Fidelity Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements


Fidelity Placement Papers



Placement papers of Fidelity 2017-2018. Learn and practice the placement papers, Syllabus and interview questions answers of Fidelity and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.


Candidates should practice the previous papers of Fidelity according to the syllabus by managing the time.This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds.



Fidelity Aptitude Test Sample Papers

1. The average of all odd numbers up to 100 is:

A. 50
B. 60
C. 40
D. 55

Ans. A

Solution: 
1, 2, 3… n If n is odd, the formula is (n+1)/2 th term The average of all odd numbers up to 100 is 1+3+5+7+9+…+99 Therefore here n = 99 (99 + 1) / 2 = 100/2 = 50

2. How many words of 4 consonants and 3 vowels can be made from 12 consonants and 4 vowels, if all the letters are different?


A. 16C7 * 7!
B. 12C4 * 4C3 * 7!
C. 12C3 * 4C4
D. 12C4 * 4C3

Ans. B

Solution: 
4 consonants out of 12 can be selected in 12C4 ways. 3 vowels can be selected in 4C3 ways. Therefore, total number of groups each containing 4 consonants and 3 vowels = 12C4 * 4C3 each group contains 7 letters, which can be arranging in 7! ways. Therefore required number of words = 124 * 4C3 * 7!

3. The ratio of boys to girls in a class is 5: 3. The class has 16 more boys than girls. How many girls are there in the class?


A. 16
B. 6
C. 24
D. 64

Ans. C

Solution: 
Let the number of boys in the class be 5k. And the number of girls in the class is 3k. The class has 16 more boys. i.e., the difference between the number of boys and girls is 16 i.e., 5k - 3k = 16 2k = 16 so, k = 8. Number of girls = 3k = 2 * 8 = 24.

4. The average of 7 consecutive numbers is 33. The largest of these numbers is:

A. 30
B. 80
C. 57
D. 36

Ans. D

Solution: 
Basic Formula: Let the numbers x, x+1, x+2, x+3, x+4, x+5, x+6 Answer with Explanation: Given ( x +x+1+ x+2+ x+3+ x+4+ x+5+ x+6) /7 = 33 7x +21/7 = 33 7x +21 = 33x7 7x + 21 = 231 7x = 231 – 21 = 210 X = 210/7 = 30. There for the largest number is x +6 = 30+6 = 36.

5. Kiran had 85 currency notes in all, some of which were of Rs.100 denomination and the remaining of Rs.50 denomination the total amount of all these currency note was Rs.5000. How much amount did she have in the denomination of Rs.50?


A. Rs. 3000
B. Rs. 3500
C. Rs.3200
D. Rs. 3100

Ans. B

Solution: 
Let the number of fifty rupee notes be x Then, number of 100 rupee notes = (85-x) 50x + 100(85-x) = 5000 x + 2(85-x) = 100 x=70 So, required amount=Rs. (50*70) = Rs. 3500

6. A man is 24 years older than his son.  In two years, his age will be twice the age of his son. The present age of his son is:

A. 14 years
B. 18 years
C. 20 years
D. 22 years

Ans. D

Solution: 
Let the son's present age be x years. Then, man's present age = (x + 24) years. (x + 24) + 2 = 2(x + 2) x + 26 = 2x + 4 x = 22.

7.  A zookeeper counted the heads of the animals in a zoo and found it to be 80. When he counted the legs of the animals he found it to be 260. If the zoo had either pigeons or horses, how many horses were there in the zoo?


A. 40
B. 30
C. 50
D. 60

Ans. C

Solution: 
Let the number of horses = x Then the number of pigeons = 80 – x. Each pigeon has 2 legs and each horse has 4 legs. Therefore, total number of legs = 4x + 2(80-x) = 260 4x + 160 – 2x = 260 2x = 100 x = 50

8. How many kgs of Basmati rice costing Rs.42/kg should a shopkeeper mix with 25 kgs of ordinary rice costing Rs.24 per kg so that he makes a profit of 25% on selling the mixture at Rs.40/kg?

