that it happens 'every year'. Hence it is most apt to use the simple present tense (die) in this context. Also the use of 'if' as the conjunction is illogical. They die 'when they become entangled in'.

Freescale Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Freescale Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear readers, the syllabus and Freescale placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.