A. 20 kgs
B. 12.5 kgs
C. 16 kgs
D. 200 kgs

Ans. A

Solution: 
Let the amount of Basmati rice being mixed be x kgs. As the trader makes 25% profit by selling the mixture at Rs.40/kg, his cost /kg of the mixture = Rs.32/kg. i.e. (x * 42) + (25 * 24) = 32 (x + 25) 42x + 600 = 32x + 800 10x = 200 or x = 20 kgs

9. Which is greater 2^300 or 3^200?

A. 2^300
B. 3^200
C. Both are equal
D. Both are equal

Ans. B

Solution: 
2300 = (23)100 = 8100 3200 = (32)100 = 9100 and since 9 > 8, 3200 is greater than 2300 3^200 > 2^300.

10. The average age of a family of 5 members is 20 years. If the age of the youngest member be 10 years then what was the average age of the family at the time of the birth of the youngest member?

A. 13.5
B. 14
C. 15
D. 12.5

Ans. D

Solution: 
At present the total age of the family = 5 * 20 = 100 the total age of the family at the time of the birth of the youngest member = [100-10-(10*4)] = 50 Therefore, average age of the family at the time of birth of the youngest member = 50/4 = 12.5


11. Study the following information and answer the questions based on it: A, B, C, D, E, F and G are sitting on a wall and all of them are facing east. C is on the immediate right of D. B is at an extreme end and has E as his neighbor. G is between E and F. D is sitting third from the south end. Who is sitting to the right of E?

A. A
B. C
C. D
D. F
E. None of these

Ans. E

Solution: 
C is to the right of D. D is third from south. So, B will be at the extreme end from north because it should have E as its neighbour. G is between E and F. SO, the sequence is B-> E-> G-> F-> D-> C-> A-> G is sitting to the right of E.

12. Name the person who should change places with C such that he gets the third place from the north end?

A. E
B. F
C. C
D. G

Ans. D

Solution: 
G should change place with C to make it third from north.

13. Which of the following pairs of people are sitting at the extreme ends?

A. AB
B. AE
C. CB
D. FB

Ans. A

Solution: 
A and B are sitting at the extreme ends.

14. Who is sitting to the right of A?


A. B
B. C
C. D
D. F
E. None of these


Ans. E

Solution: 
We know that sitting arrangement as follows: B-> E-> G-> F-> D-> C-> A-> G And G is sitting right of A. So, answer is "None of these"

15. Immediately between which of the following pairs of people is D sitting?

A. A C
B. A F
C. C E
D. C F

Ans. D

Solution: 
D is sitting between C and F.

16. Study the following information and answer the questions based on it: M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,W are 11 persons in a team. O is their captain who makes them sit in a row. P and R sit together and so do V and W. whereas there are exactly four seats in between these pairs. T and U sit together with T to the immediate right of S, who is next to Q. M and N sit in the same order at one extreme with no one to the left of P. Who sits at fourth place?

A. S
B. T
C. U
D. W

Ans. A

Solution: 
From the given information sitting arrangement as follows: P R Q S T U V W O M N And S will be sitting in fourth position.

17. How many persons sit in between S and N?

A. 4
B. 5
C. 6
D. Cannot be determined

Ans. C

Solution: 
From sitting arrangement "P R Q S T U V W O M N" their are six people between S and N.

18. How many ways of arrangements are possible?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Ans. A

Solution: 
Possible combination of sitting arrangement as follows: P R Q S T U V W O M N

19. Who sits at last but one place?

A. R
B. M
C. O
D. Cannot be determined

Ans. B

Solution: 
Possible sitting arrangement as follows: " P R Q S T U V W O M N" And M is last but one person.

20. Study the following information and answer the questions based on it: Joe, Larry, Ned, Mary, Paul, Willy, Crystal, Albert, Bob, Frank, Ellen, and Rick all live in the same 6-floor building. There are 2 apartments per floor. No more than 2 persons live in any apartment. Some apartments may be empty. 1. Larry and his roommate live 2 floors above Albert and his roommate Crystal. 2. Joe lives alone, 3 floors below Willy and 2 floors below Ellen. 3. Mary lives one floor below Albert and Crystal 4. Ned lives three floors above the floor on which Bob and Frank have single apartments 5. Rick and Paul live in single apartments, 2 floors below Mary   Which of the following lists the persons named in the correct order, going from the bottom floor to the top?


A. Rick, Bob, Mary, Albert, Larry, Ned
B. Rick, Frank, Ned, Ellen, Larry, Crystal
C. Paul, Bob, Joe, Crystal, Ned, Larry
D. Larry, Ellen, Albert, Mary, Frank, Rick


Ans. C

21. Which of the following pairs must live on the same floor? I.    Ned, Ellen II.   Joe, Mary III.  Albert, Larry

A. I only
B. III only
C. I and II only
D. II and III only

Ans. C

22. An empty apartment or empty apartments may be found on the

A. second floor only
B. fourth floor only
C. fifth floor only
D. fourth or sixth floor or both

Ans. D

23. Dorothy lives with a roommate. Her roommate could be any of the following EXCEPT

A. Willy
B. Mary
C. Ned
D. Ellen

Ans. A

Solution: 
As we know that only two people can live in a apartment and Larry & Willy are roommates. So, Dorothy cannot be Willy's roommate.

24. Joe arranges to move into an apartment two floors down, whose occupant moves into an apartment one floor up. The occupant of this apartment moves into one three floors up, whose occupant takes Joe's old apartment. The new occupant of Joe's old apartment is

A. Bob or Frank
B. Ned or Ellen
C. Mary
D. Rick

Ans. B

Solution: 
As Joe moves from 3rd floor to first floor, Rick or Paul from first floor moves to the 2nd floor. Bob or Frank from 2nd floor moves to 5th floor. So, Ellen or Ned from 5th floor occupies the Joe's old apartment.

25. Larry's roommate, assuming that he or she is one of the persons mentioned, is

A. Ellen
B. Willy
C. Mary
D. Ned

Ans. B

26. What will be the output of the program?

                void main()

                {

                                int i=5,j=10;

                                i=i&=i&=j&&10+2;

                                printf("%d %d",i,j);

                }

A. 5 10
B. 1 10
C. 10 1
D. Compiler Error

Ans. B

27. What will be the output of the program?

   void main( )

{

    int i=4, j=8;

    printf("%d, %d, %d\n", i|j&j|i, i|j&j|i, i^j);

}


A. 12, 12, 12
B. 112, 1, 12
C. 32, 1, 12
D. -64, 1, 12


Ans. A

28. What will be the output of the program?

void main() {

    short int i = 0;

    for(i<=5 && i>=-1; ++i; i>0)

     printf("%u,", i);

}


A. 1 ... 65535
B. Expression syntax error
C. No output
D. 0, 1, 2, 3, 4, 5


Ans. A

Solution: 
for(i<=5 && i>=-1; ++i; i>0) so expression i<=5 && i>=-1 initializes for loop. In for( i <= 5 && i >= -1; ++i; i>0) expression i<=5 && i>=-1 evaluates to one. Loop condition always get evaluated to true. Also at this point it increases i by one. An increment_expression i>0 has no effect on value of i.so for loop get executed till the limit of integer (ie. 65535)

29. What will be the output of the program?

void main( ) {

    int i=-3, j=2, k=0, m;

    m = ++i && ++j && ++k;

    printf("%d, %d, %d, %d\n", i, j, k, m);

  }

A. -2, 3, 1, 1
B. 2, 3, 1, 2
C. 1, 2, 3, 1
D. 3, 3, 1, 2

Ans. A

Solution:  
m = ++i && ++j && ++k; becomes m = -2 && 3 && 1; becomes m = TRUE && TRUE; Hence this statement becomes TRUE. So it returns '1'(one). Hence m=1. printf("%d, %d, %d, %d\n", i, j, k, m); In the previous step the value of i,j,k are increemented by '1'(one). Hence the output is "-2, 3, 1, 1".

30. What will be the output of the program?

void main() {

    int i, a[] = {2, 4, 6, 8, 10};

    change(a, 5);

    for(i=0; i<=4; i++)

        printf("%d, ", a[i]);

 }

change(int *b, int n)

{

    int i;

    for(i=0; i

A. 7, 9, 11, 13, 15
B. 2, 15, 6, 8, 10
C. 2 4 6 8 10
D. 3, 1, -1, -3, -5

Ans. B


Advertisements



Fidelity Reasoning Test Placement Papers

1. QN, RP, TS, WW, __, FH

A. AC 
B. XB 
C. AB 
D. YC

Answer: Option C

2. There are two classes A and B., each has 20 students. The average weight of class A is 38 and that of class B is 40. X and Y are two students of classes A and B respectively. If they interchange their classes, then the average weight of both the classes will be equal. If weight of x is 30 kg, what is the weight of Y?

A.40
B.45
C.50
D.52

Answer: C

Solution: 
Total weight of class A = 38 ? 20, and class B = 40 ? 20, if X & Y are interchanged, then the total ages of both the classes are equal. ? 38 ? 20 ñ x + y = 40 ? 20 ñ y + x . 2(y ñ x) = 2 ? 20, ? y = x + 20 = 50

3. A 5 cm cube is cut into as many 1 cm cubes as possible. What is the ratio of the surface area of the larger cube to that of the sum of the surface areas of the smaller cubes?

A. 1 : 6
B. 1 : 5
C. 1 : 25
D. 1 : 125

Ans. B

4. 25: 37 : : 49 : ?

A. 41 
B. 56 
C. 60 
D. 65

Answer: Option D

5. Given set: (6, 15, 26)

A. (56, 52, 44) 
B. (64, 61, 53) 
C. (75,71,60) 
D. (95, 88, 79)

Answer: Option A

Solution:
In each set 2nd number = (1st number -4) 
And 3rd number = (1st number -8)


6. Towards which direction is Q from R?
I. Q is exactly to the east of M.
II. M is exactly to the south of R.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 
B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option E

7. Pointing to a man a woman said:î His mother is the only daughter of my motherî. How is the woman related to the mother?

A. Mother 
B. Daughter 
C. Sister 
D. Grand Mother

Answer: Option A

Solution:
The only daughter of my mother-myself , So the woman is manís mother.

8. R K 5 9 # B 2 % * E ? A 8 L $ I 4 S V 7 ! C 6 N @ H 1 3 & D

How many letters are there, each of which are immediately followed and immediately preceded by a symbol?

A. 1 
B. 3 
C. 2 
D. More than

Answer: Option A

9. Study the following information carefully and answer the given questions:
Input: sui me ato fe zen u no
Step I: fe sui the no ato zen u
Step II: no fe sui u me ato zen
Step III: u no fe zen sui me ato
Step IV: zen u no ato fe sui me
Step V: ato zen u me no fe sui and so on.
Now attempt the questions given below.

What will be the step IV for the following input?
Input: may sen to cry if not hell

A. cry may sen to if not hell 
B. if not hell to cry may sen 
C. sen to if may not hell cry 
D. not hell cry if may sen to

Answer: Option B

Solution:
In each step the fourth word becomes first word and the last word becomes fourth word and all other words shift one place rightwards except the third, which shifts two place rightwards.
In order to make things easier, let us represent the words digitally from 1 to 7. Then we have:
Input:    1 2 3 4 5 6 7
Step I:    4 1 2 7 3 5 6
Step II:   7 4 1 6 2 3 5
Step III:  6 7 4 5 1 2 3
Step IV:  5 6 7 3 4 1 2
Step V:   3 5 6 2 7 4 1
Step VI:  2 3 5 1 6 7 4


10. Statement:
Should persons convicted of criminal offences in the past be allowed to contest elections in India?
Arguments:
I. No. Such persons can not serve the cause of the people and the country.
II. Yes. It is democracy - let people decide whom to vote.

A. If only argument I is strong 
B. If only argument II is strong 
C. If either I or II is strong 
D. If neither I nor II is strong

Answer: Option B

Solution:
I is not true. Hence, I is not strong. II is strong because the choice of the people should be given supremacy.

11. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. Crow 
B. Vulture 
C. Bat 
D. Ostrich

Answer: Option C

Solution:
Except bat others are birds where as it is a mammal.

12. Statements: 
Some apples are Orange 
Some orange are Pineapples 
Some coconuts are black forests 
Some Pine apples are not coconuts 

Conclusions:
I. Some apples are pine apples 
II. Some pineapples are coconuts

A. Only I 
B. Only II 
C. I and II 
D. Some coconuts are black forests

Answer: Option D

13. I was recommended another lawyer.

A. Some recommended another lawyer. 
B. Some recommended me to another lawyer. 
C. Some recommended me another lawyer. 
D. Some recommends me another lawyer.

Answer: Option C

Solution:
Some recommended me another lawyer.

14. saddle

A. horse 
B. seat 
C. stirrups 
D. horn

Answer: Option B

Solution:
A saddle is something one uses to sit on an animal, so it must have a seat (choice b). A saddle is often used on a horse (choice a), but it may be used on other animals. Stirrups (choice c) are often found on a saddle but may not be used. A horn (choice d) is found on Western saddles, but not English saddles, so it is not the essential element here.

15. Pointing to a photograph a lady tell’s Pramod,”I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle,”How are the speakers related to Pramod's father?

A. Sister-in-law 
B. Wife 
C. Either (A) or (B) 
D. Neither (A) Nor (B)

Answer: Option B

Solution:
Clearly the speakers brother is Pramod’s maternal uncle .So the speaker is Pramod’s mother or his father wife.


Advertisements




Fidelity English Test Model Papers

1. WRETCHED

A. good 
B. tidy 
C. neat 
D. clear

Answer: Option B

Solution:
Wretched conditions mean miserable conditions; and good is its antonym.

2. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Receding 
B. Recedeing 
C. Reeceding 
D. Receeding

Answer: Option A

3. VICISSITUDE

A. fluctuation 
B. constancy 
C. indecision 
D. danger

Answer: Option B

Solution:
Vicissitude (changes of circumstances or fortune) and constancy are antonymous.

4. I was recommended another lawyer.

A. Some recommended another lawyer. 
B. Some recommended me to another lawyer. 
C. Some recommended me another lawyer. 
D. Some recommends me another lawyer.

Answer: Option C

Solution:
Some recommended me another lawyer.

5. Suriya has received a letter.

A. does she? 
B. doesn't she? 
C. has she? 
D. hasn't she?

Answer: Option D

6.  I want to eat ----- apple

A. no article 
B. a 
C. an 
D. the

Answer: Option C

7. Minister

A. bi 
B. over 
C. on 
D. ex

Answer: Option D

8. CONCEDE

A. withstand 
B. resist 
C. refute 
D. acquiesce

Answer: Option D

9. She was not very keen on going to the party. She had to force herself.
(A) Although she was not very keen .....
(B) Despite not being keen .....
(C) When she was not very keen .....

A. Only A 
B. A and B 
C. A and C 
D. All the three

Answer: Option B

Solution:
Though she was not very keen on going to the party. She had to force herself to go. This is conveyed using 'although' and 'despite' as the probable starters.

10. Had I have been informed about it in advance, I would have arrived much earlier

A. If I had been informed 
B. I had not been informed 
C. Whether I had been informed 
D. I had been informed

Answer: Option A

Solution:
Choice (A) replaces the underlined part because it is a conditional clause, which makes of the sentence grammatically correct.


11. Avoid ----- eating for healthy living.

A. meet 
B. meat 
C. meate 
D. mete

Answer: Option B

12. These display (a) / the (b) / remarkable variety (c) / No error (d)

A. these display 
B. the 
C. remarkable variety 
D. no error

Answer: Option B

13. Animals have been extensively used to ensure the safety and efficacy of all essential / lifesaving drugs the benefits of which all of us are deriving for ages. ---- But these methods are not in a position to supplant animal models.
(A) The need of the hour is to improve the standards of animal housing and maintenance.
(B) Human or animal body is a whole lot different from the culture media or other in-vitro systems.
(C) Alternative methods are being increasingly employed in drug development.

A. A and C 
B. Only A 
C. B and C 
D. Only C

Answer: Option D

Solution:
Only Statement C can come in between the two sentences. The second sentence is a direct continuation of statement C.

14. The class / is having / forty students / on the rolls.

A. the class 
B. is having 
C. forty students 
D. on the rolls

Answer: Option B

15. A stick-in-the-mud

A. a person with fixed views and ideas, without a desire for progress or change 
B. a highly conceited person who looks down upon others 
C. a person who is not considered to be important or influential 
D. a very timid person

Answer: Option A

Solution:
'A stick-in-the-mud' is a person with fixed views and ideas without desires for progress or change.

Fidelity Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Fidelity Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear readers, the syllabus and Fidelity placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.